• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu an tüp bebek tedavisinde olan arkadaşlar, yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?

Heyecan elbette olacak insanin aklina o kadar seyler geliyorki o kadar asama varki acaba nasil gececek diye illaki düsünüyorsun. Insallah son tedavin olur opuyorumnanaktan
eet canım,bende iğne fobisi de var 2 kat arttı düşüncem.
iğneyi görünce gülüyorum:)))
inşallah hepimisin son tedavisii olur..opuyorumnanaktan
burada birbirine destek olan bütün arkadaşları tebrik ve teşşeküür ediyorum.bu dertte olmayan bunu bilemez.birbirimizi en iyi anlayanımız yine birbirimiz.ben şimdi adetimi bekliyorum en kısa zamanda yeniden tedaviye başlayacağım.lütfen yumurta rezervi azlığında olanlar arkadaşlar size uygulanan ilaç protokollerini yazar mısınız? belki benim için de bir fikir olur...
ilk denememizde ankarada olmuştu.oradada hem yeterli yumurta yoktu sayıca. hemde büyüklük olarak yeterlideğildi.doktor bize bi dahaki sefere buraya gelirseniz farklı bir ilaç eşliğinde tekrar denerim dedi. son çare o ilaçmış... allem etti, kullem etti ilacın adını vermedi. sanki kendi üretmiş:))) derdi ne?: biz başka bi yere gitmeyelim...onun söylemediği şeyi internette buldum femera protokolü imiş. burada o kadar içten bi samimiyet varki; kimse kimsenin tedavisine art niyetle bakmıyor içten davranıyor. hatta birimiz hamiş olsak herkes onunla seviniyor. olmasa üzülüyor...en başlarda hilal 85 hamiş haberini alınca ne kadar sevindim, yada bi başkası hamiş olsa yine ne kadar sevinicez.. bu samimiyetin kalplerimizden gitmemesi dileğiyle, Rabbim hepimize şifalar versin, hepimize anneliği tattırsın, kucaklarımızı boş bırakarak bizi imtihan etmesin. minik minik yavruları görünce bizi ağlatmasın Rabbim... taedavimiz boyunca güzel düşünmeli, mutlu olmalı,tabiri caizse ev yansa umursamamalı. çünkü sonunda alacağımız hediye dünyanın en güzel şeyi... ne olur birbirimiz için dua edelimmmm. hadi herkese iyi akşamlar, yarın sabah burda hepinizi bekliyorum...

Allahım hepimisin gönlüne göre versin tatlım,ben lucrine başladım,yazacak bişeyim yok başka:))

kıslar araştırırken biyerde okdum,lucrini ben adet olana kadar kullanılacak biliyodum,preglyn ve Puregon adetken başlancak sanırım ama lucrinede devammış öylemi??
günde kaç iğne vuracağız yanii,bilenler yardımcı olursanız sevinirimm..

gülgüzeli lucrin ne için özel bi kullanmımı var yoksa folikül büytmek için mi veriliyor? kan sulandırıcı falan da var ya ben bugüne kadar hiç lucrin kullanmadım.. onu nasıl göbekten mi yapıyon? etkisi nasıl oluyor? ben gonalf, menegon ,cetrotide ve son günde ovitrelle kulandım. ama iğnelerin sayısı konusunda doktor seni nasılb ilgilendirise öyle yapıcan çünkü o senin muayene sırasında yumurtaların büyüklüğün göre söyleyecek bunu..

canım valla bende bilmiyorum tedavisi ne olacak? doktorla henüz ayrıntılı konuşamadık üzüntüen... araştırıyorum ama femera diye bişey duydum benim gibi yumurta sayısı az ve kalitesi düşük olanlara veriliyormuşşş:? ne kadar doğru bilmiyorum kullananlar yazsa bizde bilgileniriz, sen ne yaptın ağrın çok var mı? nasıl oldun, elinden geliyosa hiç kalkma yat. o zaman tutunma daha kolay oluyomuş..

Merhabalar,

Ben femara kullaniyorum. inanilmaz bir ilac hic bir yan etkisi yok..Bu benim ikinci tup bebek denemem.. Ilk seferinde ignelerden mahfolmustum ve yumurta sayim az demisti..en sonunda iki yuksek kaliteli embiryoyu transfer ettiler ama sonuc negatifti.. Bu arada Femara ile kisa protokol cok daha ucuz. Ilk kontrolum persembeye.. insallah allah bu sefer banada hayirlisi ile anne olmayi nasip eder.. Selamlar:Saruboceq::Saruboceq:

kıslar araştırırken biyerde okdum,lucrini ben adet olana kadar kullanılacak biliyodum,preglyn ve Puregon adetken başlancak sanırım ama lucrinede devammış öylemi??
günde kaç iğne vuracağız yanii,bilenler yardımcı olursanız sevinirimm..

Canım benim uzun protokolde adetin 21. günü lucrinle veya decapeptl denen iğnelerle başlanır. taki adet olana kadar kanaman başlayınca tedavi olduğun merkezi arayarak ben adet oldum muhtemelen adetin 2. yada 3. gününe randevu verecekler ve o gün yumurtalarına ve kanındaki hormon değerlerine göre yumurta geliştirici iğneler puregon, gonalf, gibi iğnelere başlayacaksın lucrin veya decapeptl önce vurunduğun üniteye göre ve durumuna göre düşürebilirler ama lucrin çatlatma iğnesini vuruncaya kadar vurunuyorsun. Şişesini görünce tedavi boyunca yeter mi diyorsun ama yetiyor ve artıyor bile bereketli bir iğneadet olana kadar lucrin kanamanla hormon değerlerine göre 2 iğne birden vurunuyorsun ama yumurtaların istedikleri ölçüde gelişmezse 1 günde 3 iğne birden vurunabiliyorsun.

Arkadaslar merhaba . Az once doktordan geldim tedavimin ve ignelerimin 4. gunu. ilk ultrosonumda sagda 1 solda 3 yumurta goruldu doktorumda yumurta sayimin az oldugunu soyledi ileriki gunlerde ne yapacagimiza karar verecegiz dendi belki dondurabiliriz dedi. . Ben bu duruma cok uzuldum sayi gercekten az mi? Tedavim de en yuksek dozdan devam ediyormus bu benim ilk denemem ne dersiniz

inşallahherşey yolundadır canım ben şuan eşimin kuzenini kendi doktoruma götürüyorum kendisinde yumurtlama sorunu var ve şuan tek yumurta ile tüp bebğe devam ediyoruz bugün yumurta alındı haber bekliyoruz

benim transferim de ocak 27 de yapıldı.
transfer sonrası eve geldiğimde 4 gün kadar inanılmaz kasık ağrıları çektim.sonra adet sancısı gibi devam etti.bu gün 8. gün bitti.ağrım kalmadı ama kasıklarımda fazla dolaşıp iş yapınca hafif bir ağrı ve batma hissi oluyor.
benim de transfer sonrası her gün artan miğde bulantım vardı.ben yumurta toplamadan sonra 8 gün dostinex diye bir ilaç kullandım herhalde onun etkisiydi,başım da çok döndü.hatta ağzım acayip tatsızdı.bu belirtiler bu gün epey azaldı
göğüslere gelince aslında göğüslerde en belirgin hamilelik işareti uçlarının kaşınmasıdır.benim arada bir çok hafif kaşınıyor gibi.hafif bir gerginlik var ama sabahları çok rahatlamış kalkıyorum.
yalnız hiç bitmeyen bir bitkinlik halim var ve bu arada çok duygusallaştım.ikide bir ağlayıp duruyorum.
şimdilik bu kadar.

bu arada benim bir kızım var.onun hamileliğinde henüz test yapmadan yiyeceklere karşı inanılmaz bir istek olmuştu.miğde bulantıları idrar testinden sonra başlamıştı.bi de inanılmaz uyuyordum.şimdilik bunların hiçbiri yok.
ayrıca o tutunma denilen şeyi garip bir şakilde hissetmiştim.sanki adet olacak gibi ama dışarıya bir şey atacak hissi yoktu.göğüslerimde hiç bir değişiklik olmamıştı.
zaten göğüsler çok aldatıcı.çünkü biz ilaçla zorlandığımız için mutlaka bir dolgunluk oluyor.
ben aşılamalarda ağlayacaktım nerdeyse.

yalnız göğüsler adetten 1-2 gün önce hormon üretimi durduğu için rahatlıyor ve yumuşamaya başlıyor.bu önemli bir ip ucu.fakat gebelik olmuşsa oluşan gerginlik devam ediyor.

aslında kızlar bu günleri bize bir ilaç verseler de uyuyarak geçirsek

bir kıyaslama daha gebelikte adet öncesi alt tarafta bir açılma hissi olur gebelikte bu olmaz.
ayrıca adet öncesi bu açılma hissiyle birlikte hafif ve farklı bir koku olur,hamileyseniz bu olmaz.ama bunlar testten hemen önceki durumlar zaten.hatta bir kaç gün de adet gecikirse zaten siz testi yaptımış olursunuz.

bi de herkesin tipik bir adet sivilcesi vardır.kızımın hamileliğinde o sivilce bir niyetlendi çıkmaya sonra vazgeçti.bu beni şaşırtmıştı bilmediğim için

gülgüzeli lucrin ne için özel bi kullanmımı var yoksa folikül büytmek için mi veriliyor? kan sulandırıcı falan da var ya ben bugüne kadar hiç lucrin kullanmadım.. onu nasıl göbekten mi yapıyon? etkisi nasıl oluyor? ben gonalf, menegon ,cetrotide ve son günde ovitrelle kulandım. ama iğnelerin sayısı konusunda doktor seni nasılb ilgilendirise öyle yapıcan çünkü o senin muayene sırasında yumurtaların büyüklüğün göre söyleyecek bunu..
canım kusura bakma yazamadım hemen,giremedim nete..
lucrin yumurtalığı tedaviye hazırlıyo sanırım canım,bakalım çarşamba adet olurum herhalde,ağrı yapıyo lucrin bugün 6. ama ağrı oluyo genelde..
Canım benim uzun protokolde adetin 21. günü lucrinle veya decapeptl denen iğnelerle başlanır. taki adet olana kadar kanaman başlayınca tedavi olduğun merkezi arayarak ben adet oldum muhtemelen adetin 2. yada 3. gününe randevu verecekler ve o gün yumurtalarına ve kanındaki hormon değerlerine göre yumurta geliştirici iğneler puregon, gonalf, gibi iğnelere başlayacaksın lucrin veya decapeptl önce vurunduğun üniteye göre ve durumuna göre düşürebilirler ama lucrin çatlatma iğnesini vuruncaya kadar vurunuyorsun. Şişesini görünce tedavi boyunca yeter mi diyorsun ama yetiyor ve artıyor bile bereketli bir iğneadet olana kadar lucrin kanamanla hormon değerlerine göre 2 iğne birden vurunuyorsun ama yumurtaların istedikleri ölçüde gelişmezse 1 günde 3 iğne birden vurunabiliyorsun.

sadece lucr,in nverdi tatlım bana doktor.
sonrasında pregon ve preglyn verdi,bakalım hepsinimi kullanacağım ama şuan epey ağrı yapıyo..

Transferimin 11.günü

Yarin normal adet günüm ve cok sabit hatta iradeli adet kanamam vardir yani vaktinde gelmeyi bilir benimkisi sempatiksalakcinni Dün idrar testi yaptim cikmadi.

Belirti olarak pek bisey yok allaha sükür agrisiz sizisiz sali günü yapilacak kan tahlilini bekliyorum. Umarim o zamana kadar adetim gelmez bebegim gelmistir opuyorumnanaktan

laubali Bekleyıs

--------------------------------------------------------------------------------

Transferimin 11.günü

Yarin normal adet günüm ve cok sabit hatta iradeli adet kanamam vardir yani vaktinde gelmeyi bilir benimkisi Dün idrar testi yaptim cikmadi.

Belirti olarak pek bisey yok allaha sükür agrisiz sizisiz sali günü yapilacak kan tahlilini bekliyorum. Umarim o zamana kadar adetim gelmez bebegim gelmistir

laubali canım heralde test sonucun şimdiye kadar blli olmuştur. sonucunu bizimle paylaş, güzel haberlerini bekliyoruz..

bende geçen hafta yaşadığım olumsuzluktn dolayı eşimle birlikte kısa 5 günlük bir tatil yaptık, sağolsun beni evden işten uzaklaştırdı. stresimi attım,şöyle bir deniz havası içime çekmek bayağı iyi geldi. dönüştede doktora uğradık. femerayı sordum. 40 yaşın üstündeki bayanlar için kullandırıyoruz dedi. biraz tuhafıma gitti.aksi olan varsa bildiklerinizi paylaşın lütfen bu konuda yardıma ihtiyacım var....

ben yokken yine bayağı gelişmeler olmuş, kaçırdığım yerleri okudum, devamını bekliyoruz.inşallah umutlu bekleyişimiz güzel sonuçlanır, bebişlerimizi kucağımıza alırız...

Arkadaslar bugun tek embryo ile transferim yapildi. Doktorum embryom 1 tane oldugu icin dondurmayi ve diger tedavide kullanmami onerdi ama biz transfer edilmesini istedik. Sabah aradiklarinda 2 hucreliydi fakat transfer sirasinda yapilan kontrolde 4 hucreli olmustu:) Hic agrim sizim olmadi hersey yolunda gitti 2 saat merkezde dinlendim sonra evime geldim. Cok heyecanliyim , cok umitliyim ve cok mutluyum. Sabirsizlikla bekliyorum. Bana mesajlariyla ve dualariyla destek olan siz canlarima cok tesekkur ediyorum . Onerilerinize harfiyen uydum ve uyacagim cunki bu benim ilk denemem ve cok tecrubesizdim 12 gun evdeyim izinliyim . Ayin 25 inde test yaparak hamile olup olmadigimi ogrenecegim. Bana ne onerirsiniz arkadaslar bu 12 gunu nasil gecirmeli neler yapmali neler yapmamaliyim

Arkadaslar bugun tek embryo ile transferim yapildi. Doktorum embryom 1 tane oldugu icin dondurmayi ve diger tedavide kullanmami onerdi ama biz transfer edilmesini istedik. Sabah aradiklarinda 2 hucreliydi fakat transfer sirasinda yapilan kontrolde 4 hucreli olmustu:) Hic agrim sizim olmadi hersey yolunda gitti 2 saat merkezde dinlendim sonra evime geldim. Cok heyecanliyim , cok umitliyim ve cok mutluyum. Sabirsizlikla bekliyorum. Bana mesajlariyla ve dualariyla destek olan siz canlarima cok tesekkur ediyorum . Onerilerinize harfiyen uydum ve uyacagim cunki bu benim ilk denemem ve cok tecrubesizdim 12 gun evdeyim izinliyim . Ayin 25 inde test yaparak hamile olup olmadigimi ogrenecegim. Bana ne onerirsiniz arkadaslar bu 12 gunu nasil gecirmeli neler yapmali neler yapmamaliyim

canım senin adına çok sevindim, öncelikle tebrik ediyorum. bu 12 gün zarfında kendini yormaman gerektiğini zaten doktorun söylemiştir. hadi bkalım senin de hamiş haberlerini alıcaz inşallah buradan.bide tutunmayı kolaylaştıran meyveler varmış bi arakadaş yazmıştı önceki sayfalarda onlardan da faydalanabilrsin. hadi bakalım gözün aydın şimdidennn:)))))

herkese günaydın yeni gün herkese güzellikler getirsin, güzel ve hayırlu haberler alacağımız bir gün olur inşallahhhh....

Back
X