SSVD(sezeryan sonrası vajinal doğum)

Dün bende bir kadın doğumcuya gittim farklı bir konu için gitmiştim tesadüfen o saatte kim müsait diye sordum beni o doktora yönlendirdiler. Muayene sırasında doğum şeklimi sordu sezeryan oldum ama beni çok kötü etkiledi hiç istemiyordum bundan sonraki doğumu normal yapma şansım varmı dedim. Açıkçası çoğunluk gibi risklerinden bahsedip tekrar sezeryanın daha mantıklı olacağını söyler sanıyordum ama tam tersi kadın bana neden olmasın normal doğum takip ederiz bir sorun çıkarsa onu o zaman konuşuruz daha önce çok böyle doğum yaptırdık dedi ben şok oldum. Hemde evime çok yakın bir hastane ve bu kadar olumlu yaklaşan bir doktor olunca her ne kadar bir kaç sene sonra düşünsem de içim çok rahatladı sanki doğurmuş gibi sevindim :)

arkadaşlar inşallah istediğimiz gibi bir doğum yaşarız.
ben de ilk hamileliğimi sezeryan yaptım 5 yıl önce şimdiki doktorum riskli olduğunu neden ssvd istediğimi merak etti.ben de int araştırdım yapanlar var falan dedim int. her yazılana inanma falan dedi baktı ben çok ısrarcıyım o zaman gelince bakarız deyip beni geçiştirdi.özel hastane tabi git git doğum zamanı gelince yok yapamayız diyebilir pat diye o yüzden dr ma güvenmiyorum ve bu hafta değiştirmeyi düşünüyorum.tek tek burdaki doktorlara sorucam hangisi ssvd ye ılımlı yaklaşırsa ona gidicem bundan sonra.inşallah bende normal doğum yapabilirim

arkadaşlar herkese merhaba 15.06.2011 tarihinde bebeğime sağ sağlim kavuştum ama maalesef ssvd yapamadım 2 gün sancı 1haftalık doğum başlangıcına rağmen maalesef doğumumun ilerleyememesi sonucu sezeryan oldum ssvd yi ciddi düşünen arkadaşlara en büyük tavsiyem riskin daha az olması için iki doğum arasını uzak tutsunlar daha rahat olacaklarına eminim.çok istediğim normal doğumu yapamadığım için üzgünüm ama sağlıklıyız ya bu çok önemli Allah herkese hayırlısı ile gönlündekini nasib etsin Amin.

doğru düşünmüşsün ssvd konusunda son derece kararlıysan seni destekleyecek bir doktor bulmak en akıllıcası olur. inş. herşey istediğin gibi olur.

canım Rabbim analı babalı büyütsün üzülme nasip değilmiş demekki sen elinden geleni yaptın nihayetinde. sağlıcakla hayırla büyüt bebeğini.

bebeğin hayırlı uğurlu olsun.

merhaba kızlar bende 2. bebeğime 13 haftalı gebeyim bende ssvd doğum istiyorum kızımdaki doktorum çok ilgili çok iyi bir doktor ama gel gelelim ssvd yanaşmıyor ekim 15 de 2 yıl olucak doğum yapalı kk arkadaşların ssvd yapan doktorların verdiği isim arasında evime çok yakın yürüyerek 15 dk yolda olan bir doktor var ama ne bileyim 20 haftalık olsun doktorum ikna olmazsa diğer doktora gidicem bakalım hayırlısı allah herkesin gönlüne göre versin inşallah

bende iki kez sezeryan oldum ama normal dogurmak icin neler vermezdim,bendede cati darligi varmis sebep bu eger imkani olan varsa yapsin derim

tekrar buraya ne zaman bakarsın bilmiyorum ama 19 nisanda doktora gittim ve biraz daha bekleyelim dedim. 20 sinde ameliyat olmaya kabul etmedim. sürekli Allahım bir işaret ver herşey kendi kendine olsun diye heran dua ettimmm.. hayırlı bi doğum nasip et diye hergece ağladım.. ssdv yi doktoruma sordum ama bir önceki doktorumu tanıdığı için çok büyük riske girersin dedi. çünkü önceki doktorum kestiği bir katı dikip diğerinin yapışsın diye bırakıyormuş estetik dikiş dedikleri şey. ona güvendim( çok beğenilen civar illerden hastası olan üniversitelerin bile hasta yönlendirdiği bir doktor) ve 22 nisanda kızımı yine sezeyanla kucağıma aldım. ama sanrım yüce rabbim gözyşlırıma ve dualarıma karşılık verdi.. bir rüyadan kalkar gibi uyandım hemen kızımı kucağıma aldım cok cok emmeye başlayışını ve ne kaar güzel bi mucize olduğunu izledim. gaz sancısı vs. hiçbişey yaşamadım ac bile hisstmedim. hakkımda hayırlısının bu olduğuna inandım o an. ilk gece ona kendim baktım. 2. gece annem uyudu ve biz kızımla sürekli başbaşa kaldık. beraber çay demledik içtik.. abimizi düşündük.. eve gelir gelmez hareket de başladı yemek dahi yaptım. şuan kızım2 ay 10 günlük.. karnımda uyşukluk yok.. dikişlerde acı yok.. 20 günden beri evde yanlızım tüm işlerimi kendim yapıyorum hiç sorunsuz.. Allah doktorumdan razı olsun. ilk doğumun bile hasarlarını tamir etti sanırım..

sezerynı çok övmüş gibi oldum belki yazdıklarımla ama şunu düşünüyorum 2. sezeryanımı burda olmak o doktora olmak benim şansımı arttırdı...
3. hamileliğime karar vermeden ssdv yapacak bi doktor bulacağım ve ondan sonra hamile kalıp tekrar şansımı deneyeceğim. mutlaka büyük nşehire taşınacağım bu yüzden.. en az 7 yıl sonra normal doğum hikayem olur belki :)))

sonradan okudum canım bebeğin hayırlı olsun üzülme belki beraber 3. de şansımızı dneriz :)) çok geçmiş olsun

dün doktora gittim ve doktorum kesinlikle yanaşmıyor ne yapıcam beeen.doktorum evime çok yakın ve çok tanınan bi doktor çok ilgili değiştirmek istemiyorum ama hiç bi şekilde normal doğum yapmam diyor çok kararsızım.
önceki doktorum olur demişti ama onuda ilgisizliği yüzünden bırakmıştım şimdi de bu doktoru bırakmak istemiyorum zaten 20. haftadayım kimi bulucam ben off moralim sıfırr

Merhabalar, benim eltim sezaryenden 7 yıl sonra normal doğum istedi ve doktoru kabul etti. Ama İstanbul'da yaptı. Ben de bu şekilde tecrübe yaşadım ama benim malesef 25 haftalık erken doğumumu normal doğum yaptım. İlk çocuğum sezaryendi...

Bana sorarsan hiçbirşekilde normal doğum yapmam diyen bir doktor sana bir iki hafta sonra bir deneyelim derse bence son anda sezeryan olman garanti gibi. En baştan ssvd'ye olumlu yaklaşan doktor bulmak lazım hatta bırak olumlu yaklaşmasını daha önce ssvd yaptırmış bir doktor olmalı ki boş yere aylarca umut edip bekleyip sonra yine sadece doktorun isteği ile sezeryan olmayalım. Çünkü doktorlar için öncesinde sezeryan olmuş bir hastayı tekrar sezeryan yapmanın yolu çok kolay son ana kadar bekler sancı gelince ssvd'de hiçbir müdahale yapılamıyor suni sancı vs. gibi. Doğum ilerlemiyor veya çocuk strese girdi dese yapacak hiçbirşeyin yok bir dakikada sezeryanda olursun. Bence ssvd'yi daha önce yapmış birilerini bul ki için biraz daha rahat olsun. İnşallah istediğin gibi bir doğum yapma şansın olur. Allah kolaylık versin.

İstanbulda nerede hangi doktora yaptı ?

ayy ne güzel yaa bana da nasip olur inşallah hayırlı kolay doğumlar hepimize

doğru söylüyorsun ama tek sorun doktor bulamam büyük şehirde yaşamıyoruz keşke ank. ist. olsa daha kolay olurdu işimiz.bide devlet hastenesine gidicem oradaki doktorlar ne diycek bakalım.bide son ana kadar beklesem sancı falan gelince gitsem hastaneye belki o zaman normal doğuma alırlar mı beni uff neler düşünüyorum allahım kolay doğumlar verir inşalllah.

arkdaşlar bende ilk doğumu 10 sene önce ikizdi,yok biri tersti falan denilerek sezaryen oldum ..şimdi ankarada yaşıyorıum ve normal istiyorum inşalalh ayın 10 una elif terziden randevu aldım bakalım ne diyecek..bu arada yırtılma riski var deniyor ya acaba yırtıldığı anlaşılıyormu yada nasıl anlaşııyor..

merhaba, ben 15 gün önce ssvd yaptım doktorum ankarada ebru saraç. ilk doğumum tamamen gereksiz bi sezeryen oldu hacettepede, 6 ay kesi yeri ağrıdı zaten her aynaya bakışta orada kocaman bi yara izi görüyosun 1 yıl çok rahatsız oldum izden. 1 hafta yataktan yardım almadan kalkamadım, tansiyon düşüklüğü halsizlik filan cabası ilk 1 ay korkunç bi eziyet oldu bana bunun üstüne ssvd araştırdım, belki 6-7 doktor gezdim hepsi imkansız dedi gereksiz risk dedi ölürsün dedi filan... netekim ilk doğumdan 2 yıl sonra ssvd yaptım valla yok böle bir konfor, evet ilk gece korkunç geçti ama sonrası süper 3. gün hareketlerin eskiye dönüyo 1. hafta sonu itibariyle tamamen eski halini alıyosun bende 15. gün itibariyle göbek filan kalmadı. benim doğumum kolay geçti bebek 2850 gr doğdu dikişim çok olmadı... normal doğum eğer durum müsaitse süper bişey... ben ssvd isteyen arkadaşlara en azından bi denemelerini öneririm epiduralde yapılırsa zaten ağrılar hafifliyo... bide bence en önemlisi doktor ebru hanımı kadın doğumda tek geçerim ben şimdiye kadar 15 kadın doğum doktoru filan gezdim onun gibi düzgün ahlaklı doktor görmedim... çok benimsemiş işini gece gündüz saçma sapan her sorunuzu sabırla yanıtlıyo... biraz maliyetli bi doktor ama aldığı paranın her kuruşunu hak ediyo...

benim bi tanıdığımın sezeryen yeri açılmış ameliyattan 1 gün sonra dediğine göre iç kanama başlayınca kesi yeri morarıyomuş. o herhangi bi ağrıdan bahsetmedi... ama zaten senin 10 yıl olmuş, doktorlar 1 yıl sonra kesi yeriinin orjinali gibi iyileştiğini söylüyolar... bide yırtılma ihtimali binde 4 hiç sezeryen olmamış bayanlardada binde 2 arada kayda değer bi fark yok...

bende bebeğim iiri olduğu için sezeryan yaptırmak zorunda kaldım ... ozaman doktoruma sordum bidahaki bebekte normal doğum şansım varnmı diye oda bana 2 yl geçmesi lazım dedi üstünden .. neredeyse şuan 5 yıl geçti ve bende şimdi ikinci bi bebek istiorum bakalım hayırlısıyla .. ama hiç sezeryan olmak istemiyorum çok sıkıntı çektim sezeryanda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…