spor ayakkabı temizliği

pukri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2014
71
5
98
Arkadaşlar beyaz Tiger marka spor ayakkabımla geziye gittim. Dağ tepe gezince ayakkabı ayakkabılıktan çıktı.Sildim ancak hiç temizlenmedi.Yıkamaya da cesaret edemedim.Bir öneriniz var mı?

çamaşır makinesinde ayakkabı yıkanır mı hiç bilemedim :S ayakkabının ağzı burnu birbirine girmez mi :s ya ben aldım bi kaç önce nike air max. onları yıkamak istiyorum ama korkuyorum. kıyamıyorum. alsancakta sneaks cloud un mağazasından almıştım. gidip onlara mı sorsam ki

çamaşır makinesinde ayakkabı yıkanır mı hiç bilemedim :S ayakkabının ağzı burnu birbirine girmez mi :s ya ben aldım bi kaç önce nike air max. onları yıkamak istiyorum ama korkuyorum. kıyamıyorum. alsancakta sneaks cloud un mağazasından almıştım. gidip onlara mı sorsam ki
aaaa biliyor musunuz ben geçen gün sneaks cloud un önünü kalabalık görünce merak ettim de girdim baktım. poyraz karayel dizisinden oyuncular vardı. bir de survior yarışmasından Bozok tu sanırım o vardı. :D:D tabi bir de ben hehehe

• Sıcak suya iki yemek kaşığı karbonat ekleyerek karıştırdıktan sonra ayakkabınızı silin, karbonatın leke yapmaması adına sildikten sonra kurulayın.
  • Nemlenen deri ayakkabınızı gazeteye sararak oda sıcaklığında bir gün bekletin,
  • Sıcak suya 3-4 kaşık deterjan ekleyerek karıştırın ve ayakkabınızı pamuklu kumaşlarla silin.
  • Tekrar leke çıkarma konusuna dönersek asetonu döktüğünüz bir bez yardımı ile lekenin olduğu bölgeyi silebilirsiniz,
  • Süet form ayakkabılarınızı ise ıslak bez veya pamuklu bez ile silmeye çalışmayın, sadece ayakkabıyazarar vermeden fırçalayın,
  • Rugan ayakkabılarınızı hafif ıslak bir bez yardımı ile vazelinleyip temizleyebilirsiniz.

25-30 sene once letoon veya baska marka beyaz spor ayakkabilar giyerdik ve makinede yikardi annem tertemiz cikardi. Simdi ise rahat tabanli olsun diye ben de nike air kullaniyorum ama makineye atmaya cesaret edemem. Hem o kadar dayaanikli olacagini dusunmuyorum, hem de verdigim para icime oturur bir sey olursa:) renk vermeyen mikrofiber bezle deneyebilirsiniz temizligini cekip alir en azindan bir de lastik beyaz yerleri varsa dis macunu guzel temizliyordu eskiden tabii beyaz olacak gerci islak cep mendiliyle de cok temizlerim ben:)

Back
X