Şu an öğretmenlik yapmak istiyorum ama 20 yıl sonra akademisyenlik düşünüyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Selam4i28e7

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
121
38
98
30 yaşındayım yuksek lisansimi yaptim doktoradan devam etmeyeceğim hedefim ogretmen olarak atanmak. Bundan 20 yil sonra ogretmenlikte verimli olacağımi düşünmuyorum tam tersi bu sefer akademisyenligin bana uygun oldugunu düşünüyorum. Meslek seçerken 20 yil sonrasini dusunmek normal mi?

Son düzenleme:
20 sene biraz zor, kadro bulmaniz cok zorlasir. Doktoraniz bittikten sonra kadro aramaya baslarsiniz zaten kadrolar cok az acildigi icin baya zaman alir birine kabul almaniz. Icinize sinen olursa ogretmenlikten akademisyenlige gecersiniz, oyle yapan cok kisi tanidim.

P.S. Turkiye'de arastirma gorevlisiyken istifa edip yurtdisina yerlesmis doktora mezunu biri.

Akademik kariyer hayali parcalanip eline verilmiş birisi olarak akademinin sizi beklemedigini soylemem lazim. Torpil olacak, o torpili kazanmak icinde ya birinin akrabasi olacaksiniz ya danismaninizin yapmak istemedigi tüm işleri siz yapacak ve nefes almadan ucretsiz sekilde (daha ogrenciyken) calismaya baslayacaksiniz.

Evet konu sahibi hazırda bekliyor gibi bahsetmiş. Okurken iç sesim şu oldu: MASUM

Akademisyen olmak istiyorsanız doktoraya bir an önce başlamanız lazım. Torpiliniz yoksa 20 yıla size anca kadro açılır zaten.
Su an mantıken kpss calisip atanmak sonrasinda doktora icin hazirlanip doktoraya baslamak sanirim... 20 yil sonrasi icin akademisyenlik dusuncem ortaokul seviyesindeki ogrenciler icin verimli olamayacagimi dusunmemden dolayi.

Evet konu sahibi hazırda bekliyor gibi bahsetmiş. Okurken iç sesim şu oldu: MASUM

Yuksek lisans ogrencisiyken danismanimin eski danismani kitap cikaracagi icin tez konumu kitapla ayni yapmami istediler. Daha neler neler var. 2 saatlik uykuyla okula gidiyodum, yaptigim tum calismanin ustune coktuler. Gittim danismanima bu iste torpil var dedim "zamaninda bizim adimizada ilan acildi" dedi.
Hatta bilmem ne üniversitesi at yetistiriciligi(troll degil) bolumune bile adrese teslim ilan acilmisti.
Kimse bu kiside potansiyel var, basarili olur diye düşünmüyor. O yuzden bastan uyarmak istedim.
Ha kendisini gelistirmek istiyodue vs bu gibi sebeplerle tabi yl, doktora yapilabilir

20 yil sonra akademisyen nasil olacaksınız.. ben yüksek lisans ve doktora yapmış bir insanim. Docentlige başvurdum. Bugun yarin açıklanır. 20 yil öğretmenlik yapmis biri neden akademisyen olarak kabul edilsin.. Ömrünü akademisyenlige, bilime vakfetmis insanlar olarak bize haksızlık olmaz mı.

Öğretmenler de yüksek lisans ve doktora yapabiliyor…

Eğitim fakültelerinde 10-15 sene öğretmenlik yapıp, daha sonra akademiye geçmiş çok hoca gördüm. Eğitim fakültesi mezunu birçok kişi önce meb'te öğretmenlik yapıyor, sonra akademiye geçiyor. 20 sene sonra dr öğretim üyesi olarak sanırım atanabilirsin. Zor ya da imkansız değil.

Ben yerinde olsam gençken doktoraya devam eder, doktorayı meb'te çalışırken tamamlar, açılan kadrolara başvurur, duruma göre karar verirdim.

O kadroları kisiye ozel aciyorlar. Atiyorum ben "pantolonlarda 2 dugme yerine tek dugme kullaniminin kazandirdigi vakit" uzerine calisma yapıyorum.
Ilana direkt tırnak içindeki kismi yazip, bu konu uzerine yuksek lisans yapmış olma sarti koyuyorlar. Tesadufe bakin ki bunun uzerinede arastirma yapmis bi ben varim Türkiye de. Tez konusunu birebir ilana koyuyorlar, noktasindan virgulune kadar

Yuh ya…

20 yıl öğretmenlik yapan birini doktoraya nasıl alacaklar? Ayrıca bir öğretmenin en verimli zamanlarıdır 20 yıl sonrası. Bütün acemiliğini çekip mesleğin olgunluk çağı geldiğinde,öğrencilerinize en verimli olacağınız yıllarda bırakıp gidecek misiniz? Akademisyenlik istiyorsanız şimdiden başlayın. Anca yol alırsınız.

Aleste 2006 yılında derece yapıp profesörün odasındayken “baban isim yapmış biri,bu üninin de çoğu diğer ünilerin de kadrolarında hep diğerleri var,seni almazlar,alsalar da üç beş yıla kalmaz bir bahane bulup atarlar ya da meslekten ihraç ederler” denildiği için vazgeçmiş biriyim. İyi ki de vazgeçmişim. Şu anda nerelerde çürüyecektim kimbilir. Velhasılı torpilsiz,yandaşsız akademisyenlik de çok zor. İmkansız diyemem,olan arkadaşlarım vardır illa ki, ama harcanma ihtimali de yüksek.

Guncel bir ilandan ss aldim. Ben iibf mezunuyum o yuzden kendi alanimla ilgili olanlari isaretledim.
3 alan belirtip, bu konularda calisma yapmis olmak diyor. Ayni anda hepsini yapan kac kisi cikar acaba :)

Eklentiler

• Screenshot_20231118-180731_Adobe Acrobat.webp
    52 KB · Görüntüleme: 126
Guncel bir ilandan ss aldim. Ben iibf mezunuyum o yuzden kendi alanimla ilgili olanlari isaretledim.
3 alan belirtip, bu konularda calisma yapmis olmak diyor. Ayni anda hepsini yapan kac kisi cikar acaba :)
Deşsem daha neler bulurum. Bizzat yuksek lisans konusunu yazan üniversiteler oluyor. Yuh dersiniz. Neyse zor işler yani :)

Bir ara hobim, ilanların kime açıldığını bulmaktı. Sonra ise pes ettim. Artık keyif vermiyor.

Bazen genel ilanlar da açılıyor. Alınacağım halde başvurmadığım yerler oldu. Birkaç sene sonrasına öteledim başvurularımı ama o zaman da koca bir nah bulurum

Kadro bulmak isteyen CVsini güçlendirsin. Benim hala ümidim var.

Konu sahibi için de açıkçası belli bir yaştan sonra bilgiler bile değişiyorken akademik gelişmeleri nasıl yakalayacaksınız? Doktora öğretim üyesi için de bazı yerlerin puanlaması var. Kimse de sizin 20 küsur yıllık tecrübenizi hesaba katmaz.

Merhaba,
Gençken doktora yapmak ve kadro beklemek daha kolay diye düşünüyorum.
Hem çalışıp evlenip çoluk çocuğa karışıp bu işleri kovalamak imkansız değil, ama zor.
Hele ki öğretmenlik gibi eve bolca iş götürülen bir meslekte akademik çalışmalarınıza bir akademisyen kadar vakit ayıramazsınız. Kongreler, konferanslar, çalıştaylar, bildiriler, makaleler... akademisyen iseniz hem teşvik, hem de zaman bulmanız kolay olur. Okul idaresi sizi destekliyorum dese bile, öğrencilerinizin dersi bir iki boş geçtiğinde sorun yaşatacaktır.
Devlette kadro bulmaya çalışırken özel üniversitelerde de ders verebilirsiniz.
Kolay gelsin.

Ama bu ilanlar görevde yükselenler için. Ben buna hak veriyorum. Kendi akademisyenleri doçent olmuştur, kadrosunu da yükseltmek için ilan açmaları gerekiyor

Ay onu bende yapiyodum. Bayadir ilan bakmiyodum, artik dolayli yoldan kisiye ozel acmaya baslamislar.
Spesifik bölümlerde belki liyakat vardir bilemiyorum. Ama bildigim tek sey yemek yerkrn bile para almadigin işin angaryasini yapmak zorunda oldugun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…