- 2 Aralık 2007
- 1.626
- 1.709
- 398
- 56
Hanımefendi resmi beğenmedi kötüymüş nasıl kesicem dedi ..
Evet onların yiteklediği işi yapmak istemiyorum ben. O işi yaparken bişey öğrenmiş olmayacağım çünki ..
Ordaki adamın alın stajer kessinler etsinler demesine bozuldum .. Ne demek ya ..
Ben yarın yaprak testler alacağım yanıma . orda çözmek için umarım karışmazlar ..
İnternet yok , face yasak msn yasak . e oldu ..
Bugün çıktım dershanelere baktım zaten ateş pahası .. 2.400 diyenmi dersin 2 700 mü en ucuzu 1 900 ..
Annem tek başına yapamaz ben vericem dershane taksitimi ...
aaaahhh aklıma staj günlerim geldi içim daraldıbende stajda çok çalıştım ama belediye değildi benimki. mimarlık ofisinde yaptım ben stajımı. çay getir götür kahve yap git marketten şeker al mimarlar odasına mühendisler odasına belediyeye notere ozalitçiye ohhoooo canım çıktı her sabah ağlamamak için zor tutuyordum kendimi. koca koca poşetlerle minibüslerde süründüm.ellerimin içi oyuldu o poşetlerden su değince bile ellerim yanardı.ayaklarımın altı zonk zonk zonklardı. staj yerimi değiştirmek istedim oda olmadı orda kaldım mecbur. benimkinin tam tersi ikiz kardeşim bütün gün otururdu hatta muhabbet kuşu vardı ofiste onunla oynardı çok rahattı yani.benimde bi arkadaşım belediyedeydi oda çok rahattı demekki sen kötü yere denk gelmişsin. ama çabuk geçti bi baktım staj felan kalmamış. çabuk geçiyor yani merak etme herkes stajda ezilip büzülür ama iyiki o stajı yapmışım o mesleği istemediğimi anladım böylede bi artı yönü var
Ya aynen öyle oldu.arkadaşların seni fazla ümitlendirmiş sende başka hayallerle başlamışsın staja çok beklentin olduğu için hayal kırıklığı yaşıyorsun emek olmadan bi yere gelemezsin bence göğüs ger derim daha ilk günün
:) Canım mesajını okuyınca lise yıllarım geldi aklıma, gülümsedim. Meslek lisesi çocuk gelişimi çıkışlıyım ben de, şu an hacettepe çocuk gelişimi 4. sınıftayım. Lise sonda bir devlet okulunun anasınıfında yakın bir arkadaşımla beraber staj yapmıştık. Bizim de haftanın 3 günüydü. Toplamda sabahçı ve öğlenci olarak 60 tane çocuk vardı ve her gün onlar için faaliyet hazırlıyoduk. 30 ben 30 arkadaşım, ellerimizle çiziyoduk faaliyetleri, ve o çocukların gürültüsü falan hiç çekilmiyodu. Senin gibi öss yi nasıl kazanıcam diye kafama takmıştım ben de(2. senemde kazandım). Ve çıkış saatlerinde bizim de sorun yaratıyolardı, normalde 15.30 da çıkmamız gerekirken 17.30 a kadar tutmaya çalışıyolardı bizi vs... Bunu okulumuzdaki sorumlu hocamıza ileterek çözmüştük.
Bi de o sene aşık olduğum bi çocuk vardı Volkan diye:) O bana bugünlerini ararsın, sıkma canını falan diyodu. Arkadaşım ve ben orda sene sonunu nasıl getirdik tek ikimiz biliriz. Ama şimdi hesapladım ki 5 yıl geçmiş üstünden. Gerçekten gülümseyerek hatırlıyorum şimdi. Staj bitince hocamla aram düzeldi hala faceden falan mesajlaşırız. Volkan'ı soracak olursan daha dün geldi ziyaretime, eski günleri yad ettik.
bende igdaşta yaptım satışımı tüm sene yan gel yat osman modundaama gel sor ne öğrendin diye hiç birşey.. birtek puantaj ve vizite kesmeyi.. halbuki büroda çalışan arkadaşlarım herşeyi öğrendiler.. çok çalıştılar evet ama mükafatını aldılar..keşke bende büroda yapsaymışım diyorum şimdi.. bence şuan tek problem geç çıkman onuda sorumlu hocana söyle halletsin..
madem ygs ye hazırlanıyorsun ders çalışmak istiyorsun ordan ayrılmam lazım senin için en iyisi sürekli oturacağın belediye ders çalışma fırsatın olur
Çarşamba stajım başlıyor.Ben de 6'da çıkcam.Dersane saatlerine denk gelebileceğini söyledigimde "O zaman uygun bir yere gitcektin" dendi! Ben sadece sormuştum.Çok korkuyorum şimdiden.
Öyle oluyor canım , bende öğle arasında test çözüyordum , o acil mi diye bana bir fırça çekmeye kalktı ..
Ben üniversiteye hazırlanıyorum dedim kestirdim attım ...
Ama böyle işte ..
Şimdi bide yurt dışına seyehata gidiyorlar ...
3 stajer yalnız kalıcaz orda . 8den 6 buçuğa kadar ya ...
Düşündükçe tüm sinirlerim zıplıyor ... Değişmek istiyorum ama arkamdan konuşulacağını düşünüyorum ...
Haftanın bir günü yaptığım stajım geliyor aklıma.
8.45-18.45 idi çalışma saatleri.Neyse ki servis vardı en yakın oturan olarak yedi buçukta evde olurdum.8'de eve varan arkadaşım vardı.
Orada çalışan,özellikle evli kadınlara üzülmüştüm cidden.
Staj olayı çok tuhaf.
Bir iş tanımın yok,bazen oradan oraya koştururken bazen öyle duruyorsun.
Sadece duruyorsun.
Bu özel sektördü.
Devlette rahattım ama kurumdan kuruma değişiyormuş.
Üniversite,belediyeler pek memnun kalınan yerler değiller.
Gümrükte yapmıştım yine bir staj rahattı ama eminin Edirne-sınırda yapsam rahat olamazdım.
Allah yardımcın olsun..
Zaten stajı kafama takmıyorum o kadar.En çok çıkış saatlerinden korkuyorum akşam 6'da hava kararcak çok zor..Ben okuldayken öğlenci olmuştum korka korka gelmiştim okuldan ilk günler.Sonra ailem gelmeye başlamıstı okuldan almaya.Sanki ilkokul çocuguymusum gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?