Doğuma Hazırlık Stresliyken hamile kalan var mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Algernonya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2019
458
349
53
Merhaba arkadaşlar
Sorum annelere🙂
Hep şöyle bir teori var.Gebeliği hiç düşünmediğin kafadan attığın zaman gebelik oluşuyor.
Odaklandığın zaman stres yaptığında olmuyor deniyor. Bu doğru mu yoksa tersi durumu yaşayan var mı
Yani gebelik hazırlığına odaklanıp stresli iken gebe kalan var mı?
Gerçekten merak ettim🤔

Merhaba arkadaşlar
Sorum annelere🙂
Hep şöyle bir teori var.Gebeliği hiç düşünmediğin kafadan attığın zaman gebelik oluşuyor.
Odaklandığın zaman stres yaptığında olmuyor deniyor. Bu doğru mu yoksa tersi durumu yaşayan var mı
Gerçekten merak ettim🤔
Her ne kadar o ay ‘olursa olur hayırlısı’ moduna girdim desem de tabii ki aklımda acaba bu ay olacak mı düşüncesi vardı 😄 sonuçta gebe kalmak istiyorsun, nasıl düşünmeyeceksin ki 🤷🏻‍♀️

Ay misal benim ablam hep istedi istedi gerçekten kafasından atamıyordu daha sonrasında tamam artık dedi ciddi anlamda bıraktı, düşünmedi o ay hamile kaldı. 😊😇

2 zıt örneği de yaşadım.
İlkinde kafamdan attığım ve hiç beklemediğim ay hamile kaldım.
Bunda ise ilişkinin 10. Günü idrar testi yaptım çizgi var gibiydi derken sonuç işte neredeyse 10 haftalık olacağız.. Ama yinede kafaya illa olsun diye taktım diyemem. Hormonlar çok hassas akışına bırakmak çok daha iyi.

2 zıt örneği de yaşadım.
İlkinde kafamdan attığım ve hiç beklemediğim ay hamile kaldım.
Bunda ise ilişkinin 10. Günü idrar testi yaptım çizgi var gibiydi derken sonuç işte neredeyse 10 haftalık olacağız.. Ama yinede kafaya illa olsun diye taktım diyemem. Hormonlar çok hassas akışına bırakmak çok daha iyi.

İkincisinde idrar testine bakana kadar düşündün mü acaba olacak mı diye?

İkincisinde idrar testine bakana kadar düşündün mü acaba olacak mı diye?
Düşündüm ara ara ama sürekli değil
Yada illa olsun diye bir düşüncede değildim ama bekliyordum
Dediğim gibi bunu sürekli düşünmek stres yapmak zaten hormonları yumurtalıkları direk etkiliyor.
Hamile kalmanında o kadar kolay birşey olduğunu düşünmüyorum her ay %20-30luk bir ihtimal var zaten. Yumurta sperm kalitesi stres durumu uygunluk herşey çok çok önemli.

Ilk ay cok istedim olmayincada cok agladim 2 . Ay hayirlisi dedim o ay oldu ve esim anladi hamile olduğumu 5 gun oncesinden kan testi ile ogrendik 🤗

Merhaba arkadaşlar
Sorum annelere🙂
Gerçekten merak ettim🤔
Valla canım ben stres küpüydüm gebe kaldım .

Öyle birsey yok.
Onlar geçmişlerini cok çabuk unutan,riyakar ve nankor insanlar..cok cabuk unutuyorlar ağlayıp zırlayıp idrar testi yaptıkları stresin dibine vurdukları günleri.
Stres yapma diyenlere bakma
Ben aglaya zırlaya embriyo transferine girdim ve ilk denememde cok şükür hamileyim.
Gerci simdi de tup bebekte stres cok onemli degil diyenler de olur .
Stresle alakasi yok . Insanlar gecmisini unuttuklarini için başkasına öyle tavsiye veriyor.

ha bu arada ben sinir küpü yüm . Hamile kaldim ilk 3 ay kendimi parcaladim yetmedi evde elime ne gectiyse eşimin eski tshortlerini falan parcaladim.
Telefonumu kırdım.
hamile kalmadan da sinirli ve stresli biriydim. Hic oyle etrafa pismis kelle gibi sırıtan biri olmadım.

Valla çocuk düşünmediğimiz zamanda (evliliğin ilk yılı) korunmuyordum ve stresim de yoktu yani açıkçası.

Bunun stresle düşünmeyle alakası yok yiyecek ekmeği olan bu dünyaya geliyor.
Nasip kısmet saniye şaşmaz sen stres yapmadım oldu bu ay dersin. Oysa ki zamanı gelmiştir.

Allah herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin . Anne olanlara da çocuklarına bebeklerine sağlık versin güzel ömürleri olsun🤗🤗🤗

Ben düşündüğüm ay kaldım ki her ay düşünüyordum yaklaşık 2 sene....aaa o ay hiç düşünmedim kafamdan attım diyenlerden değilim..😊

bana da dediler yok kafandan at düşünme rahat olmadığın için olmuyor 1 sene uğraştık meğer zaten olmazmış :KK22: bu arada da ovulasyon gebelik testlerine para folik asit vitaminlere para bi dünya stres cabası.. çocuk düşünen herkes bi doktora görünmeli bence

Valla canım test günü gelsin diye gün saydım hatta saat saydım ölümüne stres yaptım ilk kan testi negatif çıktı hüngür şarıl ağladım 2. Testte pozitifi gördüm. Bu lafı bende çok duyduğum için kendi kendime bu kadar strese olcağı varsa da olmıycak diye ayrı bi stres kaynağı yaratıyodum. Yani ben stresle kaldım kafadan atma olayı herkes için geçerli değil bence.

Back
X