Su Diyeti / 2026

007eden

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
53
Puanlar
298
Kizlar merhabalar, daha once 3 gun su diyeti yapmis biri olarak tekrar basliyorum. Tabii ki baslica amacim kilo vermek ama bununla birlikte vucudumu sekerden arindirmak ve daha sonraki beslenme hayatimda sekeri cikarmak ya da en aza indirgemek istiyorum.

Evet bu diyette sadece su ve sekersiz sutsuz cay kahve vb iciyorsunuz, aciktiginizda yesil elma, marul ya da salatalik yiyorsunuz. Gun icinde tuzlu su ya da maden suyu icerek ya da elektrolit icerek vucudu toparliyoruz.
Baş ağrısi ilk gunlerde yasanan en bas belirti cunku bas agrisi vücudun hem glikojen depolarını boşaltmaya başladığının hem de mineral dengesinin değiştiğinin ilk sinyalidir. Bunu gidermek icin de tuzlu su ya da elektrolit icebilirsiniz.

Buraya uzun uzun su diyetinin faydalaarini yazmayacagim ama eger biraz arastirirsaniz biiinnnlercee kanitlanmis arastirmalar ve ornekler var.
(Ben bayilirim olurum biterim diyenler genelde tansiyon ya da seker problemi yasayan kisiler oluyor) Kan degerlerinize baktirip saglikli bir sekilde ilerlemenizi tavsiye ederim.

Baslamadan once bagirsak temizligi yapilmasi oneriliyor ben bu yuzden gece bekunis ictim ve sabah bol bol tuvalete ciktim. Bunun yapilma sebeplerinden bir kaci:

Vücudun sindirimle uğraşmayı tamamen bırakması, enerjiyi hücresel onarıma (otofaji) yönlendirmesini kolaylaştırmasi icin. Sistemde işlenecek bir şey kalmadığında, vücut "temizlik" moduna çok daha kararlı bir şekilde geçer.
Ayrica sindirim sistemi tamamen boşaldığında, vücut "besin arama" sinyalini daha çabuk kapatır.

Daha once 3 gun yapmistim bu sefer once 5 gun olarak hedefliiyorum alisir ve zorlanmazsam 10 gune tamamlamak istiyorum. (21 gun 30 gun hatta daha fazla yapan binlerce insan var ancak kendim icin bunu gerekli gormuyorum)

Baslangic: 15/04/2026 - 72KG
gun icinde gelismeleri buraya gunluk gibi yazacagim. Su an saat 10:00 sabah sade kahvemi ictim simdi de elektrolitli suyumu iciyorum. Henuz her sey yolunda tabi daha erken.

Bende 70 kiloyum çok fazla kilo verdim aşırı az kalori ile beslendigim için kilo verimi durdu vücut daha az kaloriye ihtiyaç duyuyor kilo vermek için bir 60 a inmem lazım ama ilaç kullandığım için Malesef su diyeti yapamıyorum🥺

Bende 70 kiloyum çok fazla kilo verdim aşırı az kalori ile beslendigim için kilo verimi durdu vücut daha az kaloriye ihtiyaç duyuyor kilo vermek için bir 60 a inmem lazım ama ilaç kullandığım için Malesef su diyeti yapamıyorum🥺
Ne ilaci kullaniyorsunuz? bende de hasimato oldugu icin artik veremiyorum durdu vermem o yuzden vucudu bu sekilde temizlemek otofajiye sokmak istedim. Daha sonra da sivilarla baslayarak yavas yavas normal beslenmeye donucem kilo alimi yasamamak icin

Ne ilaci kullaniyorsunuz? bende de hasimato oldugu icin artik veremiyorum durdu vermem o yuzden vucudu bu sekilde temizlemek otofajiye sokmak istedim. Daha sonra da sivilarla baslayarak yavas yavas normal beslenmeye donucem kilo alimi yasamamak icin
Kalp ritim bozukluğu için iki tane farkli ilaç kullanıyorum günde üç kez

Kalp ritim bozukluğu için iki tane farkli ilaç kullanıyorum günde üç kez
Peki az kalorili beslenerek ayni zamanda ilacinizi da kullanmaya devam ederek bir fasting denediniz mi? ornegin ilac oincesi ogunde ayran, salatalik, kefir vb tabi su an tamamen sesli dusunuyorum sagliginiz cok daha onemli doktorunuz ne oneriyorsa o.

regl oldum bu hic iyi denk gelmedi :D Tamamen psikolik insan bir sey yemek istiyor yoksa aclik yok su an hala

Selam kızlar bende aranıza katıldım benimde daha önce 21 gün su orucu yapma deneyimim var o dönem 20 kilo vermiştim ve vücudum gençleşmişti. Sonra bıraktım sağlıksız beslenerek tekrar kilo aldım şimdi 3 gündür tekrar başladım 3. Günümdeyim bana katılacak arkadaşlar varmı

Selam kızlar bende aranıza katıldım benimde daha önce 21 gün su orucu yapma deneyimim var o dönem 20 kilo vermiştim ve vücudum gençleşmişti. Sonra bıraktım sağlıksız beslenerek tekrar kilo aldım şimdi 3 gündür tekrar başladım 3. Günümdeyim bana katılacak arkadaşlar varmı
Merhabalar başlamadıysanız beraber başlayabiliriz,tecrübelerinizdende yararlanmak isterim

Merhaba bende size katılabilir miyim nasıl yapıyorsunuz

Olur üç günde bir lavman yapıcaz yada rpsom tuxu içicez haxırmısınız su orucu deneyimine

Bugün ikinci günüm güncel kilom 76.5 Bvitamini magnezyum ve d vitamini aldım şimdi

Bugün 87 ile başladım inşallah siz gün içerisinde bişey tüketecekmisiniz lavman yerine sinemaki yada bekunis içsem olurmu gerçi ingiliz tuzumda var oda yapabilirim kaç gün yapmayı hedefliyorsunuz

Uzun yapmaya çalışıyorum uzun zamandır 5 günü geçemedim 21 gün yapsak beraber bi deneyiminiz varmı

Sen ingiliz karbonatı iç en kolayı bu.yok gün içinde hiçbirşy tüketmicez sadece vitamin takviyesi aldım yazdıklarımı maden suyu tuzkatıp iç başağrın olmaz kahvede içebilirsin şekersizbitki çayıda

Ben daha önce su diyeti hiç yapmadım denemek istiyorum vücudumun temizlenmesi için lakin nadıly yapıcam bilmiyorum yardımcı olur musunuz

Back
X