Stresten yoruldum

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.281
2.196
133
Son zamanlarda lens kullanmak istiyordum ama hep erteliyordum. Bu hafta randevu alıp gittim. Oradaki asistan doktor göz numarama göre deneme lensi taktı gözlerime. Takarken gözlerimi kırpıyordum refleks olarak. Sen kullanamazsın ki bu şekilde dedi bana lensi takarken. Ben de "istiyorum,yapıcam bir şekilde" dedim.Takması da 2 dakika filan sürdü oysaki. Benim için ilk sonuçta o kadar da olsun.

Sonra lensler gözümde eve geldim batma vs olmadı çok şükür. Birkaç saat sonra çıkardım lensleri 10-15 dakikada, lens kullanan kuzenimin taktikleriyle. Birkaç saat sonra da tekrar takmayı deneyeyim dedim ama takamadım. Takmak daha kolaydır diye düşünmüştüm ama göze bir şey girme kısmı mı zor anlamadım. Takamayınca moralim çok bozuldu. Doktorun takamazsın dediği aklıma geldi(göz yapısından değil kendi kişisel görüşü bu arada) Bir şekilde yapıcam ama bugün bu durumlar aşırı yordu beni. Takmaya da alışır mıyım , lens kullanan arkadaşlar nasıl alıştınız ?

Ben de takamıyorum. Birkaç kez denedim baktım çok vaktimi alıyor bıraktım. Ama gelecek hafta yeniden alacağım bir kutu.Hangi arkadaşıma sorduysam hepsi ''bizim de öyleydi'' diyor bu arada.Taktıkça alışıyormuş gözler.
Konuyu takipteyim.

Araba kullanmak,bisiklet sürmek gibi bir motor beceriymiş aslında. Yaptıkça alışılacak bir şey. Takabilme adımını geçebilsek. Çıkartması kolay mesela

Evet hanımlar lens takmaya zamanla alışıyorsunız. En başta takmaya korkmanız, takarken ellerinizin titremesi olsun ya da lensi tam oturtamamanız bunların hepsi normal. Numaralı lens takan yakınlarım ilk günlerde o lensi takmak için aynanın karşısında belki kırk dakika uğraştılar ama şimdi çok kısa bir sürede takabiliyorlar

Ay benim de almam gerek, nasıl kullanacağım hiç bilmiyorum, etrafımda kullanan da yok, video izleyerek öğrenirim artık.

niye doktor takti ya ne alaka?
ben olsam ben de kirpistiririm gözümü kolay mi?
ben yillarca lens taktim bazen cok kolay bazen cok zor:) bazen denerim denerim olmaz, gözlük takarim bazen cikarmaya calisirim cikmaz - birkac saat sonra tekrar denerim.
artik takmiyorum birkac senedir ama yine alacagim. takmama sebebim lensi takamadigimi zannederken meger takmisim- ama gozkapagimin ustunde kalmis. ben de düşürdüm sandim ara ara bulamadim - muze tuvaletindeydim ugrasmadim da cok. ertesi gun yeni lens taktim falan derken az daha kör olacaktim cok pis enfeksiyon oldu da zor farkettim lens oldugunu.
yani coooooook dikkat et

Ay benim de almam gerek, nasıl kullanacağım hiç bilmiyorum, etrafımda kullanan da yok, video izleyerek öğrenirim artık.
Ben 3 yaşımdan beri gözlük kullanıyorum. Gözlüğü seviyorum ama annem gençsin lens de kullan vs diyordu. Gelinlikle gözlük olmazmış vs. Ben kendimi gözlüklü de seviyorum gelinlikte olsa ne olacak ki.Şu an evlilik planım da yok gerçi ama değişiklik olsun,korkularımın üzerine gideyim diye denedim bakalım. Takma kısmını da yapabilirsem güzel olacak

Alışırsın ilk zamanlar vakit alır sonra 3-5 saniye.

Çok geçmiş olsun. Göz kapağının üstünde kalınca göz kırpıştığında göze geri gelmiyor mu ki ?

Lens deneme günleri varmış hastanede. O güne randevu verdi. Lens numarasını belirledikten sonra taktı direkt gözüme. O olaydan sonra korkunuzdan mı takmıyorsunuz yani

İlk zamanlar ne kadar uğraşıyordum.
İlk çıkarışım bile çok uzun sürmüştü.
Doktor saçmalamış.

Çok geçmiş olsun. Göz kapağının üstünde kalınca göz kırpıştığında göze geri gelmiyor mu ki ?
ya ben anlasam cikarmaya uğraşırdim ama ben düştü sandim lens gune devam ettim. sonraki aksam da tiyatro vardi yeni lens paketi actim gittim tiyatroya. oyun izlerken birden sag gozum cok yandi acamadim falan, o karanlikta zar zor çıkardım. ertesi gün gozum kipkirmizi olmustu, gozkapagim da büyümüştü. dedim "dün oyun izlerken pis elle çıkarttım mikrop kapmıştır , pazartesi giderim doktora"
derken sonraki gün daha kötü uyandım aynaya bir baktim ki lens gozumde. zamanla inmis heralde.
hemen kostum göz acile.
bayagi antibiyotik falan kullandim. doktor beni uyardi - dedi cok dikkat et, lensle banyoya giriyorlar gozlerini kaybediyorlar. unutma bir daha lensini
Lens deneme günleri varmış hastanede. O güne randevu verdi. Lens numarasını belirledikten sonra taktı direkt gözüme. O olaydan sonra korkunuzdan mı takmıyorsunuz yanşimdilerde
yok korktum değil de dedim demek ki benim gibi özensiz insanlara göre değilmiş dedim biraktim:)
şimdilerde yeniden alacagim ama özel günlerde güzel elbiselerleyken gözlük yakismaz diye nadir zamanlarda takmak icin.

İlk takmaya çalışırken dakikalarca uğraştım. Çıkartırken de sizin gibi 10-15 dk gözünün içini parmaklamıştım korkunçtu. Sonra takıp çıkarmaya alıştım.
Gayet normal aslında neden kesin bir dil kullandı anlamadım.

Takarken yukarı bakıyorum. Dolayısı ile lens odak noktamda olmadığı için kırpıştırma sorunu minimuma iniyor. Tabi irise değil gözün beyazına bırakmış oluyorsunuz, bir kaç kez kırparak yerine oturtabilirsiniz.
Çıkartırken yine yukarıya bakıp gözümün altından parmak uçlarımla bir tür mini cımbızlama yapıyorum. En hızlı yöntem bu oldu benim için.

Lense musluk suyu asla değmemeli. Çünkü içindeki bazı parazitler lens vesilesi ile göze bulaşıp körlüğe kadar götürebiliyor. Vaka görülme sıklığı azda olsa göz dokusunu yeme ihtimali olan bu asalaklar telafisi mümkün olmayan bir zarar verebilir.

Burada genelde bahsedilmeyen bir detay var. Zaten lens veya lens kabını kimse musluk suyu ile yıkamaz. O yüzden asıl tehlike bu değil. Lensten önce elinizi yıkadınız; henüz ıslakken lensi avucunuza almamalısınız. Kuruması gerekiyor. Kurutmak için havlu kullanılmaz çünkü yine mikrop bulaşma ihtimali var. Kağıt havluyu başarı ile kullananlar gördüm. Ancak sanırım benim gözüm çok hassastı, bu şekilde illa lense takılan birşey gözüme batıyor.
El mankeni gibi ellerim havada hiçbir yere dokunmadan kurumasını bekleyip lens takmama rağmende bazı günler gözüme hep batardı. Birinci zorluğu burda.

İkincisi uzun süreli kullanım düşünülürse; göz sağlığı için lens kullanım saati 8'dir. En fazla 10'a sarkmalı. Bunu zorlasanız 12 yaparsınız. Ancak uyanık kaldığımız saatler bundan fazla. Gözümüz ise uzun süreli düzenli kullanımlarda lensi uyanır uyanmaz takıp uyumadan hemen önce çıkarmaya müsait değil. Göz kuruluğu yapıyor. Bu sebeplerden temelli kullanmıyorum.

Lens biraz serbest tavırlı olanlar için daha konforlu gibi ancak burda da tehlikesinden kaçınmak zorlaşıyor.
Göz korkutmuş gibi de olmayayım. Ama yıllar içinde birden fazla doktordan lens numarası aldım. Kendim araştırıp okurken ne doktorların, ne optik çalışanlarının lens kullanımının ciddi noktalarına yeterince değinmediklerini farkettim. En azından bana denk gelenler böyleydi.
Yeni kullanmayı düşünenler için tecrübe anlamında paylaşmış olayım. Her seferinde hijyene itina göstermek sizi bunaltacaksa lens kullanmayı bir kez daha düşünün.

Ablam da yıllar önce lens kullanıyordu gözlerini kırpıyordu sürekli. Ayna karşısında uzun bir süre bekleyip takmaya çalışıyordu. Sonrasında daha kolay takmaya başladı. En son lazer ameliyatı oldu kurtuldu. Bende miyop, astigmat, katarakt, tavuk karası( gece körlüğü) var ama doktorum katarakt ameliyatına ihtiyacım olmadığını, tüm harfleri gördüğümü, görmemde bir sorun olmadığını söyledi.

ilk zamanlar çok zor oluyor ama sonra elin alşır. tek gözünü kapatmaya çalış takarken. yani lens takmadığın diğer gözünü. takacağın gözünü de göz kapağına kadar kaydır en tepeye bakar gibi, o şekilde boş kalan kısma lensi sal sonra sağa sola yukarı aşağı bakarak oturmasını sağla.aynı şekilde sağa yada sola bakarak da yapabilirisn. sağa bakıyorsan lensi sola sola bakıyorsan sağa boş yere bırak lensi

Tek gözümü kapatarak deneme taktiği iyi gelecek galiba. Şimdi denedim tek gözüm kapalıyken diğerine dokunmayı. Daha az refleks oluyor tüm refleksi diğer gözü kapatmaya verdiğim için. De
Deneyeceğim bu yöntemle tekrar. Takmak çıkarmaktan daha kolay sanmıştım ama gözüme lensin ıslaklığı değince bir tuhaf oluyorum

İlk biraz zor oluyor birkaç gün sonra alışıyorsun kendinin takması daha kolay . Ben 10 seneyi geçti kullanıyorum 1 saniye de takıyorum 1 saniye de çıkarıyorum

İlk biraz zor oluyor birkaç gün sonra alışıyorsun kendinin takması daha kolay . Ben 10 seneyi geçti kullanıyorum 1 saniye de takıyorum 1 saniye de çıkarıyorum
Takarken ki o göze ıslaklık değmesi filan korkutuyor. Çıkarmayı başardım. Takmayı da başarsam tamamdır takamayınca hiç yapamıycan zannediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…