- 15 Şubat 2015
- 13.376
- 47.268
- 798
- Konu Sahibi Selam4i28e7
-
Ama bu ilanlar görevde yükselenler için. Ben buna hak veriyorum. Kendi akademisyenleri doçent olmuştur, kadrosunu da yükseltmek için ilan açmaları gerekiyor
Ar görlükte torpil daha çok olduğu için ümidimi kesmiştim çoktan. Zaten artık öğrenci olma durumu ve yaş sınırı var, benden geçti. Öğretim üyesiyken angarya iş daha az. Vakıflar sömürüyor ama. Neredeyse paspas yaptıracaklar boş vakitlerindeAy onu bende yapiyodum. Bayadir ilan bakmiyodum, artik dolayli yoldan kisiye ozel acmaya baslamislar.
Spesifik bölümlerde belki liyakat vardir bilemiyorum. Ama bildigim tek sey yemek yerkrn bile para almadigin işin angaryasini yapmak zorunda oldugun
Ve hiç birini yapmamış birini alır otuttururlarDeşsem daha neler bulurum. Bizzat yuksek lisans konusunu yazan üniversiteler oluyor. Yuh dersiniz. Neyse zor işler yani :)
Ar görlükte torpil daha çok olduğu için ümidimi kesmiştim çoktan. Zaten artık öğrenci olma durumu ve yaş sınırı var, benden geçti. Öğretim üyesiyken angarya iş daha az. Vakıflar sömürüyor ama. Neredeyse paspas yaptıracaklar boş vakitlerindeBaşka temizlik işleri yapanı duydum da Arkadaşıma ayıp olmasın diye detay vermeyeyim.
Eşimin abisinin de ömrü çürüdü bu yolda. Hala da kadro alabilmiş değil ama derslere giriyor nasıl oluyor tam bilmiyorum ben de.Deşsem daha neler bulurum. Bizzat yuksek lisans konusunu yazan üniversiteler oluyor. Yuh dersiniz. Neyse zor işler yani :)
Onlarda da sozlesmeli personel olayi oluyo sanirim tam bilmiyorum bendeEşimin abisinin de ömrü çürüdü bu yolda. Hala da kadro alabilmiş değil ama derslere giriyor nasıl oluyor tam bilmiyorum ben de.
Kadrosuz biri ücret karşılığı ders verebiliyor ama bunun vakıflarda olduğunu biliyorum. Ayrıca devlette kadrosu olanlar da başka üniversitelerde ücret karşılığı ders verebiliyor. Ücretli öğretmenin üniversite versiyonu.Eşimin abisinin de ömrü çürüdü bu yolda. Hala da kadro alabilmiş değil ama derslere giriyor nasıl oluyor tam bilmiyorum ben de.
Hepimiz insanız, dönem dönem farklı planlarımızın olması, değişiklik aramamız çok normal. Bir meslek sizi tanımlayacak değil ya istediğiniz zaman işinizi değiştirirsiniz :)27 yaşındayım yuksek lisansimi yaptim doktoradan devam etmeyeceğim hedefim ogretmen olarak atanmak. Bundan 20 yil sonra ogretmenlikte verimli olacağımi düşünmuyorum tam tersi bu sefer akademisyenligin bana uygun oldugunu düşünüyorum. Meslek seçerken 20 yil sonrasini dusunmek normal mi?
Bazen çok mantıklı bir karar oluyor. Lisedekiler daha iyi anlıyordur dersiAkademiyi bırakıp öğretmenliğe geri dönen matematikçi arkadaş vardı. Hikâye bu kadar
Öğrencilerden değil de diğer akademisyenlerden falan yakınıyordu çok da hatırlamıyorumBazen çok mantıklı bir karar oluyor. Lisedekiler daha iyi anlıyordur dersi
Herkes kendi ekmegini yer. Devlet bana bu hakki veriyorsa sayet baskasina bir sey demek dusmez. Ogretmenlikten akademisyenlige gecisi daha saglikli buluyorumdur belki.20 yil sonra akademisyen nasil olacaksınız.. ben yüksek lisans ve doktora yapmış bir insanim. Docentlige başvurdum. Bugun yarin açıklanır. 20 yil öğretmenlik yapmis biri neden akademisyen olarak kabul edilsin.. Ömrünü akademisyenlige, bilime vakfetmis insanlar olarak bize haksızlık olmaz mı.
Kararimi verdim doktoradan devam edeceğim. 20 yil sonra akademik kariyer yolundan devam etme istegim varsa bunu suanda yapabilirimEğitim fakültelerinde 10-15 sene öğretmenlik yapıp, daha sonra akademiye geçmiş çok hoca gördüm. Eğitim fakültesi mezunu birçok kişi önce meb'te öğretmenlik yapıyor, sonra akademiye geçiyor. 20 sene sonra dr öğretim üyesi olarak sanırım atanabilirsin. Zor ya da imkansız değil.
Ben yerinde olsam gençken doktoraya devam eder, doktorayı meb'te çalışırken tamamlar, açılan kadrolara başvurur, duruma göre karar verirdim.
Kararımı verdim su an aklimda olmayan bir seyde 20 yil sonra tekrardan istegimin olacagini dusundugum icin doktoradan devam edecegim. Kadro alirim veya alamam kaybedecek bir şeyim yok.Bir ara hobim, ilanların kime açıldığını bulmaktı. Sonra ise pes ettim. Artık keyif vermiyor.
Bazen genel ilanlar da açılıyor. Alınacağım halde başvurmadığım yerler oldu. Birkaç sene sonrasına öteledim başvurularımı ama o zaman da koca bir nah bulurum
Kadro bulmak isteyen CVsini güçlendirsin. Benim hala ümidim var.
Konu sahibi için de açıkçası belli bir yaştan sonra bilgiler bile değişiyorken akademik gelişmeleri nasıl yakalayacaksınız? Doktora öğretim üyesi için de bazı yerlerin puanlaması var. Kimse de sizin 20 küsur yıllık tecrübenizi hesaba katmaz.
Haklısınız iki isi birden yurutmek cok zor olur. Su an istedigimi dusunmedigim bir isi 20 yil sonra isteyecegimi dusunuyorum. Demek ki akademik kariyeri bi yandan da istiyorum fark etmeden. O yuzden kendimi doktoraya odaklayip bu yoldan ilerleyecegim. Tavsiyeniz icin teşekkürler.Merhaba,
Gençken doktora yapmak ve kadro beklemek daha kolay diye düşünüyorum.
Hem çalışıp evlenip çoluk çocuğa karışıp bu işleri kovalamak imkansız değil, ama zor.
Hele ki öğretmenlik gibi eve bolca iş götürülen bir meslekte akademik çalışmalarınıza bir akademisyen kadar vakit ayıramazsınız. Kongreler, konferanslar, çalıştaylar, bildiriler, makaleler... akademisyen iseniz hem teşvik, hem de zaman bulmanız kolay olur. Okul idaresi sizi destekliyorum dese bile, öğrencilerinizin dersi bir iki boş geçtiğinde sorun yaşatacaktır.
Devlette kadro bulmaya çalışırken özel üniversitelerde de ders verebilirsiniz.
Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?