Doğuma Hazırlık sterilizatör ve göğüs pompası aldınız mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bihterrr

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
68
8
621
İstanbul
Merhabalar hanımlar,

Doğumuma haftalar (belki de günler) kaldı, bebeğimin her şeyi tamam gibi. Sadece iki konuda çok kararsızım: sterilizatör ve göğüs pompası.

Sterilizatöre bazı arkadaşlarım gereksiz dedi. Kaynatıyorlarmış. Ben de internetten çeşitlerine baktım, aman yarabbim, bin türlü farklı şekli var: yok buharda sebze haşlayanı, yok yumurtayı rafadan yapanı, yok mikrodalgada çalışanı. Siz aldınız mı, aldıysanız efektif kullandınız mı, kullandıysanız ne aldınız?

Bir de göğüs pompası meselesi var. İlk 8 ay çalışmayacağım, yani inşallah sütüm gelirse hep bebeğimin yanında olacağım için besini de hazır olacak :D Ama galiba süt bazen çok geliyormuş ve annenin göğüslerinde rahatsızlık yaratıyormuş, doğru mu? Pompa bu durumda muhakkak kullanılmalıymış dediler. Siz ne dersiniz hanımlar? Al derseniz hangi ürünü alayım?

Merhabalar hanımlar,

Doğumuma haftalar (belki de günler) kaldı, bebeğimin her şeyi tamam gibi. Sadece iki konuda çok kararsızım: sterilizatör ve göğüs pompası.

Sterilizatöre bazı arkadaşlarım gereksiz dedi. Kaynatıyorlarmış. Ben de internetten çeşitlerine baktım, aman yarabbim, bin türlü farklı şekli var: yok buharda sebze haşlayanı, yok yumurtayı rafadan yapanı, yok mikrodalgada çalışanı. Siz aldınız mı, aldıysanız efektif kullandınız mı, kullandıysanız ne aldınız?

Bir de göğüs pompası meselesi var. İlk 8 ay çalışmayacağım, yani inşallah sütüm gelirse hep bebeğimin yanında olacağım için besini de hazır olacak :D Ama galiba süt bazen çok geliyormuş ve annenin göğüslerinde rahatsızlık yaratıyormuş, doğru mu? Pompa bu durumda muhakkak kullanılmalıymış dediler. Siz ne dersiniz hanımlar? Al derseniz hangi ürünü alayım?

Hayırlı geceler.

Sağ sağlim bebeğinize kavuşmanız dileğiyle :) bir kaç tavsiyede bulunayım. Zamanında kullandım ve de memnun kaldığım pompa çok işime yarardı. Evet çoşku bazen sütün hepsini emmeye bilir,sütün kaldığını pompaya alıyordum,daha fazla süt gelsin diye. Başka da,1,2 saatlik bile olsun insan bazen dışarıya çıkınca,dolapta süt bulundurmanız gerek bilir.
Strelizatöre bence de gerek yok.

Hayırlı geceler.

Sağ sağlim bebeğinize kavuşmanız dileğiyle :) bir kaç tavsiyede bulunayım. Zamanında kullandım ve de memnun kaldığım pompa çok işime yarardı. Evet çoşku bazen sütün hepsini emmeye bilir,sütün kaldığını pompaya alıyordum,daha fazla süt gelsin diye. Başka da,1,2 saatlik bile olsun insan bazen dışarıya çıkınca,dolapta süt bulundurmanız gerek bilir.
Strelizatöre bence de gerek yok.

Merhaba,
Çok teşekkürler cevabınız için :) Hayırlı geceler dilerim ben de. :)

Merhaba,doğum tarihlerimiz aynı görünüyor :) sağlıklı dogumlar size de..
Pompa ablama hediye almıştım hiç kullnmadı aynen duruyor gerekirse onu alıcam. Bence sen de gerekirse doğumdan sonra al.Ucuz bişey değil çünkü yabana gitmesin. Alacağın ürünü tam olarak belirlersin,acil gerekirse hemen alınır marka belli olduktan sonra. Ben Lansinoh affinity öneririm çok araştırmıştım herkes ondan memnun.
Sterilizatöre gelince;cezve ne güne duruyo Allah aşkına o kadar da pimpiriklenmeye gerek yok.En pahalı emzklerin arkasında bile 5 dk kaynatın yazıyo,sterilizatör makinasına atın yazmıyo ::))) kaynatıcam ben.

Merhaba,doğum tarihlerimiz aynı görünüyor :) sağlıklı dogumlar size de..
Pompa ablama hediye almıştım hiç kullnmadı aynen duruyor gerekirse onu alıcam. Bence sen de gerekirse doğumdan sonra al.Ucuz bişey değil çünkü yabana gitmesin. Alacağın ürünü tam olarak belirlersin,acil gerekirse hemen alınır marka belli olduktan sonra. Ben Lansinoh affinity öneririm çok araştırmıştım herkes ondan memnun.
Sterilizatöre gelince;cezve ne güne duruyo Allah aşkına o kadar da pimpiriklenmeye gerek yok.En pahalı emzklerin arkasında bile 5 dk kaynatın yazıyo,sterilizatör makinasına atın yazmıyo ::))) kaynatıcam ben.

Merhabalar, çok teşekkürler cevap için :) Bizim ufaklıkların zamanının aynı olması çok güzel bir tesadüf gerçekten, ister misin hakikatenaynı gün gelsinler? :) Mutlaka haberleşelim, bizimki geldiğinde ben sizi dürterim :)

Normal doğum mu olacak sezeryan mı? Ben normal istiyorum ama bebeğimin kilosu biraz düşük. Kilo almazsa acil sezeryana alırım diyo doktor,ne olacağı belirsiz

Normal doğum mu olacak sezeryan mı? Ben normal istiyorum ama bebeğimin kilosu biraz düşük. Kilo almazsa acil sezeryana alırım diyo doktor,ne olacağı belirsiz

Benim durum da biraz karışık. :) Şöyle ki, doktorum çok normal doğum taraftarı, ancak bazı ciddi sağlık problemleri yüzünden ne yazık ki normal doğum yapamam. "O zaman en azından biz tarihi belirlemeyelim, bebek ne zaman gelmek isterse o zaman sezaryene alalım" dedi doktorum. Spontan bir şekilde gelişecek yani bizim doğum hikayemiz de :)

Sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi de, gerisi boş hakikaten :)

Merhabalar hanımlar,

Oncelikle rahat guzel bir dogum dilerim.
Sterilizator almadim ben. Gereksiz bence de. 10 dakika kaynat yeter.
Gogus pompasi mutlaka almalisin. Bebegin yaninda da olsan, her emzirmeden sonra mutlaka kalan sutu sag. Bebek ne kadar emse de goguslerini bosaltamaz ve bir sure sonra vucut sut uretimini azaltir. Calismaya baslayinca buzlukta hazir rezervin de olur hem.
Sevgiler

Oncelikle rahat guzel bir dogum dilerim.
Sterilizator almadim ben. Gereksiz bence de. 10 dakika kaynat yeter.
Gogus pompasi mutlaka almalisin. Bebegin yaninda da olsan, her emzirmeden sonra mutlaka kalan sutu sag. Bebek ne kadar emse de goguslerini bosaltamaz ve bir sure sonra vucut sut uretimini azaltir. Calismaya baslayinca buzlukta hazir rezervin de olur hem.
Sevgiler

Çok teşekkürler cevabınız için :) Peki elektrikli pompa mı alsam, yoksa manuel olanlardan mı? Elektrikli olanlar daha güçlü diyorlar, bir de galiba daha hızlı ve güçlü çekiyormuş sütü, daha kısa ve acısız oluyormuş süreç. Doğru mu acaba?

Çok teşekkürler cevabınız için :) Peki elektrikli pompa mı alsam, yoksa manuel olanlardan mı? Elektrikli olanlar daha güçlü diyorlar, bir de galiba daha hızlı ve güçlü çekiyormuş sütü, daha kısa ve acısız oluyormuş süreç. Doğru mu acaba?

Evet canım doğru elektrikli pompolar daha iyi çekiyor hemde daha kısa sürede bence alcaksan elektrikli al bende elektrikli kullanıyorum

ben mamajoo elektrikli süt pompası aldım aldığım bebek magazasındaki görevliye sordum sterilizatörler genelde 6 biberon şeklinde oluyor dedi ama yenidoğan için çok da gerekli değil bebeğiniz mama yerse süt emmesse o zaman kolaylık ama emerse zaten elinizde bir iki biberon olacak onları da suda kaynatırsınız dedi ben de almadım

Gogus pompasi mutlaka alinmali. Bebek emdikten sonra bir sonraki emzirmeyle arasi cok uzun olacaksa (bebek uyuyorsa) ya da emdi ama tam bosaltmadiysa (sagmadan bilemezsin) o gogsun sagilmasi gerekiyor. Ne kadar sut sagilirsa uretim de o kadar artiyor. Ayrica mastit denen bir rahatsizlik da var ki o da gogsun bosaltilmamasindan kaynakli. Gogus pompasini aldim kullanmadim diyenler herhalde hic sutu gelmemis olanlar ya da cok az gelip gogsun tamami bebek tarafindan bosaltilanlar. Pompa sutu artirmak icin de cok iyi bir yontem, alip almamak soru isareti olmamali. ( ben medela swing aldim, cok memnunum, yedek parcalari falan turkiyede var)
Sterilizator konusunda hep napicam bosuna yer kaplicak kaynatirim dedim, almadim bol bol kaynattim. Ilk basta bak cok akilliyim gerek yok iste diyordum ki, bir sabah kaynatmaya baslamam, kizimin uyanmasi, altini degistirmem, aglamasi, emzirmeye baslamam, sonra ocaktaki sterilize etme isinin aklima gelmesi bana cok yanildigimi gosterdi. Mutfaga kostugumda hersey tabana yapismisti. Sonrasi bayram bayram magazalarda yedek parca arama, distributorunu arama vb bir suru gereksiz zahmete girdik. Yeni anne olmus birisi icin kaynatma cok gereksiz br is. Makineler 100-150 lira civarinda alip kullanin isiniz bitince verin birine.

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Back
X