merhaba, ben 15 gün önce ssvd yaptım doktorum ankarada ebru saraç. ilk doğumum tamamen gereksiz bi sezeryen oldu hacettepede, 6 ay kesi yeri ağrıdı zaten her aynaya bakışta orada kocaman bi yara izi görüyosun 1 yıl çok rahatsız oldum izden. 1 hafta yataktan yardım almadan kalkamadım, tansiyon düşüklüğü halsizlik filan cabası ilk 1 ay korkunç bi eziyet oldu bana bunun üstüne ssvd araştırdım, belki 6-7 doktor gezdim hepsi imkansız dedi gereksiz risk dedi ölürsün dedi filan... netekim ilk doğumdan 2 yıl sonra ssvd yaptım valla yok böle bir konfor, evet ilk gece korkunç geçti ama sonrası süper 3. gün hareketlerin eskiye dönüyo 1. hafta sonu itibariyle tamamen eski halini alıyosun bende 15. gün itibariyle göbek filan kalmadı. benim doğumum kolay geçti bebek 2850 gr doğdu dikişim çok olmadı... normal doğum eğer durum müsaitse süper bişey... ben ssvd isteyen arkadaşlara en azından bi denemelerini öneririm epiduralde yapılırsa zaten ağrılar hafifliyo... bide bence en önemlisi doktor ebru hanımı kadın doğumda tek geçerim ben şimdiye kadar 15 kadın doğum doktoru filan gezdim onun gibi düzgün ahlaklı doktor görmedim... çok benimsemiş işini gece gündüz saçma sapan her sorunuzu sabırla yanıtlıyo... biraz maliyetli bi doktor ama aldığı paranın her kuruşunu hak ediyo...
arkadaşm cevabın için çok saol peki doğum yaptırırıken nelere dikkat edo mesrla fazla ıkındınmı nası geçti dikiş acıdımı ayrıntıyla doğum hikayeni yazabilirmsn yaaaa açok merak ediorumm aylin hanıma başladım bende oda deneriz dedi sancını bekleriz dedi...çok heyecanlıyım neler yaşadın..lütfennn anlattt:=)
merhaba hanımlar ben hamileliğimde ve ssvd konusunda bu siteden çok faydalandım, şimdi ben de tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.ankarada yaşıyorum. ilk doğumum bebeğin kalp atışları sıkıntıya girdiği gerekçesi ile zekai tahir hastanesinde sezaryen oldu. ikinci bebeğimde gebeliğimin son ayına kadar takip ettiğim dr. kesinlikle normal doğuma yanaşmadı.çok riskli, bir de sezaryen den sonra en az 3 yıl geçmesi lazım filan dedi. ben de internetten yaptığım araştırmalarla ankarada ssvd u destekleyen özel bir doktor buldum. hikayemi anlattım ssvd mümkün mü değil mi ısrar etmeli miyim bun öğrenmek istiyorum dedim. gayet olumlu yaklaştı, mesele riskse zaten bütün doğumlarda risk söz konusudur. dikişlerin yırtılması riski ise 100 de 1 dir dedi. zaten normal doğumda da aksi bir durum olsa hemen sezaryene geçilir, herşey kontrollü olacak korkulacak bişey yok dedi.bir hastane kararlaştırdık ve günümün 2 gün sonrası 12 ocakta başlaması ve bitmesi 3 saat süren normal doğumla kızımı kucağıma aldım. sezaryenden 28 ay sonra normal doğum yapmış oldum. kesinlikle normal doğumu tavsiye ediyorum. benim oğlum henüz 2 buçuk yaşında ve sürekli kucağıma almamı istiyor. sezaryen olsaydı dikişlerim ilk günden patlardı. oysa normal doğumda hemen normale döndüm.çocuklarımın ikisi ile de ilgilenebildim. bu çok önemliydi benim için. normal doğuma sırf bu nedenle ısrar ettim Allah da yardım etti, oldu..hamile arkadaşlara sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum.
papatya hanım yazalı çok olmuş ama umarım okur ve cevap verebilirsiniz. benim 18,5 aylık bi oğlum var ve tekrar hamileyim.ssvd istiyorum bende. ilkinde masadan inmek zorunda kalıp sezeryana gittim. ıkındıkça bebeğimin kalbi zayıflıyordu. siz başarmışsınız dr. adını bana da verir misiniz. bende 2. yi normal doğurmak istiyorum
papatya hanım yazalı çok olmuş ama umarım okur ve cevap verebilirsiniz. benim 18,5 aylık bi oğlum var ve tekrar hamileyim.ssvd istiyorum bende. ilkinde masadan inmek zorunda kalıp sezeryana gittim. ıkındıkça bebeğimin kalbi zayıflıyordu. siz başarmışsınız dr. adını bana da verir misiniz. bende 2. yi normal doğurmak istiyorum
MERHABALAR ben aranıza yeni katıldım benimde 22 aylık bir oğlum var ve şu anda 5 haftalık hamileyim ssvd yapmayı çok istiyorum .ama ben bursada oturuyorum bursa da bi dr.bilen varmı acaba..
merhaba hanimlar
bende 2. bebegimi normal dogumla dunyaya getirmek istiyorum.
ben pendikte olucak dogum sirasinda (suan yurdisindayim ama burda bana ve kizima bakacak kimse olmadigi icin
Turkiyeye donucem)
pendige yakin bu sekilde dogum yaptirabilecek bir hekim biliyormusunuz.
Sanirim Dilek yagmur var uskudarda ama o bana uzak kaliyor biraz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?