ayyy çok şükürrr içtn demek ilacını sonunda bravooooohey yarebbim bide nabzını tutmuş
siz okuya okuya doğumu çağırcaksınız
Yok be canım ne kalp çarpıntısından gidecez..dr bana dedi zaten erken doğum riski var, yatacaksın diye..ama diyorum ya yamisoş'a da denmiş öyle..ama bak bugünlere geldi...ben inanıyorum her olumszluğa rağmen alacağız sağlık ile bebikleri kucağımıza..
canım tebrik ederim , içtin mi ?bu arada ne olur ihmal etme sakın bak enfeksiyon hep tekrar ediyor..seni kontrol edecem buradan hemen her gün alıyon mu diye ...
canlarım ben tam 30 haftalık doğmuşum..7.5 aylık yaneeetam 1500 gram..mincikmişim.ve beni küvöze de koymamışlar biliyor musunuz? Anam pamuk sarmış tutmak için her tarafıma
artık okumuyorum hiç net met...söz verdim kendime..zaten var ya o erken doğum hikayelerinden geldi başıma her şey..
Günaydın kızlar,
umarım iyisiniz...
her gün erkenden doğuruyorum diye yatıyorum yatağa..sabah kalkıp duvara hadi bugün de bitti diye bir çizik atıyorum..Şükürler olsundün doktor usgde bana 28+6 dedi bebek için...baya yemiş ama genelde yapısal bir durum dedi...sonra eşimin yüzündeki muzur gülümsemeyi görmelisiniz..ben de dedim ki o zaman biz 29 haftanın içinde miyiz? hayır dedi..her şey sata göre belli olur..ben de erken doğum korkumden her şeyden yırtmaya çalışıyorum valla onun gelişimin hatta ciğer gelişiminin 27. hafta içinde olduğunu söyledi..eee ben ne yapayım o zaman dedim içimden.. o sırada biraz hareket etsin diye bebişin popsunu koyduğu yeri eliyle bir ittirdi..ve acıdan öldüğüm sahne...yattığım yerden kalkamadım mahvoldum..eşim geldi kaldırdı..çok tuhaf dedi bu kadar acı çekmen..nst'ye gönderiyoruz acı ağrı yok ama sen ayakta duramıyorsun..istersen bir başka perinatologla görüş üniversitede dedi..:2:
ben drumu bırkamk istemiyorum..burası çok kötü ve yetersiz bir şehir.. inanın bir perinatologa bir uzmanı tercih ederim..bakalım pazartesi heyet için gelmeden önce kalan 40 günlük izin hakkına bakacağız dedi ve artık iş yerimden haber bekliyorum kızlar..ne kadar kaldıysa 40 günden..daha önce de biliyor musnz bilmem kanamam olduğu için tam 2 ay rapor kullanmıştım...
yawrum hi okumuyorum artık o hikayeleri..sadece bu ağrı korkutuyor beni..durmuyor kele..durmuyor..bazen o kadar ağrıyorki ya adet geliyor zannediyorum artık
benim moralimi bozan zaten o salak karılarla hemşieler..durmadan " erkenci mi? " diye diye dün beni sinir ettiler..
Sen nasılsın? nişandan sonra herhangi bir akıntı ve sızı daha yok de mi? seni çok merak ediyorum valla...
zaten dr da anlamadı beni..bir manyak kadın önünde sürekli acıdan kıvranıyor ya hu bu neAma böbrekten ve enfeksiyondan değilmiş..enfeksiyonlar sfırlanmış..şimdi sadece mantar hücreleri görülmüş o kadar..
ben çok kilo almadım esha canım karnımdaki sertlik probleminden..2 kilo aldım bebek beslenemiyor diye kendimi yemiştim..Çok şükür Rabbime..bak sola da yatmadım hep sağdan yattım..çünkü sol böbreğim çok ağrıyordu üstüne yatınca..Seninki de öyle, bak görürsün nasıl çıkacak tosuncuk annesi yerinden..zıplayacak birden..sonra kafamıza uzan tekmeler
peki isim düşündünüz mü siz oğluşa?
Yavrum ne alınacaz , doğru söze ne hacet..öyle tam psikopat aralık anneleri oluyoz valla..ama sadece biz değil be canım..bak dün benim o sırada ağrım vardı hastanede..herkes sanki hapse düşmüşüm gibi"Allah kurtarsın " diyerek açtılar şom ağızlarını..ben dedim ben tek miyim psikopatlıktan acep..yanımdaki kız da diyor ki "ben 28 haftayım , hiç ağrım yok acaba bu nırmal mi? bebeğim nrmal mi?" kamikaze gibi dalacaktım, zor tuttum kendimi
ulen ben acıdan geberiyom sen ayakta dimdik, ne istiyon belanı mı ?
Yok bubam dedi zaten doktor bana erken doğum riskin var diye çok önceden..beni listeye "çok yüksek riskli gebe " olarak kaydetti..o zamandan beri hiç elime başka bir çıktı vermedi..hep öyle yazıyor :))
hiç hareket etmedı içtgmde berısaat 10da 2. kez içicem off eve ultrason alasım varrr neoldgna bakmak için !!!!!!!!!!!! üzerımde yogun bı sıkıntı var nedenını bılmıyorum netı bıle daha smdı actım isim konusunda cok kararsızız canım ya göktuğ hosumuza gıdıyo ama. sız ne koycaksınız oğluşa
o hayvan doktor nıe ole bısey yaptı yaa kım olsa canı acır allahım yarabimenfeksıyonların sıfırlandgna cok sevndım artık korkma mantar hepımızde var genelde benım oğluş zayıf içime ole doguyo sıkıntıdan besleyemedım yavrumu adını göktuğ dusunuyoruz ama daha bellı degıl canım sız ne dusunuyosunuz tosuncuğa :)
hiç hareket etmedı içtgmde berısaat 10da 2. kez içicem off eve ultrason alasım varrr neoldgna bakmak için !!!!!!!!!!!! üzerımde yogun bı sıkıntı var nedenını bılmıyorum netı bıle daha smdı actım isim konusunda cok kararsızız canım ya göktuğ hosumuza gıdıyo ama. sız ne koycaksınız oğluşa
içtımm sabah smdı tekrar ıcıcem canım ama hıc hareket etmedı off yaa offüzüntumden hastalanıp yatıcam bı gun 30 haftalıkmı dogmussun ayy kıyamam yahu bak küvöze bile koymamıslar sımdıkı devirde dırek küvöze atıyolar düşün sapa saglam oluyo bebısler sen sıkma canını Allahın iznıyle daha var doğurmana
o hayvan doktor nıe ole bısey yaptı yaa kım olsa canı acır allahım yarabimenfeksıyonların sıfırlandgna cok sevndım artık korkma mantar hepımızde var genelde benım oğluş zayıf içime ole doguyo sıkıntıdan besleyemedım yavrumu adını göktuğ dusunuyoruz ama daha bellı degıl canım sız ne dusunuyosunuz tosuncuğa :)
korkma canım olur öyle hareketsizlikler arada... biraz dürt bakalım.... oyna bişeler ye su iç.... sağa yat sola yat sırtüstü yat... benimki de dünden beri oynamadı... .ya doğuma hazırlanıyo yada büyüdüğünden artık hareket edemiyo diyorum... hemen kötüye yormicaksın... illaki hareket edicek...
göktuğ.... hmm güzel isim cnım. bizimki yusuf efe olucak hayırlısıyla. morişinkini de kendi söylesin... ben kaynana gibi atlamıyım de mi
bu arada moriş bi gitti bidaha gelemedi... huhuuu bacım nerelere kayboldun yaw merak ettim heee :44: inşallah kendinesindir moriş iyisindr...:26:
Kızlar geldim geldim,, nasılsınz, neler yapıyorsunuz bekiim ?
ben giremedim bugün en son girdikten sonra...önce kendimi kırık hissettim biraz yatağa uzandım ki kırgınmış vucudum sanırım üşütüyorum..Edirne'deyiz ya biz, gece artık çok serin buralarda..ateşim yok çok şükür ama boğaz ve burun akıntım var..enfeksiyonlara doymam benbu boğaz akıntısı da 8 saat gıcık yaptı ; durmadan öksürdüm..çok kötü yaw bu ne , karnımın neden ağrıdığını şimdi anladım ben..o kadar çok öksürdüm ki artık zavallı yawrum aşağılara ine ine mahvoldu..var mı bana önereceğiniz bir kocakarı hamile ilacı acep bir kurtulayım şu öksürükten..
Canım benim inan benimki de hareket etmiyor..günde bir iki pıt pıt..ben ne yapıyorum biliyor musun? sağa sola dönüyorum o zaman keyfi bozulunca cevap veriyorBak ne demiştik, sıkıntı yapmayacağız asla.. hem enfeksiyon inan daha kötü çocuğun hareket etmemesinden ya..
ya onu dedim ben de..o zamnalar küvöze koymadan annemi göndermişler eve..düşün ya ..kadın benim kadar küçük et parçası ile ne yapacağını şaşırmış..komşu teyzeler gelip emzirtmeye çalışmışlar...pamuğa sarmışlar zarar gelmesin bana diye..ama yaşamışım..sadece 9 ay 10 gün gelene kadar hiç ağlamamışımo gün sonrasında tabii hiç susmamışım o ayrı
esha canım ben yamisy'ye bu enfeksiyonlar ve karnımdaki sertleşme ve ağrılar çıktığında uzun uzun yazmıştım..hiç yemek yiyemiyorum..sadece çorba ve süt..o kadar acım ki diye..çok iyi bilir..ve inan dra her defasında dedim..yemek yiyemiyorum; çocuğum ölecek, serum verir misiniz besleyici diye..adam vermedi..az ve sık ye dedi..öyle yaptım gene de katılaşma ve şişkinlik oluyordu..Artık dedim ki gittiğimde görür çocuk geri kaldıysa çözümünü bulsun...ama öyle olmadı..demek ki bebek senden besleniyor..hem ben soluma bile yatmadım..ki zaten yemek yiyemiyorum soluma yatsam ne olacak diyordumsenin de öyle olacak..bak bu yazdıklarım sana yürek ferahlığı versin..seninle aynı haftadayız biz, unutma..:))))
Aslan Yamisoş! kız ne mumaralar var sende..yaşam koçu gbsin mübarek..aynen ben de sağa ve sola yatınca tek ses çıkarıyor, rahatı bozluluyor çünkü :))
Canım biizmkinin de ismi Ahmet Ata..çok sevdik ismini..ama sizinkiler de çok güzell..maşallah..isimleriyle yaşasınlar tombikolar inşallah
Canım sen kaç mglık lansor kullanıyordun..Ya benim reflüm arttı iyice ve bende zaten boğaz gıcıklığı ve akıntısı yapar..doktor bana 15 mglığı verdi..sanki yetmiyor bana..sen ne kullanıyordun? ve iyiydi değil mi?
hamileliği sorunsuz geçenlere gerçekten çok imreniyorum
aylarca kanama sorunum yüzünden gergin gezdim
tuvalete her girişimde bu sefer düşecek diyordum artık, o kadar bozulmuştu psikolojim
ilk kanamam da gittiğim doktorda sağolsun hiç yardımcı olmadı
düşüğün başlamış eve git çok kanaman olacak yarın da gel kürtaja alalım kalan parçaları bırakmayalım içerde dedi
ben zaten sinirli gergin bir insandım hamilelikte barut fıçısı gibi oldum
hala korkuyorum bebişimden düşecek diye, atamıyorum o psikolojiyi üzerimden
doktora ilk gittiğimde doğum 21 ocak dedi, diğer seferinde 14 ocak, sonrakinde 12 ocak, sonrakinde 7 ocak, bir hafta önceki ultrason ölçümlerimde 3 ocak dedi
kafam karmakarışık neden ultrason değerlerim sürekli değişik çıkıyor ve doğum zamanım öne alınıyor anlayamadım
korkma canım olur öyle hareketsizlikler arada... biraz dürt bakalım.... oyna bişeler ye su iç.... sağa yat sola yat sırtüstü yat... benimki de dünden beri oynamadı... .ya doğuma hazırlanıyo yada büyüdüğünden artık hareket edemiyo diyorum... hemen kötüye yormicaksın... illaki hareket edicek...
göktuğ.... hmm güzel isim cnım. bizimki yusuf efe olucak hayırlısıyla. morişinkini de kendi söylesin... ben kaynana gibi atlamıyım de mi
bu arada moriş bi gitti bidaha gelemedi... huhuuu bacım nerelere kayboldun yaw merak ettim heee :44: inşallah kendinesindir moriş iyisindr...:26:
anacım sıkıntıdan besleyemedim diyosun ve de hala sıkılıyosun.... bence yok öyle bişy tabiki de söylediğin ve yaptığın çok tezat onu söylemeye çalışıyorum..kendinle çelişiyosun. ya söyleme ya yapma bacım aaaa
günaydınn :) dürttüm canm sağdan soldan heryerden saga yattm sola yattım tık yok beklıyorum bakalım nolcak. buarada grip oldum gecedeen berı ust uste hapsırıyorum basım fena agrıo bı bu eksıktı. senın oğlan doğum hazrlgnda yoğun oynamaz tabıyusuf isminide cok severım yusuf yüzlü olsun oğluş
Kızlar geldim geldim,, nasılsınz, neler yapıyorsunuz bekiim ?
ben giremedim bugün en son girdikten sonra...önce kendimi kırık hissettim biraz yatağa uzandım ki kırgınmış vucudum sanırım üşütüyorum..Edirne'deyiz ya biz, gece artık çok serin buralarda..ateşim yok çok şükür ama boğaz ve burun akıntım var..enfeksiyonlara doymam benbu boğaz akıntısı da 8 saat gıcık yaptı ; durmadan öksürdüm..çok kötü yaw bu ne , karnımın neden ağrıdığını şimdi anladım ben..o kadar çok öksürdüm ki artık zavallı yawrum aşağılara ine ine mahvoldu..var mı bana önereceğiniz bir kocakarı hamile ilacı acep bir kurtulayım şu öksürükten..
Canım benim inan benimki de hareket etmiyor..günde bir iki pıt pıt..ben ne yapıyorum biliyor musun? sağa sola dönüyorum o zaman keyfi bozulunca cevap veriyorBak ne demiştik, sıkıntı yapmayacağız asla.. hem enfeksiyon inan daha kötü çocuğun hareket etmemesinden ya..
ya onu dedim ben de..o zamnalar küvöze koymadan annemi göndermişler eve..düşün ya ..kadın benim kadar küçük et parçası ile ne yapacağını şaşırmış..komşu teyzeler gelip emzirtmeye çalışmışlar...pamuğa sarmışlar zarar gelmesin bana diye..ama yaşamışım..sadece 9 ay 10 gün gelene kadar hiç ağlamamışımo gün sonrasında tabii hiç susmamışım o ayrı
esha canım ben yamisy'ye bu enfeksiyonlar ve karnımdaki sertleşme ve ağrılar çıktığında uzun uzun yazmıştım..hiç yemek yiyemiyorum..sadece çorba ve süt..o kadar acım ki diye..çok iyi bilir..ve inan dra her defasında dedim..yemek yiyemiyorum; çocuğum ölecek, serum verir misiniz besleyici diye..adam vermedi..az ve sık ye dedi..öyle yaptım gene de katılaşma ve şişkinlik oluyordu..Artık dedim ki gittiğimde görür çocuk geri kaldıysa çözümünü bulsun...ama öyle olmadı..demek ki bebek senden besleniyor..hem ben soluma bile yatmadım..ki zaten yemek yiyemiyorum soluma yatsam ne olacak diyordumsenin de öyle olacak..bak bu yazdıklarım sana yürek ferahlığı versin..seninle aynı haftadayız biz, unutma..:))))
Aslan Yamisoş! kız ne mumaralar var sende..yaşam koçu gbsin mübarek..aynen ben de sağa ve sola yatınca tek ses çıkarıyor, rahatı bozluluyor çünkü :))
Canım biizmkinin de ismi Ahmet Ata..çok sevdik ismini..ama sizinkiler de çok güzell..maşallah..isimleriyle yaşasınlar tombikolar inşallah
anam bende pskolojimi kaldı herseyım celısıo bırbırıyledoğurunca beynımde yerıne gelcek inşallah
günaydınn :) sendedemi burun akıntısı var bende grıp oldum basım fılan catlıo :2: okadar cok donuyormkı yatakta bı saga bı sola cocukta tık yok bu oğlan benı delı etcekinşallah dedıgın gıbı benımkıde iyi beslenmıstır canımda bı sorun cıkmaz. pamuklara sarıp sarmalamıs annen nasıl iyi baktıysa artık küvöze bıle gerek kalmamıs eskıler gıbı olamıyoruz doğurunca cocuga bakamayınca laf yemeyız inşallah aynı haftadayız aynı gun doguruyomusuz burdan yazarız artık yamişte bıze güler
saol canım sana da günaydın :))) saat 3,5 ta kalktım kalkş o kalkış bidaha da uyku falan tumadı beni... bende buraya takılıym dedim15 dk sonra da kocişi uyandırmaya gitcem... yaa benimkide oynamıyo iyi mi karnım taş gibi oldu dürttüm ettim sağa dön sola dön sırtüstü yat ama ıııh olmadı sadece ayağını bi yaslamış sağ kaburga tarafıma arada o biraz baskı yapıyo okadar... bizimki yine hain planlar içinde galibaa
amin canım saol beğeniğine sevinim...
çok geçmiş olsun... noluyo hatunlar size bea teker teker dökülüyonuz :44: aman dikkat et canım ilaçda alamazın şimdi kafana göre kullanma... çok zorlanırsan minoset tablet al o da yetmezse doktoruna danış...
doğurun doğurun herşeyiniz bir bide o bir olsun da tam olsun ama doğumlar canlı olcek heee unutmayınız tabletleri koyunuz çantalara
doğurunca gelemeyecek maalesefbi süre uykusuz geceler olcek yavrum o ara beyin falan kalmicak bizde robota bağlicaz resmen
hamileliği sorunsuz geçenlere gerçekten çok imreniyorum
aylarca kanama sorunum yüzünden gergin gezdim
tuvalete her girişimde bu sefer düşecek diyordum artık, o kadar bozulmuştu psikolojim
ilk kanamam da gittiğim doktorda sağolsun hiç yardımcı olmadı
düşüğün başlamış eve git çok kanaman olacak yarın da gel kürtaja alalım kalan parçaları bırakmayalım içerde dedi
ben zaten sinirli gergin bir insandım hamilelikte barut fıçısı gibi oldum
hala korkuyorum bebişimden düşecek diye, atamıyorum o psikolojiyi üzerimden
doktora ilk gittiğimde doğum 21 ocak dedi, diğer seferinde 14 ocak, sonrakinde 12 ocak, sonrakinde 7 ocak, bir hafta önceki ultrason ölçümlerimde 3 ocak dedi
kafam karmakarışık neden ultrason değerlerim sürekli değişik çıkıyor ve doğum zamanım öne alınıyor anlayamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?