Vücut kitle indeksi diye de geçer. İnternette arattığında ortalama bir hesaplama yapabilecek siteler bulursun ancak kişiden kişiye değişir ve seninkini öğrenebilmen için genelde spor salonlarında bir alet olur böyle klasik terazi gibi üstünde 4 tane plaka var şuna benziyor. (resim eklemeye çalıştım becerebildim mi bilmiyorum.) (google da vücut kitle indeksi ölçme aleti falan yazarsan çıkar.)
Eki Görüntüle 1150418
İndeksini çıkarsın oranlarını göre hocaya özel program yazdır. Başlangıçta genelde tek bir programın olur ve gittiğin her gün onu yaparsın daha sonradan daha da özelleşir programın 3 günlük falan programa dönüşür.
Ben hiç çok aşırı kilolu olmadığım için doktora veya diyetisyene gitmedim açıkçası hormonal bir problemimin olmadığı belliydi çünkü. (10 kilo fazlam vardı sadece 3-4 falan kaldı.) Ancak dahiliye gidip ben hormon testi yaptırmak istiyorum acaba kilolarımın nedeni hormonlar mı bi sıkıntı mı var dersen sanırım sana testi yaparlar.
Bu arada gidebilirsen her gün git. Her gün gidebileceksen hocaya da söyle günlük çok ağır bir program yazmasın mesela 1-1.5 saatlik bir program yazsın. Yok ben 3 günde bir giderim diyorsan gene hocaya söyle ona göre 2 saatlik yazsın mesela.
Kolay gelsin. :)