Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

YokoOno

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2019
1.459
2.082
83
Ben mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)

Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.

Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.

“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “

Annenız gelse kal bile dersınız. Be ara bu hale geldik ben esınıde suc buluyorum gerci bir kadının onune kahvaltılık koysan ne olur bir cay demler ıcersınız karsınızdakı kadın herseyden once anne yabancının evıne gıtmıyor oglunun evı tabıkı torununu gormek ıster sız sanıyor musunuz yaslanınca oyle olmayacaksınız. Pes dıyorum ne ara bu kadar bencıl olduk asosyal olduk. Biz hala yakın akrabamız olmasa bıle rahatca gırıp cıkıyoruz bırının evıne aksam ustu arayıp caya gelcez dıyebılıyorız. Bence oturup dusunun bu guzellikleri nasıl kaybettık.

Yaz yolla yaaa ne kendi kendine sıkıntıya giripde içine göçeceksin.Hep bu "hayır"diyememekten ne geliyorsa geliyor başımıza
Bunu unutma önce seeen sonra başkası
Aynen yolla bu mesajı. Ne emrivakici düşüncesiz bir model. Canı sıkılıyor herhalde.
Aslında hayır demesini bilen bir insanım da işte bazen insan boşta bulunuyor ya da bazı insanlara biraz daha hassas davranıyor vs. Valla çok güzel gaza getirdiniz. Ben de böyle bir gaz bekliyordum ☺️

Aslında hayır demesini bilen bir insanım da işte bazen insan boşta bulunuyor ya da bazı insanlara biraz daha hassas davranıyor vs. Valla çok güzel gaza getirdiniz. Ben de böyle bir gaz bekliyordum ☺
Yolladın mı:)

Annenız gelse kal bile dersınız. Be ara bu hale geldik ben esınıde suc buluyorum gerci bir kadının onune kahvaltılık koysan ne olur bir cay demler ıcersınız karsınızdakı kadın herseyden once anne yabancının evıne gıtmıyor oglunun evı tabıkı torununu gormek ıster sız sanıyor musunuz yaslanınca oyle olmayacaksınız. Pes dıyorum ne ara bu kadar bencıl olduk asosyal olduk. Biz hala yakın akrabamız olmasa bıle rahatca gırıp cıkıyoruz bırının evıne aksam ustu arayıp caya gelcez dıyebılıyorız. Bence oturup dusunun bu guzellikleri nasıl kaybettık.
Böyle yorumlar geleceğini de tahmin ediyordum tabii. Her insanın karakteri farklıdır. Ben çok sosyal ya da aşırı dışa dönük biri değilim sizin gibi. Eşim de benim gibi biri neyseki de çok sorun yaşamıyoruz. Ben bana çat kapı gelinmesinden hoşlanmam. Biriyle çok sık görüşmekten de hoşlanmam. Özel bir alanım olmalı ve orda soluklanabilmeliyim. Ben herkesin benim gibi düşünmesini beklemiyorum. Siz de bu şekilde düşünseniz ve tanımadığınız insanlara bu derece agrasif yaklaşmasanız. Hatta kimseye böyle agrasif yaklaşmasanız. Hayat bayram olsa; kelebekler, çiçekler, böcekler... Hayattan çok şey bekliyorum evet☺️

Bu seferlik yollama ama bir daha da uygun olmadığında belirt derim.
Bu seferlik bir durum değil ki bu. Evlendiğimizden beri ara ara yaşanan, çocuktan sonra nerdeyse her haftaya kadar sıklaşan bir durum. Yolladım az evvel. Eşime de yolladım nasıl olmuş diyerek. O da benzer bir şeyler yazmamı önermişti zaten. Ama o çocuğu da bahane edebileceğimi söylemişti. Ben çocuğu bahane etmek istemiyorum. Çünkü çocuk olsa da olmasa da istediğim bu.

Bu seferlik bir durum değil ki bu. Evlendiğimizden beri ara ara yaşanan, çocuktan sonra nerdeyse her haftaya kadar sıklaşan bir durum. Yolladım az evvel. Eşime de yolladım nasıl olmuş diyerek. O da benzer bir şeyler yazmamı önermişti zaten. Ama o çocuğu da bahane edebileceğimi söylemişti. Ben çocuğu bahane etmek istemiyorum. Çünkü çocuk olsa da olmasa da istediğim bu.
Ama tamam gel demissiniz.
Şimdi ne derseniz deyin sizi esinize bana önce gel dedi sonra da deme dedi diye ağlayacak.
Ne sis yansın ne kebap.
Hatta geldiğinde bugün hiç uygun degildim ama size evet demiş bulundum bir daha lütfen bana bir kaç gün onceden randevunuzu alırsanız bildirin de.
Anlamayacak muhtemelen ama olaki randevu alıp bir daha bunu yaparsa evde yokum o gün deyin.

Ama tamam gel demissiniz.
Şimdi ne derseniz deyin sizi esinize bana önce gel dedi sonra da deme dedi diye ağlayacak.
Ne sis yansın ne kebap.
Hatta geldiğinde bugün hiç uygun degildim ama size evet demiş bulundum bir daha lütfen bana bir kaç gün onceden randevunuzu alırsanız bildirin de.
Anlamayacak muhtemelen ama olaki randevu alıp bir daha bunu yaparsa evde yokum o gün deyin.
Ah bunların hepsini yaptım. Daha neler neler yaptım. Hem de defalarca ve defalarca yaptım. Ama anlamadı ya da anlamak istemedi.

Yolladım valla. İçimi bir heyecan sardı. Böyle bir rahatlama geldi. Muhtemelen ilerleyen saatlerde kaygı ve endişeye dönüşür 😀
Yok kaygısız otur sen canım 😀 baska türlü olmayacak. Tahminim cok yaşlı da değil?tek başına hastaneye gidiyor geliyor

Ah bunların hepsini yaptım. Daha neler neler yaptım. Hem de defalarca ve defalarca yaptım. Ama anlamadı ya da anlamak istemedi.
Bal gibi anlıyor. Anlamamazliga geliyor
Ha bir ihtimal anlamiyordur sigara iciyor mu? Ben iciyorum kafam uçmuş 😀

Yarın müsait değilsiniz diye 1 hafta sonraya atmışsınız. Hoş olmamış bence.
Gerçekten bütün hafta müsait değilseniz bile, şu durumda inadına yaptığınızı düşünebilir. Daha hafta başındayız sonuçta.

En önemli şey doğru iletişim. Müsait olmadığınızda direkt söyleyin, bunun ayıbı yok. İçinize atıp atıp alakasız yerde patlamanızdan iyidir.

Yok kaygısız otur sen canım 😀 baska türlü olmayacak. Tahminim cok yaşlı da değil?tek başına hastaneye gidiyor geliyor
67 yaşında. Aslında gezmeyi çok sever. Gezer dolaşır, alışveriş yapar. Her gün illa dışarı çıkar. Benim içim ölmüş😀

Yarın müsait değilsiniz diye 1 hafta sonraya atmışsınız. Hoş olmamış bence.
Gerçekten bütün hafta müsait değilseniz bile, şu durumda inadına yaptığınızı düşünebilir. Daha hafta başındayız sonuçta.

En önemli şey doğru iletişim. Müsait olmadığınızda direkt söyleyin, bunun ayıbı yok. İçinize atıp atıp alakasız yerde patlamanızdan iyidir.
Daha önce yaptım ki dediğinizi. Anne yarın müsait değilim ama perşembe size de uyarsa gelebilirsiniz dedim mesela ya da biz de dışarı çıkacaktık ufaklıkla. Gelin beraber çıkalım madem dedim. Ama anlaması için daha farklı bir şey olması gerekiyor aetık bence. Bu hafta gerçekten uygun değilim. Hem keyfim yok hem de kalıcı kaş kontörü yaptırdım. Kezban Kezban dolaşıyorum evde. Bir süre kimse görmese mutlu olacağım açıkcası ☺️

67 yaşında. Aslında gezmeyi çok sever. Gezer dolaşır, alışveriş yapar. Her gün illa dışarı çıkar. Benim içim ölmüş😀
Bende senin gibiyim. Benim kaynana ohooooo biz daha esimle uyurken neler neler yapiyor çalışıyor ayni zamanda gezmeyide cok sever bizde is yok😀 bide boyle kadinlar hayata hep pozitif bakar haaa

Back
X