ßahar Temizligi Yapmanin Vakti Geldimi ???

K.validemin evini su bastı, onun bahar temizliğini öne aldık bu vesileyle. Ve dün bitti. Şimdi de havalar bozuk gidiyor bende biraz düzelse öyle başlamayı düşünüyorum ama pek bişi yok tül-perde yıkamanın dışında. Zaten 1 ayı umrede geçtiği için 4 aydır kullanıyoruz evi ve ara ara derin temizlik yapıyordum...

Bende geçen hafta yaptım bahar temizliğimi.

kızım okuldan gelince (4,5 yaşında) 7,30 da uyuyor, baktım ben duvarlara bakıyorum, duvarlar bana, akşamları işten çıkıp evime gittim 6 dan 7,30 a kadar kızımla oynadım kızım uyuyunca duvarları sildim, geçen sene boyatmıştık heryeri çokta kirli değildi, perdeleri attım makinaya onlar yıkanana kadar ben camları sildim, ardından gardolaplarımızın içlerini temizledim.

kapıları sildim, çamaşır mak. buz dolabı, bulaşık mak, fırın altlarını çektim temizledim.

perdelerimi taktım ki onlar bitince bütün işi bitti sayıyorum, katlamalı perde ve zor takıyorum.:1:

mutfak dolaplarımı, banyo dolaplarımı, vestiyeri sildim, wc, banyo, duşakabini temizledim, salon mobilyalarının içlerini temizledim, deri koltukları sildim derken en sonda da evi süpürüp, silip toz aldım ve işim bitti.

şimdi hazira ayının ilk haftası aynı işi tekrar yaparım ek olarak halılarımı yıkamaya veririm.

yorganımızı atar makinada yıkarım.

nevresim takımlarımızı zaten 10 günde bir değiştiririm, haftalık mutlaka camları, kapıları ve evi dip köşe temizlerim, düzenim böyle olunca evim çalışan bir bayan olsam da her zaman tertemiz oluyor.

herkese şimdiden kolay gelsin.

bahar temizliği nedir
dipti köşeydi her yer her zaman temizlenmeli zaten
kış diye cam mı silinmeyecek
duvar mı silinmeyecek
tül perde mi yıkanmayacak
dolap içleri mi düzeltilmeyecek
bunlar senede bir yapılacak işler de değil ki
kirlendikçe yapılır

eskiden kömür sobası olayı varmış evlerde
yün yastık yorganlar varmış, yün yıkanıyor çırpılıyormuş
halılar elde yıkanıyomuş
onlar kast ediliyordu bahar temizliğinde
şimdi kalmadı ki tüm bunlar..

Son düzenleme:
bahar temizliği nedir
duvar mı silinmeyecek
kirlendikçe yapılır

halılar elde yıkanıyomuş

Evet şimdi dip köşe yapılana da deniyor artık...

çocukluğunuza döndüreyim biraz sizi...
önce sobayla bir sonraki kış görüşmek üzere vedalaşılır,soba yüzünden isten kararan duvarlar boyanır,bacalar temizlenir,yorganlardaki yün boşaltılıp yıkanıp tekrar doldurup dikilir,(en zor olan bu bence)halılar foşur foşur yıkanır,perdeler yıkanır,e kirli camlara asılmaz onlar silinir(hatta annem yıkardı hortumla camları da) kışlıklar kalkar yazlıklar çıkar evdeki birikintiler atılır eskiciye verilir en son süpürülür silinir oturulur.sonra 1 hafta çarpılmış gibi yamuk yamuk gezersin....orijinali bu...

Son düzenleme:
15 ten 15 e yaz kıs demedim camlarım silindi ee her hafta temizlik yaparken ev kalkıp iniyor ellenmedık yer bırakmıyorum doğal gazın bile acayip isi cıkıyor ama havalar bıraz daha ısınsın duvarları silmek gerek ee perdelerde yıkanacak mecbur halılarda yıkanırsa benım bahar temılıgım bitiyor:D

Son düzenleme:
Evet şimdi dip köşe yapılana da deniyor artık...

çocukluğunuza döndüreyim biraz sizi...
önce sobayla bir sonraki kış görüşmek üzere vedalaşılır,soba yüzünden isten kararan duvarlar boyanır,bacalar temizlenir,yorganlardaki yün boşaltılıp yıkanıp tekrar doldurup dikilir,(en zor olan bu bence)halılar foşur foşur yıkanır,perdeler yıkanır,e kirli camlara asılmaz onlar silinir(hatta annem yıkardı hortumla camları da) kışlıklar kalkar yazlıklar çıkar evdeki birikintiler atılır eskiciye verilir en son süpürülür silinir oturulur.sonra 1 hafta çarpılmış gibi yamuk yamuk gezersin....orijinali bu...

Bizim evimizde de "yün yorgan"kısmı hariç her bahar temizlik aynen böyle yapılırdı :)) Ve benim annemde bazen hızını alamaz bahar temizliğini yaz temizliğine döndürürdü :))Orijinali buydu hakikaten..Ne günlerdi ah ah..

Nisan başında yani 1-2 hafta içinde temizliğe başlayacağım.Evde ne varsa yatak yüzleri, pikeler , tüller , örtüler, halılar yıkanacak,ütülenecek.Sonra sırayla cam, dolap,yerler silinip heryer sırayla serilecek.Bende herzaman dip köşe temizlik yaparım ama adı bahar yada kış temizliği oldumu yine yapasım gelir.:13:
Mutfakta da tencereler , kaşıklar ,ciflenecek ne varsa ciflerim.Mis gibi olur.Bu temizliğin ömrü 1 ay sürer ama olsun yapmadan olmaz.:32:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa kaşıklarda mı ciflenir

ya benim gibi bebeği durmayanlar nasıl temizlik yapacaklar. püflerinizi bekliyorum

Başka bahara inşallah diyeceğiz benim püfüm bu.ha olur da şöyle içime sinerek yapabilirsem ki zor görünüyor, 1 sene dokunmayacağım hiçbir şeye.kirlettirmeyeceğim de!
hatta Nejat Uygur gibi 'halıya basmaaa! nidaları da atabilirim .:20:

bahar temizliği nedir
duvar mı silinmeyecek
kirlendikçe yapılır

halılar elde yıkanıyomuş

cok haklisin cnm ama ben hep temizlik yapmiyorum,yaptim mi tumden yapmaya calisiyorum,ah ah kendi pisligimde olucem:50::50::50:

cok haklisin cnm ama ben hep temizlik yapmiyorum,yaptim mi tumden yapmaya calisiyorum,ah ah kendi pisligimde olucem:50::50::50:

Tümden temizlik yapmak yerine planlayarak yaparsan daha rahat olur senin için
çalışan bir bayan isen günlere bölerek temizlik yapmanı tavsiye ederim
Hem böylece işlerin birikmez hemde sen yorulmazsın

Back
X