şu an tek derdim..

ozlemdenz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
1.238
778
38
30
Kızlar merhaba ben 7 haftalık hamileyim hep dikkat etmem söylenıyo etraftan doktorum normal ev işlerini yapabılırsın yürüyüş de yapabılırsın dıyo. ben yürüyüş yapıyorum hergün kesın. ama ev işlerini ne kadar yapmam gerektıgını hala çözemedım bazen aşırı yapıyorum belım falan agrıyo bazen yapmıyorum ev berbat oluyo. bana yardımcı olcak bırılerı var mı? söyle süpürge yap toz alma ya da şunu yap bunu yap dıye detaylı anlatcak bırılerı ? kendınız yaptıklarınızı yapmadıklarınızı da anlatırmısın siz kaç haftalık hamilesiniz ve neler yapıyosunuz ? yorum yazan herkese tesekkurlerrr

herkesin hamileligi bir olmaz, etrafi dinlemekdense kendini dinlemelisin
sana en iyi geleni kendin bilebilirsin
kimyasal maddelerden, kokulardan uzak dur önemlisi bu bence

Cnm ben her isi yapiyorum cam siliyorum supurge yapiyorum herisi kisaca
Ama ilk uc ay boyle agir biseyleri cekme
Bi oda supur dinlen yorulmadan temizligini yap yani ben ilk uc ay camda silmedim daha dikkat ettim yavas ve yorulmadan yaptim temizligimi 2 saatte yapacagima 4 saatte yaptim

Kendini yormadan,stres olmadan yapabildiğin kadar yap. Ben doğuma günler kala tüm evi kendim temizledim,perde filan asılmaz diyorlar ama düşük tehlikesi yoksa saçma geliyor bana. Tek yapacağın şey,kimyasalları hayatından çıkar,solumamaya çalış

Cnm ben her isi yapiyorum cam siliyorum supurge yapiyorum herisi kisaca
Ama ilk uc ay boyle agir biseyleri cekme
Bi oda supur dinlen yorulmadan temizligini yap yani ben ilk uc ay camda silmedim daha dikkat ettim yavas ve yorulmadan yaptim temizligimi 2 saatte yapacagima 4 saatte yaptim
köpeğim var her gün süpürmem şart ama süpürge yapınca da baska bısey yapamıyorumcanım

Birgün evi sil süpür, ertesi gün çamaşır yıka ser, ertesi gün katlayarak topla, ertesi gün yerleştir. Ertesi gün tuvalet banyo temizliği. Hergün de yatmadan bulaşık bu kadar. Haftada bi iki silip süpürsen yeter. Gün içine yaya yaya dinlenerek yapın herşeyi. Öyle bir günde hepsine girişmeyin.

Kendini yormadan,stres olmadan yapabildiğin kadar yap. Ben doğuma günler kala tüm evi kendim temizledim,perde filan asılmaz diyorlar ama düşük tehlikesi yoksa saçma geliyor bana. Tek yapacağın şey,kimyasalları hayatından çıkar,solumamaya çalış
perde mi astın maşaallah. ben normalde zorlanıyorum perdede :)

Birgün evi sil süpür, ertesi gün çamaşır yıka ser, ertesi gün katlayarak topla, ertesi gün yerleştir. Ertesi gün tuvalet banyo temizliği. Hergün de yatmadan bulaşık bu kadar. Haftada bi iki silip süpürsen yeter. Gün içine yaya yaya dinlenerek yapın herşeyi. Öyle bir günde hepsine girişmeyin.
hergün süpürmem şart olmasa keske de böyle yapabılsem :)

Bende hiç bir problem yoktu şükür ama annemle eşim bu konuda fazla hassastılar. Yapmadıklarım, ağır kaldırmak, sürekli eğilip kalkacak işler yapmak, yükseğe uzanmak (ne alakaysa), 10 dk dan fazla iş yapmak (bu kadar zamanda biten iş mi var), çamaşır katlamak (faranjitim var çamaşır katlarken kalkan toz öksürük krizi yapıyor)... Ama bana göre bir risk yoksa aşırı olmamak kaydıyla herşey yapılır.

Yani ben bazen kısmet diyorum bu işler için, ben hamileliğimi 7+2 haftalıkken öğrenmiştim. O zamana kadar cam sildim, perde yıkadım,astım, ev süpürme,toz alma, yer silme işte temizlik deyince ne geliyorsa aklına. Sonrasında da yapmaya devam ettim. Hatta birgün komşum "kızım sen yapma eşin yapsın artık" demişti. Ama sanırım ilk zamanlar fazla uzanmamaya gayret gösterdim diye hatırlıyorum. Doğuma gitmeden önceki akşam da cam siliyordum :)
Bende köpek olduğu için mecbur hergün süpürüyordum.

Bende hiç bir problem yoktu şükür ama annemle eşim bu konuda fazla hassastılar. Yapmadıklarım, ağır kaldırmak, sürekli eğilip kalkacak işler yapmak, yükseğe uzanmak (ne alakaysa), 10 dk dan fazla iş yapmak (bu kadar zamanda biten iş mi var), çamaşır katlamak (faranjitim var çamaşır katlarken kalkan toz öksürük krizi yapıyor)... Ama bana göre bir risk yoksa aşırı olmamak kaydıyla herşey yapılır.
benım köpeğim var diye aıle büyükllerım gelmıyo bana. kayınvalidem gelır yakında o da hasta bıraz ıyılesse gelır ıns yanı

Back
X