Siz hep yazin olur mu?Mevzu karışık ve çok boyutlu.
Yorumlarınızda dikkatimi çeken iki şey oldu.
-Ben kv'me böyle yapmıyorum,o da yapmasın.
Keşke hayat bu kadar kolay olsaydı,
keşke herkes bize bizim istediğimiz gibi davransaydı.
Ne yazık ki bu mümkün değil,eşyanın tabiatına,insanın fıtratına aykırı.
-Ben mutsuz oluyorum,hazır değilim,
fiziksel ve duygusal olarak hazır olmam için
en az üç gün lazım bana.
Keşke hayat hep bu kadar planlı,programlı olsa ve bize göre yaşansa.
Ne yazık ki bu da mümkün değil.
Hayatın ritmine,dünyanın döngüsüne aykırı.
Hayat rutin devam eden,dalgasız bir deniz değil ki.
Kaliteli insan ilişkileri içinde bulunmak ve duygusal anlamda daha az yıpranmak için kendinize bu kadar odaklanmamanızı öneririm.
Bir de tepkilerinizi doğru zamanda,doğru üslupla vermeyi alışkanlık haline getirmenizi.
Doğru zamanda tepki veremediyseniz;
'artık olan oldu,bu defalık akışına bırakayım,
bir dahaki sefere anında tepkimi gösteririm' diyebilmeli insan.
Konuyu,bu kadar içinden çıkılmaz bir hale getirmek gerçekten ayrı bir beceri.
Bu becerinizi kaosa değil,
çözüme yönlendirebilirsiniz.
Aynı şekil davranan kişi kendi annen olsaydi yine aynı tepkiyi verecekmiydin kadin her hafta hastaneyemi gidiyor ne bu katlanamamazlik anlamadım yanlış yazmışsın ben 20 30 yıl sonra kv olduğumda boyle bir insanla karşılaşmak istemem evin dağınık olabilir annen kadar o kadınında hakkı oda eşinin annesi kaldiki kadın haber vermiş baska yere gidecek olursun tamamda evdeykende geri çevirmek ayıptır gunahtir kac yaşında insanlar boyle kirilmamalari gerekir benmde kv var oda hastaneye girdimi dönüşte bana kahvaltiya gelmek istiyo daha bir kere geri cevirmedim canim istemesede ya bugün üzerimde kırgınlık var ama sen gel beraber hazırlarız dediğimde oldu bir gün yahu bu yillamicak ya :)Ben mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Ya siz ciddimisiniz hanimlar??Bi ev ne kadar uygun olmayabilir aklim hayalim almiyor.Gece yatmadan toplamiyormusunuz evlerinizi.Birakin birinin gelmesini olum var hastalik var her zman temkinli olun.Kaynanam gelse haber vermese bunu ne gibi bi sorun yaparim anlayamiyorum.Kocam diye bagrina bastigin o kadin sayesinde kocan olmus yok aman ne ckk geldi ne haber vermedi diyosunuz da yarin ogullarinizin evine kosa kosa gitceksimiz umarim sizede ayni muamele yapilir.Çeşit çeşit kayınvalide var demekki hepsini okudum. Benim ki de kapının önünde haber verir kapıdayım diye ararlar sürpriz:) Artık üstün müsait mi değil mi önemli değil.
Yazdiklarinizi okuyunca, aklima evlendigimiz ilk gunler geldi. Pazar aksami evlendik sabaha karsi eve geldik tabi. Pazartesi yorgunlukla gecti gunlerin yorgunlugu. Sali gunu sabah tam yeni yeni ayiliyoruz uzerime şik biseyler giyineyim ozel gunler derken, kapi caldi kayinvalde bir de eltisini pesine takmis bize gelmis. Elinde de koca bir tencere kavurma bize getirmis.Ben mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Oğlu iki gün etsiz kalmış canım.olur mu??? Sen üstüne alınma sakınYazdiklarinizi okuyunca, aklima evlendigimiz ilk gunler geldi. Pazar aksami evlendik sabaha karsi eve geldik tabi. Pazartesi yorgunlukla gecti gunlerin yorgunlugu. Sali gunu sabah tam yeni yeni ayiliyoruz uzerime şik biseyler giyineyim ozel gunler derken, kapi caldi kayinvalde bir de eltisini pesine takmis bize gelmis. Elinde de koca bir tencere kavurma bize getirmis.Oysa ki biliyor ben vejeteryanim.
Buyuk ihtimalle polemikten banlandiKonu sahibi kimseye hakaret etmemiski niye banlandi acaba.Banlanma kurallarini merak ettim
polemıge gırmeyecek sakin sakin yazacak saga sola bagırmadan kımse kendısıne kotu bırsey dememesıne ragmen sankı dunyanın en agır kufurunu etmısız gıbı davranmayacak (konu sahıbının banlanma nedenı de buydu)Konu sahibi kimseye hakaret etmemiski niye banlandi acaba.Banlanma kurallarini merak ettim
Ben kayımvalidemin gelmesinden rahatsız değilim tabi ki gelecek. İll evYa siz ciddimisiniz hanimlar??Bi ev ne kadar uygun olmayabilir aklim hayalim almiyor.Gece yatmadan toplamiyormusunuz evlerinizi.Birakin birinin gelmesini olum var hastalik var her zman temkinli olun.Kaynanam gelse haber vermese bunu ne gibi bi sorun yaparim anlayamiyorum.Kocam diye bagrina bastigin o kadin sayesinde kocan olmus yok aman ne ckk geldi ne haber vermedi diyosunuz da yarin ogullarinizin evine kosa kosa gitceksimiz umarim sizede ayni muamele yapilir.
Ben kayınvalidemin gelişinden rahatsız değilim. Sadece olanı söyledim. Habersiz gelir. 3,3-5saatlik yoldan çatkapı gelir. Yoksa tabi ki gelecek.Ya siz ciddimisiniz hanimlar??Bi ev ne kadar uygun olmayabilir aklim hayalim almiyor.Gece yatmadan toplamiyormusunuz evlerinizi.Birakin birinin gelmesini olum var hastalik var her zman temkinli olun.Kaynanam gelse haber vermese bunu ne gibi bi sorun yaparim anlayamiyorum.Kocam diye bagrina bastigin o kadin sayesinde kocan olmus yok aman ne ckk geldi ne haber vermedi diyosunuz da yarin ogullarinizin evine kosa kosa gitceksimiz umarim sizede ayni muamele yapilir.
Az biraz okuyun da öyle gelin rica ederim. Eşiyle kavga eden, arkadaşına küsen, görümcesinin mesajına kızan ne kadar üye varsa stres atmaya buraya gelmiş. Hem randevunuz var mı sizin? Bir daha randevu almadan konuma yazmayın lütfen? 4-5 gün önceden bildirin de durumu değerlendireyim
Aynen bu fikirdeyimBende yeni fark ettim konuyu :) erkek analari rahatsiz olmus diyecegim ama bende erkek anasiyim , hic oglumun evine habersiz gitmeyi dusunmuyorum ileride , evli olmasa , bekar yasasa bile gitmem habersiz , birkac gun onceden haber veririm , bizim ailede miaafirlik adabi boyle birseydir , neticede benim olmayan ev kimin evi olursa olsun misafirliktir
Aksine oğluma bakamıyor diye orada burada ağlıyorlar. Ne biçim oğul yetiştiriyorlarsa bebek gibi pamuklara sarılmasını istiyorlar. Bebek / çocuk olsa anlarız, bakıma muhtaç ama kazık kadar adam insaf.Sadece orasi oglunun evi diyenlere sunu söylemek istiyorum: ev pis yada daginik olsa gelinden bilirler, yemeklerden, ikramliklardan herseyden gelin sorumludur ama orasi oglunun evi.. kv bizim evimize gelmesi icin benim müsait olmam lagzim, oglu degil!! Gelince oglu koymuyor herseyi önüne, ben yapiyorum a dan z ye. Ben calisan insanim hergün herseyim 4 4lük olmayabiliyor, kimse cat kapi gelemez oglumun evi diye cünkü kusurlar gelinimin kusuru diye laf ediyorlar.. hic oglum daginik vb seyler duydunuzmu kvlerin agzindan? Konu sahibibini hakli buldum
Allah askina kendini neye hazrlayacaksin sanki tekrar istemeye geliyor...benm kv nerdeyse hergun ugrar hic demem ki kendimj hazr hisstmiyorum :) cok sacma siz acik acik kv bana gelmesin diyorsunz bir kotulugu yoksa haftada bir gelip torunun gormek onunda hakki...Allah kvnizn yardimcisi olsunEvet yanlış anlayacak muhtemelen. Ama ben gelmesin demiyorum ki. Gelsin ama bana kendimi hazırlama şansı versin.
Allah askina kendini neye hazrlayacaksin sanki tekrar istemeye geliyor...benm kv nerdeyse hergun ugrar hic demem ki kendimj hazr hisstmiyorum :) cok sacma siz acik acik kv bana gelmesin diyorsunz bir kotulugu yoksa haftada bir gelip torunun gormek onunda hakki...Allah kvnizn yardimcisi olsun
Ben de 10 yıllık evliyim, dediğiniz gibi kimseye haber vermeden gitmem. Eşim bazen annesine gitmek ister pat diye, aradığında geleceğiz deme iyice bir sor anla napıyorlar , müsait değillerse hiç gelme bahsini açma derim.Aynen bu fikirdeyim
5 senelik evliyim anneme bile haber vermeden gitmem
Cani ister istemez
Hali olur olmaz
Kendi yaşadığımız ev dışındaki her evde yabancıyızdır
Hemfikirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?