Araba kullanmak,bisiklet sürmek gibi bir motor beceriymiş aslında. Yaptıkça alışılacak bir şey. Takabilme adımını geçebilsek. Çıkartması kolay meselaBen de takamıyorum. Birkaç kez denedim baktım çok vaktimi alıyor bıraktım. Ama gelecek hafta yeniden alacağım bir kutu.Hangi arkadaşıma sorduysam hepsi ''bizim de öyleydi'' diyor bu arada.Taktıkça alışıyormuş gözler.
Konuyu takipteyim.
Ben 3 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. Gözlüğü seviyorum ama annem gençsin lens de kullan vs diyordu. Gelinlikle gözlük olmazmış vs. Ben kendimi gözlüklü de seviyorum gelinlikte olsa ne olacak ki.Şu an evlilik planım da yok gerçi ama değişiklik olsun,korkularımın üzerine gideyim diye denedim bakalım. Takma kısmını da yapabilirsem güzel olacakAy benim de almam gerek, nasıl kullanacağım hiç bilmiyorum, etrafımda kullanan da yok, video izleyerek öğrenirim artık.
Alışırsın ilk zamanlar vakit alır sonra 3-5 saniye.Son zamanlarda lens kullanmak istiyordum ama hep erteliyordum. Bu hafta randevu alıp gittim. Oradaki asistan doktor göz numarama göre deneme lensi taktı gözlerime. Takarken gözlerimi kırpıyordum refleks olarak. Sen kullanamazsın ki bu şekilde dedi bana lensi takarken. Ben de "istiyorum,yapıcam bir şekilde" dedim.Takması da 2 dakika filan sürdü oysaki. Benim için ilk sonuçta o kadar da olsun.
Sonra lensler gözümde eve geldim batma vs olmadı çok şükür. Birkaç saat sonra çıkardım lensleri 10-15 dakikada, lens kullanan kuzenimin taktikleriyle. Birkaç saat sonra da tekrar takmayı deneyeyim dedim ama takamadım. Takmak daha kolaydır diye düşünmüştüm ama göze bir şey girme kısmı mı zor anlamadım. Takamayınca moralim çok bozuldu. Doktorun takamazsın dediği aklıma geldi(göz yapısından değil kendi kişisel görüşü bu arada) Bir şekilde yapıcam ama bugün bu durumlar aşırı yordu beni. Takmaya da alışır mıyım , lens kullanan arkadaşlar nasıl alıştınız ?
Çok geçmiş olsun. Göz kapağının üstünde kalınca göz kırpıştığında göze geri gelmiyor mu ki ?niye doktor takti ya ne alaka?
ben olsam ben de kirpistiririm gözümü kolay mi?
ben yillarca lens taktim bazen cok kolay bazen cok zor:) bazen denerim denerim olmaz, gözlük takarimbazen cikarmaya calisirim cikmaz - birkac saat sonra tekrar denerim.
artik takmiyorum birkac senedir ama yine alacagim. takmama sebebim lensi takamadigimi zannederken meger takmisim- ama gozkapagimin ustunde kalmis. ben de düşürdüm sandim ara ara bulamadim - muze tuvaletindeydim ugrasmadim da cok. ertesi gun yeni lens taktim falan derken az daha kör olacaktim cok pis enfeksiyon oldu da zor farkettim lens oldugunu.
yani coooooook dikkat et
Lens deneme günleri varmış hastanede. O güne randevu verdi. Lens numarasını belirledikten sonra taktı direkt gözüme. O olaydan sonra korkunuzdan mı takmıyorsunuz yaniniye doktor takti ya ne alaka?
ben olsam ben de kirpistiririm gözümü kolay mi?
ben yillarca lens taktim bazen cok kolay bazen cok zor:) bazen denerim denerim olmaz, gözlük takarimbazen cikarmaya calisirim cikmaz - birkac saat sonra tekrar denerim.
artik takmiyorum birkac senedir ama yine alacagim. takmama sebebim lensi takamadigimi zannederken meger takmisim- ama gozkapagimin ustunde kalmis. ben de düşürdüm sandim ara ara bulamadim - muze tuvaletindeydim ugrasmadim da cok. ertesi gun yeni lens taktim falan derken az daha kör olacaktim cok pis enfeksiyon oldu da zor farkettim lens oldugunu.
yani coooooook dikkat et
ya ben anlasam cikarmaya uğraşırdim ama ben düştü sandim lens gune devam ettim. sonraki aksam da tiyatro vardi yeni lens paketi actim gittim tiyatroya. oyun izlerken birden sag gozum cok yandi acamadim falan, o karanlikta zar zor çıkardım. ertesi gün gozum kipkirmizi olmustu, gozkapagim da büyümüştü. dedim "dün oyun izlerken pis elle çıkarttım mikrop kapmıştır , pazartesi giderim doktora"Çok geçmiş olsun. Göz kapağının üstünde kalınca göz kırpıştığında göze geri gelmiyor mu ki ?
yok korktum değil de dedim demek ki benim gibi özensiz insanlara göre değilmiş dedim biraktim:)Lens deneme günleri varmış hastanede. O güne randevu verdi. Lens numarasını belirledikten sonra taktı direkt gözüme. O olaydan sonra korkunuzdan mı takmıyorsunuz yanşimdilerde
Tek gözümü kapatarak deneme taktiği iyi gelecek galiba. Şimdi denedim tek gözüm kapalıyken diğerine dokunmayı. Daha az refleks oluyor tüm refleksi diğer gözü kapatmaya verdiğim için. Deilk zamanlar çok zor oluyor ama sonra elin alşır. tek gözünü kapatmaya çalış takarken. yani lens takmadığın diğer gözünü. takacağın gözünü de göz kapağına kadar kaydır en tepeye bakar gibi, o şekilde boş kalan kısma lensi sal sonra sağa sola yukarı aşağı bakarak oturmasını sağla.aynı şekilde sağa yada sola bakarak da yapabilirisn. sağa bakıyorsan lensi sola sola bakıyorsan sağa boş yere bırak lensi
Takarken ki o göze ıslaklık değmesi filan korkutuyor. Çıkarmayı başardım. Takmayı da başarsam tamamdır takamayınca hiç yapamıycan zannediyorumİlk biraz zor oluyor birkaç gün sonra alışıyorsun kendinin takması daha kolay . Ben 10 seneyi geçti kullanıyorum 1 saniye de takıyorum 1 saniye de çıkarıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?