Şu gelinin yaptigina bakar misiniz?

Herseylwrine karismamiz imkansız. Buraya düğün için geldiler haftaya dönüyorlar ve orada yerlesikler. Hiç alışveriş yapmamış bi erkek nasıl bileebilir bi kadına düğün için ne alınır peki..bizi onlar istedi zaten

Benim kv de ile yaptigimiz alisveriste bende olay cikardim sizin gelin kadar olmasa da ama kv beni o raddeye getirene kadar tepemde baya tepinmisti oldu der kasaya giderix yok olmadi der kac saat boyle surdu olay cikarmaktan baska carem yoktu bilmm anladiniz mi :) ki sunu unutmayin bi kadinin arkasinda kocasi olsa kimse gik diyemez ben susmam diyenler kocam sayesinde dut yemis bulbule dondu sagolsun kardesiniz niye gelip sizr soyluyo ben istemiyorum abla diye

Benimde erkek kardesim var gelse boyle dese ben degil sen ayrilacaksin ben muhattabin der gonderirim fazla mudahil oluyosunuz gibime geldi

Koşulsuz şartsız görümce alerjisi olanlar boşa konu sahibine yükleniyorsunuz. Kadın haklı yani, bahsi geçen gelinin savunulacak yanı mı var? Hala neyin savaşını veriyorsunız yahu? Anladık görümce önyargınız var da, alakalı alakasız her görümceye saldırmak da yersiz.

Siz onu biraz hor görmüşsunuz anladigim kadariyla.oda size kendi yontemleriyle her dedigimi yapin her istedigimi alinda sizin gibi oluyim mesaji veriyor...

kendimi bu serzenizten muaf tutuyorum cunku ne gorumcem var ne de gorumce alerjim dolayisiyla. ben sadece bir kadin olarak karsimizdaki kizcagizin da konumunu one seren bir anti tez getirmek istedim.

Konuyu okuyunca gelinliğimden utandım.
Hiç şöyle naz, kapris yapmak aklıma gelmedi niyeyse.

Şaka bir yana, kardeşinize üzüldüm.
Belki gelininiz doğumdan sonra bir olgunluğa, hanım olmanın gerektirdiği edep ve adaba erişir.
Siz uzak durun, kesilmiş eline yara bandı yapıştırsanız kimbilir nelerle suçlanırsınız...

Bunlari soylerken sizin kardesiniz ne tepki veriyor peki
Evlenince zannetmiyorum.mutlu olsunlar daha dugun alisverisinde bosanmaktan bahsetmis kardesinize eyvahlar olsun

kendimi bu serzenizten muaf tutuyorum cunku ne gorumcem var ne de gorumce alerjim dolayisiyla. ben sadece bir kadin olarak karsimizdaki kizcagizin da konumunu one seren bir anti tez getirmek istedim.

İyi de karşımızdaki kızcağız da masum, mantıklı bir "kızcağız" değil ki Allah aşkına. 3 yaşındaki bebeler gibi davranan bir sorunlu insan. O hareketler kimi olsa çileden çıkarır. Bu konu sahibinin yerinde siz olsaydı bu kadar ılımlı olur muydunuz, çok merak ediyorum. Kadın bir bir sıralamış işte yapılanları, daha neyine kızcağızı savunalım ki. Siz olmasa da bazıları sırf görümce önyargısıyla konuyu bile doğru düzgün anlamadan yorum yapıyor. Burada gelin, görümce, elti, kayınvalide içeren konularda doğruya doğru, yanlışa yanlış diyemeyip, fanatikçe yorum yapan kadın sayısı azımsanmayacak kadar çok malesef.

Alerjimiz yoksa biz size alerji yaptik galibaKardesinin esini o kadar incitici basit kelimelerle anlatiyoki burdan biz sinirlendik kiz napsin.

Siz onu biraz hor görmüşsunuz anladigim kadariyla.oda size kendi yontemleriyle her dedigimi yapin her istedigimi alinda sizin gibi oluyim mesaji veriyor...
Kardeşim abla senin hamile kıyafetlerini getir giysin benim hanım dedi. Olmaz ablam. O yeni gelin. Kullanılmış giyilmez dedim. Kendim arkadaşlarımdan giyinmiş biri olarak.boyle mi hor gördüm.
Ne alıyorsak iyisi kalitelisi olsun. Üzerine yakıssın neyi eksikse fazla fazla alalım dedık horgorduk
İlginç nazlarına sustuk. Uzulmesınbebek etkilenmesin dedik horgorduk
Evde iş yaptırmayıp ozendık bezendık hor gördük öyle mi
Yanlış bıseyyapmamak için akıl danısıyorum hor gördük
Helal olsun.
Bir de hor görmemek nasılmış merak ediyorum.

Alerjimiz yoksa biz size alerji yaptik galibaKardesinin esini o kadar incitici basit kelimelerle anlatiyoki burdan biz sinirlendik kiz napsin.
Neresı incitici. Gerçekler mi. Burada yazdığım gerçekleri ona karşı asla dile getirmemek mi.

Siz niye her yorumunuzda şu gülme smileyini kullanıyorsunuz? Çok mu komik? Bu konuda çok eğlendiğiniz belli de, konu dert konusu, dikkatinizi çekerim.
İncitici, basit kelime filan yok. Gelini tanıtmak için olanı söylemiş. Komplekse gerek yok. İnsanın davranışlarında yaşadığı aile hayatının, tahsilinin çok etkisi oluyor. Bunlardan dolayı söyleme gereği duymuş işte. Gayet normal.

yorumlarimi okudunuz mu bilmiyorum sevde hanim. kadin sorunlari uzerine calisan bir basin mensubuyum. konuya hem gorumce - hem gelin - hem kv adina, yani tam kadin bakis acisiyla yaklasip yazdim butun goruslerimi. yerinde ben olsaydima gelince... benim kardesim ailemden uc oranda farkli, yabanci bir kizi sirf hamile diye alip gelseydi; ve bu kizin anne olmaya hazir olmadigini ispat eden davranislar gorseydim oncelikle her ikisini de karsima alir, bir cocuk sahibi olmanin bilinci ile yuzlestirirdim. o vakit belki cocuktan vazgecerler, birbirlerini seviyorlarsa el ele gelisim saglarlardi. yok eger cocukta kararli iseler, bilmediklerini ogrenmesi icin egitimler onune getirmesini salik verirdim kardesime.

Ne olmus babasi yoksa?
Benimki de rahmetli. Kv benden bahsederken bu durumu one surse ne kotu hissederdim.
Yapmayin lutfen. Azeriler bizden iyi yasiyorlar emin olun.
Kucuk gormemeyi de ogrenseniz hic fena olmaz gorumce hanim..

Boyle bid bid onu yaptik bunu yaptik diyecekseniz allah askina bi toplu ignenizi vermeyin kimseye icinize oturacak iyiligi yapmak zorunda degilsiniz ki

Kayınvalıdenız olaya zorlamış demek ki. Oldu olmadı demiş. Ben ona hamile pantolonu aldırmakla da hata ettim de mi.. Kız anlamadı hamile pantolonunu.degısık bişey bunu giyemem dedi. Bunlardanben de giydim hamileyken dedim. Ve aldık. Hata ettim de mi.

Geçmiş olsun size valla aynen benim durumu ma düşmüşsünüz...Yalnız bizimkinin ağzında koca bir sakız vardı.Patlata patlata dolaştı bütün mağazaları.Birde benim yanım da kardeşime ne laflar ne hakaretler ben ya sabır ya sabır dolandım halen ona canım diye hitap ediyordum.Sonuçta canımin karısı diyerek.Kız 18 yasin da 3 kere kardeşime kaçtı biz geri götürdük o gene kaçtı..En son kardeşim de evlendi.Kız bir yapıştı biraktiramadik kardeşimi.Yani daha daha neler var da buraya sığmaz.Çocuğu oldu şuan çocuğu göstermiyor ne babasına ne bize.Böyle insanlar bir aileye girdi mi o aileye kapanması zor yaralar açıyor.Kardeşimi de bitirdi rahatladı döndü annesinin evine.Bitane yiyenim var ruyalarimizda görüyoruz annem babam ben bizi yıktı gitti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…