SSVD(sezeryan sonrası vajinal doğum)

arkadaşm cevabın için çok saol peki doğum yaptırırıken nelere dikkat edo mesrla fazla ıkındınmı nası geçti dikiş acıdımı ayrıntıyla doğum hikayeni yazabilirmsn yaaaa açok merak ediorumm aylin hanıma başladım bende oda deneriz dedi sancını bekleriz dedi...çok heyecanlıyım neler yaşadın..lütfennn anlattt:=)

benim sancılar gece birbuçukta başladı, karnımın alt kısmında rahatsızlık veren ve geçmeyen ağrılardı arkasından ishalde gelince tamam dedim bebe gelmeye karar vermiş. gece üçbuçuk gibi doktorumu aradım ağrı var ama çok düzensiz dedim oda tedbiren hastaneye git dedi hastaneye sabah 4-5 gibi gittik bu arada ben arabaya binince sancılar geçiverdi tabi hemen bi moral bozukluğu bende milleti boş yere ayağa kaldırdım diye, hastaneye gittik makineye bağladılar bebeğin kalp atışları bide benim sancılarımı kontrol için, agrılar sürekli gelip gitti ama hem çok rahatsız edici değildi hemde düzensizdi, doktorum geldi sabah 8de hastaneye muayene etti açıklık 2 santim olmuş bide muayenede bişey yaptı doğum hızlansın diye ne yaptı bilmiyorum bide sana şimdi suni sancı verip 2 saate doğurttururum dedi ama malum ssdv suni sancı verilmiyo. neyse benim ve doktorun ortak kararı ile eve döndük mükellef bi kahvaltı yaptım bide. çok heyecanlıydım ama normal dğum olurmu olmazmı diye çünkü sezeryene hazırlıklı ol dediler bana. herneyse eve döndükten 3 saat sonra benim ağrıların maşallahı olmaya başladı bağırttırıyodu yani bide yürümeye imkan vermiyodu 4 dakikayada düşmüştü toplandık geri hastaneye gittik 13 gibi hastaneye girdik, sonra 14.30 gibi epuduralı taktılar ağrılar hemen hafifledi tabi yani bağırmayı kestim epiduralden sonra. bide bu arada açıklık 8 santim olmuş bu arada epidural ağrıyı tamamen kesmiyo hafifletiyo sadece ama oda yetiyo, ben nefes almayı unutmuşum bi ara bebeğin kalp atışları düşmüş bi anda odayı hemşireler doldurdu bana oksijen filan bağladılar vede nefes almamı tembihlediler bebeğin kalp atişlarının 3. kez düşmesine izin vermezlermiş bi daha öle bişey olursa sezeryene gidebilirsin dediler ama zaten o anda pekde normal doğum olsun takıntın kalmıyo sezeryen olsunda bitsin diyosun. ağrılar epudurale rağmen baya hissedilir olmaya başladı ve sanırım 15.30 gibi doktorda doğuma hazırlandı, zaten kendiliğinden gelen ıkınmalar olmaya başladı kakanı yapar gibi bişey çokda fark yok gibiydi, nefes alıp nefesini tutuyosun ve var gücünle ıkınıyosun valla zaten kendi kendine oluyo, buarada doktor kesi yapmış hiç farkına varmadım sonrada 16da bebe mosmor bi halde ağlamaya başladı ne ağrı ne bişey herşey unutuldu herkezde bi mutluluk hali bi sakinlik herhalde insanın hayatındaki en güzel andır. bu arada doktor kesi yerini filan dikti hiç bişey hissetmedim . epidural çok konforlu bişey. yalnız epidural bende inanılmaz bi titremeye sebeb oldu sancı sırasında. hatta eşim masaj yapan bi yatakta yattığımı zannedip herkezi güldürdü. ben doğumu tobb hastanesinde yaptım sancı odası aynı zamanda doğumhane haline geliyo bide doğumhaneye gitme işi olmadı konforlu bi durum, epiduralden çok korkmuştum takılırken çok ağrır diye düşünüyodum çok kolay takıldı korktuğum gibi değildi. bacaklarınızı 3-4 saat hissetmiyosun ama kesi yerinide hissetmiyosun, ilk gece kanaman çok oluyo, rahim kasıldığından nerdeyse bi doğum daha yapıyosun, kesi yeride sızlıyo ama hepi topu 1 gece ve sonrası rahat. benim sütle ilgili problemim oldu ilk hamileliliğimde bebeklerimi kaybettiğimden süt gelmesin diye ilaç vermişlerdi o yüzdende bu sefer süt geç geldi. benim şansım bebeğin çok kilolu olmamasıydı sanırım, doktorum çok kolay bi doğum yaptığımı söyledi yani bencede öyle oldu 4 saat yoğun bi sancı çektim oda çok önemli değil yani sonuşta 4 saat çekiyosun ve bi anda bitiyor sonrası çok mutlu çok rahat bi an vede doğumdan sonra aklında kalan bu rahatlık ve mutluluk.

papatya hanım yazalı çok olmuş ama umarım okur ve cevap verebilirsiniz. benim 18,5 aylık bi oğlum var ve tekrar hamileyim.ssvd istiyorum bende. ilkinde masadan inmek zorunda kalıp sezeryana gittim. ıkındıkça bebeğimin kalbi zayıflıyordu. siz başarmışsınız dr. adını bana da verir misiniz. bende 2. yi normal doğurmak istiyorum

Canım o arkadaşın özeline yaz bence...

Bende cok istiyorum normal dogumu.
Benim ilk dogumum sezaryan oldu bebegim 39 haftaydi ve kafasi yukardaydi
dr bekle deseydi beklerdim ama bende korktum makat gelisi sorunlu olur diye.
gununden 10 gun once aldi bari gununu bekleseydi
bende cahildim iste. yani hayatimin en buyuk hatalarindan biriydi. insallah bu dogumumda
daha bilincli olucam. sonuna kadar beklicem.
ve normla dogum istiyorum Allahtan yurtdisindayim Turkiyede daha zor sanirim doktor bulmak.

sizi çok iyi anlayabiliyorum.ben maalesef sonradan araştırdığımda gereksiz yere doktor telkinleri daha doğrusu zorlamalarıyla 4 yıl önce geçirmiş olduğum sezeryanın etkilerini yavaş yavaş atabiliyorum.hatta depresyona bile girmiştim.ikinci çocuk diyince aklıma kesilip biçilmekten hatta inlemekten başka bir şey gelmiyor.
yavaş yavaş ikinci çocuğu düşünmeye başladığımız için güzel bir doğum deneyimi yaşamak için araştırma yapıyorum.
hemen benim bulunduğum yerde doktorlar ilk sezeryandan sonra normal doğuma olumlu bakmıyorlar.halbuki ikinci bir sezeryanın riski anne için daha fazla nette yaptığım araştırmalar sonucunda hakan çoker adlı doktoru buldum.yaptırdığı doğum hikayelerini okudum.
amacı,bana göre anne ile bebeğin o anı yaşaması olmuş.çünkü gördüm ki,tüp bebek yatırıp ikiz bekeleyenleri bile dikişsiz bir şekilde yavaş yavaş normal doğu yaptırmış.annelerin doğum sırasındaki sezeryan isteklerini bile onları destekleyerek normal doğuma çevirmiş.
şimdi benim de içime bir umut doğdu,ben de doğumumu yaptıktan sonra kendine güvenen psikolojisi sağlam bir anne olrak bebeğimle ilgilenmek istiyorum.
çok uzun yazdığımın farkındayım,benim gibi düşünen annelerin çok olduğunu düşünerek bunları en kısa zamanda yazmak istedim.
hakan çoker marmariste çalışıyor galiba,ama bazı hikayelerde istanbulda ddoğum yaptırdığını da yazmış.
hangi doktor bir normal doğum için açılma ilerlemediyse 36 saat bekler ve sonunda normal yaptırır.çok etkilendim,imkanlarımı zorlayıp hakan beye ulaşmaya çalışacağım.inşallah şansım iyi gider.benim de tüm anneler gibi böyle birşey yaşamaya hakkım olduğuna inanıyorum.

MERHABALAR ben aranıza yeni katıldım benimde 22 aylık bir oğlum var ve şu anda 5 haftalık hamileyim ssvd yapmayı çok istiyorum .ama ben bursada oturuyorum bursa da bi dr.bilen varmı acaba..

MERHABALAR ben aranıza yeni katıldım benimde 22 aylık bir oğlum var ve şu anda 5 haftalık hamileyim ssvd yapmayı çok istiyorum .ama ben bursada oturuyorum bursa da bi dr.bilen varmı acaba..

inşallah hayırlısıyla istediğiniz gibi bir ssvd geçirirsiniz.aslında,biliyor musunuz devlet hastanelerinde bakanlık talimatıyla bu uygulamanın yapılması gerektiği gibi bir şeyler okumuştum.araştırma yaparken.
gördüğüm ve duyduğum kadarıyla devlete ait hastanelerde uygulama aşamasına geçmedi bile.
çok istiyorsanız eğer ssvd yapan doktorlara ulaşmaya çalışın,derim ben.
en azından 2.side sezeryan olsa bile içinizde kalmaz.

normal dogum yapabilmek icin neler vermezdim suan arastirmalar icersindeyim bir degisiklik olursa yazacagim burayi yeni buldum keske 2 yil once gorseydim

nasıl sevindim anlatamam okuduğum kadarıyla iki arkadaşım daha ssvd yapmış, birgül ve glyn tebrik ederim deneyipde yapamayan arkadaşlarda üzelmesin n'olur en azından denediniz önemli olanda buydu bebeklerinizi güle güle büyütün arkadaşlar

nickleri yanlış yazmışım birogulbirkızannesi ve gulyn tekrar tebrik erderim ve isteyen herkese nasip etsin Allah ssvd yi

Ssvd sonrasi ilk iki aylik deneyimlerim soyle ; kirkim ciktikdan sonra tamamen normal hayatima ve sagligima kavustum cok sukur. Dogumdan 60 gun sonra kontrol icin doktoruma gittim altaki dikisleri bulamadi bile, yani kendi yaptigi dikisler kaybolup gitmis. Onceki dogumdan kalan sezeryan dikislerim ise kocaman hersekilde belli. Dogum sirasinda olusan basurdan eser kalmadi. Daracik pantolonlarimi rahat rahat giyiyorum. Zaten hamilelik ve dogum anneligin en kolay tarafiymis dogumdan sonra saglam olmak onemli. Normal dogum isteyen herkes umarim yapabilir cunku ilk hafta bittikten sonra cok rahatsiniz.

merhaba hanimlar
bende 2. bebegimi normal dogumla dunyaya getirmek istiyorum.
ben pendikte olucak dogum sirasinda (suan yurdisindayim ama burda bana ve kizima bakacak kimse olmadigi icin
Turkiyeye donucem)
pendige yakin bu sekilde dogum yaptirabilecek bir hekim biliyormusunuz.
Sanirim Dilek yagmur var uskudarda ama o bana uzak kaliyor biraz.

yahoo da ssvd gurubu var oraya uye olursaniz bircok doktor adresi var.ayrica ssvd ile ilgili guzel paylasimlar oluyor.insallah bende ssvd denemek istiyorum 19 haftalik hamileyim egzersizlere basladim.ssvd yapan arkadaslarin tavsiyelerine ihtiyacim var sizler neler yaptiniz

merhaba hanımlar . aranıza yeni katıldım. ssvd yapan arkadaşların hikayelerini okudukça kendimi buna hazır hissediyorum. umarım bende sizin gibi bu duyguyu tadarım. şuan 31 haftalık hamileyim. sezaryanımı 3 yıl önce gereksiz yere oldum.ssvd yapan anneler tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. rabbim bebişlerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, uzun ömürler versin.

Secdenur kardesim umarim ssvd yapabilirsin, doktoruna cok dikkat et seni cok desteklemeli bide sen cok kararli olmalisin, bebisim hastalandigi icin 2 gun hastanede kaldim ozel avrasya hastanesi zeytinburnu istanbulda yeni dogum yapanlari getiriyorlardi benim katima, kime sorsam acilma olmadi sezeryan oldum dedi, artik gerisini siz anlayin nasil biseyse kimsede acilma olmamis. Dogum cok dogal bisey bence kaka yapmaktanda farki yok. Ben dogumdan once tibbi deneyleride okudum ssvd hakkinda, valla ssvd yaparken rahimde yirtilma olma ihtimali hic sezeryan olmayanin normal dogum sirasindaki rahim yirtilma ihtimali ayni.

kızlar-bende-30-haftalık-gebeyim-3.çocuğuma-hamileyim-diğer-2si-sezeryan-bunu-normal-doğumla-yapmak-istiyorum-aradan-8-yıl-geçmesine-rağmen-hiç-bir-doktor-buna-yanaşmadı-istanbulda-avrupa-yakasında-oturuyorum-bu-konuda-bana-önerebileceğiniz-doktor-varmı-çok-acil-lütfen..

merhaba arkadaşlar ben 6 buçuk ay önce dogum yaptım ve ssvd istedigim halde olmadı.(ilk dogumdan 6 buçuk yıl geçmişti)hayırlısı bu imiş demekten başka birşey gelmiyor elimden...ssvd yapan arkadaşları gerçekten tebrik ediyorum.bende çok araştırdım ama olmadı.doktorum bekleyebiliriz dedi ama,kontrole gittigim gün bebek arkaya vuruyordu artık.doktorum bekleriz ama muhtemelen sen bu gece gelirsin dedi.gece deil ama sabah sez.olmak için çıktık yola...başaramayacak olmak beni çok üzmüştü.spinal sez.yaptı doktor.ameliyatta konuşuken normal dogumu istedigimi.hemşire sen normal yapamazdınki rahmin çok incelmiş yırtılırdı dedi.doktor açınca çok şaşırdı suyu yemyeşil hayırdır inşallah dedi, çok korktum.sanırım kan uyuşmazlığındanmış.elleri bebegimin morarmaya başlamıştı...allah hayırlı zamanda verdi oglumu bana...şükrettim ya yırtık oluşsaydı ve ogullarım bensiz kalsalardı dedim.evet çok istedim ama olmadı.elimden geleni yaptım ben.sizde yılmayın sonuna kadar gidin yapamasanız bile.ama şükürler olsunki normalin olamadıgı durumlarda sezeyan gibi bir nimet vermiş allah.(doktorumun dediğine göre bir hastası varmış 2 sezeyandan sonra normal yaptırmış.ama dedi hastaneye geldiğinde açılması falan hepsi tamdı hemen dogum yaptı dedi)buraya yazın doktorlar ne dedi ne yaşadınız yaptınız veya yapamadınız ssvdyi.araştıran insanların çok işine yarıyor emin olun.evet 3. bebek gelirse ozaman ssvd yaparmıyım.hayır.2. sez.dan sonra artık ssvd imkansız diyor doktorlar...

çok şükür başardım. 3 yıl aradan sonra 02/01/2012 saat 22:45'de ssvd ile kızımı kucağıma aldım. Daha önce tecrübelerini paylaşıp bana cesaret veren tüm annelere ve benim bu hayalimi gerçekleştiren çok değerli doktorum M.Ali Serkan Özkul'a çok teşekkür ederim. ssvd isteyen arkadaşlar umarım sizde bu güzel duyguyu tadarsınız. Herşey gönlünüzce olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…