Aile Planlaması Spiral belası

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Benim oglum 30 aylik 3 aylik igne adetimi kesti rahim incelmesi yapmis igneler doktor hapa baslatti adet olmaya basladim zar zor gittim spiral taktirdim simdi de lekelenme var spiralden dolayi oldum yani
Napsak olmuyor hepsinin sorunu çok bu kadınların çilesi ne çok kadınların olmak çok zor

Sprial yaptırırken çok ağrı oluyor mu? Bnde taktirmayi dusunuyorum bebek emzirdigim için başka carede yok gibi bende sürekli kanama yapıyor diye duymuştum başka çözüm önerisi olan var mı?

Sprial yaptırırken çok ağrı oluyor mu? Bnde taktirmayi dusunuyorum bebek emzirdigim için başka carede yok gibi bende sürekli kanama yapıyor diye duymuştum başka çözüm önerisi olan var mı?
10 dakika sürüyor biraz agri olyor ama yaocak bisey yok.emzirirken yasak degilmi ya.ben öyle duydum

Cok dayanilmayacak bisey degil. Benim agri esigim cok düsük ben dayandiysam herkes dayanir herhalde

Tekrardan herkese merhaba. Spiralimi degistirme karari aldigimi soylemistim ancak benim nur topu gibi mandalina buyuklugunde kistim var imis doktor spiralimi cok begendi takanin ellerine saglik dedi. Gelgelelim kanama sorunu kist kaynakli ve ilac baskilamis birakinca kendini gostermis spiral ile alakasi yok. Ayrica kizlar doktorum hormonlu taktirma parana yazik pek bi fark yok dedi bi kere daha doktorumdan neden memnun oldugumu anladim. Yalniz sorun yasayanlar icin diyeyim doktor mutlaka 3 ay beklemelisun dedi daha suren bile dolmamis bunun icin sans ver dedi. SAbirla cevap veren hekese tesekkurler

Reactions: nix
Bende 3 sene kullandım spirali artık bıkmıştım ara lekelenmeler uzun adet süresi vs.. Zamanla düzeldiği felan da yoktu kimisine yaramıyor kaç defa kontrole gittim kimi miyom dedi kimi birşey yok dedi en son yara oldugunu öğrendim ve yaktırdım sonra şükür kurtuldum ara lekelenmelerden adetimin uzunlugu devam etti ama 3 sene sonunda da cıkarttırdım cocuk istediğimiz için hemen adetim normale döndü zaten 2 aya hamile kaldım ama gebelikten sonra hiç düşünmüyorum spiral o kadar bıktım ki gene yaşarım aynı sorunları diye çok korkuyorum

Hadi ya sizde aynismissiniz vallahi biktim artik. Ama benim 2. Taktirmam ilk degil sorunlar ayni ama kistim varmis bakalim ayni seyler olacak mi devam edecek mi

Hadi ya sizde aynismissiniz vallahi biktim artik. Ama benim 2. Taktirmam ilk degil sorunlar ayni ama kistim varmis bakalim ayni seyler olacak mi devam edecek mi
İnşaallah devam etmez, gerçekten çok sinir bozucu bana hep normale döner alışma süreci vs dediler ama sanırım yaradan kaynaklıymış ama yara önceden yoktu spiral kaynaklı mı bilmiyorum çünkü doğum yaptım 5 ay sonra taktırmıştım

Bende de var spiral..Spiral yüzünden ara kanamasiydi yok olunca 10 gün sürmesiydi aha kanadim derken aylar geciyor iliski yok bebek yok? Spiral boyle mi koruyor ne

Hayat kaliteni cok etkiliyor ikincisi surekli ped kullanmaktan mantar olucam az kaldi. Banada alisma sureci dedi hem ebe hemde doktorum ama eltimde de var ayni soyledigimiz gibi surekli lekelenme adet cok gec bitiyor. Tedavim biterse eger ki duzelme olmazsa doktor digerinde bunlar olmaz demedi ama yinede hormonlu ile degissin istiyorum. Internette cok guzel anlatmis doktor siteleri hormonluyu ama benim doktorum pek bi farki yok parana yazik dedi o yuzden ikilemde kaldim

Reactions: nix
Valla inan bende ki nasıldı bilmiyorum bebeğim 5 aylıktı sağlık ocagında ebe gel takalım dedi bende ona gitmiştim, sende ki kist kaybolanlardandır belki bende de vardı 2 ay sonra gittiğimde kaybolmuştu. Doktorum genelde cogu insanda olur adetle atılır demişti belkide spiral kaynaklı kist oluyor o yüzden regl kanaması fazla oluyordur bilemedim

Bende uzun suredir gitmiyorum doktora bakalim kaybolacak mi. Simdi dogum kontrol hapi basladim ya tik diye kesildi adetim normalde bi 10 gunde lekelenme olmasi lazimdi umarim bu ilacla o dertte biter

Bende uzun suredir gitmiyorum doktora bakalim kaybolacak mi. Simdi dogum kontrol hapi basladim ya tik diye kesildi adetim normalde bi 10 gunde lekelenme olmasi lazimdi umarim bu ilacla o dertte biter
Evliliğimin ilk 1 bucuk senesi dk hapıyla korundum ve cok memnun kalmıştım adetlerim düzenli güünü gününe ve tık diye kesilir leke felan olmazdı o yüzden benimde spiral cok dengemi bozmustu eger memnunsan hapa devam edebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…