neyse canım benim hakkın da hayırlısı olsun doğuma kadar hurma ye yardımcı olur inş bide dediğim gibi benim açılmam da vardı yine de sezaryen oldu vardır bi hikmetiMalesef şimdi anladık şimdide ne kadar yuruyebilirim bu halde işte hemen yoruluyor insan
Aynen hayırlısı olsun hakkımdaneyse canım benim hakkın da hayırlısı olsun doğuma kadar hurma ye yardımcı olur inş bide dediğim gibi benim açılmam da vardı yine de sezaryen oldu vardır bi hikmeti
7 aylık hamile karnı kadar karnım büyük değil rahatım o yüzden karından ziyade bacak da benim sıkıntım
Suni sancı verecekler canım açılma olmazsa korkma na gerek yok.Kazen ve muneden ricam lütfen konumu taşımayın çünkü şuanda büyük derdim bu ve burada daha çok arkadaşın yardimci olabileceğini düşünüyorum.
Meraba arkadaşlar şuanda baya stresli olduğum için konuma geçiyorum direk. Verilen doğum tarihimin dolmasına 6 gün var şuanda pazartesi çatı muayenesi oldum ve hiç açılmam olmadığını söyledi doktorum.
Bebek kanala inmemiş yürüs yap ve 4 gün sonra kontrole gel dedi benim aklıma takılan hiç açılmam olmaması açilma olmazsa durum nasıl ilerleyecek 1 cm açilma olması gerekmiyormuydu ben her hamile de 1 cm açilma olur die biliyordum.
Bebekte bir problem görmedi 2 buçuk kilo normal doğuma musaitsen bebekte minyon zaten dedi. Şimdi benim açılmam olmazsa veya bebek kanala inmesse durum nasıl ilerleyecek bilgilisi olan hanimlar lütfen yorum yapın stres yaptım kaç gündür kendime
5 taneler. Aslında 40+4 olan bir kaç saat erken doğdu ve bu konuda Dr a ve ebelere çok ama çok kızgınım. Ben sakin sakin yürürken inadına serum takip suni sancı verdiler suyumu patlatmayın dediğim halde patlattılar ve Dr u cagirin 2 3 dk içinde doğum yapıcam dememe rağmen çağırmadılar. Bana göre bebeğim dünyaya kendini hazır hissettiğinde gelmeliydi bir anda yabancı birinin isteğiyle değil. O yüzden erken olduğunu düşünüyorum gününü doldurmasi yeterli değildi benim için.
Teşekkür ederim. Evet şimdilik alıyorum küçük kızıma genelde annem bakıyor :)allah bağışlasın ne tatlı bir eviniz vardır,
çocuk bakımında yardım alıyormusun
Cok teşekkür ederim :)iste olmasi gereken bu.ilk defa bu konuda bu kadar akli basinda konusan bir kadin görüyorum:)bu arada dün baska bir konuda da yazdiklarinizi okudum.6 cocuklu ve mutlu bir anne olmaniz cok hos.
Teşekkür ederim. Evet şimdilik alıyorum küçük kızıma genelde annem bakıyor :)
Cok teşekkür ederim :)
Yok canım yanlış okumussun karnım o kadar dedim7 aylik mi..
acilman tabi olmaz..
benim 9. ayda yoktu acilmam ama suni sanciyla cok sukur acilmam oldu.
bence hic kafana takma,bebek 1 gunde iner asagi simdiden doktor gozunu korkutmus.
Evet 33 haftalikken donmustu hala ayni pozisyonubebek dönmüş mü
Benim de ilki çok zordu ama sanırım günümden çok erken olduğu içindiIlk dogum zor olur diyolar sonralari daha kolay engin tecrubenize dayanarak ne dersiniz:) benim ilk zordu
Benim de ilki çok zordu ama sanırım günümden çok erken olduğu içindi
Evim yakın yani zaten doğumun başladığından emin olsam sanciyi evde çekip gidicem de bakalım doğmaz sa hafta ici giderim kontole tekrarZaten doğal sancılar baslamadan açılma olmaz ki. Şancı 3 evre oluyor. İlk evre hafif hafif başlıyor ilk evredeyken açılma başlıyor yavaştan. 2 evre daha sık ve belirgin sancılar asıl açılma bunda oluyor. 3 evre sancı en çok açılma ve doğum.
Sancısız açılma olmaz.
Evin hastaneye yakınsa 2 evrede git derim ben. Doğum zaten neredeyse 2 gün süren bir olay.
Suyu idare eder öyle çok azalmış diyemem dedi 41. Haftaya kadar bekleriz bebekte bir problem olmazsa dediben perşembe günü doktora kontrole gittim kontrol etti. 39 hafta doluyordu sanırım.
hiçbir belirti yok dedi.
neyse eve geldim. ptesi gel suni sancıyla başlatırız dedi. tabi ben cahillikle gidicektim pazartesi. ama işte Rabbim bana yardım etti perşembe hiçbir belirti yokken cumartesi sancım başladı pazar doğumum gerçeklşti.
kendini strese sokma. bebeğin yerinde kalmak istiyorsa bırak kalsın. her geçen gün altın değerinde onun için.
42 haftaya kadar yolu var. müdahale ile değilde kendi isteğiyle gelsin kuzu. sen bol bol hareket et. hurma ye medine hurması, ılık duş al bol bol, ahududu yaprağı çayı iç, ve en önemlisi bol bol dua oku.
bebeğin hareketleri su iyiyse kontrol altında 42 ye kadar bekle. stres olacak bişey yok
hayırlı doğumlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?