- 7 Mart 2015
- 236
- 162
- 23
- 50
- Konu Sahibi elifsu0225
-
Aşağılamak ve hor görmek. Ben sadece durumunu acikladim. Asla kötü davranmadim. Davranmadik. Ne yapsaydik peki. Mağazada olay çıkaran kardeşimin eşini nasıl anlatsaydim iyi olurduelifsu hanim, bilmedigi bir ulkede kocasi ile alisverise gidiyor bu kadin. kaldi ki evet hos davranmiyor, bunu burada tartisip, yarinlardaki tutumunuz icin istisare yapabiliiz. ancak kisiyi asagilamak yahut zaten zor bir konumdayken bir kadin olarak daha da horlamak hos degil.
Bu kadar rahatsız olduysanız bırakıp gitseydiniz efendim, sizin kardeşinizse onun da kocası. Vursa size ne?Koşulsuz itaat beklemek ne haddimize.küssün Kardeşime vursun sokak ortasında. Magazalarda bağırsin.biz de böyle gelin istiyorduk ya..adımiz görümce ya. Yaranilmaz sizin gibilere.
Birde ezik görmüşuz öyle mi. Ne yapsaydik. Siz bi tarif edin bakalım.ezik görmemek nasıl oluyormuş
Kardesinizin hamile biraktigi kizdan bahsediyosunuz dimi kotu hayattan kurtarmak derken.Onun fakirligi cehaleti ilgilendirir hanımefendi. Çünkü biz ona el uzattık.yemin ediyorum kardeşim ilk anlattiginda ablacim sevaba girersin.kiymet bilir dedim. Birisini kötü hı hayattan kurtarmış olursun dedim. Asla karşı çıkmadım. Destekledim. Ama kardeşimin mutsuzluguna üzülüyorum elbet
Kız Besmele cekmeyi bilmiyor gusul bilmiyor diyor. Ve biz Herseyiyle kabul ediyoruz. Ogretirsin ablam dedim. Öğrenir herseyi dedim.ama adım görümce ya art niyetliyim tabi
Onun fakirligi cehaleti ilgilendirir hanımefendi. Çünkü biz ona el uzattık.yemin ediyorum kardeşim ilk anlattiginda ablacim sevaba girersin.kiymet bilir dedim. Birisini kötü hı hayattan kurtarmış olursun dedim. Asla karşı çıkmadım. Destekledim. Ama kardeşimin mutsuzluguna üzülüyorum elbet
Kız Besmele cekmeyi bilmiyor gusul bilmiyor diyor. Ve biz Herseyiyle kabul ediyoruz. Ogretirsin ablam dedim. Öğrenir herseyi dedim.ama adım görümce ya art niyetliyim tabi
Kardesim uni.mezunu. önemli olan sevgi saygı anlaşmak diyorum. Bunu asla dile getirmedik. Ama bi eğitimci olarak eğitimi gereksiz göremem herhaldeYav ne kızmıs aman allahım düsmanıma vermesin, kimi kimsesi var mı bari
Kardesiniz ne mezunu
Ya kusura bakmayın da bula bula bunu mu bulmus kardesiniz
Resmen bela hem de püsküllü bela.
Yani kız ilkokul mezunu kardesinizin tercihi ama iste böyle catısmalar oluyor evlilikteKardesim uni.mezunu. önemli olan sevgi saygı anlaşmak diyorum. Bunu asla dile getirmedik. Ama bi eğitimci olarak eğitimi gereksiz göremem herhalde
Bakış açınızi anlamamis olmakla birlikte dislamak gibi bi niyetim de yok. Öyle olsa kardeşimi doldururum.kız Özür dilediginde affetmeye yeltenmez kullanirdim bu durumu.ben sizi kotu niyetli olmakla itham etmedim farkindaysaniz, sulh icin bakis acisi koydum onunuze. kaldi ki kabul etmek sizin lehinize olan bir sey, keza onu dislamak dogacak yigeninizden ayri, kardesinizden gayri olmak demek degil mi? herkes nihayetinde ayni yastiga bas koydugunun hanesine donuyor.
ama benim bakis acim size hitap etmedi var sayiyorum. iyi geceler dilerim.
Biz de fakirdik.ben de kardeşim de koyde büyüdük. Bu yollardan Bİ de geçtik. Ve benim eşimin ailesi de maddi açıdan gayet iyiler. Ama öyle naz cilve yapıp mağazada Pahalisi ni alcam diye tutturup olmayınca kusup kocami it ekleyip olay cikarmadim. Böyle yapsaydim gorumcem haksız olurdu demiBurada birine kizacaksaniz erkek kardesinize kizin. 20 yasindaki citir korpe genc gizi es diye alip gonlunu eglendirip bi de hamile birakmayi biliyodu ama. Ceksin simdi gebe kizin nazini. Az bile yapmis ben olsam tum ailenin burnundan dokerim.
Ailesi fakir, koyde buyumus? Siz prenses diana'nin akrabalarisiniz sanirim....
Kardesim uni.mezunu. önemli olan sevgi saygı anlaşmak diyorum. Bunu asla dile getirmedik. Ama bi eğitimci olarak eğitimi gereksiz göremem herhalde
Bakış açınızi anlamamis olmakla birlikte dislamak gibi bi niyetim de yok. Öyle olsa kardeşimi doldururum.kız Özür dilediginde affetmeye yeltenmez kullanirdim bu durumu.
Size de iyi geceler
Kötü hayat evet. Çadırda yaşamak. Babası olmadığı için akrabalardan gecinmek.. açlıkla imtihan.. koyde oldugu icin okula gidememek. Sizce iyi hayat standardı mi bunlar.. ben burada durumu anlattım ama siz onu ezik bi konumda gördünüz.ama biz asla ezik muamelesi yapmadık bayan. Öyle olsa goturuduk ucuz bi yere. Fiyatına baka baka alırdım herseyi.asla sormazdik ne istiyorsun diye.. o kadar masrafa da girmezdik herhaldeKardesinizin hamile biraktigi kizdan bahsediyosunuz dimi kotu hayattan kurtarmak derken.
Hamile kalana kadar abdestinden haberiniz varmiydi kardesinizde sizin kafadan zora girince kizi ezmeler.
Yazik kiza.
Belki evlenince de surekli her seyimize karisip boyle ortak olcaklar diye dusunup boyle yapmistir. Alisverisimde gorumcemi ben de istemezdim. Eltim bile gelmeye kalkti ben tersledim yoksa gelecekti. Ayrica yabanci ulke demissiniz de, onlar da Turkce biz de Turkce konusuruz gayet anlasiliyo, ayrica kardesiniz koca adam, iki magazanin yerini bilmiyo mu?Biz de fakirdik.ben de kardeşim de koyde büyüdük. Bu yollardan Bİ de geçtik. Ve benim eşimin ailesi de maddi açıdan gayet iyiler. Ama öyle naz cilve yapıp mağazada Pahalisi ni alcam diye tutturup olmayınca kusup kocami it ekleyip olay cikarmadim. Böyle yapsaydim gorumcem haksız olurdu demi
Hep bi para muhabbeti yok fakirler falan fakirse fakir sizene.Cok merak ettim hangi markalardan alisveris yaptiniz pahaliKötü hayat evet. Çadırda yaşamak. Babası olmadığı için akrabalardan gecinmek.. açlıkla imtihan.. koyde oldugu icin okula gidememek. Sizce iyi hayat standardı mi bunlar.. ben burada durumu anlattım ama siz onu ezik bi konumda gördünüz.ama biz asla ezik muamelesi yapmadık bayan. Öyle olsa goturuduk ucuz bi yere. Fiyatına baka baka alırdım herseyi.asla sormazdik ne istiyorsun diye.. o kadar masrafa da girmezdik herhalde
Eğitimci biri olarak eğitime önem vermemenize şaşırdım doğrusu... ayrı kardeşin getirdi hamile bıraktı diye ne yaparsa yapsın hiç tepki vermemek gerekli sanırım. Bunu savunuyosunuzz o zaman biz hakettik o itilmeyi nazi bagirilmayi .kaldı ki bizzaten huyuna gittik. Kardeşim aglayinca bizden Özür diledi.amaelif hanim bakis acim su;
esim universitede profesor, devlet memuru; ben mba sahibi bir basin mensubuyum. o egitim dedigimiz seyin onemine yeterince vakif ve hakkini veren bir sosyo-kulturel seviyedeyim. ancak sunu savunuyorum ki, benim ogrenim seviyem baskalarini hakir gormeme musade edemez. iste o akit ben ogretimli bir egitimsiz olurum, cahil bir insan olurum.
kardesinizin uni mezunu olmasi, o kizi yaninda kucultmez. kimseyi hakir gormek olmasin diye yazmiyorum ama baraj gecme puaniyla ogrenci alan universitelerden mezun olmak insani gorgulu yahut kalifiye yapmiyor.
sozum meclisten disari, kardesinizi hedef almadim.
kizcagizin fiziksel veya mental sorunlari olabilir, hislerini boyle aciga cikarabilir; hamileligin en zor surecidir ilk donemler. belki yasadiysaniz empati kurabilirsiniz.
kardesinizi doldurmak da size kazanc degil kayip olurdu, bence zaten bunu kullanmamak da tamamiyle bunu bildiginizdendir.
ortada hamile bir genc kadin var, yabanci bir ulkede, ne oldugunu anlayamadigi bir hayata adim atiyor. kendisi cok kotu - basit biri de olabilir ancak kardesiniz hamile birakmis mi? alip getirmis mi? o vakit soze hacet kalmamistir. siz de bu noktada kendinize sikinti yapmamalisiniz. kardesinizi guclendirecek konusmalar kardesinizin, dolayisiyla da sizin aranizdaki bagin hayrina olur.
Eğitimci biri olarak eğitime önem vermemenize şaşırdım doğrusu... ayrı kardeşin getirdi hamile bıraktı diye ne yaparsa yapsın hiç tepki vermemek gerekli sanırım. Bunu savunuyosunuzz o zaman biz hakettik o itilmeyi nazi bagirilmayi .kaldı ki bizzaten huyuna gittik. Kardeşim aglayinca bizden Özür diledi.ama
Koca koca olsaydi gorumce bu kadar konusamazdi,belkide konusamamis burda konusuyoda olabilirKardesiniz sert seviyo demekki napcaksiniz?
Size gelince eger kizin basina 2. 3. 5. Koca olma gibi bi niyetiniz yoksa ilgilenmeyin. Kiza herkes koca olmasin, kocasi koca olsun yeter zaten.
Ayrica sunu belirtmeden gecmek istemiyorum bi kisi sizin gelininiz dahi olsa nereli oldugu ailesinin maddi durumu kac tabak yemek yedigi sizi hic ilgilendirmezzz
Kizin yaptiklari normal mi evet degil ama siz once kendi kardesinizi bu kadar cok dusunuyosaniz evlenmeden cocuk yapmamayi ogretecektiniz. Hamilelik hormonlari diye de bi gercek var ortada belki hamileligin etkisi ile boyle yapti belki siz bire bin kattiniz nerden bilelim
ACSAK bi dert acmasak bi dert. Evet gelin kızı asagilayamadim o yüzden burada bi güzel yere vurayim dedim.Koca koca olsaydi gorumce bu kadar konusamazdi,belkide konusamamis burda konusuyoda olabilir
Sizimi itti kocasini itmis bu davranislarin abdest fakirlik camasiri bizde gordu demeyle ne alakasi var.Ne marka aldiniz anlatsana birazACSAK bi dert acmasak bi dert. Evet gelin kızı asagilayamadim o yüzden burada bi güzel yere vurayim dedim.
Pes doğrusu. Olay çıkaran gelini haklı buldunuz.
Konuşmak istesem kardeşim beni durdurmazdi.aksine be onu susturdumher kusmede baristirdim. Arkalarindan koştum. Benden our diledi özürlü bişey yok dedim.iki çocuğumu aksama kadar burayı ikisi de bilmiyor dedi aksama kadar akraba bıraktım onlar için boş yere.hay ben ne kötü gorumceymisim sağolun ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?