Stajımda ilk günüm ve mutsuzluğum :(

İyi de staj da çalışılır. Amaç budur.

Çalışıyorum diye sızlanmanın mantığını anlamadım.

Bende belediyede staj yaptım
ilk stajım devlet okulunda(halkalı ziraat meslek lisesi)
ikinci stajım belediye park ve bahçeler müdürlüğünde oldu

Üniv.stajeri olduğumuz için o kadar çalışmamıza rağmen maaş falan vermediler,yemekleri cepten yedik
bi de staj sonunda dalga geçer gibi gazoz ısmarladılar bize maalesef para yok bizde dediler

ama iyi bir referans oldu...

lisede stajımı bankada yaptım it gibi çalıştım , getir götür işleri, temizlik, arada bir çay ve begenilmeyen işler ...daktilonun basına bir otururdum karşılıksız çekler için akşama anca kalkardım.valla dayanacaksın canım çaren yok ...uni stajımı türk telekomda yaptım 3 ay zorlanmadım pek fazla ama maaş ve yemek bendendi lisede maaş aldım ama stajyer maaşı yemek yok araba parası yok :)

Allah kolaylık versin canım.Ne yazık ki staj olayının mantıgı onlar için "3 kuruş para veriyorsun canın çıkarana kadar çalıştır".Ben de meslek liseliyim.Büyük bir ilaç firmasında stajımı yapıcam inşallah.Henüz başlayamadım.Kaç gündür prosedürleriyle ugraşıyorum.Bugün bir dünya tahlil yaptırdım.Günüm hastanelerde geçti.Ne için ? Herkesin özendigi bir yerde rahat(!) bir staj yapabilmek için.Kurum çok disiplinli.Ben de aykırı biri değilim ama korktum açıkçası ne yapcam hiç bilmiyorum.Sayılı gün çabuk geçer dersler ya aynen öyle.8 ay nedir ki.Bir bakmışsın aylar sonra burada stajının bittigini yazmışsın.Ben kendimi hep öyle teselli ediyorum.İyi bir stajyer olursan emeğin arkandan gelir merak etme.İyi bir referansın olur öyle düşün bir de.Başarılar..

canım belediye de ne öğreneceksin rahat etmeye değilde ne öğrenebilirim ona bak bence çünkü ileride o lazım olacak sana....ayrıca sorgula biz n zaman maaş kartı alacaız ne zaman yemek kartı alacaız diye ne malum senn yerine başkası kullanmıyor

ilk günden moralinin bozulması oraya ısınamaman kötü olmuş ama heryer aynı olmuyor işte benimde arkadaşım belediyede yapmıştı stajını çok rahat bişey yapmıyoruz diyodu ama sen yapan yere denk gelmişsin,hiç bişey yapmadan bütün gün oturmakta iyi değil sonuçta sen staja bişeyler öğrenmek için gidiyorsun bırak yaptırsınlar ama burda onlarında tavrı çok önemli sen bişeyler öğrenmek için gidiyorsun bişeyleri bilipte gitmiyorsun bunu onlara en iyi şekilde anlatmalısın kızarak,bağırarak,surat asarak değil ama kesinlikle,birde msn yok face yok demişsin bunların olması gerekmiyorki zaten ki çoğu yerdede yok bunlar,ders çalışabilirsin tabi çok yoğun olmadığında göze batmayacak şekilde bende çalıştım iş olmadığında onlarda destekliyordu bunu zaten,bana biraz fevri davranıyormuşsun gibi geldi eğer burda söylediğin gibi onlarada o tarzda konuştuysan sana böyle davranmaları normal ne demişler tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.umarım ileriki günlerde istediğin gibi gider herşey ve alışırsın insanın mutsuz olduğu biyerde çalışması kadar kötü bişey yok.

Herkese çok teşekkür ederim ..
İkinci günüm daha iyiydi .. Bi sınıf arkadaşım var yanımda onun olması rahatlattı beni.
medya iletişim çok yoğunmuş işte dediğiniz gibi ben deli gibi çalışan bi yere denk gelmişim.
Alıcaz ücret ama hala ne şekilde alacağımızı bilmiyorum ..
Dediğiniz gibi burası bana çok iyi bi referans olucak ..

Düne göre iyiyim bugün ağlamadım en azından , iyiydi .

İşte herkes belediyelerde yayılarak staj yaptığından bende o görüntüye alışmışım demek ki.
Diğer bir belediyeden başka bir bölümede girebiliyordum ama ordada full oturucaktım ..
Bölümüm olsun diye direten bendim .. Alışmaya bakmaya çalışıcam .
Ama yinede bu geç çıkma işine çok sıkılıyorum , annemle tartışıyoruz hergün ..
ben gelirim konuşurum, kışın hava kararır o saate, uzak bilmem nee..
Birde o gelirse küçük çocukmuşum gibi annem gelmiş olucak .

Ücret için kart çıkarmak gerekiyo mu acaba ? Birde girip çıkarken isim yazıp imza atmam gerekiyomuş..
Bilmiyodum çıkarken öğrendim. Haftaya öyle yapıcam artık . Hiç bi şey değilse dershaneme gidebilicem diye düşünüyorum şimdi.. Bu rahatlatıyor beni .

aaaahhh aklıma staj günlerim geldi içim daraldı bende stajda çok çalıştım ama belediye değildi benimki. mimarlık ofisinde yaptım ben stajımı. çay getir götür kahve yap git marketten şeker al mimarlar odasına mühendisler odasına belediyeye notere ozalitçiye ohhoooo canım çıktı her sabah ağlamamak için zor tutuyordum kendimi. koca koca poşetlerle minibüslerde süründüm.ellerimin içi oyuldu o poşetlerden su değince bile ellerim yanardı.ayaklarımın altı zonk zonk zonklardı. staj yerimi değiştirmek istedim oda olmadı orda kaldım mecbur. benimkinin tam tersi ikiz kardeşim bütün gün otururdu hatta muhabbet kuşu vardı ofiste onunla oynardı çok rahattı yani.benimde bi arkadaşım belediyedeydi oda çok rahattı demekki sen kötü yere denk gelmişsin. ama çabuk geçti bi baktım staj felan kalmamış. çabuk geçiyor yani merak etme herkes stajda ezilip büzülür ama iyiki o stajı yapmışım o mesleği istemediğimi anladım böylede bi artı yönü var

arkadaşların seni fazla ümitlendirmiş sende başka hayallerle başlamışsın staja çok beklentin olduğu için hayal kırıklığı yaşıyorsun emek olmadan bi yere gelemezsin bence göğüs ger derim daha ilk günün

Ya tam iyi düşünmeye başlamışken al işte ..
Yarın staj günüm olmadığı halde medya iletişim başkanı bizi yanına çağırıyor.
Eminimki erken çıkmayın diyecek ...
Biz bir saat daha oturunca yüreği soğuyacak heralde ...
Diğer belediyeyede kabul edilmişim kızlar ...
Değiştirebilirim..Ama eminimki full oturucam orda .. Sizce değişeyimmi ? Yarın adamın söylediklerine göre karar vericem ..

Ya aynen öyle oldu.
Ama o gerçektende inanılmaz rahattı..
Çıkardııı gezerdi .. 4 de filan çıkardı ..
Herp benim şansımdan böyle oldu ..

Kızlar ne yapayım sizce? Diğer belediyeyede kabul edildim gideyimmi sizce ?...

Kızlar ben çok mutsuzum ya , ağlamamak için zor tutuyorum kendimi..

Son düzenleme:
:) Canım mesajını okuyınca lise yıllarım geldi aklıma, gülümsedim. Meslek lisesi çocuk gelişimi çıkışlıyım ben de, şu an hacettepe çocuk gelişimi 4. sınıftayım. Lise sonda bir devlet okulunun anasınıfında yakın bir arkadaşımla beraber staj yapmıştık. Bizim de haftanın 3 günüydü. Toplamda sabahçı ve öğlenci olarak 60 tane çocuk vardı ve her gün onlar için faaliyet hazırlıyoduk. 30 ben 30 arkadaşım, ellerimizle çiziyoduk faaliyetleri, ve o çocukların gürültüsü falan hiç çekilmiyodu. Senin gibi öss yi nasıl kazanıcam diye kafama takmıştım ben de(2. senemde kazandım). Ve çıkış saatlerinde bizim de sorun yaratıyolardı, normalde 15.30 da çıkmamız gerekirken 17.30 a kadar tutmaya çalışıyolardı bizi vs... Bunu okulumuzdaki sorumlu hocamıza ileterek çözmüştük.

Bi de o sene aşık olduğum bi çocuk vardı Volkan diye:) O bana bugünlerini ararsın, sıkma canını falan diyodu. Arkadaşım ve ben orda sene sonunu nasıl getirdik tek ikimiz biliriz. Ama şimdi hesapladım ki 5 yıl geçmiş üstünden. Gerçekten gülümseyerek hatırlıyorum şimdi. Staj bitince hocamla aram düzeldi hala faceden falan mesajlaşırız. Volkan'ı soracak olursan daha dün geldi ziyaretime, eski günleri yad ettik.

bende igdaşta yaptım satışımı tüm sene yan gel yat osman modunda ama gel sor ne öğrendin diye hiç birşey.. birtek puantaj ve vizite kesmeyi.. halbuki büroda çalışan arkadaşlarım herşeyi öğrendiler.. çok çalıştılar evet ama mükafatını aldılar..keşke bende büroda yapsaymışım diyorum şimdi.. bence şuan tek problem geç çıkman onuda sorumlu hocana söyle halletsin..

madem ygs ye hazırlanıyorsun ders çalışmak istiyorsun ordan ayrılmam lazım senin için en iyisi sürekli oturacağın belediye ders çalışma fırsatın olur

İnşallah benimde güzel hatırlayacağım günlerim olur ... Ama ben ilk yılımda kazanmayı çok istiyorum .. Ailevi şartlardandır belkide bir an önce gitmek istiyorum ..

Geç çıkışımı umarım halledebilir.. Pasif bir kadın .. Herkes staj yerini kendi buluyor zaaten öyle çok bilgili sözünü geçirebilecek bir hoca değil ..

madem ygs ye hazırlanıyorsun ders çalışmak istiyorsun ordan ayrılmam lazım senin için en iyisi sürekli oturacağın belediye ders çalışma fırsatın olur

Bende öyle düşünüyorum ama sanırım bi yerde 1 ayı doldurmadan başka bir staj yerine geçemiyormuşuz ...
E diğer belediyede beni en fazla gelecek haftada bekler o kadar ..
Yani yapacak bişeyim kalmadı .. Kısmetten ötesi olmuyor ... Şansımdan nereye gitsemtabiri caizse it gibi çalışma durumunda kaldım ...
Ve moralim çok çok bozuk ... Orda geçen yılda gelen bi stajerleri var . O el üstünde .
Bitanesi habire kendini ortaya atan bi tip. Yani ben kim vurduya gidiyorum resmen .. Tüm olumsuzluklarda cabası ...

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ...

Son düzenleme:
Ya düşüne biliyomusunuz bugün stajım bile yoktu okuldan sonra çağırmışlar .
Tıpış tıpış gittik ya ..
6 : 30da çıkıcakmışız hergün ya ..

Çarşamba stajım başlıyor.Ben de 6'da çıkcam.Dersane saatlerine denk gelebileceğini söyledigimde "O zaman uygun bir yere gitcektin" dendi! Ben sadece sormuştum.Çok korkuyorum şimdiden.

Son düzenleme:
Çarşamba stajım başlıyor.Ben de 6'da çıkcam.Dersane saatlerine denk gelebileceğini söyledigimde "O zaman uygun bir yere gitcektin" dendi! Ben sadece sormuştum.Çok korkuyorum şimdiden.

Öyle oluyor canım , bende öğle arasında test çözüyordum , o acil mi diye bana bir fırça çekmeye kalktı ..
Ben üniversiteye hazırlanıyorum dedim kestirdim attım ...
Ama böyle işte ..
Şimdi bide yurt dışına seyehata gidiyorlar ...
3 stajer yalnız kalıcaz orda . 8den 6 buçuğa kadar ya ...
Düşündükçe tüm sinirlerim zıplıyor ... Değişmek istiyorum ama arkamdan konuşulacağını düşünüyorum ...

Zaten stajı kafama takmıyorum o kadar.En çok çıkış saatlerinden korkuyorum akşam 6'da hava kararcak çok zor..Ben okuldayken öğlenci olmuştum korka korka gelmiştim okuldan ilk günler.Sonra ailem gelmeye başlamıstı okuldan almaya.Sanki ilkokul çocuguymusum gibi

Haftanın bir günü yaptığım stajım geliyor aklıma.
8.45-18.45 idi çalışma saatleri.Neyse ki servis vardı en yakın oturan olarak yedi buçukta evde olurdum.8'de eve varan arkadaşım vardı.
Orada çalışan,özellikle evli kadınlara üzülmüştüm cidden.
Staj olayı çok tuhaf.
Bir iş tanımın yok,bazen oradan oraya koştururken bazen öyle duruyorsun.
Sadece duruyorsun.
Bu özel sektördü.

Devlette rahattım ama kurumdan kuruma değişiyormuş.
Üniversite,belediyeler pek memnun kalınan yerler değiller.
Gümrükte yapmıştım yine bir staj rahattı ama eminin Edirne-sınırda yapsam rahat olamazdım.
Allah yardımcın olsun..

Çok teşekkür ederim.. Olmadı eğitim müdürüyle konuşucam . Benim ailem böyle böyle durumum bu . lütfen 5te çıkmalıyım vs vs ..

Aynen .. Canım bize bide 6 buçuk diyorlar ya. o saatte ben eve gidemem ..karanlık ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…