sağol canm. ohoo kac saatır ayaktasın sensenın şehzade yenı bı oyun buluyo heralde dökülüyoz valla burnum musluk oldu
vala ordakı stresımızi dusunemıyorum sende bıze tablet aracılıgyla doğum koçlugu yaparsın
oda doğru canm ozman benım beyın bı surelıgne izne ayrıldısende bıdaha uyuyamıcaksın ballandıra ballandıra uyuyaydın ya bugun
öncelıkle gecmıs olsun gercekten zor bı dönem atlatmıssın ama bebeğin senı bırakmamıs :) ultrason ölçümündekı dogum tarıhlerını kafana pek takma benımde gunumden once yazdgı yada sonra yazdgı oluyo bı problem olcagnı sanmıyorum zaten yazdgın tarıhler hep bırbırıne yakın onlardan bırınde dogsada tehlıken olmaz. bzımde pskolojıler bozuk bı yamisy sağlam aramızda oda dogurcak bugun yarın inşallah :)
geçmiş olsun canım üşttün de mi?? boğazın için ılık yada sıcak şeyler iç ıhlamur mesela... yumuşatsın boğazını iyice... rahatlarsın. boğaz pastili alabilirsin strepsils adı. boğazını temizliyo ferahlatıyo... gıcığa birebir... yinede sen de bi prospektüsüne bakarsın... portakallı limonlu çilekli falan var şeker gibi bişe emiyosun. limonlusu daha etkili bilgin olsun... diğerleri sadece şeker
burnun tıkalıysa deniz suyu burun spreyi al canım. onda da sterimar yada o ayarda bi tane daha var ondan alabilirsin.
evet aynen öyle keyfini bozunca sanki bırak beni uleeyn işine bak sen der gibi tepikliyolar yawbende inadına oynuyom onunla en sonunda da amaaan senle mi uğraşcam der gibi gidiyo çucuuum
vaaay morişim ilerleme varmoral bzmamışsın bugün hiç bide esha ya bozmak yok diyosun bravooo valla
evet yaa eshacım kız haftalarca aç gezdigörse beni falan yerdi heralde ona rağmen bebeişi maşallah iyi kilo lmış bide ilerde üstelik
hehheeh yaşam koçu heesüpermiş yaw alemsiniz
kızz hani ahmet kaan dı ??? bunu da mı yanlış hatırlıyom yoksam :44: :26:
canım bana lansor 2 ay önce etki etmemeye başladı lansoprola geçtim. lansorun önce 30 mg kullandım sonra doktor 15 mg verdi.... o da işe yaramadı tabii.. geceleri uyandırmaya başladı... midem iyicce çığrından çıktı.. şiddetli mide ağrısıyla aciilen gidince gastroenterolojiye sevketti. o da ultrason istedi. ultrasonda safra kesemde taş çıktı. lansoprol verdi 30 mg. ondan 2 gün sonra da kum döktüm zatenhala lansoprol u kullanıyorum. gayet iyi gidiyo şuan için. 15 mg az geliyo mide rahatsızlığı olana... en az 30luk etki ediyo... bir de lansoprol lansor aynı ilaçlar fakat lansoprol bi tık daha iyiymiş kayınpederim söylemişti... bliyosun tıp okumuş, ve kendisinin de uzun yıllardır mide rahatsızlığı olduğu için ve de şuanda bu ilaçtan kullandığı için biliyo...
hamileliği sorunsuz geçenlere gerçekten çok imreniyorum
aylarca kanama sorunum yüzünden gergin gezdim
tuvalete her girişimde bu sefer düşecek diyordum artık, o kadar bozulmuştu psikolojim
ilk kanamam da gittiğim doktorda sağolsun hiç yardımcı olmadı
düşüğün başlamış eve git çok kanaman olacak yarın da gel kürtaja alalım kalan parçaları bırakmayalım içerde dedi
ben zaten sinirli gergin bir insandım hamilelikte barut fıçısı gibi oldum
hala korkuyorum bebişimden düşecek diye, atamıyorum o psikolojiyi üzerimden
doktora ilk gittiğimde doğum 21 ocak dedi, diğer seferinde 14 ocak, sonrakinde 12 ocak, sonrakinde 7 ocak, bir hafta önceki ultrason ölçümlerimde 3 ocak dedi
kafam karmakarışık neden ultrason değerlerim sürekli değişik çıkıyor ve doğum zamanım öne alınıyor anlayamadım
günaydınn :) sendedemi burun akıntısı var bende grıp oldum basım fılan catlıo :2: okadar cok donuyormkı yatakta bı saga bı sola cocukta tık yok bu oğlan benı delı etcekinşallah dedıgın gıbı benımkıde iyi beslenmıstır canımda bı sorun cıkmaz. pamuklara sarıp sarmalamıs annen nasıl iyi baktıysa artık küvöze bıle gerek kalmamıs eskıler gıbı olamıyoruz doğurunca cocuga bakamayınca laf yemeyız inşallah aynı haftadayız aynı gun doguruyomusuz burdan yazarız artık yamişte bıze güler
Yamisy canım üşüttün mü bilemedim..ama psikolojik üşütüklük bende bakii o ayrı tabi
kırgınlık geçti gitti..ama boğazım bir felaket..dün gece 12-13 saat kesintisiz öksürdüm ve hala öksürüyorum..( artık kan geldi boğazımdan balgamla...(( ben reflüden kaynaklandığını düşünüyorum .çünkü iki sene önce reflü tedavisi görmüştüm..40 mglık nexiumu sabah akşam içtim..ancak aylar sonra düzelmiştim. O zamanlarda bile öksürüyordum ama bu kadar karnıma baskı ve ağrı yoktu..
ne lansor ne de lansoprol iyi geliyor etken maddesinden..ama nexium çok kuvvetli olduğu için doktor izin vermedi..ve sadece 15 mglık lansor alabildim..ama hile yaptım bugün ve iki tane attım ağzıma..biliyorum geçmeyecek..(
dün akşam ada çayı, rezene, ıhlamur hepsini de içtim ama geçmiyor..yaw kardeşim hastalık makinası gibiyim ; biri bitiyor biri başlıyor..kendimden bıktım valla..en iyisi ben şu beynimi bir aldırayım, ben de herkes de bir kurtulsun de mi?
11 haftalık hamilegim..karın altım sert ozellikle sol tarafım..bebegin o tarafta oldugunamı isaret bu sevgili anneler :)
canım hamilelikte bazı bitki çayları içilmesi sakıncalı.. ada çayı deyince sanki o listede o da vardı gibi geldi... senin için tekrar bakıp haber veririrm...
bana bakk kızıcem heee stres üzüntü yok dedik... daha dün sen değilmiydin esha ya stres yok diyen... töbe töbeeee...
valla ya kaç gecedir böyle uyuyamıyom gözümden uyku akıyo ama banamısın demyo yaw ...
evet benimkinin bi planı var ama bakalım çıkar kokusu
ahh canım yaa bi gribin eksikti... çok dikkat et kendine lütfen...
olur olur artık burdan tee doğumhaneye hayde yavrum ıkın diye naklen doğurturum sizizaten bi ebeliğinizi yapmadığım kalmıştı o da olursa tastamam olur hee
ahhh keşke uyuyabilsem... nasıl gözüm yatağa bakıyo biliyon mu... ama uyku tutmuyo dön dön dön sonra cumburlop kalkıyom ayağa sersem gibi oluyom be
hee doğurcam gitcem bi gelcem ki burası iyice almış başını gitmiş olceksiz artıkın stresten neler konuşursunuz kim bilr gelince sorarım bende size eğer topikimi boş bırakırsanız heee
Valla canım eskiler nasıl dirayetliymiş değil mi? köyde 6 aylık bebek doğar gene büyütürlermiş..insn ne düşünsün ki bu premature midr nedir diye? yaşatan Allah yaşatıyor işte..38-39 haftalarda bile akciğer gelişimi olmayıp da vefat eden bebişler bilmiyor muyuz ? Allah tüm bebişlere sağlık sıhhat versin inaşallah zamanında sapsağlam gelirler
amin canım oyle tabı bak korkma artık sana bi link atıyımda onu izle 26 haftalık bu bebek :)
Frühchen Paul Noah 26 SSW.wmv - YouTube
bugün öyle yattım daha yenı kendıme gelıyorum burnumda tıkandı bas agrısı derken şifayı kaptım :2: hapsırmaktan cocuk içimde zıplaya zıplaya bı hal oldusiz napıosunuz topik bugun durgun
Çok geçmiş olsun arkadaşım, sakın üzme kendini..hepimiz aynı dertten muzdaribiz burada..ben de çok sinirli ve çok tahamülsüz bir insan haline geldim..Geçmeyen ve birbirini tekrar eden hastalıklar beni de eşimi de çıldırttı..sonunda artık onu rahatsız bile etmyeyim diye gece kalkıp avare avare geziyor evin içinde dolaşıyorum.. derdin mi var dese yok diyorum..öyle işte ne yaparsın..
doktor meselesi gerçekten çok mühim bir mesele.belki 4 doktor değiştirdim bu ilgisizlik ve yanlış teşhisler yüzünden...ama geldik bugüne..bak sen de yolun yarısnı öyle böyle geçmişsin çoktan..artık bundan sonra sadece sabredeceğiz..inşallah geçecek bugünler..
öncelıkle gecmıs olsun gercekten zor bı dönem atlatmıssın ama bebeğin senı bırakmamıs :) ultrason ölçümündekı dogum tarıhlerını kafana pek takma benımde gunumden once yazdgı yada sonra yazdgı oluyo bı problem olcagnı sanmıyorum zaten yazdgın tarıhler hep bırbırıne yakın onlardan bırınde dogsada tehlıken olmaz. bzımde pskolojıler bozuk bı yamisy sağlam aramızda oda dogurcak bugun yarın inşallah :)
esah ben de bunları çok izlerim canım..hatta bugün acildeydik eşimle gene..eşim yenidoğanda 700 gram doğan 29 haftalık bir bebği görmüş..hayata tutunmaya çalışıyormuş minnoş..çok da hareketliymiş..Allah'a çok şükür sağlıklı olsunlar da..
benim de öksürüğüm v geniz akıntım var ya..nasıl geçecek bilmiyorum
hayır yolun yarısına gelene kadar 21 gün öne geldi, diğer yarısında da 8 aylık doğurtacaklar diye korkuyorum
yamisy'e maaşallah valla aman bozmasın psikolojisini , güzelce doğurur umarım
eskiden hastane bile yokken nasıl doğuruyolarmış acaba
canım öncelikle çok geçmiş olsun... bebein doğum tarihini ultrasona bakıp da mı söylüyo doktorun??? eğer öyleyse gelişimi öyle gösteriyodur yani ilerdedir bebeğin o yüzden öyledir, sıkıntı yok yani... ama ultrasonla alakasız söylüyosa erken doğum tehliken vardır. benim var mesela ve nişanım dün geldi. normalde nişandan sonraki iki gün içinde en geç doğum gerçekleşiyo biliyosundur. fakat benim rahim duvarım 2,5 cm den ince olduğu için de (o ne demekse artıkın) en geç iki haftaya doğurursun hzırlıklı ol dedi. şimdi paşayı bekliyorumüzülcek sıkılcak bişe yok... çok şükür sağlıklı mı bebeğin ??? eminm öyledir. çok takma kafanı bunlara...
bak düşük tehlikesi demiycen bana bacım, yanlış kpıya çarptınben 12. haftamda çok şiddetli kanama geçirdim benimde düşüğüm başlamıştı ve plasentanın sol tarafı düştü... testlerde %1lik yaşama şansı çıktı... sırf kese düştü diye heee bebekte yine bişe yok... kanamam olduğu gün hastaneye yattım. akşamüstü doktorum geld ultrasonla bebeğe bakalım yaşıyomu diye... bi baktık ki bizimki yan gelmiş yatıyo umrunda değil dünya bağdaş kurmuş iki elinide başının arkasına almış onlara yaslanmış gibi yatıyo arada esniyo hıçkırıyo falan canım benim yaa görsen sanırsın ki, sanki tüttürüyo orda varya öyle bi havası vardı benim oğluşun doktorum beni rahatlatmak için neler söylemedi... eşinin kucağında kanamadan bayılmış olarak gelen kadınlar gördüm hepsinide doğurttum çok sağlıklı doğdular dedi.... hatta benim durumuma da ayrı şaşırdı... arada böyle mucizelerle karşılaşıyoruz dedi... aha bu halde düşer dediğimiz çocuklar sapasağlam doğuyo dedi... ve benim başımda ozamandan beri haalaaa yaşar mı yaşamazmı davası gören bi kaynana var ulan doğuruyom hala diyoki şukadar kilo olsa yaşar... bugünde burdaydı dedim 2,400 olmuş memnun kalmaddı 3-3,5 olsa iyiydi diyo yaw biz memnunuz halimzden canım banane... kaç kiloymuş kaç haftalıkmış bukadar takmıyorum sağlıklı mı?? yeter benim için.... o zamandan beri yarım plasentayla duruyoruz... %1lik yaşama şansı olan bebeğim için şu anda doğum bekliyorum hem çok sıkıldım artık elime alsam da mıncıklasam diyorum ama daha hazırlık yapmam lazım onlar bitene kadar tutmam lazım çucuumu içimde nası becerceksem artıkın
hiiç korkma.. allahın izniyle hiç bişe olmaz bebeğine... ama eğer bişe olursa sadece senin stresinden olur bunu da bil... stresten uzak durman çok önemli
bak burda iki hatun var başım onların stresiyle beladaonları daha yeni yeni normale getirebildim onlar da gördüler ki stresten azıcık uzak kalınca herşey düzeliyo.... demi kısçelerm
zamanında doğar merak etme sen. bnde ilk muayne oldugumda doktor dedıkı 1 hafta gerıden gdıyo agladım bıdaha gıttım busefer 1hafta one gecmıs ilk 14 aralıktı smdı 4 aralık yazıo normal dogum tarıhı 9 aralık en son ne oldu bılmıyorum daha gıtmedım içine sinmiyosa baska doktorada bı gıt derım ben bakalım o nedıyecek
bende eşime belli etmek istemiyorum artık
sürekli sorunluymuşum da başkalarının gebelikleri normal giderken ben naz yapıyormuşum gibi davranıyorlar
4 farklı doktora gittim hepsine de birden fazla , ama hala içime sinen birini bulamadım maalesef
oyy kıyamam yaa tutunur hayatada hayırlı bı evlat olur işallahnie gıttın acıle :/
ya bıtkı cayı gecırıodu benı normalde ama ouda içemıyoruz bndede var genız akıntısı öksururken kendını sıka doktor oyle ddı bana hapsırrrken ve oksururken. nasıl gecer acaba bu :/ buarada antıbıyotıklerı hergun 2 tane içiyorum moricim smdı ıctım bıtane ayy heyecandan bı hal oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?