• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Su İçemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi xxx1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de su icmiyordum hic, diyetisyene gittim metabolizmam yerlerdeymis.. Diyetisyenim suyumun icine tarcin limon elma adacayi koymami tavvsiye etti. Bu karisim ise yaradi, aromasi hosuma gittigi icin zorlanmadan iciyorum simdi.

şu kkda hergün bi yaşıma daha giriyorum..
su içerken midesi bulananı karnına agrı gireni ilk defa duydum :KK51: bu ne zamandır böyle ? doktora falan göründünüz mü merak ettim..
bende 2 günde anca 1 bardak su içerim hiç aramam susuzluğu.. ama midem bulandığından değil aramıyorum yani..
sizin durumunuz baya tuhaf geldi :KK14:
Suyu bende aramıyorum ama içmem gerektiği için içmeye çalışıyorum maalesef olmuyor doktora gitmiştim o zaman aşırı kahve tüketiyordum bırakmamı söylemişti ama yapamadım 5-6 fincana indirebildim

Saydıklarınızın birçoğu var şuan bende yeteri kadar su içmediğim için böbreklerim kanıyormuş doktor öyle demişti saçlarım inanılmaz derecede dökülüyor tuvalete haftada bir çıkıyorum bazen 10 günü buluyor ve şuan diyet yapıyorum .
Kahve içme bari. Ya da her kahve içişinde mutlaka su da iç. Zorla da olsa, miden de bulansa iç. Yoksa sonun pek hayırlı değil. Böbrek yetmezliğinin ne kadar korkunç bir hastalık olduğunu bilsen damacanaya sarılırsın.

şu kkda hergün bi yaşıma daha giriyorum..
su içerken midesi bulananı karnına agrı gireni ilk defa duydum :KK51: bu ne zamandır böyle ? doktora falan göründünüz mü merak ettim..
bende 2 günde anca 1 bardak su içerim hiç aramam susuzluğu.. ama midem bulandığından değil aramıyorum yani..
sizin durumunuz baya tuhaf geldi :KK14:
Ben de o durumdayım :D acı ama gerçek maalesef..

Benim de midem bulanıyor, hiç içemiyorum zorla içiyordum bir ara alışmıştım. Tekrar başlamayı düşünüyorum.. Doktora falan gitmek lazım bence bir sorun var demek ki..
Sorun olduğu aşikar zaten ben 2 sene önce falan gitmiştim o zamanlar aşırı kahve tükettiğim için bırak demişti bırakamadım da azalttım biraz sadece doktorda başka birşey dememişti dediysede hatırlamıyorum bende zorlada olsa içmeye çalışıcam .

Kızlar selam birşey sormak istiyorum ben su içemiyorum içince resmen midem ağzıma geliyor karnım ağırmaya başlıyor günde anca 1 bardak zorla içebiliyorum sizde de böyle bir sorun var mı ?
Evet bende de var. O yüzden susadığımda meyve suyu, kola işte ne varsa çevremde onu içerim. Suya çok mecbur olduğumuz için arada kendimi zorlayarak içerim. Yada susadığımda uzun süre bir içecek içmem ki suyu içebileyim. Kahve alışkanlığım falan da yok.. Bir sebebi var mı bende merak ettim şimdi. Nedenini sorana su sevmiyorum dedim hep o_O

Kahveyi çok tüketmeyin yanında mutlaka su için kahve su kaybettirir derler,o yüzden yanında su içilmesi tavsiye ediliyor.
Kahve değil de çay çok fazla, sanırım sebepleri onlar teşekkür ederim dikkat edicem bundan sonra :)

Kahve içme bari. Ya da her kahve içişinde mutlaka su da iç. Zorla da olsa, miden de bulansa iç. Yoksa sonun pek hayırlı değil. Böbrek yetmezliğinin ne kadar korkunç bir hastalık olduğunu bilsen damacanaya sarılırsın.
Kahveyi bırakmak benim için imkansız gibi birşey ama yarın su içmeye çalışıcam en azından 500 ml.

Evet bende de var. O yüzden susadığımda meyve suyu, kola işte ne varsa çevremde onu içerim. Suya çok mecbur olduğumuz için arada kendimi zorlayarak içerim. Yada susadığımda uzun süre bir içecek içmem ki suyu içebileyim. Bir sebebi var mı bende merak ettim şimdi. Nedenini sorana su sevmiyorum dedim hep o_O
Asitli içecekleri çok tükettiğiniz için olabilir,eğer kahve çok içiyorsan Ondan da olabilir çünkü kahve vücuttan suyu atar,kahvenin yanında su bu yüzden ikram ediliyor.

Evet bende de var. O yüzden susadığımda meyve suyu, kola işte ne varsa çevremde onu içerim. Suya çok mecbur olduğumuz için arada kendimi zorlayarak içerim. Yada susadığımda uzun süre bir içecek içmem ki suyu içebileyim. Kahve alışkanlığım falan da yok.. Bir sebebi var mı bende merak ettim şimdi. Nedenini sorana su sevmiyorum dedim hep o_O
Bende öyle susarsam hemen kahve en kısa zamanda doktora gidicem hangi bölüme gidilir ki

Sorun olduğu aşikar zaten ben 2 sene önce falan gitmiştim o zamanlar aşırı kahve tükettiğim için bırak demişti bırakamadım da azalttım biraz sadece doktorda başka birşey dememişti dediysede hatırlamıyorum bende zorlada olsa içmeye çalışıcam .
Limon sıkmıştım ben bir ara limonata gibi oldu güzel geldi öyle dene bir de..

Asitli içecekleri çok tükettiğiniz için olabilir,eğer kahve çok içiyorsan Ondan da olabilir çünkü kahve vücuttan suyu atar,kahvenin yanında su bu yüzden ikram ediliyor.
Su ve kahve dışında içeceklerin hepsini sıklıkla tüketiyorum. Ama kendimi bildim bileli annem bana suyu zorla içirmeye çalışır. Dediğiniz gibi birşey de olabilir tabiki :KK51:

Bende öyle susarsam hemen kahve en kısa zamanda doktora gidicem hangi bölüme gidilir ki
Hiçbir fikrim yok, gastroentoloji mi acaba, mide ile alakalıdır herhalde..

su icmemek tedavi edilmesi en kolay hastalik :) alinize bir sise alin evde bile onunla gezin zorla icin su sonucta zorlamaz sizi, bir sure sonra alisirsiniz.

Kızlar selam birşey sormak istiyorum ben su içemiyorum içince resmen midem ağzıma geliyor karnım ağırmaya başlıyor günde anca 1 bardak zorla içebiliyorum sizde de böyle bir sorun var mı ?
Susuz yasayamam ben.gunde iki litre icerim rahat.ikea daki buyuk bardaklar varya asagi yukari yarim litre alir.onu birkac yudumda gotururum.bazen kendime de derim;
Höyt be deve gibi ictim hee ,diye.
Yakin bir ahbapimizin esi su icmemekten öldü.kadincagiz benzetmek gibi olmasin ama sizin gibi bir bardak zor icermis.bobrekler iflas tabi.uzun sure teshis de koyamadilar.meger bobrek vucuda taze su girisi olmadigindan idrar torbasindan idrari geri cekiyormus.tum sistemi iflas tabi.gencecik kadin iki ayda uctu gitti.
Ne zaman su icemiyorum diyen biriyle karsilassam bu olayi anlatirim ibret olur belki diye.
Su hayattir.bir surahi suya bir iki limon dilimi bir cubuk tarcin atabilirsiniz.aromasi degisir alkali degeri yukselir.
Su icin lutfen.Karniniz sudan agrimiyordur.psikolojik olarak,siz surekli icerken tiksindiginiz icin,beyniniz otomatik olarak agri yaratiyor.
Tadini degistirip deneyin.

Bitki Cayi icin... Ne kadar lezzetli saglikli caylar var. Madem suyu normal sekilde icemiyorsunuz, sicak veya sogutulmus cay tüketin. Su cok cok önemli, kayinvalidemde ayni sizin gibi günde 1 bardak suyu zor icer. Doktor icin kurumus, kemiklerine zarar veriyor diyince akli basina geldi iciyor simdi.... Saglik cok önemli insan kaybedince anliyor degerini, bosuna demiyorlar su hayattir diye. Su icmek sagliginizla ilgili ihmal etmeniz gereken en son sey olmali...

senin gibi içince rahatsız olmazdım ama benimde aklıma su içmek gelmezdi hiç. sonra sonra alıştırdım kendimi. inan ki insan alışıyor. ben günde 1buçuk litre falan içiyorum.

Back
X