Su durumda daha da kötü

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Merhaba arkadaslar, yalniz yasiyorum ve su an kendimi cok kötü ve daha da yalniz hissediyorum. Sabah agladim bir saat. Yurtdisindayim durumlardan dolayi ailemin yanina bile gidemiyorum, zaten yolculuk yapmak dogru degil su an. Bir evlilik yaptim bosandim, ikinci kez yuva kurmayi cok istiyordum su durumlarda zaten imkansiz biriyle tanismak. Bu hastaligin üc yila kadar sürebilcegi konusuluyor, iste yok cevrede yok. Hadi su an kendimi oyaliyorum ama ne kadar böyle yasayabilirm. Cok üzülüyorum su an psikolojim cok bozuk. Esi ve cocuguyla eve kapananlar bir nebze daha mutludurlar, yalniz degiller en azindan. Benim gibi yalniz yasayan, ailesinden uzak eve kapanmis olanlariniz var mi? Neler planliyorsunuz?

Asıl cocuklular daha bunalımda
3.5 sene ugras sonucu kavustugum cocugum
7 ayda deprem,savaslar,salgın hastalık hepsini gördü
Kendi kendime dogurcak zamanı bulmusum diyip bi tur aglıyorm hergün
Cünkü bisey olsa arkada canın var bıraktıgın

Burada önemli olan sağlık. Yalnız kalın ama sizin de ailenizin de sağlığı yerinde olsun. Yalnız kalan var mı diyorsunuz tabii ki var. Sağlıkçı arkadaşlarımın birçoğu ev ayırdı. Birçoğu çocuğunu evden gönderdi. Ben sağlıkçı olsaydım ben de aynı şeyi yapardım. Bu dönem normal bir dönem değil. Herkes üstüne düşeni yapmak zorunda. Zor evet kolay değil ama ne yapalım? İlla ki bunun da bir sonu gelecek. Ne sonsuza kadar devam ediyor ki bu etsin?

Haklisiniz. Böyle günlerde yapayalniz olmakta cok cok kötü. Iyi degilim..

Insallah kisa sürede son bulur. Yoksa psikolojilerimiz iyice cökcek. Keske daha tam baslamadiginda ailemin yanima gitseymisim diyorum. Insan bilemiyor ki

bu hastalik 3 yıl sürse dünyada insan kalmaz

Yalnızlık zor tabi ama çocuk sahibi olmak durumu kolaylastirmiyor. Tam tersi bana birşey olursa çocuğuma kim bakar endisesi var. Tabi onunla ilgilenince zaman daha hızlı akıyor o ayrı. Bu kadar endişelenmeyin çok uzun sürerse tum insanlık etkilenecek sizin için durum daha kötü değil. Polyannacilik belki ama parası olmayan iş yeri kapatılan ev gecindirme derdi olanlar ne yapsın. Pozitif düşünmeye ve bu süreçte kendinizi geliştirmeye odaklanın.

Yok mu benim gibi tek basina olanlar?
Slm hangi ülkedesin
Kitap oku
Film izle
Dolaplarını düzelt
Örgü örmeyi dene
Değişik yemekler dene

şimdi bunları okurken yazmak kolay tabi bunları yapmak içinde moral lazım dediğini duyargibiyim. Hayat hepimizi deniyor

Yalnız olmak pek iyi bu durumda.
Bardağın dolu tarafından bakmak lazım.
Kendi keyfinizin kahyasısınız.
Bu süreci güzel değerlendirin, kendinizi geliştirin.
Mesela geçmişe dönüp pişmanlıklarınızı anımsayın, bundan sonra yapmamaya çalışın.
Güzel filmler izleyin, kitaplar okuyun, kendinizin en iyi arkadaşı olup sohbet edin, bağır çağır şarkı söyleyip dans edin.
Kişisel gelişime yönelin.
Dünya kadar şey sayarım ah bir yalnız olsam, mutfakta işten güçten çıkamıyorum, 2 küçük çocuk, koca yemesi içmesi çamaşırı, çocukları zapt etmek durumu yaşamaktan daha zor, onların geleceklerine hayıflanmak, ya bana bir şey olursa onlar ne olacak diye için için ağlamak...

Hiç üzülmeyin hepsi geçecek.
Benimde eşim uzakta şu an
Çocuğum da yok
Ailem uzakta.
Ama dayanıyoruz bir şekilde.
3 sene sürmez bir hastalık.
Evde benimde vanım sıkılıyor ama hafta içi iş var zaten
Sizde dizi film vs bşylere başlayın kitap okuyun.
Geçecek zaman.
Max 6 ay böyle sürer.

Corona zamani biriyle tanismak istemek. Bekleyin anlayip gelecegim.

Inan yalniz olmak cok daha iyi bu ara, evdekiler ikide bir çıkıyorlar zaptedemiyorsun. Kime bulaşır, kimden bulaşır diye kafayi yiyebilirsin.Film izleyebilirsin, kitap okuyabilirsin, orgu öğrenebilirsin vs vs.

3 sene süreceğini kim soyledi. Yaz ya da yaz sonuna kadar diyorlar sonra da aralikli devam edebilir ama caresi bulunur. Sen yeter ki dua et ailenden kayip olmasın.

Son düzenleme:
Bence onlar karamsar olmayın.en fazla 6 aya her şey normale döner diye düşünüyorum. Evli olsan da evde olmak kolay değil. En güzelı kendine uğraş bulmak vakit geçirmek için mutfakta ugrastirici yemekler deniyorum geçen mantı yaptım buzluğa da koydum. Dolap içlerini düzenledim. ütü yaptım 2 saat sürdü. Gündüz bu işlerimi yapıp akşama sevdiğim şeyleri izliyorum youtube da abone olduğum kanallara bakıyorum. Film açıyorum.

Emin olun eşi ve çocuğu ile olanlar da çok iyi değiller. Kendi adıma hep aklımda ya bana bir şey olursa onlar ne olur kim bakar diye düşünüp duruyorum. Bunun dışında süreklş bir şeylere dikkat etmek çok daha zor temizlik vs. Kızım normalde her gün 2 saat dışarıya çıkardı şuan çıkamadığı için çok sıkılıyor etkinlik yapıyorum bir of puf yani normalde oyun oynarken sıkılmayan çocuk durumun farkında gibi sıkılıyor ve çizgi film izliyor ki bu istemediğim bir şeydi yani şuan saatini bile kontrol edemiyorum o yüzden kimse bence iyi durumda değil dikkat edenlerin hepsi içi n geçerli tabi bu. Siz ne yapabilirsiniz kitap okuma örgü örme yemek yapma kk da takılma

Sozum sadece size degil , sisin gibi dusunen herkese

Kendinizi umitsizlige kaptirmayin , ne uc yılı? Hangi bilim adamı acikladi da inandiniz 3 yil surecegine?

Kendinizi mutsuz etmek icin her duydugunuza inanmayin , etrafta panik ve korku yayarak mutlu olan insanlar var

Kisa bir sure sonra bitecek bu cilginlik
Ne guzel yanlizsiniz , keske bende yanlız olabilseydim bu surecte

Kendinize , kisisel gelisiminize vakit ayirin , evde tek basina yapacak o kafar cok sey var ki , keyfini cikarin

Emin olun sizin yerinizde olmak isteyen milyon tane insan var , ben de onlardan biriyim , varliginiza sukredin , bu zamani iyi degerlendirin

Yok mu benim gibi tek basina olanlar?
Dizi film kitap ne bilim ya da oyun indirsen şu bagimlilik yapan var ya p.. ondan normalde tasvip etmiyorum ama yalnizmissin kafani dağıtırsın hic olmazsa .. cocuklu olmak şu durumda biraz daha zor 2 haftadir evdeyiz cocuklar cildirdi zapdetmek ne mümkün.. her seyin bir zorlugu var inanin evli cocuklu olmak da zor tek basina olmak da

yalnız olmanız bir bakıma daha iyi, siz evde başka birine bulaştırma kaygısı yaşamıyorsunuz. evde 90 yaşında anneannem ve 66 yaşında babamla yaşıyorum. annem vefat etti. ikisi de risk grubu. yine de benim tedirgin olmamam için alışveriş gerekince babam çıkıyor.
sadece 2 sokak aşağı veya yukarıdaki market ve eczanelere gitse de tedirginim.
emin olun şu durumda tek olsam daha az üzülürdüm.

Yanliz olmak ne iyi olurdu. Sadece kendi pisligini topluyorsun. Oyalayacak bir çoçuk yok. Ki bu çok zor. Her yer kapali, okul kapali. Bir parkta kaydiraga bile gidemiyor. Evde yapilabilecek oyunlar kisitli, sürekli saglikli yemekler yapmak zorundasin, yani arada bir pizza felan olmuyor,..

Bu konuda bakis açisini degistirmen lazim. Tüm aileler mutlu degil. Hatta yasadigim ülkede sosyal asistanlar korkuyorlar. Bu süreçte ev içi siddetin artacagi ve kadinlarin dahada çaresiz kalacagi üzeri.

Kitaplar oku, filmler seyret. Ailen ile görüntülü konus, disariya çik yürüyüs yap,.. Bu zamani degerlendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…