Spor hocasi oglumda zihinsel problem olabilecegini söyledi

Spor hocasına kızdım.
Çünkü bu tarz teşhisler 1 günde konulabilecek teşhisler değildir.
Çocuk spora başlar, bir alışma süresi vardır (hangi spor olursa olsun).
Çocuk bulunduğu ortamı yadırgar, alışması zaman alır, farklı kişilerle muhattap olacağı için bu bir süreçtir.
Hemen bir günde "sizin çocuğunuzun durumunun farkındasınız değil mi" demesi tam bir patavatsızlık ve gereksiz bir davranış....

Çocuğunuz bir kaç ay gider ve spor eğitmeni bakar ki çocuğun gerçekten kas ve hareket kontrolünde sorun var, sizinle bir görüşme talep eder, sakin ve düzgün bir şekilde çocuğun yapamadıklarını ve uyum sağlayamadığı durumları açıklar. Sonrasında da düzgün bir şekilde olası bir rahatsızlığın ihtimalinden bahseder yönlendirir.

Sizin yaşadığınız tam bir saçmalık olmuş.

Rabbim yaşatmasın, evladınız inşallah sağlıklı ve turp gibidir ki doktor da bu anlamda sizin içinizi rahatlatmış.
Allah evlatlarımızı korusun, böyle manyaklardan da ebeveynleri korusun...

Kisa zmn once olanlari hatirlamazmis bu cocuklar uzun zmn oncekileri cok ii hatirlarmis.. yazi yazamazlarmis vs?

Bi anda kitaptan okul tahtasina bakmakta gucluk cekiomuymus mesela? Konsantrasyon problemi var mi?

Anladiim sey bu hastalikta bi hasta digerine gore farkli olabiliomus.. her hastalikta oldaugu gibi..
Okulda yapılan etkinliklerde gayet başarılı 23 nisan için yapilacak gösteride bütün hareketleri hemen öğrendi
disleksi doktor tahliliyle anlaşılır mı bilemedim. o kısma rehberlik araştırma merkezleri bakıyor bildiğim kadarıyla
Diskleksi değil diskraksi problemin ismi

Canim suphelinen tani Dispraksi imiş.Motor becerilerde yaşanılan problemleri içeriyor.
ha anladım canım. koordinasyonla ilgili. doktorlar baksın bakalım. herkes çok iyi spor yapabilecek diye bişey yok. çocuk belki derste hareket etmeye çekinmiştir öğretmen de hareket edemiyor zannetmiştir

Okulda yapılan etkinliklerde gayet başarılı 23 nisan için yapilacak gösteride bütün hareketleri hemen öğrendi

Diskleksi değil diskraksi problemin ismi
Eskiden olsa dikkat etmio cocuk denirdi herseyin bi adi cikti cocuk napsin ebeveyn napsin..

Peki bu adam bu kaniya nerden varmis tam olarak?

Belki de gözü bozuktur da topu rakete denk getiremiyordur.
Hocaya ve doktora kızmayın lutfen, her şey bir şüpheyle başlar, bilmek ve onun hayatını kolaylaştırmak bilmemekten daha iyi. Hatta hocaya ilgilendigi icin tesekkur bile edebilirsiniz.
Sizin stress yapmanız mr sonucunu degistirmeyecek, sakin olun. İnsallah tetkikleri temiz çıkar.

Çok geçmiş olsun umarım hiç bir sıkıntı çıkmaz.. Durum hakkında pek bi bilgim yok fakat buradaki yorumlardan etkilenip kimseye öfke duymayın bence. İşinin ehli insanlar, belki daha önce tecrübe ettiler ve size sadece bi ihtimalden bahsettiler. Yerinizde olsam spor hocasına ilgisinden dolayı teşekkür eder, düşündüğü gibi bi durum olmadığını(inşallah) belirtirdim. Siz üzgün ve streslisiniz anlarım da yorumlara şaşırdım doğrusu. Doktor "olabilir" demiş, bir şey çıkmadı diye zırvaladı olmuş. Tuhaf...

Eğer böyle bir problem çıkarsa zaten bu durumu kabullenip çocuğa en iyi şartları sunmak için bilgi ve destek alırız çok teşekkür ederim cevabınız için
Umarim bir sorun cikmaz. Bir anne icin bu bekleme surecinin ne kadar zorlu olabilecegini tahmin edebiliyorum. Rahat olmaya calisin ama, sonuclar gelince bizleri de haberdar edin.

Yorumlara falan baktim da cocugunuzda herhangi bir hastaliktan suphelenildiginde ve oyle cikmadiginda neden "doktor zirvalamis" falan diyorsunuz? Adi ustunde doktor, cocugunuzda benzer bulgular vardir, o da bu olabilir diyip incelemeye almistir. Cocugunuzun iyiligi icin yapiyor bunu.
Ayrica hastalik bunlar, ayip degil. Utanilacak, saklanilacak bir durum yok. Her rahatsizligin dernekleri, ozel etkinlikleri vs var. Bu sayede aileler ve cocuklar bilinc kazaniyor. "Emarda bir sey varsa da bosver" gibi tavsiyeler vermiyorlar mesela. Herkes doktor olmus ne guzel.
Google 'i okuyan herkes kendini doktor sanıyor maalesef.

Eğer böyle bir problem çıkarsa zaten bu durumu kabullenip çocuğa en iyi şartları sunmak için bilgi ve destek alırız çok teşekkür ederim cevabınız için

arkadaşım, durum zannedilenin tam tersi de olabilir
yani çocuğun üstün zekalı olabilir (öğretmenin zehir gibi demiş, testleri full doğru yapmış vs yola çıkarak yazıyorum)
üstün zekalı çocuklar küçük yaşlarda kaba motor problemi yaşayabiliyorlar
çünkü vücut hızları, beyin hızına yetişemiyor ve bu da özellikle senkronizasyon vb şeylerde, bir süre için probleme sebep olabiliyor
hatta burada da böyle bir konu vardı, mesela çok üstün zekalı olup 14 yaşına kadar ayakkabısını bağlayamayan bir üye vardı
doktor tetkikleri tabi ki önemli fakat sen çocuğunun okuluna da başvur seni mutlaka RAM'a yönlendirsinler
Rehberlik ve Araştırma Merkezi yani
orada zihinsel olarak çocuğu değerlendiriyorlar

Benim oğluma da 1,5 yaşında doktor muayenesi sırasında asperger olabileceği söylenmişti. Başımdan aşağı inen kaynar suları anlatamam. Sonra tabii bir sürü doktor vs.
Oğlum asperger değil turp gibi, sosyal ve başarılı bir çocuk. Doktorun zırvaladığı ortaya çıktı.

Spor hocasına gelince, aklına gelen teşhis koyuyor. Takmayın bu internet doktorlarını siz. Herşeyini kendi yapabilen akıllı bir çocuksa, emarda birşey çıksa bile önemsemeyin derim. Bu arada çocuğunuzu asla etiketlettirmeyin, etrafa anlatmayın, öyle çıksın ya da çıkmasın, millet bayılır ah vah edip anlatmaya.
Kas kontrolü yoksa sporcu olmayıversin ki söylediklerinize istinaden öyle bir sorunu yok ya da hayatını etkilemeyecek kadar azdır belki de.
Müsterih olun oğlunuz iyi çıkacak bence.
Asperger o yaşta anlaşılıyormuymuş
Ben daha ileri yaşta falan anlaşır diye düşündüm
O yaştaki çocukta olurmu ki
Neyse öğrenmiş olduk

aldiginiz tani zihinsel bir engellilik degil. benim manevi oglumda var ve cocuk Üstün zekali. en son testlerde IQsu 170 yakin cikdi ve özel egitim aliyor ama koordinasyonu bozuk ve antisosyal bir cocuk. yanliz kalmayi ve kendinle vakit gecirmeyi cok seviyor. sayili arkadasi var ve cocuklukdan beri Action seven, top pesinde kosan bir insan olmadi.

aldiginiz tani zihinsel bir engellilik degil. benim manevi oglumda var ve cocuk Üstün zekali. en son testlerde IQsu 170 yakin cikdi ve özel egitim aliyor ama koordinasyonu bozuk ve antisosyal bir cocuk. yanliz kalmayi ve kendinle vakit gecirmeyi cok seviyor. sayili arkadasi var ve cocuklukdan beri Action seven, top pesinde kosan bir insan olmadi.

bir şey sorabilir miyim skoru nasıl öğrendiniz?
üstün zekalı olduğu söylenir ama puanı nereden öğrendiniz?
bahsettiğiniz iq çok çok yüksek (einstein'dan bill gates'ten falan yüksek yani), uzmanlar neler önerdi doğru yönetilmesi için?

spor hocasına kızmayın belli ki evhamlı titiz bir adam
eğer her işini kendi görebiliyorsa üzülmeyin lütfen
tatlı yavrum... emardan da hiçbişeyi çıkmaz yüce Rab' bimin izniyle:KK200:

arkadaşım, durum zannedilenin tam tersi de olabilir
yani çocuğun üstün zekalı olabilir (öğretmenin zehir gibi demiş, testleri full doğru yapmış vs yola çıkarak yazıyorum)
üstün zekalı çocuklar küçük yaşlarda kaba motor problemi yaşayabiliyorlar
çünkü vücut hızları, beyin hızına yetişemiyor ve bu da özellikle senkronizasyon vb şeylerde, bir süre için probleme sebep olabiliyor
hatta burada da böyle bir konu vardı, mesela çok üstün zekalı olup 14 yaşına kadar ayakkabısını bağlayamayan bir üye vardı
doktor tetkikleri tabi ki önemli fakat sen çocuğunun okuluna da başvur seni mutlaka RAM'a yönlendirsinler
Rehberlik ve Araştırma Merkezi yani
orada zihinsel olarak çocuğu değerlendiriyorlar
bende aynı şeyi düşündüm benim oglumun motor becerileri çok kötü 11 yaşında hala ayakkabısını baglayamaz el kasları iyi çalışmıyor yazısı yeni düzeldi kaşık tutuşu bile bana bi tuaf geliyor ama çok zeki bir çocuk yaşadıgımız yerde ve türkiye genelinde dereceleri var

bende aynı şeyi düşündüm benim oglumun motor becerileri çok kötü 11 yaşında hala ayakkabısını baglayamaz el kasları iyi çalışmıyor yazısı yeni düzeldi kaşık tutuşu bile bana bi tuaf geliyor ama çok zeki bir çocuk yaşadıgımız yerde ve türkiye genelinde dereceleri var

benim kızım da 12 yaşında, ayakkabısını geçen sene bağlayabildi (bu bağcık bağlama olayının bir özelliği var herhalde :-))
yazısı da geçen seneye kadar harf hataları devam ederdi. üstün zekalılar bu ve benzeri sebeplerle bazen yanlış değerlendiriliyorlar maalesef

bir şey sorabilir miyim skoru nasıl öğrendiniz?
üstün zekalı olduğu söylenir ama puanı nereden öğrendiniz?
bahsettiğiniz iq çok çok yüksek (einstein'dan bill gates'ten falan yüksek yani), uzmanlar neler önerdi doğru yönetilmesi için?
Einstein ve Stephen Hawking'in iq'su 160.
İngilterede bi çocuk vardı 11 yaşında iq'su 162 çıktı diye haberlere çıkmıştı. Hatta uzmanlar 18 yaş altı bi çocuğun sahip olduğu en yüksek iq seviyesi olduğunu söylemiş.

Belki bi yanlış anlama vardır, yok ise de ne mutlu bize vatanına milletine hayırlı bi evlat olur inşallah :)

benim kızım da 12 yaşında, ayakkabısını geçen sene bağlayabildi (bu bağcık bağlama olayının bir özelliği var herhalde :-))
yazısı da geçen seneye kadar harf hataları devam ederdi. üstün zekalılar bu ve benzeri sebeplerle bazen yanlış değerlendiriliyorlar maalesef
herhangi bir zeka testi yaptırmadık biz siz yaptırdınız mı? kaşıgı şöyle tutma diyorum ertugrulda böyle tutuyomuş diyo:KK66:
çok zorladı beni ilk okulda yazmak istemediği ve çalışmak istemediği için matamatik te yazmayı hiç sevmiyordu direk kafadan hesaplıyordu şimdi bu sene biraz rahatladım çok zor bir çocuk sizinki nasıl

11.5 yaşındaki oğlum hala daha ayakkabı bağcığını bağlayamıyor çömelme hareketi yapamıyor yani alaturka tuvalete asla yapamaz çünkü dengesini sağlayamaz kalem tutması kötü haliyle yazıda kötü
çok geç konuştu dispraksi sizden duydum ve biraz google dan baktım
disleksi hep aklımdaydı ama dispraksi araştırmam gerek
bunun yanında dışarda arkadaşlarıyla her türlü oynar basket futbol
çok başarılı diyemem ama çokta kötü değil ortalama düzeyde
ama mesela okulda gösterilerde yapılan hareketleri ne kadar tekrar yaparsa yapsın
arkadaşlarıyla koordine şekilde yapamaz çok çıkıntı değildir ama
birkaç saniye belki salise önce veya geç hareket eder
ama ben bunu dikkat dağınıklığına bağlamıştım hep
sizin içinde bence öğretmenine kızmayın belkide teşhis sayesinde
tedaviye yöneleceksiniz yine de inşallah birşey çıkmaz

Back
X