Az önce denedim diye takamadım lens tam girecek gibi olunca korkuyorum nedense yaaBen bu markadan aldım dün. Yıkanınca çıkarmasan sorun olmaz dediler mesela, sadece gece çıkarmam gerekiyor ama ben gene de yıkanınca çıkaracağım, risk almak istemiyorum.
Göze elimizi götürünce refleks olarak korkuyoruz. Sizde de bu durum ama yaptıkça gözünüz alışacak. Bir azdan denersiniz yine, olacak sonunda ))Az önce denedim diye takamadım lens tam girecek gibi olunca korkuyorum nedense yaa
Bir de gözümü sefer çok açabildim ama bu kez de lensi gözlerime koyamadım. Geçen sefer alttan koyunca üst kirpiğim kapanıyor diye olmuyordu. Bu kez onu üstten tuttum ama bu sefer de lensi takamadım. Takamayınca da motivasyonum düşüyor
Yapamayınca üzüldüm uyudum. İstikrar deyince de ben yaniGöze elimizi götürünce refleks olarak korkuyoruz. Sizde de bu durum ama yaptıkça gözünüz alışacak. Bir azdan denersiniz yine, olacak sonunda ))
Ben direkt gözümün içine koyuyorum. Yani o ıslaklık hissiyle lensin göze değmesi aynı anda oluyor. Koyduğumu hiss edince de alt göz kapağını kapattım hemen içeriye çekti lensi. Hızlı yapıyorum bunları. Ama belki de ilerletme de yapıyorum farkında değilim )Yapamayınca üzüldüm uyudum. İstikrar deyince de ben yaniLens göze değince o ıslaklık hissinden sonra ne yapmak gerekiyor lensi biraz daha mı ilerletmem gerek ?
Benim gözü kırpma sorunu büyük ölçüde gitti diğer elimle de göz kapağımı kaldırdığım için. Ama lensi takarak kaşıma doğru bakmayı unuttum. Yukarıya baksam daha kolay olacak galiba bu sefer. Tekrar deniycem. Annemle deBen direkt gözümün içine koyuyorum. Yani o ıslaklık hissiyle lensin göze değmesi aynı anda oluyor. Koyduğumu hiss edince de alt göz kapağını kapattım hemen içeriye çekti lensi. Hızlı yapıyorum bunları. Ama belki de ilerletme de yapıyorum farkında değilim )
Yok ya herkes böyle, zor başlıyor sonra öğreniyor. Dediğim gibi bana gözlükten çok daha rahat geldi, kaç senedir gözlükle uğraştım.Benim gözü kırpma sorunu büyük ölçüde gitti diğer elimle de göz kapağımı kaldırdığım için. Ama lensi takarak kaşıma doğru bakmayı unuttum. Yukarıya baksam daha kolay olacak galiba bu sefer. Tekrar deniycem. Annemle de
" doktor ondan takamazsın dedi belki de" dedi diye tartıştım. Sonuçta aşama ilerlettim. Göz yapımda sorun filan da yok neden takamayayım. Şansıma destekleyici olmayan bir doktora denk geldim sadece
Yok cıkarmıyorum hıcÇıkarmamak çok tehlikeli diyorlar suyun içinde ama ? Enfeksiyon kapan filan oluyormuş. Gece yatarken de mi çıkarmıyorsunuz
Kuruluk vs olmuyor mu peki ?Yok cıkarmıyorum hıc
Aylık mı lensleriniz?Benim 20 senedir nıght and day
Denız havuz banyo hıcbırzaman cıkarmam . Hiç batma yanma olmuyor
Taktım bugün lensleri 1 saatteYok ya herkes böyle, zor başlıyor sonra öğreniyor. Dediğim gibi bana gözlükten çok daha rahat geldi, kaç senedir gözlükle uğraştım.
Tebrikler, zoru atlatmışsınız. Ben bu gün çok kolay taktım sizde de yarın daha kolay olur. Çözdük, çözdük bu işi :)Taktım bugün lensleri 1 saatteDaha öncesinde 3-5 dakikada pes ediyordum biraz üstüne gitmek gerekiyormuş
Evet çok şükürTebrikler, zoru atlatmışsınız. Ben bu gün çok kolay taktım sizde de yarın daha kolay olur. Çözdük, çözdük bu işi :)
Gecmis olsun, Yaşadığınız istisna değil. Bir yakınım da az daha gözünü kaybediyordu. Gözü lensi çıkarırken çizilmiş, sonra duş alınca enfeksiyon kapmış ve birkaç kez ameliyat oldu. Ben bu olaydan sonra cesaret edip lens alamıyorum.ya ben anlasam cikarmaya uğraşırdim ama ben düştü sandim lens gune devam ettim. sonraki aksam da tiyatro vardi yeni lens paketi actim gittim tiyatroya. oyun izlerken birden sag gozum cok yandi acamadim falan, o karanlikta zar zor çıkardım. ertesi gün gozum kipkirmizi olmustu, gozkapagim da büyümüştü. dedim "dün oyun izlerken pis elle çıkarttım mikrop kapmıştır , pazartesi giderim doktora"
derken sonraki gün daha kötü uyandım aynaya bir baktim ki lens gozumde. zamanla inmis heralde.
hemen kostum göz acile.
bayagi antibiyotik falan kullandim. doktor beni uyardi - dedi cok dikkat et, lensle banyoya giriyorlar gozlerini kaybediyorlar. unutma bir daha lensini
yok korktum değil de dedim demek ki benim gibi özensiz insanlara göre değilmiş dedim biraktim:)
şimdilerde yeniden alacagim ama özel günlerde güzel elbiselerleyken gözlük yakismaz diye nadir zamanlarda takmak icin.
Evet, cımbız gibi yapabildim, kolay oldu :)Evet çok şükürSiz dün kolay çıkarabildiniz mi ?
aynen öyle cok dikkatli olmak lazim. hele ki sarsak, titiz olmayan, ozenli olmayan insanlarin asla almamasi lazim.Gecmis olsun, Yaşadığınız istisna değil. Bir yakınım da az daha gözünü kaybediyordu. Gözü lensi çıkarırken çizilmiş, sonra duş alınca enfeksiyon kapmış ve birkaç kez ameliyat oldu. Ben bu olaydan sonra cesaret edip lens alamıyorum.
Ben de çıkardım az önce o da bir yarım saat sürdü ama hallettim çok şükürEvet, cımbız gibi yapabildim, kolay oldu :)
Bana da dr reçete yazdı, deneme falan hiç bahs etmedi. Lensi aldığımız optikçiden rica ettik, ilk o taktı.Konu lens olunca birşey sormak istedim.
Her göz doktoru lens isteyince klinikte deneme yaptırmıyor. Lens için acaba randevu alırken belirtmek mi gerekiyor. Yoksa bunun için ayrı göz doktorları mı var.
Neredeyse 10 sene önce o lensi deneten doktora gitmiştim ama şimdi reçete yazıp yolluyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?