ya ben zaten yemekten cok pasta börek tatlı yapmaya merak edıyorum mıllet ne guzel yapıyo ya ben bılmıyorumsen nasıl ögrendın üniversıtedemi?
sorma tatlım artık hamılelıkte bı yere kadar son zamanlarda ınsan yeter gel sevıyımmm öpiyimmm diyoo. cevremdekılerde cok ararsın bu gunlerını uyuyamıcan edemıcen dıyo olsun bebişlerımız saglıcakla dogsunda hepsıne katlanırız Allahın izniyle
ahh kuzum insan bi tuhaf oluyor nasıl minicik gördünmüinşallah iyi bakabılırız ya
mustelayı benim çevremde pek kullanan yok.sebamedi çok duydum ama bi şampuanı 30 küsürdü birde 40 küsür olanları vardı tam bakmadım açıkçası etiketleri görünce:26:eğer bütçen yeterse düşünebilirsin kuzum.canım bebek bezini ilk en küçükten 1 paket alıcam zaten kiloları üstünde yazıyor ee kalkıpta 6 kilo bebe dogurmıycagımıza gore sorun olmaz.ama 3 numara falan bıkaç paket alıcam ben atıcam kenara çocuk doğunca tutkı emmedı yada başka bı sorunlar cıktı en azından elının altında birşeyler bulunurvalla bılsemki sütümü emmiycek mama bıle alıp atardım kenara evet öyle diyorlar ama dediğim ıslak mendilin tanesi normalde 6 .50 lira ben tanesini 3 liradan aldım hassas ciltler için.sonuçta 40 çıktıktan sonra ıslak mendıle mecbur donus yapıcaksın
bizden beklenir herşey
doğrudur kuzum ınanırm valla
ne kadar minikler ve soyunca nasıl da ağlıyolar gördün dimi canım
susmuyo ve o ağlarken kadın da umursamadan yıkıyo
ben yapabileceğimi sanmıyorum
ne kurdu gııı beni kimse oynatmazki çevremdehamıle kaldığımdan berı bi, göbecik atmış degılım
Madonnanın çocuk doktoru olarak da ün yapan Amerikalı çocuk doktoru Harvey Karp, Tıp literatürüne 5′s Tekniği olarak geçen yöntemle bebek ağlamasının çok kolay bir şekilde durdurulabileceğini savunmaktadır. Kendisine gelen ve ağlamaktan yorulmuş bebek ve anneleri gördükçe bu konu üzerinde kafa yormaya başlıyor Karp. 1980′li yıllarda Yaptığı araştırmalarda Afrikada bulunan bir kabile dikkatini çekiyor. Kung San adı verilen kabilede ağlayan bebeklerin bir dakikada susturulabildiğini öğreniyor. Bebebeklerde bir düğme olmalı diye düşünmeye başlıyor Karp, bu düğmeye basınca çocuk susacaktır diye düşünüyor ve 5s Tekniğini buluyor.
Tüm Dünyadaki kültürleri inceliyor ve bebekleri inceliyor. Bu çalışmalardan sonra bebeğin yaşamının ilk 3 ayını 4.trimester diye adlandırmaya başlıyor. Hamileliğin 3 Trimesterde incelenmesine yapılan referansla bebeğin ilk 3 ay içinde anne karnının dışında olduğunu; ancak anne karnındaki ortama benzer bir ortama ihtiyaç duyduğunu ima ediyor. Rahim, ses yalıtımı yapılmış bir yer değildir, annenin damarlarından akan kan etrafta müthiş bir gürültü oluşturmaktadır. Bu sesleri duyan bebek anne hareket ettikçe de sallanmaktadır içeride. Aynı zamanda rahim duvarlarına dokundukça kucaklanma ihtiyacı da giderilmektedir bebeğin. Peki biz ne yapıyoruz? bebek doğanr doğmaz onu sessiz bir ortamda kucağa bile almaktan korkarak zor bir dünyaya hapsediyoruz. İşte Karp bunlardan yola çıkarak ağlayan bebeği susturmak için 5 s tekniğini geliştirdi.
5s=
1.Swaddling(Kundaklama)
2.Side Position(Yan Yatırma)
3.Shushing(Şişş Demek)
4.Swinging(Sallamak)
5.Sucking(Emme)
Kundaklama: Bebeğinizi kundaklayın diyor bu teknik.
Ancak bu klasik Türk Tipi Kundaktan farklı bir kundaklama. Kollar kapalı bir şekilde bebek büyük bir kundakla sarmalanır ama özellikle bacak kısımları çok sıkı sarmalanmaz. Bu yöntem, bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlayacaktır. Bir boşlukta değil, tıpkı anne karnı gibi..
Yan Yayırma: Genelde bebekler sırt üstü pozisyonda yatırılıyor. Peki anne karnında öyle mi? değil tabiki. O zaman bebeği kucağınızda dizleriniz üzerinde yan yatırarak tutun. Kafasının elinizle destek altında olduğundan emin olun.
Şişş Yapmak: Çocuğun susması için güçlü bir şekilde şişşşşş diye bir ses çıkarın diyor doktor. Şişş kelimesi dünyanın hemen tüm dilinde aynı şekilde ifade ediliyor. Bu iş iç güdüsel olarak aynı olmalı tüm kültürlerde. Peki neden bu sesi çıkarıyoruz. Çünkü anne karnı sessiz bir yer değil etrafta akan kanınız, kalbinizin sesi ona 9 ay boyunca gürültü yapıyor da ondan.
Sallamak: Anne karnında anne hareket ettikçe sallanan bebeğe eski günleri hatırlatmak için hafifçe sallamaya başlayın.
Emme: Ona ya bir emzik verin yada emzirin. Bebek anne karnından çıktığı andan itibaren ağzıyla emme refleksinin nasıl gelişmiş olduğunu görmüş olmalısınız. Doğa ona bu yeteneği vermiş; o zaman bu yeteneğini boş bırakmayın minik bebeğinizin. Afrikada annelerin bebeklerini günde 50-100 kere emziriyorlar. Bize ise günde 8-10 kez diyorlar. Unutun bunları. Bebek istedikçe emer, özellikle ilk aylarda
Dr. Harvey Karp bu tekniğin doğru yapılması ve çocuğun başka şikayetinin olmaması durumunda ağlayan bebeğim %100 susacağını garanti ediyor. Dizde uygun yere bir plastik çekiçle vurulduğunda nasıl bacağınız tekme hareketi yaparsa ağlayan bebek için 5s tekniği tam ve doğru uygulanmalıdır. Çünkü dizinize doru yerin 1 cm yukarısına vurduğunuzda tekme refleksi gerçekleşmiyecektir. Aynı sebeple 5s tekniği de doğru yapılmazsa bir işe yaramayacaktır. Bebeğin sakinleşme refleksini de annenin karnında öğrendiğini savunuyor Amerikalı Pediatri Uzmanı. Çünkü bebek son aylarda anne karnında çok huzursuz ve aşırı hareketli olsaydı bu yaralanmalara ve doğumun sorunlu olmasına yol açardı. Annelerimizn Ne kadar mükemmel bir sistemin sahibi olduğunu itiraf etmiş miydik?
Modern tıp biliminde bu konuyla uğraşan uzman sayısı hiç de az değil. Hem çocuk doktorlarının(pediatri uzmanı) hem de psikoloji uzmanlarının (pedagog) son yıllarda ağlama üzerine yaptıkları çalışmalar oldukça ilerlemiş durumda. Örneğin Amerikalı Psikiyatrist Aletha Solter, ısrarla bebeğin ağlamasının kötü bir şey olmadığını savunmaktadır. Kendi web sitesinden (ingilizce) bu konuda bilgilenebilirsiniz. Aynı zamanda Ülkemizde Aletha Solterin Bilinçli Bebek adlı kitabı da yayınlanmıştır.
teşekkür ederiz teyzesi bide bitirebilseydikkk
ahh kuzum aşırı ve hızlı yeme bırde yağlılardan uzak dur:26:cok zorda kaldığında iç zaten surubu ben boşu boşuna cekıyorum ya
kızlaarrr biz geldiikk anca gelebildim yahu bu çocuk hep memede.. bide gaz sancımız başladı bikaçgündr... onunla uğraşıyom ama yinede çok dertli değil ins artmaz sancımız... neediyonuz bakalım.. oğluşlar nasıl oğluşlarr
bugun muayenemiz vardı veee oğluşumun boyu kilosu önden gidiyomuş kızlarrrramaan nazar değmesin... yeni nesil boğaç geliyo pelinimizi bulun bakalım doktor ablamız diyoki anne küçülmüş bebek büyümüş
eee kızçeler siz neler yaptınız bayram nasıl geçti bebiş hazırlıkları ne alemde?? siz bu gidişle çocukları yataksız kıyafetsiz çırılçıplak bırakcanız hee
etraftan çamaşır makinesi sesi ya da lektrikli süpürgenin sesinin de bebeği susurduğunu hatta uyuttuğunu söyleyenler var
bende sessizliğin bebek için gerekli olduğunu düşünmüyorum
tabi bağırarak konuşmak ya da zile basmak da mantıklı değil
yapacan kuzum yapmak zorundasın mecbursun o susmazki susmasını beklersen ohoooo daha çoook beklersin valla... o ağlamalarını duymicaksın mecbur... yıkanırken ağlar.. üstünü ve altını değişirken ağlar... ağlıyo diye aslaa işini yarım bırakmıcaksın bide panik yapmicaksın o anda.. en iyisi o anda mecburen ağlamasına göz yumucaksın sonra zaten bebek rahatlıyo. sen panik olursan o da anlıyo ve daha çok anlıyo.. ne kadar net ve kendine güvenerek yaparsan o da kendini güvende hissedip daha az ağlıyo
öncelikle hoşgeldiniz tatlım
memeden başka ne isteyecek bebek ver gitsin annesi
maşallah kuzuma benim yaaaaaaaaaaa
Allah nazardan saklasın gerçekten
eeee anasının sütü yarıyor tosuncuğa ohhhh şifa olsun
sen süt verdikce zayıflıyorsun o da kilo alıyor sanırsam
bacım bizde senin gibi olaydık da doğmadan herşeycikleri alsaydık keşke
ama hepimizin sıpacıkları çıplak çıplak dünyaya gelecekler
en çok tamamlayan hayalot düşün yani
yok bacımm yok bizde herşeyi denedik anne karnının sesini bile dinlettik fön çalıştırdık süpürge felan... en etkili yöntem meme sonra araba oldu hee birde banyo var..
hoşbulduk canım..
ee ben sana dedim o kadar araştır almaya başla diye anam... hani beşik varmı beşik hani... çucuun yatacak yeri yok daha artık koynunda yatırırsın herifi de kanepeye şutlarsın
hayalotum neler aldın cınııım
bebişim yaaaa netten kızların doğumuna bağlanacağına tosuncuğu da alıp benim doğumuma gelsene
ben hazır büyütülmüş olan Yusuf Efeye bakayım ilk günler sende beni rahatlat, olma mı?
annem falan iyi yapar da onalra endişelerinden sürekli bahsedemiyosun maalesef
çünkü bunda ne var şunda ne var demeye başlıyolar
seninki de çok mu ağlıyor annesi?
bacım kraft almakta karar kıldıydım wei-b markasının bi cibinlikli modelini gördüm çok beğendim şimdi de kafam karıştı acaba ondan mı alsam diye
bak linkini atayım bir de sen bak, ne dersin
Wei-B Playpen Lilie Oyun Parkı / Gri - Anne / Bebek / Oyuncak - Hepsiburada.com
canım özel mesaj kutun dolumuş
ooooy o anne lafı bi bitse bi bitseeeeee offffff
bende de var anne kaynana gibi mubarek ama kaynanadan bin beter. anllat anlat bitmezzzzzzzzzzzz
kaynanamda istiyoki hiç ağlamasın ver hemen memeyi ağzına sussun rahatlıyo ya rahatlsaın. öyle olunca sanıyoki derdi bitiyo çocuğun halbuki onun derdi gaz. onu çıkarmadan yine meme verirsen nolucak çocuk gazman olucak. daha çok ağlicak çünkü daha çok canı yanıcak. bunu düşünen yok. ama tek sorunu da bu ağlamalarına dayanamıyo.. aman tek sorunu bu olsun yaw...
yaa gelirm bacım gelmemmi... istediğin gibi yardımcı olurum tatlım sor yeter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?