Ya yine isteyecekleri bi kesim filan . Ama hani onurumu kırdılar . Yapmak istemiyorum ..Birde sürekli isterlerse diye çok korkuyorum ..bölümüm muhasebe canım. bir otomotiv şirketinde muhasebe departmanında çalışcam. ortamı görmem neler yapacağımı filan göstermek için çağırmışlardı beni 1 günlüğüne gitmiştim. gayet iyi geçmişti pek yorulmadım ama sanayide çalışcam yani o kötü :44:
yine yat kalk haline şükret. ben 1,5 ay boyunca sabah 6:30- akşam 20:30 staj yaptım. öyle masa başı da değildi toplam 2 saat oturabiliyordum.
biraz sabır gerekli çok rahat bi staj yeri bulmak inan çok zor. devlet-özel farketmez stajersen bütün ayakişleri sana ait oluyor.
bu durumdan çok çektiğim için bana gelen stajerleri başımın üstünde taşıyorum artık... biraz sabır gerekli. emeklemeden koşulmuyor malesef.
ama eğer bildiğin köle muamelesi yapılıyorsa staj yerini değiştirebilirsin. bu konuda çoğu öğretmen anlayışlı oluyor.
Umarım anlayışla karşılarlar ..En azından test çözmeme karışmasalar ... Birde anlayışlı olsalar bile not kırma durumları var ama napayım .. Bu yıl üniversiyeti kazanmalıyım ..
Bende inşallah böyle yapmayacağım iyi bi yere gelirsem .. O işten paralarını alacaklar . Bizde anne baba evladıyız. Annem aramış bisürü nerde bu kız diye .
Bu yıl rahat olayım diye bu belediye işi için çoook uğraştık ..
Olmayınca olmuyor şansıma ......
Eve geldim ağladım baya .. Annemde ilk günden disiplin kurmak istiyorlardır size gevşerler sonra dedi ama ..
Aynı belediyenin bünyesinde çalışan diğer kızlar erken çıktılar gittiler ..
Kimse emrivaki yapmamış onlara .. Bunlarıda görünce çok kötü oldum..
Ne yapayım bi akıl verin bana ne diyeyim ordakilere ?
ilk günden böyle olması çok normal. zamanla herşey yoluna girer. öncelikle diğer arkadaşlarınla kendini kıyaslama. test çözme konusunda haklı olabilirler çünkü oraya işi öğrenmeye gidiyorsun. birkaç gün daha sabretmelisin baktın hala ayak işleri veriyorlar sorumlu kişiyle konuş, neden staj yaptığınızı anlat, işi öğrenmek ve bu alanda iyi bi yeregelmek istediğini söyle bunların olabilmesi için onların yardımının gerekli olduğunu anlat. kısacası bana mesleğimi öğretin de. baktın hala aynı kafadalar o zaman koordinatör öğretmenine gidip orda mesleğinle ilgili birşey öğrenmediğini söylersin ama bunun için daha zaman var.
en azından iki hafta sabretmelisin. merak etme koordinatör öğretmenler bu konuda yardımcı olur sana.
üstüne burası Devlet Dairesi.. İnsanlık ölmüş ..Çoğu staj yeri böyle ama.Üstelik mesleğin adına pek fazla bişey öğrenmiyorsun.Getir götür işleri...
Müsama istersen zayıf oldugunu düşünürler. Kendin ol, rahat davran. yapamadıgın şeyler elbetteki olur sadece yardım isteme şekline dikkat et
Nasıl yani. Hiç bişey demiyim ama ben bilmiyorum demeyide bileyimmi. ..
Benim anlatmak istediğim ben iş yapmak istemiyorum.. İş yerinden geç çıkmak istemiyorum ..
Evrak getir götür zor değil ona eyvallah.. Ama beni bilgisayar başına oturtmasınlar istiyorum ..
Umarım anlatabilmişimdir ..
Siz stajı nasıl hayal ediyordunuz ki
Malesef stajlar böyle
Ama şunuda belirtiyim ki umudun olsun
Ablam bankada staj yaptı yazın
Oda ilk günler ağlayarak dönüyordu
Şimdi hepsi kankası,aralarından su sızmıyor
Anladım canım anladımbende hiç bişey bilmiyordum, eczanede yaptım stajımı bende meslek icabı. Bende ilk günlerde senin gibydim iş buyurmasınlar derdim, çekinirdm çünkü BİLMİYORDUM. işini ögrenmeye bak ondan sonra istesende vazgecemezsin. Ben biliyorum ben zaten yaparım dersin. erken çıkmak konusunda geç kalmışsın bence. ilk başta konuşacaktın, ben giriş çıkış saatlerinize tabi olmak istemiyorum gibilerinden hani. ben öyle yapmıştım eczacı hanım çıktıgı an ben vıınn. stajımın 3. günü balık tutuyordum düşün
Evet valla benim beklentilerim çok yüksekti.. Hele Belediye olunca rahat olurum oh diyordum ..
Ama öyle olmadı ... Umarım ileriki günler iyi olur .. Böyle rahatlatmaya çalışıyorum kendimi.
Yok ben zaten bugün 5te çıktım .. Ama nasıl moralim bozuldu ..
Her zamanda beşte çıkarım ..
Ben ders çalışabilirim rahat olurum diyordum .. Ama mecburen çalışıcam demek ki..
Dershaneme test çözememe karışmasalar diyorum en azından . Tüm işlerini bana yaptırmasınlar ..
Herkese çok çok teşekkür ederim .. Yardımcı oluyorsunuz .. İçim rahatlıyor .Çok sağolun
Her işlerini sana yaptırmaya hakları yok ki, sen rahat ol. yeri geldiginde tavrını koy onlara uşakları degil stajyerleri oldugunu anlatanlamalarını sagla yani. belediylerde sana kimse pek karışmaz bence, işte ben ögrenciyim anlayışlı olun dersanete tonla para ödüyorum muhabbetini bi aç, seni anlayabilecek birine aç ama babacan tavırlı birine. ondan sonra senden rahatı olmaz.
Hanımefendi resmi beğenmedi kötüymüş nasıl kesicem dedi ..
Evet onların yiteklediği işi yapmak istemiyorum ben. O işi yaparken bişey öğrenmiş olmayacağım çünki ..
Ordaki adamın alın stajer kessinler etsinler demesine bozuldum .. Ne demek ya ..
Ben yarın yaprak testler alacağım yanıma . orda çözmek için umarım karışmazlar ..
İnternet yok , face yasak msn yasak . e oldu ..
Bugün çıktım dershanelere baktım zaten ateş pahası .. 2.400 diyenmi dersin 2 700 mü en ucuzu 1 900 ..
Annem tek başına yapamaz ben vericem dershane taksitimi ...
tatlım sen stajdan ne umuyordun da boyle hayalkırıklıgına ugradın anlamadım .ılk gunun olması sebebıyle senı ıster ıstemez germıs olabılır ama zamanla bu durumu anlarsın .sen acık acık ben calısmak ıstemıyorum masamda oturıyım test cozıyım dıyorsun ,ıs yaptırmaycak sana sen otur testını coz dıyecek kurum mu var ? hangımız staj donemınde cekmedık kı benım hemlıse stajım hem de unv stajım cok kotuydu ama dayanmaktan baska caren yok .bunun bılıncındeydım ben cunku .malesef stajdakılerı ezıyorlar hatta orada calısan ıscı bıle emır verıyor sana herkesın ayak ıscısı oluyorsun .dısını sıkmaktan baska caren yok cnm .yerını degıstırsende hıc bır sey degısmeyecek hatta okulda hocalarınla problem yasama rıskınde yuksek .ben lıse donemınde staj yaptıgım donemlerden dıger arkadasımda baska bır fırmada staj yapıyordu .o arkadasımda staj yerını degıstırmek ıstedı ustelık sebebı o kadar haklıydı kı ,patronları wc temızletmıs bunu kabullenemedı dogal olarak yer degıstırmek ıstedıgınde hocalarıyla bayag sorun yasadı .cunku oyle ha demeyle yer de bulunmuyor .dısını sıkmaktan baska caren yok cnm .senı cok ıyı anlıyorm ılk baslarda zor gelıyor ama alısıcaksn en azından hayat tecrubesı edıneceksın .ılerkı yıllarda daha guclu bır sekılde basvuruyorsun ıs yerlerıne .kendınden emın ve dık duruyorsun korkmuyorsun .sımdı bıraz sabret ınan baska yerler farklı degıl.
bak hayatim bi abla tavsiyesi sana.ben de belediyede yaptim stajimi.
sukret masa basi isin var.
stajyersin bi kere Allahin emri o sana is buyuracaklar :)
ben meslegim geregi ba:2:
masa basi is verseler bari diye dualar ederdim.
ama napiyim yarisi masabasi yarisi insaatlarda gecti stajim.
eger bastan sevmemezlik yaparsan 8 ay senin burnundan gelir.
kimseden musama isteme
sana ikide bir is buyuracak degiller ya aksama kadar.
sana verdikleri gorev bittimi al testini eline bana 30 dk musade eder misiniz? su sorulari cozeyim dersin
guzelce ama!!
ilk bastan ise itiraz edersen.benim testim var bilmem ne musaama gosterin dersen iyice tepene binerler benden soylemesi.
zaten senin elinde test kitabini goren de sana musade eder zaten.
facebook msn de olmayiversin yahu napacan?
İlk günle son günle ne alakası var ki diye düşünüyorum ..
Cesaretimi toplayıp konuşacağım ..Başka yolu yok .. Bana biraz müsama gösterin diycem .. Ama diğer kızın tepkisi ne olur bilmiyorum ...
Ordaki memurların tepkisi ne olur bilmiyorum .. offf
Bildiğim bişey varsa oda bu yıl ben işçi gibi çalışamam ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?