statü farkı?

KOnu eskiymiş ama başını okudum midem bulandı, insan insandır kardeşim bu kadar didiklemeye gerek var mı? Bir insan evladı başka bir insan evladından hoşlanamaz mı, ne diyecek aaa bunun diploması benden daha çok ben gideyim köşede ezileyim mi desin :bicak: Bu ekşisözlüğe yazan iğrenç tipleri merak ediyorum artık, kim kimden isterse hoşlanır size ne? size ne? Neden sağlık çalışanlarını örnek veriyorsunuz onların derdi bunlara mı kalmış? Ekşisözlük ruh hastalarının buluşma noktası adeta, orda yazanları ciddiye alıp kimse konu açmasın bence.
O kadar haklısın ki... geçen bir talibim çıktı muhendis maddi durumları iyi ama gram içim isinmadi tamam denklik önemli ama iç ısınması çok daha fazla önemli

O kadar haklısın ki... geçen bir talibim çıktı muhendis maddi durumları iyi ama gram içim isinmadi tamam denklik önemli ama iç ısınması çok daha fazla önemli
işte kiminin statüyü maaşı mevkiyi duyunca birdenbire içi ısınıveriyor, ısınmak ne ki alev alıyor, adeta yanıyor.

Sizin hayatınız yalandı ne 4 dili ne 2 üniversitesi bacım. Evlatlık almanız bile yalan çıkmıştı😂😄

Evet çok mükemmelmiş , burada bize sarıyormuş keyfinden 🙄
Ya kızlar bu üye çok onceden açtığı bir konuda saibesi açığa çıkmış ama o zaman diğer üyeler üstüne düşmemiş orada da acıklı konu açmış konu içeriği öğrencimi kaçırdılar diye daha sonra konunun içeriğini öğrencim kanser çıktı diye değiştirmiş millet anlamış tabi onceki konu alintilamasindan vs

kızlar biraz önce ekşi sözlükte bir konu okudum. oradan aklıma geldi.
hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
evlilikte statü farkı olabilir mi? erkekler evleneceği kadında statü arıyor mu?
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
bu örnekler aklıma gelenler sadece. örnekleri siz de çoğaltabilirsiniz.
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor
Statü - Mantık yolunda ilerliyor bir nevi. Elbette hiç çalışmayan kadınla evlenen hakim, doktorda var ama bu zamanda açıkçası azalan bir evlilik oldu. Ekonomi evlilikleri bile etkilediğinden artık çiftler, arkadaşlıklar arasında bile kız erkek tarafının geliri, işi konuşulmaya başlandı. Önceden bunlar çok konuşulmazdı '' ayıp '' olarak adlandırılır her iki tarafta konusunu pek açmazdı. Şimdi sevgilim değil mesela normal liseden yakın arkadaşım bana '' ya ben karımında çalışmasını eve bütçemize katkıda bulunmasını isterim kadın çalışırken güzel sencede öyle değil mi? '' diye bir saat konuştuğunu hatırlarım kafamı şişirmişti çalışmakta çalışmak diye :) Statü olayına gelirsek eğer çiftler arasında o benim iki katım maaş alıyor düşüncesini kafasına çok takar bunu yansıtırsa sıkıntı oluyor tabi bunu dile getiren çok insan oluyor maalesef. Kimi az maaş aldığını için sürekli laf sokmalarla ezmeye çalışıyor eşini. Böyle durumlarda statü farkı ortaya giriyor yoksa ruh eşini bulduktan sonra statü falan zort yani :D

işte kiminin statüyü maaşı mevkiyi duyunca birdenbire içi ısınıveriyor, ısınmak ne ki alev alıyor, adeta yanıyor.
Maalesef bu bazi erkekler için de geçerli tek kriterin sadece statü olması...twiterda denk geldim nisanlisi kiz atanamadigi diye cocuk nisan atmis tek sebep olarak da bu sunulmus

hemşirelerin evlenmek için doktorların peşinde koştuklarına dair bir sürü şeyler yazılmış.
soruma gelecek olursak.
mesela bir erkek doktor hemşire ile, sekreter patronu ile, bir milletvekili öğretmenle, bir hakim yanında çalışan memuruyla, bir astsubay lise mezunu bir bayanla, bir profesör üniversitede çalışan düz bir memurla evlenemez mi yani?
var mı böyle örnekler etrafınızda. yoksa herkes statüsüne uygun biriyle mi evleniyor?
bu erkekler neden o zaman kadınları mevki sahibi erkeklerin peşinde koştuğunu zannediyor
Profesör, memurla evlendi bizim işyerinde.

(İstisnai durumlar hariç) Genelde örneğin erkek bi doktor hemşire ile ya da öğretmenle evlenebilir. Veya herhangi bir meslek grubundaki erkek statü olarak kendinden daha altta bir kadınla evlenebilir. Tersi biraz zor. Mesela kadın doktor, kadın öğretmen genelde kendinden daha yüksek ya da en azından aynı seviyede olan biriyle birlikte olmak ister

statü mtatü bilmemde en azından işi gücü olan. sorumluluk sahibi biri ile evlenmek.mesela ben özel sektörde kurumsal şirkette muhasebe ve ik da çalıştım. sonra kpss ye hazırlandım çabaladım. kendimi daha iyi konuma getirmek istedim.eşim markette sorumluydu. çabalamayan iş olsun diye çalışan.üni zamanı memurluk, kaymakamlık hayalleri kuran ama sonra doğru düzgün çaba harcamayıp sadece sınava girip çıkan aylak bir adamdı.sonra işten çıkarıldı başka işe girdi. beğenmedi zor geldi çıktı. sonra düğünde takılan altınlara göz koydu kendine iş yeri açtı. o işyerini bile ben 8 6 çalışırken özelde iş çıkışı, hafta sonları ben işlettim adam aylak aylak gezdi.bide üstüne aldatıldım. boşanıyorum.
velhasıl kelam bi daha evlenirsem (düşünmüyorum ama hadi oldu diyelim) kesinlikle benden daha iyi konumda olan en azından aynı düzey (memurum şuan) veya yüksek birini isterim. erkek her zaman bi tık yukarda olmalı diyorum.(önceden demezdim ama şuan diyorum.)

soruma gelecek olursak.
Abartmayin isterseniz böyle seylere takilmayin 😅 benim erkek arkadasimda doktor bense sekreterim is yerinde tanismadim zaten, yüzyüze bi yerde birbirimizi bakip hoslastik Allah nazardan saklasin beni düsünüyor anlayisli saygili bende ayni sey onun icin düsünüyorum anlayisla karsilayabiliyorum birlikte keyif alabiliyoruz gülebiliyor eglenebiliyoruz. Karsimdaki insan doktor olarak göremiyorum bunu kendisine de söylüyorum elbette kötü anlamda demiyorum, sevdigim erkek arkadasim olarak görüyorum bir de ne kadar uyusabiliriz anlasabiliyor muyuz tartisma esnasinda nasil cözüm konusabiliyor muyuz bunu ilk 3 ay sonrasi iliskimiz düzene oturdu ciddiyiz evliliğe acele etme taraftarı değilim üniversitemde alttan kalan 3 dersim kaldı onları bitirip iş hayatına atılmak istiyorum sonrası inşallah nasipse evleniriz, kismet.. bence aradaki kimyası uyumu önemli olduğu düşünüyorum

Konudan bağımsız ama zaten astsubaylar genelde ev hanimları ile evleniyor 😅 Hiçbir milletvekilinin eşininde çalıştığını duymadım 😅 Mesela devlette öğretmen/memur olup eşi çalışmayan o kadar çok erkek var ki. Arkadaşımın ablası hemşire eniştesi savcı 🤷

Eşi dolmuş şoförü olup kendisi öğretmen olanı da biliyorum 🤷 bence statü çok önemli değil aynı dili konuşabilmek aynı şeylerden haz alabilmek beraber gülebilmek önemli. Birçok öğretmen arkadaşım var erkek aynı şeylerden hoşlanmıyoruz hobilerimiz farklı mesela

Aslında bu tamamen kişinin kafa yapısıyla alakalı kimi için statü olmazsa olmaz kimi içinse olmasa da olur misal liseyi zar zor bitirmiş tanıdığım bir kız iki fakülte mezunu mimar çocukla evlendi çocuk mutahitlik isiylede ugrasiyor maddiyati bayağı iyi hatta çocuğun okuduğu fakülteden biri ıtü kizsa ev hanimi bu kiz bekarken ozellikle zengin statulu kisiyle evlenmek istedigini belirtmisti evlendi de.. yine akrabada bir kız kolay kazanılacak bir bölümü ozelde ücretli okudu çalışmıyor ev hanimi evlendiği kişi boğaziçi mühendislik mezunu çocuğun aylık kazancı bayağı iyi yine tanıdığım ev hanimi olan iki kız kardeş avukatla evli bunlar aklıma gelenler
Ama statü olmazsa olmaz diyenler de var bundan 10 15 sene önce savci bir abi vardı buna görücü usulü talip arıyorlardı adam o zamandan demis ki kesinlikle benim dengim olacak adama hemşire kız bulmuşlar kucumsemis şimdi kiminle evlendi bu abi merak etmiyor değilim

Ya kızlar bu üye çok onceden açtığı bir konuda saibesi açığa çıkmış ama o zaman diğer üyeler üstüne düşmemiş orada da acıklı konu açmış konu içeriği öğrencimi kaçırdılar diye daha sonra konunun içeriğini öğrencim kanser çıktı diye değiştirmiş millet anlamış tabi onceki konu alintilamasindan vs
C ceycey0406 girlinred girlinred kızlar konuyu buldum :)

Back
X