Merhabalar hanımlar,
Doğumuma haftalar (belki de günler) kaldı, bebeğimin her şeyi tamam gibi. Sadece iki konuda çok kararsızım: sterilizatör ve göğüs pompası.
Sterilizatöre bazı arkadaşlarım gereksiz dedi. Kaynatıyorlarmış. Ben de internetten çeşitlerine baktım, aman yarabbim, bin türlü farklı şekli var: yok buharda sebze haşlayanı, yok yumurtayı rafadan yapanı, yok mikrodalgada çalışanı. Siz aldınız mı, aldıysanız efektif kullandınız mı, kullandıysanız ne aldınız?
Bir de göğüs pompası meselesi var. İlk 8 ay çalışmayacağım, yani inşallah sütüm gelirse hep bebeğimin yanında olacağım için besini de hazır olacakAma galiba süt bazen çok geliyormuş ve annenin göğüslerinde rahatsızlık yaratıyormuş, doğru mu? Pompa bu durumda muhakkak kullanılmalıymış dediler. Siz ne dersiniz hanımlar? Al derseniz hangi ürünü alayım?
Hayırlı geceler.
Sağ sağlim bebeğinize kavuşmanız dileğiyle :) bir kaç tavsiyede bulunayım. Zamanında kullandım ve de memnun kaldığım pompa çok işime yarardı. Evet çoşku bazen sütün hepsini emmeye bilir,sütün kaldığını pompaya alıyordum,daha fazla süt gelsin diye. Başka da,1,2 saatlik bile olsun insan bazen dışarıya çıkınca,dolapta süt bulundurmanız gerek bilir.
Strelizatöre bence de gerek yok.
Merhaba,doğum tarihlerimiz aynı görünüyor :) sağlıklı dogumlar size de..
Pompa ablama hediye almıştım hiç kullnmadı aynen duruyor gerekirse onu alıcam. Bence sen de gerekirse doğumdan sonra al.Ucuz bişey değil çünkü yabana gitmesin. Alacağın ürünü tam olarak belirlersin,acil gerekirse hemen alınır marka belli olduktan sonra. Ben Lansinoh affinity öneririm çok araştırmıştım herkes ondan memnun.
Sterilizatöre gelince;cezve ne güne duruyo Allah aşkına o kadar da pimpiriklenmeye gerek yok.En pahalı emzklerin arkasında bile 5 dk kaynatın yazıyo,sterilizatör makinasına atın yazmıyo ::))) kaynatıcam ben.
Normal doğum mu olacak sezeryan mı? Ben normal istiyorum ama bebeğimin kilosu biraz düşük. Kilo almazsa acil sezeryana alırım diyo doktor,ne olacağı belirsiz
Merhabalar hanımlar,
Doğumuma haftalar (belki de günler) kaldı, bebeğimin her şeyi tamam gibi. Sadece iki konuda çok kararsızım: sterilizatör ve göğüs pompası.
Sterilizatöre bazı arkadaşlarım gereksiz dedi. Kaynatıyorlarmış. Ben de internetten çeşitlerine baktım, aman yarabbim, bin türlü farklı şekli var: yok buharda sebze haşlayanı, yok yumurtayı rafadan yapanı, yok mikrodalgada çalışanı. Siz aldınız mı, aldıysanız efektif kullandınız mı, kullandıysanız ne aldınız?
Bir de göğüs pompası meselesi var. İlk 8 ay çalışmayacağım, yani inşallah sütüm gelirse hep bebeğimin yanında olacağım için besini de hazır olacakAma galiba süt bazen çok geliyormuş ve annenin göğüslerinde rahatsızlık yaratıyormuş, doğru mu? Pompa bu durumda muhakkak kullanılmalıymış dediler. Siz ne dersiniz hanımlar? Al derseniz hangi ürünü alayım?
Oncelikle rahat guzel bir dogum dilerim.
Sterilizator almadim ben. Gereksiz bence de. 10 dakika kaynat yeter.
Gogus pompasi mutlaka almalisin. Bebegin yaninda da olsan, her emzirmeden sonra mutlaka kalan sutu sag. Bebek ne kadar emse de goguslerini bosaltamaz ve bir sure sonra vucut sut uretimini azaltir. Calismaya baslayinca buzlukta hazir rezervin de olur hem.
Sevgiler
Çok teşekkürler cevabınız için :) Peki elektrikli pompa mı alsam, yoksa manuel olanlardan mı? Elektrikli olanlar daha güçlü diyorlar, bir de galiba daha hızlı ve güçlü çekiyormuş sütü, daha kısa ve acısız oluyormuş süreç. Doğru mu acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?