• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresten saçlarımı kısacık kestim

eşiniz de yardımcı olmaya çalışıyor sanırım. Burda nasıl sıkıntılar okuyoruz eşlerinden çekiyorlar bırakın şuan sizinki yorgunluk olsun . bebişler büyünce eşinizle de sakin mutlu yaşantınıza devam edersiniz. isterseniz çalışmaya başlayıp maddi anlamdada rahatlarsınız .Eşin bu konularda çok önemli olduğunu düşünüyorum. Geçici bir dönem şuan sizinki. Allah sabır versin
Evet çok şükür birlikte bakıyoruz. Haklısın Birbirimizle kavga edecek zamanımız bile olmuyor :KK53::KK48:
 
bence hayatınızda yenilik istiyorsunuz süregelen yaşananları geride bırakabilmeniz lazım. üzerinde fazla düşünmeyin. 4 çocuğunuz var Allah bağışlasın canlı, hayat olan bir evde yaşıyorsunuz ama en temel öğe siz olduğunuz için bazen kaybolmuş hissetmeniz normal bu noktada sizin kendinize ayıracak bir vaktiniz olmalı. ilk hayatınızı yerine koymak için evinize ufak değişiklikler yapmakla başlayın. evde kural koyun kendiniz için sadece bir saat ayırın o bir saat ne onlar sizin peşinize düşsün ne de siz onları düşünün. birazda ilgilenilmeye ihtiyacınız var. dörde beşe bölünmeden bir hayat sürdürmeniz ileğiyle
 
Aslında
Aslında ikiz mumuhteşem . Ama çocuklar arasındakin yaş farkı bunaltıyor
Benım ıkızler 16 ve hıc muhteşem gelmedı buyurkenkı ergenlıktekı sorunları
 
Sen dünyanın en güzel annesi sin 4tane evladın var saçların icn uzulme koku sende nsl olsa yine uzarlar bosverr hem yaz geldi kisa sac iyi olur yika cik ohh miss :)
Benimde tek hayalim ikiz bebek sahibi olmakti ama nasip degilmis kizim var rabbim omrunu uzun eylesin ikinci bir cocugada hic cesaretim ve niyetim yok :)i
 
TE="Y post: 40451944, membeetsin r: 615742"]Benim de bu aralar ,insan kesince rahatlıyor gibi hissediyor ama sonrası sanırım pişmanlık o_OBebeklerinize Rabbim uzun ve sağlıklı ömürler versin de sanırım hepsi arka arkaya olunca iyice stres sahibi olmuşsunuz.

Aslında saçlarımı kestiğime sadece eşim kısa saçtan nefret ediyor diye üzüldüm. Ama emzirdiğim için acayip dökülüyordu. Bir de banyo da vakit bile yok çok kolay olacak artık.

İnanın vakit yok. İkizleri eemzirmek, uyutmak, alt değişmek vs vs geceli gündüzlü uyumuyorum. Büyüklere hiç olmasa bir çorba, temiz kıyafetler, yatarken bir masal bir bardak süt. Eşim işten geliyor ikimiz birlikte yatana kadar bir dk oturmuyoruz. Büyüklerin kavga kıskançlıkları. Evde sürekli çişim geldi, susadım. Kızımın kreşten ödevi, oyun zamanı, yatma zamanı, yemek zamanı. Mesela bugün kocama yaptığım en büyük iyilik5:30 da uyuyanbebekleri alıp oturma odasına gitmek. 3 yyaşında olan oğlanı doyurmak. Kahvaltı sofrasını ancak o kalktıktan sonra İkizleri ona bırakarak hazırladım. .
Amin rabbim isteyene nasip[/QUOTE]

Bakin açık olacağım. Suan bu mesaji okuyorsaniz az da olsa vaktiniz var demektir. Yani zaten vakitsizlik diye birsey yok ki, ben size cocuklarsiz yapmaniz gereken bisey soylemedim. Yine ilgilenin enerjinizi cocuklara harcayin ama kocanizi da arada ihmal etmeyin guzel davranin, gece yatmadan 10 dk guzel seyler konusmak romantik olmak bu kadar zor degil ki. Yani onu sevdiginizi bilsin hissetsin diyorum. Kendinize ayirdiginiz tek vakit bdv ye girmek ise kocanizla dertleşin buraya girmeyin cok ciddiyim. Evlilik 20 yil olsa da ilgi sevgi bekleyen birşey.
 
Merhabalar
30 yaşında, 4 çocuk annesiyim. Berbat durumdayım. Hep kaygı ile geçen hamileliklerim, hormon dengesizlikleri, alınan verilen kilolar, yyorgunluk, yetememe duygusu hepsi var.
Evlenmeden önce 8,9ayda bir adet görüyordum. Doğum kontrol hapları ile düzene giriyordu. Ama annem çocuğum olmaz kaygısıyla evlenmeden kullandırmadı. Evlenince daha ilk ay Dr gittim. Çocuğum olmayacak korkusu ile eşimle daha evliğimizin tadına varamadan çocuk da çocuk dedim. Tedavi başlamıştı. Dr aşılama yapalım bu arada iki yıllık evli olursun. Tüp bebek hakkını elde edersin aşılamayla olmaz, tüp bebek belki demiş. Beni iyice kaygılandırmıştı. Bir dizi tedaviden sonra 2009da kızım doğdu.
Dünyalar güzeli kızım doğdu. Ama annem 'Sel her zaman kütük getirmez'
İyi sahip çık der dururdu. İkinciyi acele ettim yine tedavi ile kızım 2yaş 4 aylıkken oğlumu kucağıma aldım. Ama amniyotik bant sendromu, yok bilmem ne rahatsızlığı ile doğacak deyip 15 günde bir randevuya çağıran, fetal MR vb çeken, olmazsa 6 aylık alır küvezde yaratırız diyerek geçirilen hamilelik bizi çok yıprattı. Eşim doğumda lohusa depresyonuna girerek annemi, kız kardeşimi kendinden uzaklaştırdı.
İyiydi hoştu. Bir kızım bir oğlum vardı. İkizlerim de gelmekte acele etti. İki oğlum daha olacaktı. . Şimdi de ikizler erken doğar mı? Prematüre mi doğar emer mi emmez mi kaygı dolu hamilelik geçirerek 2014 de ikizlerimi doğurarak 5 senede 4 çocuk doğurdum.
Şikayet etmiyorum. Rabbim uzun ömürler versin. Acılarını göstermesin
Her doğumda alınan onca kilo ıstırapla geri veriliyor. Ev borcumuz olmasına rağmen ücretsiz izine ayrıldım. Bir yandan maddi sıkıntı. Yetememe korkusu, yorgunluktan eşimle aramıza örülen duvar. Ne o benle ne ben onunla. Evimi temizleyemez oldum Sürekli dağınıklık hali. Veee yine hamile kalma korkusu
Sonunda eşim uzun saç sevdiğinden yıllardır uzattığım kalçama kadar uzanan saçlarımı banyoda k ökündenkestim . Mecburen kuaför salonunda erkek saçı kestireceğim yarın
Maşallah yaaaa. Darısı başıma. Çok istiyorum 4-5 tane çocuğum olmasını ama yaşlanacağım da olmayacak diye ödüm patlıyor. Sen yine şanslısın. Bizimkiler ilkine bile ne acelesi vardı diye yüz yerden telefon edip beni çok yıprattılar. Neymiş efendim o kadar okumuşum da atanmam lazımmış. Aralarında çok yaş farkı olsun ya da yaşlanayım istemiyorum. Ben de çocuğum olmayacak korkusuyla hemen çocuk yaptım. Seneye bir tane daha istiyorum ama herkes şimdiden laf ediyor. Benim annem de 27 yaşında 4 çocuk annesiydi. 4 sene çocuğu olmamış tedavi görmüş. Bir daha olmaz korkusuyla korunmamış. Birimizi babaanneye birimizi anneanneye verdi. Diğer ikisini de kendi büyüttü. Şimdi evde 1 tanesi kaldı, onu bile sorun ediyor. Alem kadın. Bıkmış mıdır nedir. Bir hafta kalıyorum bana bile tahammül edemiyor :( Allah yardımcınız olsun, inşallah her şey çok güzel olur. Siz canınızı sıkmayın rabbim evladı rızkıyla verir. Eşimin kuzeni 4 çocuklu ve 27 yaşında. Eşi 1000 lira maaş alıyor ama hiç bişeyden de geri kalmıyorlar. Allah bir kolaylık verir inşallah.
 
Okuyunca size bravo dedim.cunku anladigim kadari ile siz çocuklarınıza güzel bakıyor ve yetisiyorsunuz. Bunalmaniz çok normal.benim 8 yaşında bir kızım var okadar aradan sonra 2.5 aylık bir bebeğim oldu ve cok yoruluyorum.cogu zaman eve yemeğe çamaşıra yetisemiyorum bebekten vakit kalmıyor.daha dün çıldırmış gibi hissediyordum kendimi. Oluyor öyle. Kendime zaman ayırmak için geceleri yaşıyorum resmen herkesi uyutup uykumdan fedakarlık ediyorum. Çünkü bende çok bunaliyorum. Dışarı çıksam durmuyor daha küçük cogunlukla evdeyim.siz 4 çocukla iyisiniz basariyorsunuz bence.olumlu hissetmeye çalışın. Ve ben çoğu zaman büyük kızımı ihmal ediyormusum gibi hissediyorum. Siz hepsine yetisiyormussunuz maşallah
 
Okuyunca size bravo dedim.cunku anladigim kadari ile siz çocuklarınıza güzel bakıyor ve yetisiyorsunuz. Bunalmaniz çok normal.benim 8 yaşında bir kızım var okadar aradan sonra 2.5 aylık bir bebeğim oldu ve cok yoruluyorum.cogu zaman eve yemeğe çamaşıra yetisemiyorum bebekten vakit kalmıyor.daha dün çıldırmış gibi hissediyordum kendimi. Oluyor öyle. Kendime zaman ayırmak için geceleri yaşıyorum resmen herkesi uyutup uykumdan fedakarlık ediyorum. Çünkü bende çok bunaliyorum. Dışarı çıksam durmuyor daha küçük cogunlukla evdeyim.siz 4 çocukla iyisiniz basariyorsunuz bence.olumlu hissetmeye çalışın. Ve ben çoğu zaman büyük kızımı ihmal ediyormusum gibi hissediyorum. Siz hepsine yetisiyormussunuz maşallah
Allah kolaylık versin. Ben de işte sabah 5:30 da ikizler uyanıyor. Onlarla eyleşiyorum. Biri mama+anne sütü yiyor sadece kaşık kaşık bir saate onu yediriyordum. 7 de eşim işe gidiyor. Bir dk ffazla uyusun diye kahvaltı yapmıyor :) 8de İkizleri uyutup kızımı kaldırıyorum kahvaltısını yaptırıp kreşe gönderiyorum.
Saat 9 oluyor zzaten oğlum kalkıyor onun kahvaltısını yaptırıyorum ikizler uyanıyor. Onları sallarken, emzirirken bir yandan oğlumla yapboz oynuyoruz, sulu boya yapıyoruz. O oyalanırken bende meyvesini yediriyorum. Boşluk bulursam ççamaşır atıyorum makineye. Bir iki dürüm yapıp atıştırıyorum. Yatak felantopluyorum. SSonra büyük oğlanı uyutuyorum. O uyuyunca daha rahat oluyor. Yemek hazırlıyorum 12:30 da eşim geliyor. İkizler uyuyor.. Onun yemeğini koyuyorum büyük oğlumla parka gidiyoruz. Bir iki ssallanıyor kedi sevip kuşlara bakıyoruz yoldan geçenatlara kköpeklerin peşinde koşuyoruz. Eve gelince eşim işe gidiyo iİkizleri sallama veya emzirme eşliğinde yemek yiyoruz. İkisi aynı anda asla uyumuyor birini salla öbürünü al biri uyurken öbürünü emzirir. 16 da kızım kreşten geliyor. Yine ikizlerin eşliğinde kızımla sohbet, yemek yedirme, ödev yaptırma, oyun oynama yapıyoruzki oğlanla kız sürekli ddidişiyor. En çok ozaman yoruluyorum. Sofrada burası benim yerim. Onun tabağı çok benimki az. O bardağı ben istiyordum. Ekmeğin çıtır yerini o aldı.
Birde çişim geldi anne. Anne bana su ver sürekli duyduğum kelimeler. Eşim geliyor ev dağınık. İkizleri ona verip evi toparlıyorum. Sonra sofra kur. Yatış teranesi başlıyor. Sütler hazırlanıyor, yataklar hhazırlanıyor. Mutlakaiili masal anlatıyorum. Eşim de İkizleri doyuruyor alt değişiyor. Hepsi uyuyor evi topluyorum ütü varsa yapıyorum çamaşır toplayıp katılıyorum. Felan fıstık.
Eşimle sohbet için gidiyorum
Ee ne var ne yok. İyi işte bende Ömeri emzirdiğim. Zümra'ya masal okudum. Metin az kalsın
 
Gece olunca bitiyor mu bitmiyor. Ortalama iki saat de bir emmeye kalkıyorlar ama aynı zamanda değil biri kalkıyor tam emzirirsiniz yatır acık uyuyorum yine ağlama öbürünü doyur yatır bu sefer ilki kalkıyor. Yoksa bu saatte kk girmek için kalkmadım. Bebek sallıyorum. Birde yüz yüze sohbet 10dk ara buldum konuş olmuyor. BDV de buraya gir tam yazarken bebeğin ağlaması çoşsun tlf bırak kalk gezdir pişpiş yap camdan baktır susunca tekrar gir. Bir cevap yaz. Biri anne çişim geldi desin kalk onu çişe götür. İki büyü çocuğun oynarken bağırış çağır sesleri. Küçüklerin mızırtıları derken. Sohbetin büyüsübbozuluyor. Eşim ayrı takılıyor ben ayrı. Yoksa aman boş vaktim var kk gir değil. Bebek sallarken otur otur can sıkıntısı buraya giriyorum
 
Yukarıda yazdığınız tempoyu hatta daha fazlasını 5 yaşındaki oğlum ve 15 aylık kızımla yaşıyorum,gurbetteyim,tekim..çok çok zor bi kızım var on beş ayda onbeş yaş yaşlandim ki sizi düşünemiyorum bile..Napalim rabbim canlarını sağ etsin,hepimizin yardımcısı olsun inşallah....
 
Haklısınız.. Zaten bugün bomba gibi uyandım. AArada geliyorlar sadece. Rabbim uzun ömürler versin. İsteyen herkese tattırsın
Valla ben sabah altıda uyandım daha doğrusu uyandırıldim. Hayal edemiyorum 4 tane cocuk :)
 
Allah kolaylık versin. Ben de işte sabah 5:30 da ikizler uyanıyor. Onlarla eyleşiyorum. Biri mama+anne sütü yiyor sadece kaşık kaşık bir saate onu yediriyordum. 7 de eşim işe gidiyor. Bir dk ffazla uyusun diye kahvaltı yapmıyor :) 8de İkizleri uyutup kızımı kaldırıyorum kahvaltısını yaptırıp kreşe gönderiyorum.
Saat 9 oluyor zzaten oğlum kalkıyor onun kahvaltısını yaptırıyorum ikizler uyanıyor. Onları sallarken, emzirirken bir yandan oğlumla yapboz oynuyoruz, sulu boya yapıyoruz. O oyalanırken bende meyvesini yediriyorum. Boşluk bulursam ççamaşır atıyorum makineye. Bir iki dürüm yapıp atıştırıyorum. Yatak felantopluyorum. SSonra büyük oğlanı uyutuyorum. O uyuyunca daha rahat oluyor. Yemek hazırlıyorum 12:30 da eşim geliyor. İkizler uyuyor.. Onun yemeğini koyuyorum büyük oğlumla parka gidiyoruz. Bir iki ssallanıyor kedi sevip kuşlara bakıyoruz yoldan geçenatlara kköpeklerin peşinde koşuyoruz. Eve gelince eşim işe gidiyo iİkizleri sallama veya emzirme eşliğinde yemek yiyoruz. İkisi aynı anda asla uyumuyor birini salla öbürünü al biri uyurken öbürünü emzirir. 16 da kızım kreşten geliyor. Yine ikizlerin eşliğinde kızımla sohbet, yemek yedirme, ödev yaptırma, oyun oynama yapıyoruzki oğlanla kız sürekli ddidişiyor. En çok ozaman yoruluyorum. Sofrada burası benim yerim. Onun tabağı çok benimki az. O bardağı ben istiyordum. Ekmeğin çıtır yerini o aldı.
Birde çişim geldi anne. Anne bana su ver sürekli duyduğum kelimeler. Eşim geliyor ev dağınık. İkizleri ona verip evi toparlıyorum. Sonra sofra kur. Yatış teranesi başlıyor. Sütler hazırlanıyor, yataklar hhazırlanıyor. Mutlakaiili masal anlatıyorum. Eşim de İkizleri doyuruyor alt değişiyor. Hepsi uyuyor evi topluyorum ütü varsa yapıyorum çamaşır toplayıp katılıyorum. Felan fıstık.
Eşimle sohbet için gidiyorum
Ee ne var ne yok. İyi işte bende Ömeri emzirdiğim. Zümra'ya masal okudum. Metin az kalsın
Wow, masallah gercekten!!
Siz zaten iyi bir annesiniz, bu konuda endiselenmeyin. Tek cocugunu bile tv onunde uyumaya birakan, cipslerle, fastfoodlarla buyuten bir suru kadin var. Gunun kurturmaya devam, dusunup gozunuzde daha da buyutmeyin. Yillar cok hizli geciyor zaten. Ikizler de 4-5 olsun, sofranizda cok guzel bir manzara olacak.
Cocuk yetistirme de uzman kitaplarina goz atin. Su super dadi gibi isi bilenler cok faydali tuyolar veriyorlar.
 
Canim zormu zor evet.
Kolay degil.
Ama sukretmen gereken bi nokta var.
O cocuklari Allhin izniyle ve senin azminle buyuyecekmi? Evet.
O nasl guzel bi duygudurki emek verdigin gozunden sakindigin geceni gunduzune kattigin cocuklarinin.
Birgun buyumus oldugnu gormek.
Okuldan basarilarla geldiklerine sahit olmak.
Emeklerinin hic birinin bosa gitmedgini gormek nasl guzeldir.
Bi annenin amaci bu degilmidir? Cocuklarinin saglicakla iyi bi birry olmalari ve buna bi anne olarak sahit olmak.

Sana bi hikaye anlatiyim.
Benim bi kuzenim var.4 kere dogum yapti ayni sen gibi. Su an 30 yasinda. 20 yasinda evlendi. Hamile kaldi ilk gunler hemen.
Ve maalesef, bobrrk yetmezligi teshisi konuldu.
Dunyalar guzeli altin sacli mavi gozlu hazali hastaydi.
Ölucekti bu kesin, ama simdi degil.
Kuzenim yikilmisti.
O yavrusunu buyutucek besliycekti, ama asla buyudugunu goremiycekti.
Her annenin gormek istedgi o ani goremiycekti. Ve ondan ayri, ona oyle baglanicaktiki. Nasil ayrilirki bi anne yavrusundan?
Kizimiz 3 yasina vardiginda vefat etti.
Kuzenim zor gunler gecirdi, kocasina sakinlestirici verdiler cenazede oda ondan farksizdi. Ama beraberce atlattilar. Mecburlardi cunku 3 aylik hamileydi o an.
Korkuyorlardi yinemi hasta olucak cocugumuz diye.
Ama cok sukur korkulan olmadi. Sapasaglamdi dogan erkek cocuklari.
Ismi Umut oldu, bu yavrumuz bizim Umudumuz dediler.
Kurtulduk diye dusunduler. Bi cocuklari daga oldu 1 buck sene sonra, kiz.
Mutlulardi saglikliydi cocuklari. Ama 1 yasina bastiginda kizlari ogrenildiki o kizlarindada ayni hastalik. Yikildilar.
Eve yas girdi, minik kizida ucup gidicekti.
Oglu 5 kizi 4 yasindayken hamile oldugunu ogrendi.4 uncu hamileliydi. Mutlu olduk hepmiz. Kizmi erkekmi acaba dedik. Cunku bu hastalik hep kizlari buluyor dedik. Erkekti. Sagliklidir o zmn insallah dedik.
Hersey super gidiyordu. Taki 6 aya kadr. Karnindaki su azaldi. Organlar gelismedi. Kuzenim alistirmaya calisti Umudunu: oglum biliyorm cok istiyosun kardesini , buldugun isimlerde cok guzel. Sen cok iyi bi abi olucaksin biliyorum, ama Allah kardesini erkenden alicak yanimizdan. Kardesin seni cennete bekliycek orda buyuyecek gibi konusmalar.Olmadi. Dogum gerceklesti o minik ellerine dokundu umut kac kere. Ama 4 gun sonra bobrek ve daha cok organlarinin yetmezliginden vefat etti.O eller yoktu artik. Umut dogum gununde kardesim gelicek annem babam gelicek diye umit ederken. Dogum gunu hediyesi olarak aldigi cumle; oglum Allahin kardesini yanina aldi, aldi cunku onu cok seviyor..du. Umutta bi soru isareti: Allah sevdiklerini yanina aliyosa beni niye almiyor? Bnide alsin? Orda oynariz kardesimle beraber. Beni sevmiyomu Allah? Cevabi olan varmi??
Neyse, Su anmi?
4 hamilelik, emek verdigi ve elinden uctugunu gordugu 2 cocugu.
Ve hala gecesini gunduzune kattigi hem zihinsel hemde bobrek yetmezligi ceken 6 yasindaki kizi. Ölucek, biliyor. Biliyor bu emeklerinin karsiligini goremiycek. O guzeller guzeli kizi buyuyup okula gidemiycek, evlenemiycek. Amac bu degilmidir bi anne icin? Tun bunlara sahit olmak? Yinede isyan etmedi. Diger tarafta bekliyor olucak hepsi.
Su anki hayati.
Kizna oyle baglanmisken, mecbur olarak kalan gunlerini saymak.
VE 4 hamilelikten sonra elinde kalicak olan Umuduna simski sarilmak.
 
Back
X