Lensin kenarları gözüme değince batıyor gibi oluyor o kısmı da mı ıslatmak gerekiyor ? Bir de sizin de mi ilk denemenizdiDemin ilk defa kendim taktım kızlar, hiç korkmayın, 3 dk bile sürmedi. Gözlerimi ellerimle açtım hem de gözlerimi büyüttüm bereltme gibi. Göz bebeklerimi kaş ortasına doğru bakarak aksi yönde aşağı köşe kısımda lensi takmaya çalıştım. Ve takarken parmağımı çekmeden alt göz kapağımı kırparak lensi göze aldım. Önemli olan kırpmamaya çalışmak galiba, içimden 5e kadar saymadan kırpmayacağım dedim.
Dün de çıkardım, o da kısa sürdü ama takmak daha kolay geldi. Galiba Yanlış çıkardım. Tüy çıkarır gibi en kenarına getirdim öyle çıkardım ama çıkarınca lensler katlandı. Umarım böyle bozmam lensi.
Olmasa bırakırım deyin, kendinizi rahatlatın önce. İstemsizce gözümüzü kırpıyoruz o yüzden zor oluyor. Öncesinde sakin zamanınızı seçin, illa bu gün takmak zorunda değilim deyin ve gözünüzü açınca da dediğim gibi 3 saniye kırpmam diye saymaya başlayın. Çok rahatlatıyor. Ben de başta korktum, çoğu kişi zorlandım yazmıştı ama çok çok rahatmış inanın. 5-6 kere deneyin olmasa kendinizi yormayın çünki stress yaptıkça gözü daha fazla kırpıyoruz.Ben uğraşıp yapamayınca stres oluyorum bırakıyorum denemeyi. Pes etmiycem amaa
Bende öyle batma olmadı belki de bu yüzden rahat taktım. Suyunu mu az koyuyorsunuz ya markayla mı alakalı, belki çok deneyince gözünüzü incitmişsiniz. Bende dün optikçi taktı, o da rahat takmıştı 3 dk ancak sürdü. bu gün de kendim taktım, rahat oldu eşim bile şaşırdı nasıl taktın diye. Sizde belki ilk takan dr kötü yaptı diye fazla stresse soktu.Lensin kenarları gözüme değince batıyor gibi oluyor o kısmı da mı ıslatmak gerekiyor ? Bir de sizin de mi ilk denemenizdi
Evet öyle yapayım kendimi çok kasıyorum 3-4 gündür beynimi meşgul ediyorOlmasa bırakırım deyin, kendinizi rahatlatın önce. İstemsizce gözümüzü kırpıyoruz o yüzden zor oluyor. Öncesinde sakin zamanınızı seçin, illa bu gün takmak zorunda değilim deyin ve gözünüzü açınca da dediğim gibi 3 saniye kırpmam diye saymaya başlayın. Çok rahatlatıyor. Ben de başta korktum, çoğu kişi zorlandım yazmıştı ama çok çok rahatmış inanın. 5-6 kere deneyin olmasa kendinizi yormayın çünki stress yaptıkça gözü daha fazla kırpıyoruz.
Bir de optikçi dedi, lensi birkaç kere deneyip takamayınca yeniden solüsyona batırın çıkarın dedi. Kurumasın lens.Evet öyle yapayım kendimi çok kasıyorum 3-4 gündür beynimi meşgul ediyor
Evet ilk takan doktor da 2-3 dakikada taktı iki gözüme de kısa sürdü. Ama sen takamazsın bu kadar kırparak filan deyince olumsuz etkiledi galiba. Lens gözümdeyken batma vs olmadı. Galiba kenarlarını çok ıslatmıyorum diye öyle oluyor. Bir de dün baya iyi yerleştirdim filan tam olacakken üst göz kapağim kapanıyor. Bir de gözün alışkın olduğu bir şey de değil tehlikeli bir şey sanıyor. Bugün üst kapağı da tutarak yapmaya çalışıcamBende öyle batma olmadı belki de bu yüzden rahat taktım. Suyunu mu az koyuyorsunuz ya markayla mı alakalı, belki çok deneyince gözünüzü incitmişsiniz. Bende dün optikçi taktı, o da rahat takmıştı 3 dk ancak sürdü. bu gün de kendim taktım, rahat oldu eşim bile şaşırdı nasıl taktın diye. Sizde belki ilk takan dr kötü yaptı diye fazla stresse soktu.
Onu da deneyeyim teşekkürler. Ben doktora gitmeyi bile istemiyordum lens için. Gittim ,lens takıldı, kendim çıkarabildim bu aşamaları iyi ilerlettim diye kendimi motive ediyorumBir de optikçi dedi, lensi birkaç kere deneyip takamayınca yeniden solüsyona batırın çıkarın dedi. Kurumasın lens.
bana çıkarmak takmaktan zor geldi, bakalım bu akşam nasıl çıkaracağım. Başım birkaç kere çok çok hafif döndü, daha çok bulanıklık oluyor ara sıra sonra geçiyor. Gözlüğe ilk başladığımda başım daha çok dönmüştü.Onu da deneyeyim teşekkürler. Ben doktora gitmeyi bile istemiyordum lens için. Gittim ,lens takıldı, kendim çıkarabildim bu aşamaları iyi ilerlettim diye kendimi motive ediyorum
Bir de lensle 360 derece her yeri çok net görünce insanın bir başı dönüyor. Bu normal mi ?
Ben yanımda lens kullanan kuzenim varken çıkarmıştım. Lensi köşeye çekince iki parmağı cımbız gibi yapınca alınıyor. Eğer yapamazsanız yanınızda birisi komut versin lensin nerede olduğuyla ilgili. Takmak daha kolaydır lens göze girince yolunu bulur demiştim ama öyle olmadı. Sizin 3-5 saniye göz kırpmama taktiğiyle demeyeceğim birazdanbana çıkarmak takmaktan zor geldi, bakalım bu akşam nasıl çıkaracağım. Başım birkaç kere çok çok hafif döndü, daha çok bulanıklık oluyor ara sıra sonra geçiyor. Gözlüğe ilk başladığımda başım daha çok dönmüştü.
Ben parmağımı cımbız gibi yapamadım, lensi sürükleyip çıkardım hiç iyi değil böyle herhalde. Umarım olur zaten kaçacak yeri yok mutlaka olduracağız :)Ben yanımda lens kullanan kuzenim varken çıkarmıştım. Lensi köşeye çekince iki parmağı cımbız gibi yapınca alınıyor. Eğer yapamazsanız yanınızda birisi komut versin lensin nerede olduğuyla ilgili. Takmak daha kolaydır lens göze girince yolunu bulur demiştim ama öyle olmadı. Sizin 3-5 saniye göz kırpmama taktiğiyle demeyeceğim birazdan
Lensi önce köşeye çekmek gerek. Sonra da cımbız gibi almak gerekiyor. Bir de parmakların çok ıslak olmaması gerek öyle olunca lens kayıyor parmaklardanBen parmağımı cımbız gibi yapamadım, lensi sürükleyip çıkardım hiç iyi değil böyle herhalde. Umarım olur zaten kaçacak yeri yok mutlaka olduracağız :)
Bu akşam böyle deneyeyim, deneme yanılma sonrası öğreneceğiz. Gözlükten daha kolay lens, ben artık zor dönerim gözlüğeLensi önce köşeye çekmek gerek. Sonra da cımbız gibi almak gerekiyor. Bir de parmakların çok ıslak olmaması gerek öyle olunca lens kayıyor parmaklardan
Ben gözlüğü 3 yaşından beri kullandığım için çok alıştım. Lense alışmak daha uzun sürecek gibi.İlk gün takınca her yandan ışık gelince bir değişik olmuştum , gözlükte belirli bir çerçeveden bakılıyor yaBu akşam böyle deneyeyim, deneme yanılma sonrası öğreneceğiz. Gözlükten daha kolay lens, ben artık zor dönerim gözlüğe
Acuvea oasy diye bir marka. En iyisi bu diyorlarevet kesinlikle görmediğin için göz açıp kapatma refleksi azalır açık gözünle de lense değil aksi yöne bakınca şak diye takabilirsin. hatta bir zaman sonra alışınca çıkarmak daha zor geliyor.
bu arada lens hangi marka? ben hala rahat bir lens bulamadım kendime
Çıkarmamak çok tehlikeli diyorlar suyun içinde ama ? Enfeksiyon kapan filan oluyormuş. Gece yatarken de mi çıkarmıyorsunuzBenim 20 senedir nıght and day
Denız havuz banyo hıcbırzaman cıkarmam . Hiç batma yanma olmuyor
Ben bu markadan aldım dün. Yıkanınca çıkarmasan sorun olmaz dediler mesela, sadece gece çıkarmam gerekiyor ama ben gene de yıkanınca çıkaracağım, risk almak istemiyorum.Acuvea oasy diye bir marka. En iyisi bu diyorlar
Evet doktor bana duş alırken çıkart demişti. Çok tehlikeliymiş göz mikrop kapabildiği içinBen bu markadan aldım dün. Yıkanınca çıkarmasan sorun olmaz dediler mesela, sadece gece çıkarmam gerekiyor ama ben gene de yıkanınca çıkaracağım, risk almak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?