- 10 Kasım 2017
- 121
- 38
- 98
- Konu Sahibi Selam4i28e7
-
Evet konu sahibi hazırda bekliyor gibi bahsetmiş. Okurken iç sesim şu oldu: MASUMAkademik kariyer hayali parcalanip eline verilmiş birisi olarak akademinin sizi beklemedigini soylemem lazim. Torpil olacak, o torpili kazanmak icinde ya birinin akrabasi olacaksiniz ya danismaninizin yapmak istemedigi tüm işleri siz yapacak ve nefes almadan ucretsiz sekilde (daha ogrenciyken) calismaya baslayacaksiniz.
Su an mantıken kpss calisip atanmak sonrasinda doktora icin hazirlanip doktoraya baslamak sanirim... 20 yil sonrasi icin akademisyenlik dusuncem ortaokul seviyesindeki ogrenciler icin verimli olamayacagimi dusunmemden dolayi.Akademisyen olmak istiyorsanız doktoraya bir an önce başlamanız lazım. Torpiliniz yoksa 20 yıla size anca kadro açılır zaten.
Evet konu sahibi hazırda bekliyor gibi bahsetmiş. Okurken iç sesim şu oldu: MASUM
20 yil sonra akademisyen nasil olacaksınız.. ben yüksek lisans ve doktora yapmış bir insanim. Docentlige başvurdum. Bugun yarin açıklanır. 20 yil öğretmenlik yapmis biri neden akademisyen olarak kabul edilsin.. Ömrünü akademisyenlige, bilime vakfetmis insanlar olarak bize haksızlık olmaz mı.27 yaşındayım yuksek lisansimi yaptim doktoradan devam etmeyeceğim hedefim ogretmen olarak atanmak. Bundan 20 yil sonra ogretmenlikte verimli olacağımi düşünmuyorum tam tersi bu sefer akademisyenligin bana uygun oldugunu düşünüyorum. Meslek seçerken 20 yil sonrasini dusunmek normal mi?
Öğretmenler de yüksek lisans ve doktora yapabiliyor…20 yil sonra akademisyen nasil olacaksınız.. ben yüksek lisans ve doktora yapmış bir insanim. Docentlige başvurdum. Bugun yarin açıklanır. 20 yil öğretmenlik yapmis biri neden akademisyen olarak kabul edilsin.. Ömrünü akademisyenlige, bilime vakfetmis insanlar olarak bize haksızlık olmaz mı.
27 yaşındayım yuksek lisansimi yaptim doktoradan devam etmeyeceğim hedefim ogretmen olarak atanmak. Bundan 20 yil sonra ogretmenlikte verimli olacağımi düşünmuyorum tam tersi bu sefer akademisyenligin bana uygun oldugunu düşünüyorum. Meslek seçerken 20 yil sonrasini dusunmek normal mi?
O kadroları kisiye ozel aciyorlar. Atiyorum ben "pantolonlarda 2 dugme yerine tek dugme kullaniminin kazandirdigi vakit" uzerine calisma yapıyorum.Eğitim fakültelerinde 10-15 sene öğretmenlik yapıp, daha sonra akademiye geçmiş çok hoca gördüm. Eğitim fakültesi mezunu birçok kişi önce meb'te öğretmenlik yapıyor, sonra akademiye geçiyor. 20 sene sonra dr öğretim üyesi olarak sanırım atanabilirsin. Zor ya da imkansız değil.
Ben yerinde olsam gençken doktoraya devam eder, doktorayı meb'te çalışırken tamamlar, açılan kadrolara başvurur, duruma göre karar verirdim.
Yuh ya…O kadroları kisiye ozel aciyorlar. Atiyorum ben "pantolonlarda 2 dugme yerine tek dugme kullaniminin kazandirdigi vakit" uzerine calisma yapıyorum.
Ilana direkt tırnak içindeki kismi yazip, bu konu uzerine yuksek lisans yapmış olma sarti koyuyorlar. Tesadufe bakin ki bunun uzerinede arastirma yapmis bi ben varim Türkiye de. Tez konusunu birebir ilana koyuyorlar, noktasindan virgulune kadar
Yuh ya…
Deşsem daha neler bulurum. Bizzat yuksek lisans konusunu yazan üniversiteler oluyor. Yuh dersiniz. Neyse zor işler yani :)Guncel bir ilandan ss aldim. Ben iibf mezunuyum o yuzden kendi alanimla ilgili olanlari isaretledim.
3 alan belirtip, bu konularda calisma yapmis olmak diyor. Ayni anda hepsini yapan kac kisi cikar acaba :)
Bir ara hobim, ilanların kime açıldığını bulmaktı. Sonra ise pes ettim. Artık keyif vermiyor.O kadroları kisiye ozel aciyorlar. Atiyorum ben "pantolonlarda 2 dugme yerine tek dugme kullaniminin kazandirdigi vakit" uzerine calisma yapıyorum.
Ilana direkt tırnak içindeki kismi yazip, bu konu uzerine yuksek lisans yapmış olma sarti koyuyorlar. Tesadufe bakin ki bunun uzerinede arastirma yapmis bi ben varim Türkiye de. Tez konusunu birebir ilana koyuyorlar, noktasindan virgulune kadar
Ama bu ilanlar görevde yükselenler için. Ben buna hak veriyorum. Kendi akademisyenleri doçent olmuştur, kadrosunu da yükseltmek için ilan açmaları gerekiyorGuncel bir ilandan ss aldim. Ben iibf mezunuyum o yuzden kendi alanimla ilgili olanlari isaretledim.
3 alan belirtip, bu konularda calisma yapmis olmak diyor. Ayni anda hepsini yapan kac kisi cikar acaba :)
Bir ara hobim, ilanların kime açıldığını bulmaktı. Sonra ise pes ettim. Artık keyif vermiyor.
Bazen genel ilanlar da açılıyor. Alınacağım halde başvurmadığım yerler oldu. Birkaç sene sonrasına öteledim başvurularımı ama o zaman da koca bir nah bulurum
Kadro bulmak isteyen CVsini güçlendirsin. Benim hala ümidim var.
Konu sahibi için de açıkçası belli bir yaştan sonra bilgiler bile değişiyorken akademik gelişmeleri nasıl yakalayacaksınız? Doktora öğretim üyesi için de bazı yerlerin puanlaması var. Kimse de sizin 20 küsur yıllık tecrübenizi hesaba katmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?