Stresli hamişlerin bebeği agresif olur :) gel stres at, bebişin sana kafa tutmasın :)

heyecandan tutmamıstır tabii ben olsam bnde hıc uyuyamam bende uyuyamıyorum sıcaktan içim daraldı bebeklere özel boyaysa kımyasal deglse skıntı ypma canm ama işte koku insanı rahatz edıyo badana bıle yapılnca kokuya dayanamıorum ben

aynen yaa bide bebek için akciğer gelişim için iğne oldum ya onunda etkisi varmış.. sıcaklar basıcak kulakarın gözlerin ellerin yanıcak dedi doktor. bende dedim zaten oluyo onlar kadın demezmi onlar ne ki bu iğnenin etkisiyle daha da artıcak diye.... sıcaklar basıyo valla bi de bitane sivi girmiş nerden girmişse yemiş sol topuğumu kaşınıyo da... şeytan diyo gir soğuk suyun altına üşürüm kız ozamanda

he yaa boya kokusu işte bi çıksaydı da odayı düzenleseydim, nezaman fırtlatıciiiiim belli diil çükim

abow ne yapsan fayda etmez ozman o sıcak basmalarına cam kapı açıp üşütme o sivriler hayaet gıbı nerden grdıklerı ne ara ısırdıkları bellı degıl üşürsün tabi donarsın donarr soguk bı su iç hararetını alıyo ınsanın

evet canım üşütmiyim diye açmiyorum. vantilatör var onu azıcık çalıştırym diyorum o da çarpıyo beni... bakcez artıkın... gittikçe sıcak basması artıyo da hee... bide ben uykusuz kaldığımda ateşleniyorum da. ee uyku da tutmuyo.... sabahı sabah etcem bu gidişle sıcaklarla boğuşa boğuşa...

su da fayda etmiyo yaa hatta şöyle söyliyim, ben uya aşık b insan olarak susadığım zaman bile suyu doğru düzgün içemiyorum bu aralar midemi bulndırıyo vee ben suyu içer içmez hooop tuvalete

canım klamoks benim bildiğim çok zaararlı değil..hatta gebelikte kullanılıyor..üzme canını..eczacının dediği çok doğru bak ben de uzun süre içmedim daha sonra başıma ne geldi..en iyisi önlem almak de mi? sen yarın güzelce sor bakalım doktoruna, ne diyecek 2000 mg için..

bebeğin oynamamasına da asla takma..bence seninki de artık bir kiloyu geçiyor ve yeri daraldı epey..bu nedenle oynamıyor çok..çünkü benimki de iki pıt pıt yapıp kaçıyor resmen

panik konusunda yapabileceğimz en iyi şey kendimizi teskin etmek telkinlerle..ve dua ile..Bir de düzenli olarak yapabilsem şu dua işini, benden mutlusu olmayacak hani

ya benimki de foto konusunda sıkıntılı biraz ama bir sene sonra faceyi açıp tek başıma bir foto koydum inadına ben de burası çok açık bir alan olduğu ve ziyaretçiler de gördüğü için pek taraftarı değilim foto işinin..ama maille göndeririz canolar..bkarız durumlarımıza ya hu..olmuyorsa olmuyor

maaşallah sana dağlar kızı..hem 29 yaşındasın hem 5 ayşında bir minnoşun daha var.. başlayacak emin ol kıskançlık ama kısa sürecek annesi..çok normal..ben biraz bakıyorum geç kalımışım bebişe, çocuğa..onu yetiştir bunu yap derken zaman su gibi akıp geçti işte.. :43.

yine ağrı ile kalktım..karnımda şiddetli bir adet sancısı kızlar..sizleri korkutmak istemem ama pek hayra görünmüyor gb durumum..yıpranıyorum artık çözüm bulamadıkça...drum üniversite diyor ve sanırım yarın üniversiteye de gideceğim..ne hal benimki anlamadım bu ağrılar..erken doğacak diye ödüm patlıyor..

canım panik yapma hemen, ne erken doğumu yaa sen çok okumuşsun galiba bu hikayeleri heee her şeydde bende de mi olucak diyosun.... iyi düşün ki iyi olsun... allahın izniyle bişeycikler olmicak bebişine hem doğacaksa da doğacak napıcan anası gibi olcek demekki anasına çekmiş çok sabırsız deriz bizde olmaamı şaka bi yana bişey olmaz merak etme o enfeksiyon ya da mantar ağrısıdır.... böbreklerinden kaynaklıdır... çok korkuyosan git canım... bizede haber vermeyi unutma merk ederim seni bacıımmm

günaydınlarrr inşallah rahatca uyumssundur canm ılacın etkısıde gecmıstr sanırım :) suyu çok içmen lazım ama sadece hamılelıkte degıl normaldede bı cok seye karsı koruyo insanı bende zar zor ıcıodum idrar yolu enfeksyonumu dahada artırrmıs doktor cok su iç dedı korkudan ıcıyorum naptın doğurmadın daha dımı

bak canım emin ol o erken dogum belırtsı fılan degıl senın böbregnden gecrdgn enfeksyondan kaynaklı bı agrı hem oyle olsa daha dun doktora gttın demezmıydı sana erken dogum tehlıken var dıe bak hersey yolunda hem oğlusun gelsede bnce korkma masallah nasıl besledysen cocuk haftasndan onde

sımdı kalktım erkenden hemen eczaneye gdıp ıccem canım Allahıma emanet etcem yavrumuda o herseyden ıyı korur yapcak baska carem kalmadı bu bende 4 aydır fılan var sanırım artık kullanmazsam daha kotu olcak cunku 1 haftada 2 deger yukselmıs enfeksıyon

günaydın canım

uyumuşum valla gece bayılmış gibi ilacın etkisi geçmişti de sabah yine vuruldum yine sıcaklardayım ooyyyyy dışarısı ne güzel buz gibi esiyo ben yanıyom iyi mi

yok kız doğurmadım alemsin

yok anacım bu hatun dinlemez... kendisi bile 6 aylıkken 1 buçuk kilo doğmuş bişeycikler olmamışda bebeğine olcek diye korkuyo... en büyük örneğin için aynaya bakmanı tavsiye edrim canım doğursan bile bişey olmaz hoş doğum falan değil o da neyse.. dediğin gibi o enfeksiyondan böbrekten ağrıyo... bzimki de evhamlanıyo... yni o durumda olsak bizde korkardık tabiiki ben sana salla gitsin demiyorum ama en ufak ağrıda da hemen doğum etiketini yapıştırıyosun çucuğa bırak yaw içerde oynasın işte çucuk böyle diye diye doğurcan ensonunda heee deme artık

4 ay mı e maşşallah, iyi bu zamana kadar bişey olmamış.... morişe diyodum ama sen daha piskopat çıktın be kızım 4 aydır enfeksiyonun var ve sen ilacını almamışsın.... siz de ne bu ilaç fobisi ben anlamadım gitti hee... bu kadar tedirgin olmayın sakınmayın canım... sakınan göze çöp batar derler ya.... ben demiyorum ki sze salın gitsin ama ortada bi rahatsızlık varsa bebeğe zarar vermemesi için verileni yapmak zorundasın yapmazsan bebeğe daha büyük zarar verir bilmen lazım... düşünsene düşük tehliken var yatman lazım ama sen yatarsam bebeğim büyümez deyip kalkıp cam siliyosun iş yapıysun olurmu sence??? olmaz de mi.. aynı hesap.. kızdım şimdi sana da çucuuum aç avcunu bakiiiym cetvel geliyo hee e tabiiiki 1000 mg günde iki vercek ne bekliyon ki... zamanında kullansan dozu daha az olurdu... şimdi doz iyice artmadan iç şu ilacını bak gelirim oraya heeee

ayyy ayy ben sizi bırakıp gidersem burası iyice tımarhaneye dönücek belli oldu artık hergün yeni bi senaryo çıkarırsınız siz.. doğumunuz yaklaştığı zaman daha bomba olceksiniz.... çünkü ağrılar artıcak, hareket edemiceksiniz falan... hele bide erken doğum riskin var progestan al derseler sizi kaybettik gitti

kızlar biraz fazla dobra yazıyorum galibaa alınıyosanız söyleyin olur mu :26:

ne lınması canım sonuna kadar haklısın bıze az bıle soyluosun hakketten bız burayı tımarhane yaparız hamılelıkte aklını yitirenler kulübü bana progestan vercek ben orda o anda kalp carpıntısından gıderım sonunda tebrık edın antıbıyotıgı ıctım dualarla yolladım mıdeme yaklasık 10 dakıkdar nabzım 110 cıvarı panıkten 4 ay ıyı bsey olmamıs bana yahu Allah korumus valla. moriş 6 aylık mı dogmus bıde buun ustune panık mı yapıo tam sopalık e kendı sapasağlam bebısıde saglıklı masallah bız nette bunları okuya okuya zorla erken dogurcaksın morişşş

ayyy çok şükürrr içtn demek ilacını sonunda bravooooo hey yarebbim bide nabzını tutmuş

siz okuya okuya doğumu çağırcaksınız

yamisy ne calismasi canim yaa bayan sabahdan aksama kadar gezer rahat alis veris yapacakmis cocukla zor oluyormus ayyyy valla 3 cocukla gidiyorum ben bazen icimden soyguncu bunlar diyorum heeee almadiklari bir malzeme kalmiyor birde hayir dedimmi allah isim var ozaman kaprislerini cek gunlerce allahdan hayir demesini biliyorum ve onlarda cok iyi biliyor hayirsa hayirdir asla evet demem boyle yetistirdim benim afacanlari kesin cozum cocuklardabirkere hayir deyip evetlersen yuzsuz oluyorlar arkadasimdan biliyorum yeni annelere fikir olsun asla yuzgoz olmayin hayir kelimesini cok iyi ogretin rahatlayin heee sevmiyormuyum hemde doya doya operim sap suuppp eeee esim cozdu bu olayi cunku kackez basima geldi benden 2 yas kucuk arkadasim yeni dogum yapmis anasi goruyordu beni ozaman esim cok kizmisti anasimin onun seni kullanmasina izin verme demisti 5 yil sonra hakli cikdi kadin ne dedikodular yapti hakkimda hamisler bolumunde takila takila hamis kalirmisim ayyyy allah korusun rabbim isteyene versin 3 tane yetti bana

Son düzenleme:
merhabalar 25 haftalık hamileyim stres yüzünden iki gün hastanede yattım bebeğim aşağıya inmiş hiç hareket etmez oldu ve gördüğümde o kadar üzüldüm ki kendini büzmüş kafasını kollarını içine çekmiş bir şekilde duruyordu

ayy bi de gezmek için miydi tööbe töbeeee ne insanlar var yaa.... gezme uğruna çocuğunu başından savıyo... özel bişe alcaksındır bi nebze tmm derim ama hergün de gezmek için çocuk bırakılır mıymış canım..... aynen çok haklısın o konuda bende taviz vermem mesela dayımın kızı var ozaman 4-5 yaşında.... annesi babası laf geçiremez... bitek beni dinlerdi... ben hem huyuna gidiyorum sevgi gösteriyorum ama bi yandanda doğruyu yanışı anlatıyorum... annesinin öğretemediği pek çok şeyi ben öğrettim... hatta dedem ozaman derdi; sana kreş açalım diye hayırsa bende de hayırdır.. benim meşhur kaş hareketim vardır msela.... sağ kaşım kalktı mı btmiştir... kızlarda alışmıştı, bişey oluyo mesela hayır diyorum çocuklar yaaa falan yapıyolar kaşımı kaldırıp şöyle bi baktımmı pısarlardı... aha gene kaş kalktı tmm deyip vazgeçerlerdi bidaha da konusu olmazdı o konunun... bende sevmeye gelince kucağıma alırım, oyunlar oynarım, yemeğini yediririm, tuvaletini yaptırırım... herşeyiyle annesinden çok ilgilendim... çocuğu hem eylemek lazım ama kontrolü elden de bırakmamak lazım... mesela bigün düşmüş dizleri kanamış acıyo haliyle krem sürdürtmüyo bide acısından bağırarak ağlıyo.. bende yukarda uyuyorum, kızın sesine uyandım. indim aşağı noluyo dedim...anlattılar.. gittim kızı aldım kucağıma yaslandı hemen omzuma yattı sakinledi... kremini bana sürdürttü sonra calliou oyuncağı vardı... onu çalıştırdım gitti oynadı güldü eğlendi... hemencecik unuttu... ben yokken 1 saat susturamamışlar iyiki geldin dediler ben gidince 5 dk da sustu... herşey çocuğa yaklaşımla ilgili işte... kaşım sadece çocuklara işlemez etrafımdaki herkese işler benim

merhaba canım geçmiş olsun.... korkma canım allahın izniyle bişeycikler olmaz.... sen üzülüp strese girme ki bebeğin daha çabuk toparlansın... çok geçmiş olsun canım... inşalllah çabucak evine dönersin... ne olmuş peki... benimde bebeğim o haftalarda çok aşağıdaydı.... ama benimki öyle konumlandığı için baştan beri öyleymiş, o haftada daha iyi farkedildi.... korkma stres yapma bebeğin için yeter canım... sakin olmaya çalış lütfen

Günaydın kızlar,

umarım iyisiniz...

her gün erkenden doğuruyorum diye yatıyorum yatağa..sabah kalkıp duvara hadi bugün de bitti diye bir çizik atıyorum..Şükürler olsun dün doktor usgde bana 28+6 dedi bebek için...baya yemiş ama genelde yapısal bir durum dedi...sonra eşimin yüzündeki muzur gülümsemeyi görmelisiniz..ben de dedim ki o zaman biz 29 haftanın içinde miyiz? hayır dedi..her şey sata göre belli olur..ben de erken doğum korkumden her şeyden yırtmaya çalışıyorum valla onun gelişimin hatta ciğer gelişiminin 27. hafta içinde olduğunu söyledi..eee ben ne yapayım o zaman dedim içimden.. o sırada biraz hareket etsin diye bebişin popsunu koyduğu yeri eliyle bir ittirdi..ve acıdan öldüğüm sahne...yattığım yerden kalkamadım mahvoldum..eşim geldi kaldırdı..çok tuhaf dedi bu kadar acı çekmen..nst'ye gönderiyoruz acı ağrı yok ama sen ayakta duramıyorsun..istersen bir başka perinatologla görüş üniversitede dedi..:2:

ben drumu bırkamk istemiyorum.. burası çok kötü ve yetersiz bir şehir.. inanın bir perinatologa bir uzmanı tercih ederim..bakalım pazartesi heyet için gelmeden önce kalan 40 günlük izin hakkına bakacağız dedi ve artık iş yerimden haber bekliyorum kızlar..ne kadar kaldıysa 40 günden..daha önce de biliyor musnz bilmem kanamam olduğu için tam 2 ay rapor kullanmıştım...

yawrum hi okumuyorum artık o hikayeleri..sadece bu ağrı korkutuyor beni..durmuyor kele..durmuyor..bazen o kadar ağrıyorki ya adet geliyor zannediyorum artık

benim moralimi bozan zaten o salak karılarla hemşieler..durmadan " erkenci mi? " diye diye dün beni sinir ettiler..

Sen nasılsın? nişandan sonra herhangi bir akıntı ve sızı daha yok de mi? seni çok merak ediyorum valla...

zaten dr da anlamadı beni..bir manyak kadın önünde sürekli acıdan kıvranıyor ya hu bu ne Ama böbrekten ve enfeksiyondan değilmiş..enfeksiyonlar sfırlanmış..şimdi sadece mantar hücreleri görülmüş o kadar..

ben çok kilo almadım esha canım karnımdaki sertlik probleminden..2 kilo aldım bebek beslenemiyor diye kendimi yemiştim..Çok şükür Rabbime..bak sola da yatmadım hep sağdan yattım..çünkü sol böbreğim çok ağrıyordu üstüne yatınca..Seninki de öyle, bak görürsün nasıl çıkacak tosuncuk annesi yerinden..zıplayacak birden..sonra kafamıza uzan tekmeler

peki isim düşündünüz mü siz oğluşa?

Yavrum ne alınacaz , doğru söze ne hacet.. öyle tam psikopat aralık anneleri oluyoz valla..ama sadece biz değil be canım..bak dün benim o sırada ağrım vardı hastanede..herkes sanki hapse düşmüşüm gibi"Allah kurtarsın " diyerek açtılar şom ağızlarını..ben dedim ben tek miyim psikopatlıktan acep..yanımdaki kız da diyor ki "ben 28 haftayım , hiç ağrım yok acaba bu nırmal mi? bebeğim nrmal mi?" kamikaze gibi dalacaktım, zor tuttum kendimi

ulen ben acıdan geberiyom sen ayakta dimdik, ne istiyon belanı mı ?

Yok bubam dedi zaten doktor bana erken doğum riskin var diye çok önceden..beni listeye "çok yüksek riskli gebe " olarak kaydetti..o zamandan beri hiç elime başka bir çıktı vermedi..hep öyle yazıyor :))

Rümeysacım hoş geldin bizim kulübe öncelikle :) hiç üzülme sen annesi..o aşağı iner yukarı çıkar..daha geçen hafta benimki hep aşağıdaydı..makatıma basınç yapıyordu..bu hafta göbeğe çıktı..pozisyon değiştirdi..dün gece ilk defa midemin altında hissettim hareketlerini..peki neden hastanede yattın ? Aşağı indiği için mi yoksa stresten mi? O stres bitmez annesi..işte bak benim yazdıklarıma..haftalar geçsin diye çılgına başladım burada.. Bu arada dün benimki de ultrasonda elleri ile kafsını örtmüş ve sinmiş pozisyonda idi..ben de ay canımm ne halde, herhalde çok sıkıntılı deyince dr, en sevdikleri pozisyon bu dedi..sen sakın kötü düşünme..

Yok be canım ne kalp çarpıntısından gidecez.. dr bana dedi zaten erken doğum riski var, yatacaksın diye..ama diyorum ya yamisoş'a da denmiş öyle..ama bak bugünlere geldi...ben inanıyorum her olumszluğa rağmen alacağız sağlık ile bebikleri kucağımıza..

canım tebrik ederim , içtin mi ? bu arada ne olur ihmal etme sakın bak enfeksiyon hep tekrar ediyor..seni kontrol edecem buradan hemen her gün alıyon mu diye ...

canlarım ben tam 30 haftalık doğmuşum..7.5 aylık yaneee tam 1500 gram..mincikmişim.ve beni küvöze de koymamışlar biliyor musunuz? Anam pamuk sarmış tutmak için her tarafıma

artık okumuyorum hiç net met... söz verdim kendime..zaten var ya o erken doğum hikayelerinden geldi başıma her şey..

canım zaten dediğine göre iki hafta ilerdeymişsin maşallah yani enaz iki hafta erken doğarsa bile zamanını ve gelişimini tamamlamış olucak çnkü zaten önde

öyledir canım adet gibi ağrılar olur çocuk büyüyo annesi rahmini karnını genişletiyo

benim akıntım kesildi bıcak gibi... nişandan da ara ara geliyo... bugün 1 kere geldi mesela... dün çok gelmişti... şuan için ne doğum ne ağrı bişe yok... bu sessizlik hayra alamet mi değilmi bilmiyom ama

bugün kuaföre gitcektim ya, kaynana son dk süprizi yaptı ve bize geldi... hayret nerden esip nası geldiyse gidemedim yani yarına kaldı...

enfeksyonun sıfırlandığına çook sevindim canım.... stresten uzak dur diğer şikayetlerin de geçsin artık...

sizin kafanıza çoook tekme kafa gelicek kask mı alsanız naapsanız

evet yaa esha ya hiç aklıma gelip de sormadım isim buldun mu kız

senin yanındaki kadında alemmiş ağrım yok normalmi diyo yaaaw ne istiyosa artık... o da sizden demekki sıkıntı seviyo

hehheeeh seninde midene saldırılar başladı demek hee hadi hayırlı olsun bakem

evet o pozisyonu çok seviyolar ellerini ağzına yüzüne başına kapatıyolar sanki korkmuş gibi... öyle durmayı seviyolar...

ne diyon bacım benimkine düşcek de dendi ama bak sizde azıcık benim gibi pozitif olsanız keşke

hee size yoklama alcem artıkın ilaçlar içildi mi, stres yapıldı mı...... sonra da cezanızı oğluşlarınız vericek benim yerime

sen 30 haftalıktın de mi??? ben 6 aylık diye hatırladım bian demek yanlış kalmış aklımda... pardon canım kusuruma bakma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…