Merhaba canım, nihayet fırsat bulabildim.merak ettim nasıl oldu ne zaman oldu ağzrı sızı vs vs müsait olduğun zamanda baştan beri anlatırmısınız lütfennnnn
Merhaba canım, nihayet fırsat bulabildim.
Oğlum 09/2008' de klasik malum sebepler nedeniyle sezaryenle dünyaya geldi. onu kucağıma ayıldıktan tam 3,5 saat sonra alabildim. kendimi hep normale odaklamıştım ama maalesef olmamıştı. benim için tam bir çöküntü olmuştu. Ama şükür ki Rabbim' e sağlıklı sıhhatliydi. Bir gün akrabalarımızdan biri; benim annem 3.kardeşimi hastaneye yetişemeden yolda doğurmuş dedi. hem de 30 sene öncesinden bahsediyordu. o gün demek ki oluyormuş dedim. başladım araştırmaya. hamile kaldıktan sonra birçok sezaryanlının normal doğum yaptığını öğrendim. Bana daha da bir cesaret geldi. iyi ki de pes etmemişim. Doktor bulmak zor oldu ama, zorlu arayışın sonu güzel oldu.
40+3 de iken, 02/01/2012de sabah saat 09da karın sancısıyla uyandım. Bu sefer geliyor galiba dedim. Sancılar pek sık değildi. Oğlumda ağrılar belimden girmişti. O nedenle belimden ağrı girmesini bekledim. Baktım olmayacak anneme söyledim. Hiç yerimde durmadan evin içinde yürüdüm, egzersiz yaptım. Annecim sağ olsun 6 çocuktan 3ünü evde doğurmuş biri olarak öğlen saat 12 gibi bana sıcak küveti hazırladı. Sıcak su sancılarıma çok iyi geldi. Hamileliğimin son haftalarında her gün yediğim hurmalardan yedim. Saat 14 gibi sancılarım biraz daha sıklaştı. Bir bardak adaçayı içtim (kas gevşetici özelliğini duymuştum. Hamilelerin içmesi sakıncalı, sadece sancılar başlayınca içilebilir diye öğrenmiştim.) Akşam saat 17de hastanenin yolunu tuttuk. Hastane uzak olduğu için trafikte de bayağı oyalandık. Sancılar 5 dakika ara ile girmeye başladı. Saat 17:45 civarı hastaneye vardığımızda doktorum Serkan bey in yeni çıktığını öğrendik. Cebinden arayıp Serkan beye bilgi verdik. Sağ olsun 5 dk. İçinde geldi. Sancılarımı evde çektiğim için biraz kızdı. Açılmam 1 cm di. Müfredat gereği riskler hakkında kısaca bilgi verdi. Doktorum giderken, anneme doğumun sabahı bulabileceğini söylemiş. Biraz moralim bozuldu ama olsun normali bekleyecektik. Ebeler biraz caydırmaya çalıştılar. Ama doktorum bana o güveni vermişti. ama içim yusuf yusuf etmiyo değildi. Suni sancı verilmeyecekti. Ikınmam yasaktı. Saat 20:00 gibi açılmam 4 cm oldu. Nasıl seviniyodum her cmde. Saat 21:00 da açılma 6 cmdi. Çok hızlı ilerliyordu bana göre. Saat 22:30da doğumhaneye aldılar. Ben yine alltan muayene edecekler sandım, oysa açılma tamamlanmış. 5 dakika sonra doktorum gelmişti. Beni nöbetçi doktora bırakmayıp sağ olsun bizzat kendisi geldi. Ve benim için mucize olan doğum 3-4 ıkınmada, hem de karnıma bastırılmadan, saat 22:45de gerçekleşti. Kızım Ayşe m beni hiç üzmedi. Dünyalar benim oldu, ağzım kulaklarımdaydı. Sanki dünyanın ilk normal doğum yapan annesi bendim. Bu kadar kolay olacağını zannetmiyordum. Fazla dikiş atılmadı. hem dikiş atılırken ağrı kesicinin etkisiyle hiçbir şey hissetmedim. cihazla kesi yerime bakıldı hiçbir şey yoktu çok şükür. Doğumdan 1-2 saat sonra biraz ağrı oldu ama bildiğin adet sancısı gibi. her doğum yapanda olurmuş.
Bu hamileliğimde fazla kilo almadım. yemeğimden kısmadım ama her gün 1 saat yürüdüm. İşte böyle canım. umarım sıkmamışımdır seni. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
canım bende senin gibi olmak istiyorum içimde kalmıs su normal dogum yani ikinci cocuk düsünüyoruz insallah hayırlısıyla olurda normal dogurmak istiyorum ilkim sezaryen oda doktorumun yüzünden oldu beni normal doguma hic zorlamadı oglumda inat etmisttim normal doguracam diye hatta bir gün boyunca sancı cekttim düşün aksam 11 de basladı sabah 10 kadar sancımı cektim cok yorgun düstüm uykusuzluk ve halsizlik vardı ama sancılardan ölüyor sanıyordum sonunda rahmim 8 cme kadar acıldı sonra ameliyiyathaneye indim orada buz gibi ebeler basımda doktor yanımda artık normal dogum baslıyacaktı ama olmuyordu hem gücüm azdı hemde ıkındıkca nefesim daralıyordu hatta ebe dirsegiyle karnıma bastırınca baygın düsttüm oksijen vermeye baslandı okadar çekttim bi yarım saatlik işimiz kalmısttı ama doktorum sen yapamıyorsun bu gidişle bebegi kurtaramıyacagımızı söyleyince acil sezaryen dedi oysa yanımda olmus olsaydı sen yapabilirsin az kldı desydi belki yapabilirdim ama doktor beni korkuttu bebegin kalp atısları yavaslıyor diye bende kabul ettim mecburluktan apar topar o halimle sezaryene alındım sonuç büyük bir PİŞMANLIKK bide özel hastane olacak hiç bir işime yaramadı sen okadar saat sancılan bebegini normal dogurmak içim sabahlara kadar bekle sonuç sezaryen neyse demekki hayırlısı artık demek istedigim doktorlarımız bizi normal doguma zorlamıyorlar küçücük birseyde hemen sezaryen herkesi kurbanlık koyun gibi kesiyorlar ve bana göre sezaryen coook zor iyilesme süresi agrılar ve en önemlisi bebeginle pek ilgilenemiyorsun hele ilk iki gün resmen felç gibi yatalaksın ayyy coook zormus beee kadın olmak neyse insallah ikinci bebişim olurda hayırlısıyla insallah normal yaparımda yarım kalmıs olan işimi bitirim
Ben de 40. haftamda 4500 gram bebek karnımda, sıfır açılma sıfır sancı sıfır kanama ve sıfır doğum belirtisi ile normal doğumu beklmekte iken artık bebeğe yer kalmadığı için gebeliği sonlandırmak zorunda olduğumuzdan epidural sezaryenle doğum yaptım. "İstersen suni sancı ile doğumu başlatalım ama normal başlayıp sezaryene dönme olasılığımız çok yüksek." dedi doktor. Ki bebeğin başı sezaryen kesisindne bile itekleyerke çıktı. Doğum videolarımda bile var doktorun bastırışı. Normal doğum hayalleri kuran ben mecburiyet karşısında bebeğimin doğumda oksijensiz kalma riskini alamadım. Ama ikinci bebeğim eğer yine böyle kilolu olmazsa -ki bu durum genellikle genetikmiş ve anneden geçermiş- ikinci bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum. Sırf bu yüzdne doğum ile ikinci hamileliğin başlangıcı arasındaki süreyi uzatmak istiyorum. Bu konunun takipçisiyim. Şimdi çıkmak zorundayım ama abone oldum konuya.
Ha sezaryenim çok iyi geçti, herşey mükemmeldi ama biliyorum ki doğanın mucizesinin yerini tutamaz.[/
merhaba canım. yavrunu güle güle büyüt. doğum yaptığım hastanede benden hariç iki kişi daha vardı. biri tüp bebekti 9 sene sonra olmuş. diğerinin bebişini 4 kilonun üzerinde demişlerdi. ama doktorlar kesinlikle sezaryen kelimesi kullanmadı. çok sancı çektiler. en sonunda epidural yaptırdılar. ikisi de sağlıklı sıhhatli bebeklerini doğurdular. iri bebek 4200 gr doğmuştu. hatta tosuncuğun ananesi kızını 5500 gr doğurmuş, hem de normal. Rabbim sana da nasip eder inşallah.
Ben de 40. haftamda 4500 gram bebek karnımda, sıfır açılma sıfır sancı sıfır kanama ve sıfır doğum belirtisi ile normal doğumu beklmekte iken artık bebeğe yer kalmadığı için gebeliği sonlandırmak zorunda olduğumuzdan epidural sezaryenle doğum yaptım. "İstersen suni sancı ile doğumu başlatalım ama normal başlayıp sezaryene dönme olasılığımız çok yüksek." dedi doktor. Ki bebeğin başı sezaryen kesisindne bile itekleyerke çıktı. Doğum videolarımda bile var doktorun bastırışı. Normal doğum hayalleri kuran ben mecburiyet karşısında bebeğimin doğumda oksijensiz kalma riskini alamadım. Ama ikinci bebeğim eğer yine böyle kilolu olmazsa -ki bu durum genellikle genetikmiş ve anneden geçermiş- ikinci bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum. Sırf bu yüzdne doğum ile ikinci hamileliğin başlangıcı arasındaki süreyi uzatmak istiyorum. Bu konunun takipçisiyim. Şimdi çıkmak zorundayım ama abone oldum konuya.
Ha sezaryenim çok iyi geçti, herşey mükemmeldi ama biliyorum ki doğanın mucizesinin yerini tutamaz.[/
merhaba canım. yavrunu güle güle büyüt. doğum yaptığım hastanede benden hariç iki kişi daha vardı. biri tüp bebekti 9 sene sonra olmuş. diğerinin bebişini 4 kilonun üzerinde demişlerdi. ama doktorlar kesinlikle sezaryen kelimesi kullanmadı. çok sancı çektiler. en sonunda epidural yaptırdılar. ikisi de sağlıklı sıhhatli bebeklerini doğurdular. iri bebek 4200 gr doğmuştu. hatta tosuncuğun ananesi kızını 5500 gr doğurmuş, hem de normal. Rabbim sana da nasip eder inşallah.
İşte benim sorunum o idi. Sancı gelmedi, doğum için hiçbir belirti yoktu ve bebek büyümeye devam ediyordu. Doğum doğal olarka başlasa mutlaka deneyecektik zaten. Suni sancı ile başlatabilirdik ama suni sancı eğer hiç sancı yoksa doğal kasılımın verdiği itme hissini vermiyor maalesef. Hani normal doğum olabilecek olsaydı yaptırırdı doktorum. O konuda doktoruma güveniyorum. Normal doğum yaptırdığı hastalarını biliyorum. Ki benimle aynı gün yan odada doğum yapan kızın bebeği kakasını yapmıştı, onu bile akşama kadar beklediler. Son şansa karda normal doğurtmaya çalıştılar. Bebeğin kalp atıları yavaşlayınca akşama doğru aldılar ameliyata. O konuda için rahat yani.
Merhaba canım, nihayet fırsat bulabildim.
Oğlum 09/2008' de klasik malum sebepler nedeniyle sezaryenle dünyaya geldi. onu kucağıma ayıldıktan tam 3,5 saat sonra alabildim. kendimi hep normale odaklamıştım ama maalesef olmamıştı. benim için tam bir çöküntü olmuştu. Ama şükür ki Rabbim' e sağlıklı sıhhatliydi. Bir gün akrabalarımızdan biri; benim annem 3.kardeşimi hastaneye yetişemeden yolda doğurmuş dedi. hem de 30 sene öncesinden bahsediyordu. o gün demek ki oluyormuş dedim. başladım araştırmaya. hamile kaldıktan sonra birçok sezaryanlının normal doğum yaptığını öğrendim. Bana daha da bir cesaret geldi. iyi ki de pes etmemişim. Doktor bulmak zor oldu ama, zorlu arayışın sonu güzel oldu.
40+3 de iken, 02/01/2012de sabah saat 09da karın sancısıyla uyandım. Bu sefer geliyor galiba dedim. Sancılar pek sık değildi. Oğlumda ağrılar belimden girmişti. O nedenle belimden ağrı girmesini bekledim. Baktım olmayacak anneme söyledim. Hiç yerimde durmadan evin içinde yürüdüm, egzersiz yaptım. Annecim sağ olsun 6 çocuktan 3ünü evde doğurmuş biri olarak öğlen saat 12 gibi bana sıcak küveti hazırladı. Sıcak su sancılarıma çok iyi geldi. Hamileliğimin son haftalarında her gün yediğim hurmalardan yedim. Saat 14 gibi sancılarım biraz daha sıklaştı. Bir bardak adaçayı içtim (kas gevşetici özelliğini duymuştum. Hamilelerin içmesi sakıncalı, sadece sancılar başlayınca içilebilir diye öğrenmiştim.) Akşam saat 17de hastanenin yolunu tuttuk. Hastane uzak olduğu için trafikte de bayağı oyalandık. Sancılar 5 dakika ara ile girmeye başladı. Saat 17:45 civarı hastaneye vardığımızda doktorum Serkan bey in yeni çıktığını öğrendik. Cebinden arayıp Serkan beye bilgi verdik. Sağ olsun 5 dk. İçinde geldi. Sancılarımı evde çektiğim için biraz kızdı. Açılmam 1 cm di. Müfredat gereği riskler hakkında kısaca bilgi verdi. Doktorum giderken, anneme doğumun sabahı bulabileceğini söylemiş. Biraz moralim bozuldu ama olsun normali bekleyecektik. Ebeler biraz caydırmaya çalıştılar. Ama doktorum bana o güveni vermişti. ama içim yusuf yusuf etmiyo değildi. Suni sancı verilmeyecekti. Ikınmam yasaktı. Saat 20:00 gibi açılmam 4 cm oldu. Nasıl seviniyodum her cmde. Saat 21:00 da açılma 6 cmdi. Çok hızlı ilerliyordu bana göre. Saat 22:30da doğumhaneye aldılar. Ben yine alltan muayene edecekler sandım, oysa açılma tamamlanmış. 5 dakika sonra doktorum gelmişti. Beni nöbetçi doktora bırakmayıp sağ olsun bizzat kendisi geldi. Ve benim için mucize olan doğum 3-4 ıkınmada, hem de karnıma bastırılmadan, saat 22:45de gerçekleşti. Kızım Ayşe m beni hiç üzmedi. Dünyalar benim oldu, ağzım kulaklarımdaydı. Sanki dünyanın ilk normal doğum yapan annesi bendim. Bu kadar kolay olacağını zannetmiyordum. Fazla dikiş atılmadı. hem dikiş atılırken ağrı kesicinin etkisiyle hiçbir şey hissetmedim. cihazla kesi yerime bakıldı hiçbir şey yoktu çok şükür. Doğumdan 1-2 saat sonra biraz ağrı oldu ama bildiğin adet sancısı gibi. her doğum yapanda olurmuş.
Bu hamileliğimde fazla kilo almadım. yemeğimden kısmadım ama her gün 1 saat yürüdüm. İşte böyle canım. umarım sıkmamışımdır seni. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Mehaba güliz.güle güle sağlıcakla büyüt evladını :) doğumu hangi ilde hangi hastanede yaptın? dr kimdi? bende ssvd yapmak istiyorumda.şimdiden tşkler
Allahın izniyle normal doğum banada nasib oldu şükürler olsun. Çok dua ettim kurallara uydum sonunda dr. desteğiylede Allahım bana bu duyguyu tattırdı. Hiçbir dr. yanaşmazken aksine söyledikleriylede korkuyordum. Bir ara hikayemi yazacağım ......
S.a
konu çok hoşuma gitti ve okudum ama ben dr uma sorduğumda bana olumlu bi şey söylemek şöyle dursun tüm olumsuzlukları saydı,
eşimde yanımdaydı ,ve zaten ilk doğumumda dr ve hemşireler bize sezeryan olmam için sebebler sunarken, eşim annem kayınvalidemde bana baskı yaptı, çocuğa bişey olursa diye...
Her neyse böylelikle mecburen sezeryan oldum...
Ha sezeryanımdanda gayet memnundum ama asla normalin yerini tutamaz tabi...
şimdi sezeryanı çok şiddetli bir şekilde kınamama rağmen acaba diyorm bide o riske girmemin bir luzumu varmı?
Sezeryanda da normaldede sorun çıkabilir sonuçta...
Kısacası neden normali tercih etmeliyim zaten bir kere olmuşum çok kararsızım...
Ha bide ben silivride oturuyorum dr bulmakta ayrı birdert ssvd için...
Öncelikle Rabbim bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına almanı nasip etsin. senin yaşadıklarının aynısını bende yaşadım. ama sezaryenimden hiç memnun kalmadım. Sadece şükrettiğim bebeğimin sağlıklı bir şekilde kucağımda olmasıydı. SSVD için; sezaryen doğum yapan ve iki sene sonra hastaneye yetişemeden yolda doğum yapan bir tanıdığımızın hikayesi beni çok istediğim normal doğuma sevk eden başlangıçtı. kadının 3. çocuğuymuş, ilk ikisi sezaryen hemde 30-35 sene öncesinden bahsediyordu. zamanın şartları, kesinin dikey olması, derken neden normal olmasın dedim. ikinciyi düşünmeye başladığımda çok araştırma yaptım. bu konu ile ilgili forumlara üye oldum. hastanelerin araştırmalarından tut nette SSVD ile ilgili bulduğum her yazıyı okuyup inceledim. karşıma çıkan örnekler beni daha da cesaretlendirdi. Sezaryen kelimesini kafamda bitirdim. kendimi normale odakladım. 5 tane doktor değiştirdim. kimi asla olmaz en az 5 sene geçmesi lazım dedi, kimi 1.normal olup 2.yi sezaryen olanlarda deniyoruz dedi, kimi yaparız deyip sonradan vazgeçti. Çok şükür Rabbim Serkan Bey'i karşıma çıkardı.
önce kendin istemelisin. hem ben kalkıp sırf normal doğum için İstanbul'a gittim. Ayrıca benim doktoruma o kadar da uzak değilsin. sanırım 1,5 saat uzaklığı olması lazım.
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun. Hoşça kal.
cnm snn dr un nerde kim?
evet canım haklısın. benim ailem orda, arabada olduğu için sorun olmadı. 35. haftamdan sonra gittim şehir dışında olduğum için. 25.haftamda ilk nisaya gittim bende Asiye hanıma ilk olabilir demişti, sonra son anda belli olur dedi. sonraki muayenede ilk normal olup ikinci sezaryen olup üçüncü doğumu normal yaptırabiliyoruz. ama yine de belli olmaz dedi. bende işimi şansa bırakmamak için Serkan beyde karar kıldım. iyi kide öyle yapmışım. Hayırlısı olsun canım. bebeğin sağlıklı doğsun da gerisi boş. takma kafanı. hoşça kal.
şartları çok zorlamak gerekiyor ki bunada herkesin gücü malesef yetemiyor,ALLAH CÜMLEMİZE HAYIRLISINI NASİP ETSİN İNŞALLAH...Yaparız diyen doktor da az ama yapanını ben maalesef görmeden. Doktorum direkt olmaz dedi.
Artık normal doğum mecburi olmalı. Çoğu doktor bizleri mecburen sezeryana alıyor. Doktorumuza güveniyoruz ya...Herkesin mi çocuğu kanala girmiyor artık. Bu oran çok fazla. SSK ya da devle hastanesine gidilierse ayrı. Orada da eziyet gördük diyenler var. Çok kötü hikayeler duydum oralarla da ilgili. BU nedenler özeli tercih ediyoruz. Özeller de sezeryanı. Söz meclisten dışarı tabi...
Normal doğum yapan bir doktor buldum. Sezeryana karşı. Söyledikler çok güzel şeyler. Son 25 doğumundan 23 'u normal. Ve sadece 2 sine kesi atmak zorunda kalmış. Ama onunla normal doğum 11.000 TL yi buluyor. A plus hastaneleri kullanıyor. Maalesef özel sigortam yok bu sefer. Yani gene sezeryan olacağım. BU arada doktorumu değiştirip, ben yaparım diyen bir doktor bulucam.Ama yapacak mı? Buradan yazarım hikayemi.
Yaparız diyen doktor da az ama yapanını ben maalesef görmeden. Doktorum direkt olmaz dedi.
Artık normal doğum mecburi olmalı. Çoğu doktor bizleri mecburen sezeryana alıyor. Doktorumuza güveniyoruz ya...Herkesin mi çocuğu kanala girmiyor artık. Bu oran çok fazla. SSK ya da devle hastanesine gidilierse ayrı. Orada da eziyet gördük diyenler var. Çok kötü hikayeler duydum oralarla da ilgili. BU nedenler özeli tercih ediyoruz. Özeller de sezeryanı. Söz meclisten dışarı tabi...
Normal doğum yapan bir doktor buldum. Sezeryana karşı. Söyledikler çok güzel şeyler. Son 25 doğumundan 23 'u normal. Ve sadece 2 sine kesi atmak zorunda kalmış. Ama onunla normal doğum 11.000 TL yi buluyor. A plus hastaneleri kullanıyor. Maalesef özel sigortam yok bu sefer. Yani gene sezeryan olacağım. BU arada doktorumu değiştirip, ben yaparım diyen bir doktor bulucam.Ama yapacak mı? Buradan yazarım hikayemi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?