Hani açilma bir cm bile olsa kafam rahat olacak hiç olmazsa suni ile açilma devam ettirilebilir nişan gelmeden açilma olmuyor demibenimde açılmam yoktu bebek kanala inmemeişti zaten ... tam gunumde kuçuk b,r kanama nişanla hstaneye gıttım muayene ettiler 3 cm açıklık vardı ve bebek hala kanala inmemişti sabaha kadar sancı çektim doktorum yanıma gelmeden sezeryan ıstediğimi soyledim geldiler yarım saatte sez.doğum yaptım çıktım ama bu benim için geçerliydi belki siz bunu yaşamazsınız her doğum kendine hastır... açılması olup sancısı olmayan oluyor bence bunlara takılmayın kısmette ne varsa o olur...
Benim öyle olmustu ama bilemiyorum bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir. Bi de mutlaka günü gelsin sancıların düzenli 1 2 dk da bir olsun öyle git dr a. Hastaneye daha önce gidebilirsin ama bence Dr a görünme alıyorlar doğuma hiç acımadan :)Ilkten sonrakiler kolaymi oluyor merak ettim
Benim öyle olmustu ama bilemiyorum bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir. Bi de mutlaka günü gelsin sancıların düzenli 1 2 dk da bir olsun öyle git dr a. Hastaneye daha önce gidebilirsin ama bence Dr a görünme alıyorlar doğuma hiç acımadan :)
Vakum yasak diye biliyorum kalıcı hasar bırakabiliyorBen hamile degilim meraktan sorduydum bida dogurmayi düşünmüyorum allahim isteyenlere versin insallah.
Benim sancim aksam onda baslamisti sabah dokuza kadar evde sanci cektim 10dk da bir geliyodu gece boyu tuvaletten cikamadim bide bisi bilmiyom ya onun cesareti evin icinde sabaha kadar gezindim hastaneye gittik 4 cm acilma var hemen yatis suni sanci ikide dogdu ama gene kendi cikmadi vakumla ...o hastaneye gidince hala bana fenalok geliyo
Ben sezeryan dan korkuyorum işte bide yumurtalık kistleri var 5 Cm oda gidecek yani vücudum temizlenecek normal doğumdaAçılman yok ise istemiyorsan suni sancı zorla verecek değiller sezeryan ile doğum yaparsın...
Ben hiç açılmaolmadan 40+ 4 günlük ne çocuk kanala inmişti nede açılma vardır doktorum suni sancı ile deneyelim istersen dedi...Hiç o riske girmedim sezeryan oldum..
Her hamilelik te sancı belinemi vurdu pekiBenim öyle olmustu ama bilemiyorum bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir. Bi de mutlaka günü gelsin sancıların düzenli 1 2 dk da bir olsun öyle git dr a. Hastaneye daha önce gidebilirsin ama bence Dr a görünme alıyorlar doğuma hiç acımadan :)
Evet yani sanırım. Zaten anlıyorsunuz o sancı olduğunu. Şiddetli ve kısa süreli oluyor. Tabi sonrasında süre uzuyor.Her hamilelik te sancı belinemi vurdu peki
Vakum yasak diye biliyorum kalıcı hasar bırakabiliyor
Dediğim gibi sancilar 2 3 dk olana kadar evde bekleme taraftariyim ben. Hatta bu sefer suyum gelmeden doğum haneden adımımı atmayı düşünmüyorumBen hamile degilim meraktan sorduydum bida dogurmayi düşünmüyorum allahim isteyenlere versin insallah.
Benim sancim aksam onda baslamisti sabah dokuza kadar evde sanci cektim 10dk da bir geliyodu gece boyu tuvaletten cikamadim bide bisi bilmiyom ya onun cesareti evin icinde sabaha kadar gezindim hastaneye gittik 4 cm acilma var hemen yatis suni sanci ikide dogdu ama gene kendi cikmadi vakumla ...o hastaneye gidince hala bana fenalok geliyo
Dediğim gibi sancilar 2 3 dk olana kadar evde bekleme taraftariyim ben. Hatta bu sefer suyum gelmeden doğum haneden adımımı atmayı düşünmüyorum
Açıkçası benim suyum patladıktan sonra 2 ya da 3 dk sürmüştü sonuncuda. Ama dediğim gibi her bünye farklı olabilir. Arkadaşlarım sudan sonra bile saatlerce beklemiş. Bana kalırsa sudan çok sancı sıklığı belirliyor doğum zamanınıOylede dogum baya uzarmi acaba kac saatte dogum olur suni acilmayi hizlandiriyor ya
Suyu idare eder öyle çok azalmış diyemem dedi 41. Haftaya kadar bekleriz bebekte bir problem olmazsa dedi
Hımm anladımEvet yani sanırım. Zaten anlıyorsunuz o sancı olduğunu. Şiddetli ve kısa süreli oluyor. Tabi sonrasında süre uzuyor.
Amin amin mevlam yardımcımız olsunCanim catalda sancim gitti bir saat kaldim catalda yok cikmadi baska nasil dogucakti bilmiyorum vakumla çekti kurtuldum allaha sukur saglikli kizimda...Rabbim bi avazda kurtarsin o yolda kimseyi oyalamasin..
Kanala Çatalda inen bile varmış Son Dakika bile inebilirmiş teşekkür ederim inşallahBana açılma olmamasından ziyade bebeğin kanala girmemesi sorunmuş gibi geldi. Yani sorun derken normal doğum açısından. Benim 35. haftamda bebek kanala girmiş demişti. Ve 1 cm açılmam vardı. Öyle aman aman ekstra bir yürüyüş yapmadım, hani öyle hadi yürüyüş yapalım diyerek çıkmadım hiç. Tek yaptığım evde asansör yerine merdiven kullanmaktı. Suni sancı açılmayı sağlayabilir belki ama bebeği kanala indirir mi bilemiyorum. Her hamilelik farklı bir hikaye o yüzden siz ,sizi en iyi bilen doktorunuzla görüşün. Ve kontrollerinizi asla ihmal etmeyin. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Hakikaten şansınız çok yaver gitmiş çok şükür kurtulmussunuz allahim önce bütün hamilelere sonrada bana kolay doğumlar nasip etsinBenim bebeğim 42 haftalıkken suni sancı ile doğdu.
Hicbir şekilde ne açılma ne sancı ne de doğumun yakın olduğuna dair bir işaret vardı.
Doktor son günü söyledi, artik o güne kadar sancin başlamazsa suni sancı vereceğim, bekleyebilecegin sureyi de geçtik, artik dahası olamaz dedi.
Velhasılı doktorun çağırdığı günden bir önceki aksam full gezdim yürüdüm belki gece sancim tutar suniye kalmam diye. Çünkü bende çok korkuyordum sağdan soldan duyduklarimla ilk doğumum olacaktı çünkü.
Ben doğumdan çok sancidan korkuyordum. Evde cekeyim istiyordum . Ama olmadı.
Sabah 07.00 da gittim. Hicbir açılma sancı su gelmesi olmadan. Ne ağrı ne sizi.
08.45te serumdan sancı almaya başladım. İlk iki saat gayet normal dayanilabilir sancilardan sonra biraz şiddetlenmeye başladı.
Benim ebelerim siz simdi serumu gördüğünüz gördüğünüziçin sanıyorsunuz ki suni sancı.normal sancidan sancidanbin kat beter. Öyle bir şey yok suni sancı ile normal sanci aynidir.
12.00 gibi acilmam 3 cm olmuştu. 14.00da tam acilmayla doğuma girip 14.25 te normal doğum yaptım. Üstelik bebeğim de ultrasonlarda 3200 görünürken 3820 gram doğdu.
Çok şükür hicbir sorun olmadı. Doğum ani hic korkulacak bir an değil. Sadece nefes.teknikleri önemli. Çekeceğim tek sikinti sancılar. Ebeler bana büyük abdestini yaptığını ama çok kabız olduğunu düşünerek ikin demişlerdi. Doğuma alıyoruz deyince doktorlar çok sevinmiştim. Müthiş bir an. Hatta o ani özlüyorum bile diyebilirim.
Benim geçirdiğim evreler ,
1. Kan alimi ve lavman
2.suni sanci
3.arada vajinal muayeneler
4. Her saat başı 15_ 30 dakikalik nst
5. 5 saat sonunda doğum
Şöyle bir gerçek de var ama , benim çatım çok uygunmuş normale. Bulunduğum katta benden çok uzun sure sanci çekip sonunda.sezeryanla doğum yapan çok kadın vardı. Hatta suni sancı alıp normal doğuran bir tek bendim o gun..
Allah yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?