Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

Siz hep yazin olur mu?

Aynı şekil davranan kişi kendi annen olsaydi yine aynı tepkiyi verecekmiydin kadin her hafta hastaneyemi gidiyor ne bu katlanamamazlik anlamadım yanlış yazmışsın ben 20 30 yıl sonra kv olduğumda boyle bir insanla karşılaşmak istemem evin dağınık olabilir annen kadar o kadınında hakkı oda eşinin annesi kaldiki kadın haber vermiş baska yere gidecek olursun tamamda evdeykende geri çevirmek ayıptır gunahtir kac yaşında insanlar boyle kirilmamalari gerekir benmde kv var oda hastaneye girdimi dönüşte bana kahvaltiya gelmek istiyo daha bir kere geri cevirmedim canim istemesede ya bugün üzerimde kırgınlık var ama sen gel beraber hazırlarız dediğimde oldu bir gün yahu bu yillamicak ya :)

Çeşit çeşit kayınvalide var demekki hepsini okudum. Benim ki de kapının önünde haber verir kapıdayım diye ararlar sürpriz:) Artık üstün müsait mi değil mi önemli değil.
Ya siz ciddimisiniz hanimlar??Bi ev ne kadar uygun olmayabilir aklim hayalim almiyor.Gece yatmadan toplamiyormusunuz evlerinizi.Birakin birinin gelmesini olum var hastalik var her zman temkinli olun.Kaynanam gelse haber vermese bunu ne gibi bi sorun yaparim anlayamiyorum.Kocam diye bagrina bastigin o kadin sayesinde kocan olmus yok aman ne ckk geldi ne haber vermedi diyosunuz da yarin ogullarinizin evine kosa kosa gitceksimiz umarim sizede ayni muamele yapilir.

Yazdiklarinizi okuyunca, aklima evlendigimiz ilk gunler geldi. Pazar aksami evlendik sabaha karsi eve geldik tabi. Pazartesi yorgunlukla gecti gunlerin yorgunlugu. Sali gunu sabah tam yeni yeni ayiliyoruz uzerime şik biseyler giyineyim ozel gunler derken, kapi caldi kayinvalde bir de eltisini pesine takmis bize gelmis. Elinde de koca bir tencere kavurma bize getirmis. Oysa ki biliyor ben vejeteryanim.

bana kendimi hazırlama şansı versin nedir yaa ne kadar bencil ve kötü niyetli bir insansiniz.bir gün önceden haber veriyor kadın bir gün yada bi hafta da olsa ağırlamak bu kadar mı zor.Esinizin annesi belli ki sizi ve torununu seviyor,değer veriyor ki görmek istiyor. kadinin size bi zararı da olmamış anladığım kadariyla.
"Ben nişanlıyken beşinci katta ev bulduk tutmak istemedim eşime senin annen hasta asansör de yok bize gelince çıkamaz dedim.eşim o an o kadar mutlu oldu ki öyle düşündüğüm için ve kaynanamı düğünden önce kaybettik malesef evimi bile göremedi" kalbiniz o kadar kötü ki kusura bakmayın da belli ki eşinizi bile siz dolduruyorsunuz. Sizin evladınız da büyüyüp evlenecek bir anne olarak biraz empati kurun dünya devran hatırlatırım.

15 yillik evli bir kadinim.39 yasindayim...
Her sabah 5 de uyanir , esimi ugurlar, ev islerine girisirim...temizligimi dip kose yapar, camasirimi yikar asar, yemegimi yapar, dusumu alir makyajimi yapar, son derece şık ve ozenle alinarak yikanmis utulenmis ev giysilerimi giyer ya kitabimi alir ya da severek takip ettigim yonetmenlerden birinin filmini acar izlerim .
Buzlugumda her zaman borek, kek , kurabiyem vardir ve her zaman yemeklik hazir ikramliklarim bulunur... Titiz ve ozenliyimdir.saat 8 itibariyle tum ev isim biter, basbakan gelse agirlayabilecek guce sahibimdir, lakin gel gor ki cat kapi, emrivaki hayatta en nefret ettigim seydir... O tarafta isim vardi , bitti kahveye geliyorum diyen hic kimseyi kabul etmedim( jendi annem dahil) omrum boyunca kimseye de bu tarz ziyarette bulunmadim. .benim evim kimsenin is arasinda kahve icerek soluklanacagi dinlenme tesisi degil.beni ozledigi icin gelsin insanlar, canimi vereyim ..

Bu mevzu kesinlikle prensiple alakali.
Yabani oldugumdan, insan sevmedigimden, asosyal oldugumdan degil...emrivaki sevmiyorum!!!...beni de kabullenen bu sekilde kabul etti zaten .bastan soylerim.uymayan gorusmesin benimle..cok da tınnn...

Konu sahibi arkadasim banlanmissiniz ama yine de okudugunuzu düşünerek size sonuna kadar hak verdigimi belirtmeye geldim...konuyu sayfa 40 a kadar okudum ve sonucun tatliya baglandigini da gorerek -sizin adiniza-rahatladim

Son düzenleme:
Oğlu iki gün etsiz kalmış canım.olur mu??? Sen üstüne alınma sakın

Konu sahibi kimseye hakaret etmemiski niye banlandi acaba.Banlanma kurallarini merak ettim
polemıge gırmeyecek sakin sakin yazacak saga sola bagırmadan kımse kendısıne kotu bırsey dememesıne ragmen sankı dunyanın en agır kufurunu etmısız gıbı davranmayacak (konu sahıbının banlanma nedenı de buydu)
konular alakasız yerlere acılmayacak
konu ıcınde konuyla alakası olmayan alakasız seyler yazılmayacak baska uyelerle geyık gıbı konuyu sabote etme gıbı
yazım kurallarına dıkkat edılecek hepsı buyuk harflerle yazılmaz mesela,
actıgınız konuyu tutup gerı sılersenız banlanırsınız duzenleyebılırsınız eklemenız gereken unuttugunuz ama komple ıcerık degıstırılemez

bunlar banlanma sebebı

Ben kayımvalidemin gelmesinden rahatsız değilim tabi ki gelecek. İll ev Ben kayınvalidemin gelişinden rahatsız değilim. Sadece olanı söyledim. Habersiz gelir. 3,3-5saatlik yoldan çatkapı gelir. Yoksa tabi ki gelecek.

pardon randevu almadım.. diyecek bisey yok gercekten.. hepimiz kaynana adayiyiz. Allaha sukur esimlede gorumcemlede hatta eltimlede cok iyim. Sen gibi randevu istesem hepsinden.. asil ozaman kotu olurdum.. !!!

Aynen bu fikirdeyim
5 senelik evliyim anneme bile haber vermeden gitmem
Cani ister istemez
Hali olur olmaz
Kendi yaşadığımız ev dışındaki her evde yabancıyızdır
Hemfikirim

Sadece orasi oglunun evi diyenlere sunu söylemek istiyorum: ev pis yada daginik olsa gelinden bilirler, yemeklerden, ikramliklardan herseyden gelin sorumludur ama orasi oglunun evi.. kv bizim evimize gelmesi icin benim müsait olmam lagzim, oglu degil!! Gelince oglu koymuyor herseyi önüne, ben yapiyorum a dan z ye. Ben calisan insanim hergün herseyim 4 4lük olmayabiliyor, kimse cat kapi gelemez oglumun evi diye cünkü kusurlar gelinimin kusuru diye laf ediyorlar.. hic oglum daginik vb seyler duydunuzmu kvlerin agzindan? Konu sahibibini hakli buldum

Aksine oğluma bakamıyor diye orada burada ağlıyorlar. Ne biçim oğul yetiştiriyorlarsa bebek gibi pamuklara sarılmasını istiyorlar. Bebek / çocuk olsa anlarız, bakıma muhtaç ama kazık kadar adam insaf.

Kayınvalidenizi sevmiyor olabilirsiniz. Sevmek zorunda da değilsiniz. Geçmişte kötü şeylerde yaşamış olabilirsiniz. Ama neticede eşinizin annesi. Bazı insanlar evlendikleri kişilerin ailesi yok sanıyor galiba. Kadın zaten haber veriyormuş 1 gün önceden. Daha ne yapsın ? Aylar öncesinden randevu mu alsın oğlunun evine gelmek için ? Ara ara okudum mesajlarınızı ve sürekli "ama ben öyle yapmıyorum haber veriyorum, ben çok git gel sevmiyorum" tarzı şeyler yazmışsınız. Keşke hayat böyle olsa ama değil. Her zaman yaptıklarınızın aynen karşılık bulmasını beklemeyin. Ayrıca hiç mi çat kapı misafir nedir duymadınız ? Bu hayatın doğal sürkülasyonu. Çok ayıp etmişsiniz. Siz özgür ruhlu olmak ile saygısızlığı birbirine karıştırıyorsunuz bence. Ben de çok özgür ruhluyum kimsenin hayatıma müdahale etmesine izin vermek istemem ve hep bunun için mücadele ettim, kendimle kalmayı da çok severim ama kimseden aylar öncesinden randevu alır gibi gidip gelmesini beklemedim. Bu özgür ruhluluk değil kusura bakmayın.

Evet yanlış anlayacak muhtemelen. Ama ben gelmesin demiyorum ki. Gelsin ama bana kendimi hazırlama şansı versin.
Allah askina kendini neye hazrlayacaksin sanki tekrar istemeye geliyor...benm kv nerdeyse hergun ugrar hic demem ki kendimj hazr hisstmiyorum :) cok sacma siz acik acik kv bana gelmesin diyorsunz bir kotulugu yoksa haftada bir gelip torunun gormek onunda hakki...Allah kvnizn yardimcisi olsun

Yarın benimkiler de geliyor arayıp kendimi hazır hissetmiyorum yapamıcam dicem

Aynen bu fikirdeyim
5 senelik evliyim anneme bile haber vermeden gitmem
Cani ister istemez
Hali olur olmaz
Kendi yaşadığımız ev dışındaki her evde yabancıyızdır
Hemfikirim
Ben de 10 yıllık evliyim, dediğiniz gibi kimseye haber vermeden gitmem. Eşim bazen annesine gitmek ister pat diye, aradığında geleceğiz deme iyice bir sor anla napıyorlar , müsait değillerse hiç gelme bahsini açma derim.
Burdaki kayınvalide de pat diye gelmiyor ki, kadın bir gün önce arayıp söylemiş.
Konu sahibinin tepki aldığı asıl nokta önce gel dediği kadına sonradan gelme demesi üstelik bunu mesajla yapması. Anne sonuçta bu , herhangi bir eş dost gibi davranılması doğru değil. Ben bu sebeplerle hiç hakli bulmadım konu sahibini.

Benim bir yengem var kulakları çınlasın. Aynı sizin gibiydi. Hepimiz idare ettik. Neyse iki abim evlendi. Kendisine yapılmasını istemediği şeyi iki gelinine yaptı. Biri dayanamadı boşandı. Tabi hatalı yengemdi.

Yok ben öyle yapmam böyle yapmam dememek gerek. Asıl böyle yapan ve diyenler en alasını yapıyor inanın...

Bir arkadaşım demişti. İnsanın yaşı ilerledikçe evlattan beklentisi artıyor demişti. Çevremde de bunu gördüm.

Eninde sonunda insanın yaptığı karşısına geliyor. Bu konularda büyük konuşmak istemiyorum. Ama duam sizin gibi olmamak ve sizin gibi insanlarla karşılaşmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…