Spor hocasi oglumda zihinsel problem olabilecegini söyledi

aristokrat hatun

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2017
55
38
8
34
Günaydın herkese
İki oğlum var ikisinide badminton (tenis katogorisinden bir spor) kursuna yazdirdim İlk gün götürdüm ve eve döndüm çıkış saatinde gidip aldığımda
Spor antrenörü yanıma yaklaşıp "çocuğun durumunun farkindasiniz degilmi " dedi.Ben "nasıl anlamadım"dedim çocukta kas kuvvetini koordine edebilme ile ilgili bir zihinsel rahatsızlık olabileceğini söyledi
Bana çocuğun yemeğini kendi kendine yiyip yiyemedigini sordu oğlum 4 yaşından beri kendi yer yemeğini
Bu arada çocuk 6 buçuk yaşında
Çok üzüldüm doktora götürdüm doktor muayene edip sorun var gibi dedi
Tabi benim kalbim yangın yeri
Nefes almak bile canımı yakıyor
Bir sürü tahlil tetkik istedi çocuk gelişimci algısı için test yaptı hepsini doğru yanıtladı yavrum
Çocuk gelişimci çocuğun algisinda hiç bir problem olmadığını söyledi Aynı şekilde öğretmeninden kızdı spor hocası nerden çıkarmış dedi kerem zehir gibi bir çocuk dedi bunlar olumlu dün emarada girdi sonuç bir hafta sonra ama ben çok huzursuzum tabi Allah'tan gelene boynunuz kıldan ince ama böyle bir problem olsa bilmez miyim ben
Yemeğini kendi yiyor kıyafetlerini kendi giyer düğmesini ilikler kalem tutar adını yazar tam iki sene önce istiklal marşini ezberlettim ben kuzuma
Gecen sene dua ve sure ezberi yaptık bebeklikte oturma emekleme yürüme ve konuşma tam zamanında gelişti
Sizce anlamazmiydim bı sorunu olsa
Nolur bana cevap verin cok kötüyüm

Canim varsa bir rahatsiz li çıksın ki şimdiden ortaya tedavi süreci başlasın

Ama bir rahatsızlığı yok gibi, inşallah emar da da birsey çıkmaz. Hocasina karşı belki çekingen davranmıştır, dediği hareketleri yapamamistir bundan, ondan öyle düşünüyordur.

Benim oğluma da 1,5 yaşında doktor muayenesi sırasında asperger olabileceği söylenmişti. Başımdan aşağı inen kaynar suları anlatamam. Sonra tabii bir sürü doktor vs.
Oğlum asperger değil turp gibi, sosyal ve başarılı bir çocuk. Doktorun zırvaladığı ortaya çıktı.

Spor hocasına gelince, aklına gelen teşhis koyuyor. Takmayın bu internet doktorlarını siz. Herşeyini kendi yapabilen akıllı bir çocuksa, emarda birşey çıksa bile önemsemeyin derim. Bu arada çocuğunuzu asla etiketlettirmeyin, etrafa anlatmayın, öyle çıksın ya da çıkmasın, millet bayılır ah vah edip anlatmaya.
Kas kontrolü yoksa sporcu olmayıversin ki söylediklerinize istinaden öyle bir sorunu yok ya da hayatını etkilemeyecek kadar azdır belki de.
Müsterih olun oğlunuz iyi çıkacak bence.

Arkadaşımızın oğlu doğum esnasında oksijensiz kalmış ,ama bunu çok da bilmiyorlardı ilkokul aşamasında koordinasyon,kalem tutma ile sorunlar yaşandığında gittikleri uzmanlar söylemişler.Cocuk mizaç olarak sınırlı ve hayta olarak tabir edebileceğimiz bir çocuktu,baba da uygun bir rol model değildi bu yüzden bazı davranışları yaşadığı sorundan miydi yoksa sosyal çevre etkisinde miydi bilmiyorum.Bahsettiginiz tanı direk zihinsel performans ile ilişkili değil diye biliyorum.Motor becerilerde bir dizi senkronizasyon sorunu.Bu tanıyı alan etrafımda yok.Bence emar sonuçlarını bekleyin,böyle bir tanı alırsa da lütfen üzülmeyin.Jimnastik ,yüzme çocuğun vücudunu kullanmayı öğrenmesi ve kasların eşgüdüm halinde çalışmasına yönelik güzel spor dalları .

Bu arada dispraksi şüphe edilen rahatsızlığın adı
Birde yazdım ama üzüldüm
Vardır bu durumu yaşayan anneler
Onlara Allah sabır versin
Benim üzüntüm umarım yanlış anlasilmaz

Dediginiz hastalik sadece zihinsel, algi bozuklugu degil. Hareket koordinasyon bozuklugu. Hoca da muhtemelen bundan yola cikarak oyle birsey soylemistir.
Gecmis olsun umarim birseyi yoktur ama hocaya da kizmayin bence iyi birsey dikkat ediyor olmasi, uyarmasi.

Yorumlara falan baktim da cocugunuzda herhangi bir hastaliktan suphelenildiginde ve oyle cikmadiginda neden "doktor zirvalamis" falan diyorsunuz? Adi ustunde doktor, cocugunuzda benzer bulgular vardir, o da bu olabilir diyip incelemeye almistir. Cocugunuzun iyiligi icin yapiyor bunu.
Ayrica hastalik bunlar, ayip degil. Utanilacak, saklanilacak bir durum yok. Her rahatsizligin dernekleri, ozel etkinlikleri vs var. Bu sayede aileler ve cocuklar bilinc kazaniyor. "Emarda bir sey varsa da bosver" gibi tavsiyeler vermiyorlar mesela. Herkes doktor olmus ne guzel.

Canim varsa bir rahatsiz li çıksın ki şimdiden ortaya tedavi süreci başlasın

Ama bir rahatsızlığı yok gibi, inşallah emar da da birsey çıkmaz. Hocasina karşı belki çekingen davranmıştır, dediği hareketleri yapamamistir bundan, ondan öyle düşünüyordur.
Bende öyle düşünüyorum oğlum erkek öğretmenlere karşı böyle davranıyor doktorda erkekti ve cevap verirken çok sessizce çekinerek cevapladı soruları
Cok teşekkür ederim cevabınız için

Kisa zmn once olanlari hatirlamazmis bu cocuklar uzun zmn oncekileri cok ii hatirlarmis.. yazi yazamazlarmis vs?

Bi anda kitaptan okul tahtasina bakmakta gucluk cekiomuymus mesela? Konsantrasyon problemi var mi?

Anladiim sey bu hastalikta bi hasta digerine gore farkli olabiliomus.. her hastalikta oldugu gibi..

çocuğunuz 6.5 yaşındaysa okul çağındadır. öğretmeni hiç böyle bir durum veya şüpheden bahsetti mi size?

Yorumlara falan baktim da cocugunuzda herhangi bir hastaliktan suphelenildiginde ve oyle cikmadiginda neden "doktor zirvalamis" falan diyorsunuz? Adi ustunde doktor, cocugunuzda benzer bulgular vardir, o da bu olabilir diyip incelemeye almistir. Cocugunuzun iyiligi icin yapiyor bunu.
Ayrica hastalik bunlar, ayip degil. Utanilacak, saklanilacak bir durum yok. Her rahatsizligin dernekleri, ozel etkinlikleri vs var. Bu sayede aileler ve cocuklar bilinc kazaniyor. "Emarda bir sey varsa da bosver" gibi tavsiyeler vermiyorlar mesela. Herkes doktor olmus ne guzel.
Eğer böyle bir problem çıkarsa zaten bu durumu kabullenip çocuğa en iyi şartları sunmak için bilgi ve destek alırız çok teşekkür ederim cevabınız için

Dediginiz hastalik sadece zihinsel, algi bozuklugu degil. Hareket koordinasyon bozuklugu. Hoca da muhtemelen bundan yola cikarak oyle birsey soylemistir.
Gecmis olsun umarim birseyi yoktur ama hocaya da kizmayin bence iyi birsey dikkat ediyor olmasi, uyarmasi.
Kızmadım ama böyle bir şey söylemek için bir müddet gözlem yapması gerekirdi bir derste anlaşılacak bir şey değil bu

Arkadaşımızın oğlu doğum esnasında oksijensiz kalmış ,ama bunu çok da bilmiyorlardı ilkokul aşamasında koordinasyon,kalem tutma ile sorunlar yaşandığında gittikleri uzmanlar söylemişler.Cocuk mizaç olarak sınırlı ve hayta olarak tabir edebileceğimiz bir çocuktu,baba da uygun bir rol model değildi bu yüzden bazı davranışları yaşadığı sorundan miydi yoksa sosyal çevre etkisinde miydi bilmiyorum.Bahsettiginiz tanı direk zihinsel performans ile ilişkili değil diye biliyorum.Motor becerilerde bir dizi senkronizasyon sorunu.Bu tanıyı alan etrafımda yok.Bence emar sonuçlarını bekleyin,böyle bir tanı alırsa da lütfen üzülmeyin.Jimnastik ,yüzme çocuğun vücudunu kullanmayı öğrenmesi ve kasların eşgüdüm halinde çalışmasına yönelik güzel spor dalları .
Allah arkadaşınızın yardımcısı olsun
Zaten spordan sanattan eğitimden uzak bir hayatı olamaz alabildiği ölçüde desteklerim kuzumu

disleksi doktor tahliliyle anlaşılır mı bilemedim. o kısma rehberlik araştırma merkezleri bakıyor bildiğim kadarıyla

Bazen herkes hata yapabilir. Doktorlar yanlış teşhis koyabilir öğretmenler durumu yanlış değerlendirebilir. Tabi ki konu çok hassas bir konu ancak özellikle eleştirirken lütfen hata payı olasılığını da göz önüne almayı unutmayalım.

Çocuğunuz ile ilgili söylenen ihtimal için oldukça üzüldüm. Yine de hocanın tavrını iyi niyetli buldum. Bir problem varsa çözülsün istemiş olabilir. Hatası daha ilk defa gördüğü bir çocuk hakkında hemen yargıya varıp sizi de telaşlandırmış olması. O noktada kızdım evet. İnşallah gerekli tetkiklerin sonucu güzel çıkar ve korkmanızı gerektirecek bir durum olmadığı anlaşılır. Dispraksi olsa kesin farkederdiniz şimdiye kadar diye düşünüyorum.

Sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum yavrunuza.

Back
X