Hey Yamisy süper olmuş konu başlığı ve içerik..
Sağ olasın böyle bir başlık açtığın için..
Gerçekten zor günler yaşamışsın..bir de insanlar morali bozmaya çalıştılar mı moralini yerinde tutmak ne kadar zordur...sana sürekli böyle olacak demelerine rağmen yılmamış oğluşuna inanmışsın..Aman nazar değmesin tombikona
Benim de 8. haftadan beri hem kanama hem hareket kısıtlamamalar derken 20. haftada idrar enfeksiyonu, 22. haftada böbrek enfeksiyonu, 24. hafta mantar enfeksiyonu derken oğluşum baya zorluklarla uğraşmak zorunda kaldı...Geçtiğimiz hafta hastanede yatıp antibiyotik içirdim bir de damardan ona gece gündüz..Çocuk daha doğmadan alıştı antibiyotiklere, tüm ağır ilaçlara
Korkmuyorum değil..çünkü tüm bunlar bünyemi zayıflattı..çok daha fazla ağrım oldu ve yataktan kalkamamaya başladım..ama inancımı yitirmiyorum sonunda ben de..inanıyorum sağlıklı doğacağına..erken ya da geç...fark etmez asla..
Ayrıca dünyada birçok kadın neler çekiyor de mi? kaç defa kaybediyorlar bebişlerini ve yeniden hayata bağlanıp bebek sahibi olmayı bekliyorlar..sağlıklı bebişleri oluyor sonunda..yaşanan acılar hiç unutulmuyor ama Allah yüzlerini güldürüyor..
sol canımkonu başlığı sana özel tanıdık geldi mi
belki şu stresini atarsın da azıcık çocuğu rahat bırakırsınvalla çıkınca kafa atıcak bu çocuk sana
İnşalah ya..sağlıkla çıksın da Yamisy kafa atsa da razıyım..
Dün bütün gece boyunca baston yyutmuş gb yattım, ne sağa ne sola döndürmüyor beni bu velet artık ya bu ne..sadece 4 saat uyudum o da artık nalları dikme pozisyonuna vardığım için
seni gören de 9 aylık hamilesin zanneder hee ben bile daha yeni yeni zorlanmaya başladım hareketlerimdeben de uyuyamıyorum artık canım, o dediğin şekilde bacakları da dikiyorum havaya sanki çatala yatmış gibi anca öyle rahat edebiliyorum naapiym
benim de dünden beri sol bacağımın eklem yerinde bi sancı var kramp gibi girdi çıkmıyo bi türlü yaaa... dün gece kocişe azıcık ovdurdum da rahatladım öyle yattım yoksa yatamazdım heralde
senin karın nasıl oldu, krem sürüyo musun karnına ??
Hiç sorma canım ya aney de öyle diyor karnın küçük olmasa 9 aylık hamilesin diyeceğim diyor
şu 21. haftada başıma gelnlerden sonra acayiiipp zorlanmaya başladım yamisy, önce iğne battı sonra sancı derken hareketlerim kısıtlandı..yaw kardeşim tuvalete bile gidemiyorum topal remzi gb tekliyorumbu ne ya..
karnım bugüm maalesf 3 az ögün yedirdi bana...(( çünkü her gün daha sert oluyor ve daha az yiyecek kabul ediyor..sabah gidip yulaf aldıracağım anama en azından beslenirim ya hu.. durmadan kremledim göbeği.. benim krem mustela o da iyi diyorlar ama işte birazcık bir rahatlama oluyor o kadar..
yok kardeşim olmuyor,,, probiotik yoğurt aldım hergün onu da yiyorum sabah 4 tane kayısı üstüne su içiyorum..duphalac şurup ve magnezyum da alıyorum ..hala kabızım..zaten tek besinim çorba
acaba bu göbeğin şişip şişip rahatlayacağı ve yemek yedireceği bir an var mı? ne dersin yani senin haftanı yakalamama en azından 2 ay var, böyle bir mucize olur mu??
senin aney de tam bomba heebenim aney de geldi bugün memleketten bakalım başıma ne gibi işler açılacak
biraz böyle devam et bakalım elbet düzelicek biyerde... kanını düzenli kremle, genişlemesine yardımcı olsun 1-2 hafta hiç aksatma bakalım belkide tenin genişleyemediği için, içinde senin organların ve bebek büyüdükçe sıkışıyodur...
biliyomusun demin ben de yemeği abarttım azıcıksenin spazmdan geçiriyorum benim deyişle karnım yine karnıma sığmıyo oğlan da saolsun bu sıkışıklıkta uyandı şimdi maşallah karnımın içinde çiftetelli oynuyo
2 aylıkken düşük tehlikem vardı, 5 - 5,5 aylıkken kum döktüğümü, idrar yollarımda enfeksiyon olduğunu ve böbreklerimde genişleme olduğunu söylediler ve idrar yollarıma gerekirse tüp takacaklarını üzüntüden mahvolmuştum ama tüpe gerek kalmadı daha sonra sağ gögsümün süt damarı tıkandı açtılar son nstde kalp ritmleri düzensiz çıktı artık korkuyorum bir şey olacak diye tek duam sağ salim doğması
ya genişlemezse ?Öyle bir ihtimal var mı ki ? ((
Sürüyorum ya ..valla deli gb hatta edirne pehlivanları gibiyim..
sadece süt ve peynir ; 3 ay öncesine geri döndüm yamisy ...
haftaya daha kötü hissedersem az yiyerek günde bir besleyici serum alırım ..daha iki kilo aldım çünkü..
ama bebik almış ya 1 kiloya yaklaşmış
2 aylıkken düşük tehlikem vardı, 5 - 5,5 aylıkken kum döktüğümü, idrar yollarımda enfeksiyon olduğunu ve böbreklerimde genişleme olduğunu söylediler ve idrar yollarıma gerekirse tüp takacaklarını üzüntüden mahvolmuştum ama tüpe gerek kalmadı daha sonra sağ gögsümün süt damarı tıkandı açtılar son nstde kalp ritmleri düzensiz çıktı artık korkuyorum bir şey olacak diye tek duam sağ salim doğması
genişlemezse diye bişey varmı yawillaki açılıcak tenin yoksa çocuk nasıl sığsın oraya daha da büyicek üstelik alemsin valla
bebişin kilosu baya iyiymiş maaşallah bak azıcık gülünce düzelmeye başlıyomuş demi
yaa ben artık uyuyamıyorum yaa bu gece 3,5 ta uyandım bidaha uyuyamadım uyku akıyo gözümden ama tutmuyo bide hamilelikten midir nedir yanıyorum ben vantilatörü çalıştırıyorum kociş üşüyo bana anca fayda ediyo yanıyom valla yanıyom ben oooyyyyy
canım çok geçmiş olsun düşük tehlikesi benimde oldu hemde %99 ile ..... bebişim yarım plasentayla tutunuyo şuanda rahmime... bende dediğin zamanlarda kum döktüm allahım ne işkenceydi o yaaa, bende enfeksiyon yoktu ama şükür hala da yok...
süt damarları bilmediğim bi konu henüz oralara gelemedim bendoktor da bakmıyo ona zaten bakması mı lazım ki acep :26: ben yarın bi çıtlatıveriym bakem benim doktora...
şükret 38i görmüşsün ben onu göremicem maalesef 35-36 da doğurmam bekleniyo 38 görürsem öpüp de başıma koyarım, ben giderim doktora hadi doğurt artık diyeama biraz imkansız bende malesef son tarihim 6 eylül. bakalım neler olacak, 3 hafta kadığını düşününce beni iyice korku sarıyo tırsıyom beeeennn :18:bide koca kafalıymiş nası çıkarcam ben onu yaww :18: :26:
inşallah hepimiz sağ salim bişeycikler olmadan alırız bu bebişleri Allah onları bizlere bağışlasın
moiraia tırsıyoommmm beennnn :18::18::18::18:
Canım korkma..gelmişsin 8 aya hatta 9'dan bir gün de alıyorsun bugün değil mi? Maaşallah sana be, heyyyt!
Peki Yamisy sen ne düşünüyorsun, normal doğum mu? Tabii bu bizim düşünmemizle olmuyor, son anda doktor bakıyor çocuk ters, ya da kordon riski var diye sezeryana karar veriyor.. sen de sıkma sakın canını..düşünsene şimdiden oğluşun 2 kilo üstte..inşallah ben de senin zamanına gelince 2 kiloyu bulurum..tabi bu konserve gb karınla nasıl yapıcaz bilmiyorum..çünkü bu gidişle çocuk hamsi konservesi gb çıkacak dışarı
heyt maşşallah beenasıl korkmam :18: ben zaten doğumdan oldum olası korkmuşumdur hep. şimdi de yaklaştı tahmin edilen tarihe 3 hafta var tabi bebeğin daha erken gelmesi durumu da var çıkmayıp daha geç gelmesi durumuda.....
ay gün hesabını anlamıyorum ya gebelikte farklı hesaplıyolar ya benim hesabımla onlarınki tutmuyoo yüzden ben hafta sayıyom 32 deyim işte normalde gebelik haftam 10 ekimde doluyo ben 6 eylülde doğum bekliyorum... hesabını yap işte ben anlamıyorum valla anlarsan bana da anlatıver
oğluş da en son 1800 idi kilosu. bakalım yarın kaç kilo dicek doktor... kilo sorun değilde bebeği gören koca kafalı deyip duruyo bunu da dert ettim şimdi kendime, yeni derdim de bu, nası çıkarcam ben o koca kafayı ordan yaaw :18:
ben normal olsun istiyorum doktorumda normali en geç ne zaman yapabilirsem ozaman doğuma alıcak yani dediğin gibi aksilikler olmazsa inşallah normal doğum olucak. ama fakat ve lakin ben bu doğum olayını nekadar çok istiyosam o kadar çok da korkuyorum... ilk hamile olduğumu öğrendiğimde aklıma ilk gelen şey doğum oldu :18: sonra bebek hazırlğı falan derken unuttum bişey olmaz diye kendimi avuttum. şimdi alışveriş bitti gün de yaklaştı bende ayarlar bozuldu yine
mobilyalar gelse de odayla uğraşsam kafayı dağıtsam üff gelemedi bi türlü doğururken getirirler artık
senin çocuk en son karnını yarıp kendi fırlicak dışarı yeter uleyynn diye
Evet ya Yamisy, ben de şaşıyorum bu ise..şu gebelik haftası olayına..biizm aralık anneleri topiğinde de mesela benden bir hafta sonra adet görmüş annelerin yavruları bir hafta önde görünüyorlar doğum tarihi olarak, şaştım kaldım. Acaba insanları da doğuracağım paniği mi sardı ki erkene çekmek istiyoarlar doğum tarihlerini..doktor bana da senin de erken doğum olabilir dedi..rahmim tersmiş benim.. belki de içi küçük..bazen bebeğin strese girdiğini hissediyorum darlıktan :)
Sen merak etme annesi o kuzucuk bak bu kadar kötü lafa direnmiş bugüne gelmiş..ne zaman isterse sağıklı doğar artık..ama senin korkmanı anlıyorum..doktor kardeşime de 38+4'te bu çok koca kafalı istersen bunu erkenden alalım dedi.. ve ertesi gün biz de Ankara'da Bayındır'da doğurttuk çocuğumuzu sezeryanla.. dedikleri gb kocaman çıktı teyzesi..hatta o sırada doğan tüm bebeklerden daha iriydi..doktor o kadar benimsemiş ki yerini açar açmaz karnını kaçıyordui siniyordu köşeye dedi..zorla çıkarmışlar kulubesinden tombikoyu
Ayrıca bu ne kadar sinir bozucu bir kasılma ya duruyor duruyor adamı bir anda vuruyor !
Zirve çok geçmiş olsun, sen yazarken sanki senin yollarından geçtiğimi hissettim inanır mısın? Bende de böbrek enfeksiyonu vardı..bir hafta hastanede yattım. doktorum iyileşmezsem artık üniversiteye göndereceğini orada da aynı tüpten takabileceklerini söyledi..Çok üzülmüştüm ben de, strese girdim resmen..Ama ne güzel 38 haftaya kadar varmışsıın..Artık üzme kendini, çünkü stresle de geçse çok büyük bir süreci geride bırakmışsın.. Sağlıkla doğsun bebşin inşallah..
Peki gece uyuyabiliyor musun bu kadar yakınken doğuma? Nasılsın??
genişlemezse diye bişey varmı yawillaki açılıcak tenin yoksa çocuk nasıl sığsın oraya daha da büyicek üstelik alemsin valla
bebişin kilosu baya iyiymiş maaşallah bak azıcık gülünce düzelmeye başlıyomuş demi
yaa ben artık uyuyamıyorum yaa bu gece 3,5 ta uyandım bidaha uyuyamadım uyku akıyo gözümden ama tutmuyo bide hamilelikten midir nedir yanıyorum ben vantilatörü çalıştırıyorum kociş üşüyo bana anca fayda ediyo yanıyom valla yanıyom ben oooyyyyy
canım çok geçmiş olsun düşük tehlikesi benimde oldu hemde %99 ile ..... bebişim yarım plasentayla tutunuyo şuanda rahmime... bende dediğin zamanlarda kum döktüm allahım ne işkenceydi o yaaa, bende enfeksiyon yoktu ama şükür hala da yok...
süt damarları bilmediğim bi konu henüz oralara gelemedim bendoktor da bakmıyo ona zaten bakması mı lazım ki acep :26: ben yarın bi çıtlatıveriym bakem benim doktora...
şükret 38i görmüşsün ben onu göremicem maalesef 35-36 da doğurmam bekleniyo 38 görürsem öpüp de başıma koyarım, ben giderim doktora hadi doğurt artık diyeama biraz imkansız bende malesef son tarihim 6 eylül. bakalım neler olacak, 3 hafta kadığını düşününce beni iyice korku sarıyo tırsıyom beeeennn :18:bide koca kafalıymiş nası çıkarcam ben onu yaww :18: :26:
inşallah hepimiz sağ salim bişeycikler olmadan alırız bu bebişleri Allah onları bizlere bağışlasın
moiraia tırsıyoommmm beennnn :18::18::18::18:
Allah yardımcın olsun. Bende bu çocuk benden nasıl çıkacak diye derin düşünceler içindeyim. Süt damarlarımın tıkandığını doktor fark etti gögüs ucumda beyaz bir çıkıntı oluştu sivilce gibi ve gögsüme dokunamıyordum sutyen bile değse ağlıyordum acıdan bir kaç dakikalık bir işlemle açtılar. Sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin mevlam
Uykunun ne olduğunu unuttum desem yeridir biraz dalsam kızım tekme tokat uyandırıyor :) Artık doğ kızım yeter diye söyleniyorum genel olarak iyiyim ama sürekli halsizlik var pazartesi kontrolümüz var doktorumuz ne diyecek bakalım
aynen bende senin gibiyim uykuyu unuttum hele şu son 1-2 haftadır daha belirgin olmaya başladı... gün içindede gecede aşırı terliyorum, gün aşırı banyoda alıyorum soluğu...çok sıcak basıyo, yatarken sırtım ağrıyo hemde nasıl... sağa dönsem olmuyo sola dönsem olmuyo, yüzükoyun yatamıyorum karnımdan dolayı, ama bazen anne-bebek yastığım var benim onun üstünde karnımı boşa getirip (ortadaki oyuğa karnımı denk getiriyorum) böyle yüzüstü yatabiliyorum ama rahat edebilene aşkolsun tabi... biraz dalıyorum benimki başlıyo çifteteli oynamayazaten benimki gündüzleri uyuyo geceleri coşuyo alem yapıyo resmen orda gel de uyu uyuyabilirsen... birde bacaklarrıma kramp giriyo hele sol bacağıma... 3 gündür çıkamadı hala topallıyorum basamıyorum üzerine bırak basmayı hareket ettiremiyorum canım acıyo...
göğüs olayını ben yarın bi soriym doktora.. bi de benim göğsümden uzuuunn zamandır beyaz akıntılar geliyo,sonra kuruyo hem çamaşırımda kuruyo hem göğüs ucumda kuruyo kabuk gibi oluyo sende de olmuş muydu bu ???
benim bu aralar acayip bi şekilde midem de bulanıyo aşırı derecede... hamileliğimin ilk zamanlarındaki gibi oluyorum yaa başımda çok dönüyo neden acaba anlayamıyorum sence normal mi?
morii bacım sen nasılsın bugün ?? ağrıların spazmların falan... bebiş nasıl kafa atıyomu sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?