spirale rağmen hamile kaldım ikinci bebek gelecek ama...

bu arada bende spirale rağmen hamile kalmış o annenin o beklenmedik çocuğuyum,annem sabah akşam dua eder bana,paylaşmak istedim sadece!

Kızına aşık, onsuz nefes alamayan bir anne olarak sizin gibi sürpriz bir hamilelik gelince başıma...
Bana kızımı verdiği için Allaha dualar eden ben, Allahın bana hediye ettiği bebeği aldırmaya kıyamasam da, aylarca düşer mi diye bekledim. Hiç ama hiç gereği yoktu o bebeğin. Hatta benim planlarımı bozup, hayatımı altüst edeceğine inanıyordum. Kızıma haksızlık edeceğimi doğana kadar ben de düşündüm. Acaba kızımın vaktinden mi çalarım diye de.
Ama kızımı veren Allaha asi gelmemek adına doğurduğum, şimdi diğer aşkım o benim. İki evlat nasıl aynı derece sevilir, mümkün değil diyen ben, ikisine de hayranım. Ve ikisiyle de çok mutluyum. Araları tam sizinki kadar. İkisi de çok küçük. Ve ben çok zaman geçiriyorum her ikisiyle. Ama yorulmuyorum. Artık küçük de ayaklanmaya başladı. Küçük büyümeye başladıkça ablası onu daha çok seviyor ve bağlanıyor. Birkaç ay sonra birlikte oynamaya başlayacaklar. İki kardeş değil iki arkadaş olacaklar.
Muhteşem birşey.
Şimdi ben de kızıma verdiğim en güzel hediyenin kardeşi olduğunu düşünüyorum.

yaa bilemiyorum neler yazacağımı dilim tutuluyor
2 yaşında oğlum var,spiral ile korunuyordum ve şuan eşimde bende 2.çocuğu hiç istemiyor düşünmüyorduk
bugün hamile olduğumu öğrendim şimdi geldim doktordan 7 haftalıkmış kalp atışları duyuluyor
ama ben sevinemiyorum neden bilemiyorum
oğlumu çok seviyorum akşamları ne güzel oyunlar oynuyoruz felan
sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi onu üzecekmişim gibi bir his var içimde
ağlıyorum resmen psikolojim karmakarışık oldu
şuan tek isteğim tek düşündüğüm evde beni bekleyen oğlum
onu olumsuz etkileyecek hiçbişey istemiyorum
içimde hiç heyecan yok sevinç yok bir sevindim ama sonra üzüldüm
hep aklımda oğlum var ben ona yetemezsem kahrolurum
onun hiçbişeyi çalmak istemiyorum
off bilemiyorum yaa

bunu o kadar çok kişiden duyuyorum ki ikinciye hamile kalan annelerden
aslı birincisi gibi sevemem,o ilk göz ağrım,umarım kardeşi olduğu için üzülmez
ama ikinciyi kucaklarına aldıklarında ise yorumları çok daha farklı oluyor
bu bambaşka bir şeymiş,ikisini de çok seviyorum diyorlar
yani içinizde bulunduğunuz psikolojiyi çoğu anne ikinci hamileliğinde yaşıyor
oğlunuzda eminim kendisine arkadaş kardeş geleceği için daha güzel vakit geçireceği için
mutlu olacaktır.

Kızına aşık, onsuz nefes alamayan bir anne olarak sizin gibi sürpriz bir hamilelik gelince başıma...
Bana kızımı verdiği için Allaha dualar eden ben, Allahın bana hediye ettiği bebeği aldırmaya kıyamasam da, aylarca düşer mi diye bekledim. Hiç ama hiç gereği yoktu o bebeğin. Hatta benim planlarımı bozup, hayatımı altüst edeceğine inanıyordum. Kızıma haksızlık edeceğimi doğana kadar ben de düşündüm. Acaba kızımın vaktinden mi çalarım diye de.
Ama kızımı veren Allaha asi gelmemek adına doğurduğum, şimdi diğer aşkım o benim. İki evlat nasıl aynı derece sevilir, mümkün değil diyen ben, ikisine de hayranım. Ve ikisiyle de çok mutluyum. Araları tam sizinki kadar. İkisi de çok küçük. Ve ben çok zaman geçiriyorum her ikisiyle. Ama yorulmuyorum. Artık küçük de ayaklanmaya başladı. Küçük büyümeye başladıkça ablası onu daha çok seviyor ve bağlanıyor. Birkaç ay sonra birlikte oynamaya başlayacaklar. İki kardeş değil iki arkadaş olacaklar.
Muhteşem birşey.
Şimdi ben de kızıma verdiğim en güzel hediyenin kardeşi olduğunu düşünüyorum.

nasil kaldin ki ben çok memunum ya

benım kayınvalide de 3. çocuguna spiral varken hamıle kalmış.......
sanıırm annem de spiralle hamile kaldı....bı ara anlatmıştı...

cevaplarınız için hepinize teşkkür ederim
öncelikle bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum
bu çocuğu kesinlikle aldırayımmı diye düşünmedim bunu yapmam da zaten
ben ilk gebeliğimde bebeğimi kaybettim ikincisinde oğluma kavuştum,çok zor şartlarda kavuştum oğluma
bebek hasreti ne demektir ben iyi bilirim belkide bu yüzden oğluma çok bağlıyım

ikincisi ;belkide hamilelik psikolojisidir bilemiyorum neden böyle bütün duyguları birarada yaşıyorum anlam veremiyorum
bu bebek davetsiz geldi ama istemiyorum demiyorum sadece korunduğum ve düşünmediğimiz bir anda geldi,bunun şaşkınlığı var
ve sadece içimdekileri paylaştım hamileliğimi öğrendiğimde ilk aklıma gelen oğlum oldu napim

ilk hamileliğimdeki heycan yok belkide bu tecrübedir bilemiyorum
ilk hamileliğimde her saniyemi takip ederdim
ama şuan belkide herşeyi bildiğim için aynı heyecanı yaşamıyor olabilirim..

ve sonuç sabah doktoruma gittim ;ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum,onu aldım başlamam lazım
doğuracağım kesinlikle,vardır her işte bir hayır,belkide çok mutlu edecek bu bebek beni
ve allaha hep dua ediyorum sağlıklı gebelik ,doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin oğluma iyi bir kardeş olsun diyorum

benim burada konu açmam sadece dediğim gibi bütün duyguları aynı anda yaşadım şok oldum çok garip duygular vardı içimde
belkide ikinci hamileliği olan herkeste bu olabilir bilemiyorum

hepinize tekrardan teşekkür ediyorum
allahım tüm isteyen kadınlarımıza nasip etsin bu güzelliği

Son düzenleme:
cevaplarınız için hepinize teşkkür ederim
öncelikle bazı yanlış anlaşılmaları düzeltmek istiyorum
bu çocuğu kesinlikle aldırayımmı diye düşünmedim bunu yapmam da zaten
ben ilk gebeliğimde bebeğimi kaybettim ikincisinde oğluma kavuştum,çok zor şartlarda kavuştum oğluma
bebek hasreti ne demektir ben iyi bilirim belkide bu yüzden oğluma çok bağlıyım

ikincisi ;belkide hamilelik psikolojisidir bilemiyorum neden böyle bütün duyguları birarada yaşıyorum anlam veremiyorum
bu bebek davetsiz geldi ama istemiyorum demiyorum sadece korunduğum ve düşünmediğimiz bir anda geldi,bunun şaşkınlığı var
ve sadece içimdekileri paylaştım hamileliğimi öğrendiğimde ilk aklıma gelen oğlum oldu napim

ilk hamileliğimdeki heycan yok belkide bu tecrübedir bilemiyorum
ilk hamileliğimde her saniyemi takip ederdim
ama şuan belkide herşeyi bildiğim için aynı heyecanı yaşamıyor olabilirim..

ve sonuç sabah doktoruma gittim ;ben kan sulandırıcı iğne kullanıyorum,onu aldım başlamam lazım
doğuracağım kesinlikle
ve allaha hep dua ediyorum sağlıklı gebelik ,doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin oğluma iyi bir kardeş olsun diyorum

benim burada konu açmam sadece dediğim gibi bütün duyguları aynı anda yaşadım şok oldum çok garip duygular vardı içimde
belkide ikinci hamileliği olan herkeste bu olabilir bilemiyorum

hepinize tekrardan teşekkür ediyorum
allahım tüm isteyen kadınlarımıza nasip etsin bu güzelliği

haydi hayirlisi

ama şunu anladımki yüce rabbim gerçekten çoook büyük ve o bişeye olacak diyorsa oluyormuş
sprial ile korunuyorum ve bu ay normal rutin kontrollerim vardı
biraz enfeksiyonum olduğu için birsürü antibiyotik ilaçlar kullanıyordum
ve bu ay kaç defa kontrollerde vajinal ultrasonla bakıldı
bu kadar eyden sonra bu bebek içimde pır pır kalp atıyor
mucize gibi bişey sanki çok tuhaf bişey gerçekten
allahım herkese versin

ama şunu anladımki yüce rabbim gerçekten çoook büyük ve o bişeye olacak diyorsa oluyormuş
sprial ile korunuyorum ve bu ay normal rutin kontrollerim vardı
biraz enfeksiyonum olduğu için birsürü antibiyotik ilaçlar kullanıyordum
ve bu ay kaç defa kontrollerde vajinal ultrasonla bakıldı
bu kadar eyden sonra bu bebek içimde pır pır kalp atıyor
mucize gibi bişey sanki çok tuhaf bişey gerçekten
allahım herkese versin[/QUOTE
sende spiral varsa çikar bence

ikinci bebeğin dünyaya geldikten sonra iyi ki doğurdum diyeceksin mereak etme. benim oğlum 7 aylıkken bende hamile kaldım aynı senin hissettiğin duyguları hissetmiştim hatta testin sonucunu beklerken dua ediyodum Rabbime Allahım oğlum daha çok ufak lütfen olmasın die. ama oldu iyiki de oldu
şimdi o kadar güzel oynuyolarki birbirlerine o kadar çok bağlılar ki. ikisini yeride ayrı. ikiside aynı oranda seviliyo hiç merak etme.

ikinci bebeğin dünyaya geldikten sonra iyi ki doğurdum diyeceksin mereak etme. benim oğlum 7 aylıkken bende hamile kaldım aynı senin hissettiğin duyguları hissetmiştim hatta testin sonucunu beklerken dua ediyodum Rabbime Allahım oğlum daha çok ufak lütfen olmasın die. ama oldu iyiki de oldu
şimdi o kadar güzel oynuyolarki birbirlerine o kadar çok bağlılar ki. ikisini yeride ayrı. ikiside aynı oranda seviliyo hiç merak etme.

inşallah canım yaa şimdi hep iyi taraflardan bakmaya ve olumlu düşünmeye çalışıyorum
umarım ilerde bende senin gibi böyle söyleyeceğim

ben birincisi uğraşıyorum deli gibi...ameliyat bile oldum ama hala hamile kalamıyorum...

ne güzel siz ikinciye hamilesiniz...elbet herşey çözülür,diğer çocuğunuz da alışır ikisinin arasında dengeyi de korursunuz...

Rabbim ben ve benim gibi evlat ateşiyle yananlara da nasip eder inşallah :14:

bende korundugum halde hamıle kaldım ılk duydugum zaman o kadar cok agladım kı
ıstememıstım bende daha 5 aylık evlıyım dıye hemde suprız olmustu
sımdıyse can atıyorum bır an once dogsun dıye
bı sok donemı yasıyorsunuz bence cunku hıc ummadıgınız anda geldı
karnınızda kıpırtılarını duyunca bence bosuna uzulmusum dıyeceksınız
maddı durumunuz yuzunden ıstemesenız anlarım ama ılk cocuguma yetemıcem dıye dusunmeyın bence
bos bır kaygı olur ıkısınede yetebılırsınız ayrıca zamanlama olarak guzel beraber buyurler beraber oynarlar

ben birincisi uğraşıyorum deli gibi...ameliyat bile oldum ama hala hamile kalamıyorum...

ne güzel siz ikinciye hamilesiniz...elbet herşey çözülür,diğer çocuğunuz da alışır ikisinin arasında dengeyi de korursunuz...

Rabbim ben ve benim gibi evlat ateşiyle yananlara da nasip eder inşallah :14:

allahım tüm isteyenlere nasip etsin canım,inşallah seninkide benimki gibi pat diye geliverir :)

bende korundugum halde hamıle kaldım ılk duydugum zaman o kadar cok agladım kı
ıstememıstım bende daha 5 aylık evlıyım dıye hemde suprız olmustu
sımdıyse can atıyorum bır an once dogsun dıye
bı sok donemı yasıyorsunuz bence cunku hıc ummadıgınız anda geldı
karnınızda kıpırtılarını duyunca bence bosuna uzulmusum dıyeceksınız
maddı durumunuz yuzunden ıstemesenız anlarım ama ılk cocuguma yetemıcem dıye dusunmeyın bence
bos bır kaygı olur ıkısınede yetebılırsınız ayrıca zamanlama olarak guzel beraber buyurler beraber oynarlar

evt canım inşallah öyle olur,dediğin gibi aslında çok geçirdim sadece ben değil eşimde aynı şeyleri yaşadı aslında
birden gelmesi bizi şaşırdı ne yapacağımızı bilemedik bir anda
ama şimdi biliyoruz sağlıcakla doğmasını dileyeceğiz
rabbim bunu verdiyse bir kolaylığınıda verecektir
inşallah oğlumda kardeşide güzelce büyürler

bebeğiniz doğunca kucagınıza alınca böyle düşündüğünüz için üzülecek hatta kendınızden utanacaksınız eminim buna...

hamileliğiniz hayırlı olsun hiç üzülmeyin

bak bende 3 yıldır olsun diye kafayı yemiş durumdayım
veren allah o herşeyin iyisini bilir.
bak sen spiralle hamile kalıyorsun
ben dünyanın ilacını içiyorum aşılamalar yapılıyor
ama yok yok olmuyor.

:50:

benim 3 çocuğum arka arkaya oldu.bizde korunuyorduk ama buna rağmen 2 defa hamile kaldım.bende hamileliğimi ilk duyduğumda şok oldum ilk kızım küçük olduğu için sevinemedim bile ama sonra kendimi bu fikre alıştırdım.şimdi iyi ki doğmuşlar iyi ki varlar diyorum:emir_bebek:sende doğunca öyle diyeceksin emin ol

arkadaşlar bence konu sahibi korunmasına rağmen gebe kaldığını öğrenince yani hazır olmayınca şoka uğramış onu paylaşıyor.

eeeeee konu sahibi çok güzel bir haber bu.allah analı babalı büyütsün bence ikisine de yetersin hatta ikisi de bi arada büyüsün bak sana ihtiyaç olmicak onlar kendi aralarında oynicaklar dertlerini paylaşıcaklar sonra görürsün bak sen yakınıcaksın çocuklarım benimle dertlerini paylaşmıyor oynamıyor diye :):):) hehe :27:

Back
X