Şu an öğretmenlik yapmak istiyorum ama 20 yıl sonra akademisyenlik düşünüyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ar görlükte torpil daha çok olduğu için ümidimi kesmiştim çoktan. Zaten artık öğrenci olma durumu ve yaş sınırı var, benden geçti. Öğretim üyesiyken angarya iş daha az. Vakıflar sömürüyor ama. Neredeyse paspas yaptıracaklar boş vakitlerinde Başka temizlik işleri yapanı duydum da Arkadaşıma ayıp olmasın diye detay vermeyeyim.

Kadro bulmak zor ama imkansız değil ve her akademik camiada yükselen torpilli değil. Kadro bulmak istiyorsanız yeni açılan üniversiteleri de göz ardı etmeyin. Sadece büyükşehir olsun diye düşünmemek lazım.
Akademik camiada yaşı geçmiş, yükselme ve çalışma hevesi olmayan doktoralı araştırma görevlisi de çok var. Onlar varken o bölüme bir de 20 yıl kenarda bekleyen birinin pek şansı yok.
Büyük şehirlerde çok özel üniversite var, en az yüksek lisans mezunu, bir kaç çalışma yapmış biriyseniz onlardan birinde kadro bulmadan da derse girmek de kolay.

Ne temizligi ya yuh. Hayallerinin peşinden gitmek isteyen insana reva mi bu

Vakıf üniversiteleri tanıtım amaçlı yaşlı başlı, ünvanlı kişileri bile kullanır. Kadrolu değil ama dışarıdan bazı vakıf üniversitelerinde derse girdiğiniz zaman ders saati başına MEB in 4 katı ücreti alabilirsiniz.

Komisyonlar birimler müdürlükler vb ile ilgili daha önce Bilgisi ve tecrübesi olmadan, özellikle doçent olarak alınan kişilerden kendi adıma haz etmiyorum. Sadece akademik çalışma ya da ders odaklı devam etmeyi tercih ediyorlar. Görev tanımlarında ek görev verilmesi uygun olsa da suya sabuna dokunmayı istemiyorlar. Üniversitenin tüm yükünü aynı insanlar paylaşmak zorunda kalıyor.
Dr öğretim üyesi için kesintisiz bir lisansüstü sürecinin ardından katılım olumlu dahi olabilir. Ancak kesintili lisansüstü eğitimi ve ileri yaş tam tersine oldukça olumsuz.

Deşsem daha neler bulurum. Bizzat yuksek lisans konusunu yazan üniversiteler oluyor. Yuh dersiniz. Neyse zor işler yani :)
Eşimin abisinin de ömrü çürüdü bu yolda. Hala da kadro alabilmiş değil ama derslere giriyor nasıl oluyor tam bilmiyorum ben de.

Bir yerlerde dayısı olmayan ne şimdi ne ilerde bu kadrolara yerleşir. Adamlar önce seçip sonra ona göre ilan açıyor.

Eşimin abisinin de ömrü çürüdü bu yolda. Hala da kadro alabilmiş değil ama derslere giriyor nasıl oluyor tam bilmiyorum ben de.
Kadrosuz biri ücret karşılığı ders verebiliyor ama bunun vakıflarda olduğunu biliyorum. Ayrıca devlette kadrosu olanlar da başka üniversitelerde ücret karşılığı ders verebiliyor. Ücretli öğretmenin üniversite versiyonu.

Hepimiz insanız, dönem dönem farklı planlarımızın olması, değişiklik aramamız çok normal. Bir meslek sizi tanımlayacak değil ya istediğiniz zaman işinizi değiştirirsiniz :)

Herkes kendi ekmegini yer. Devlet bana bu hakki veriyorsa sayet baskasina bir sey demek dusmez. Ogretmenlikten akademisyenlige gecisi daha saglikli buluyorumdur belki.

Kararimi verdim doktoradan devam edeceğim. 20 yil sonra akademik kariyer yolundan devam etme istegim varsa bunu suanda yapabilirim

Kararımı verdim su an aklimda olmayan bir seyde 20 yil sonra tekrardan istegimin olacagini dusundugum icin doktoradan devam edecegim. Kadro alirim veya alamam kaybedecek bir şeyim yok.

Haklısınız iki isi birden yurutmek cok zor olur. Su an istedigimi dusunmedigim bir isi 20 yil sonra isteyecegimi dusunuyorum. Demek ki akademik kariyeri bi yandan da istiyorum fark etmeden. O yuzden kendimi doktoraya odaklayip bu yoldan ilerleyecegim. Tavsiyeniz icin teşekkürler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…