İyi de karşıt fikir yazanlara niye haklısın diyeyim güzel kardeşim. Haklı olduğunu düşünsem zaten öyle davranmam. Valla yaşadıklarımı bilseniz bana kahverirdiniz aslında. Şöyle telepati kurup birkaç kötü tecrübemi aktarabilsem keşke burdan size. Ama kelimelerle bu kadar oluyor işte.Hala cevap verıyorsunuz bıldırım geldıkce okudum bence sız sabıt fıkırlınız sızı onaylayları cok guzel melek karsıt yorum yapanlara ya o konuda haklısınız dıyemıyorsun bana yorum yapan arkadasa hak berebılıyorum ben mesela konu benım degıl ama.
En doğal hakkım da işte insanlar daha azıyla yetinmeye öyle alışmış ki aşırı geliyor bu doğal beklenti.Son durum ne bilmiyorum ama gayet de haklısınız. Sizin aranızdaki durum tamamen karşıdakine saygı duymakla alakalı. Lafla değil, içten.
Birine misafir olma fikri aklına düştüğünde arayıp cevap almak ayrı, düşünüp taşınıp karar verip karşı tarafa geleceğim diye bildirmek ayrı. Sorun kaç gün önceden haber verdiği değil bana göre. Sana tabi ki söz hakkı doğuyor ama insan o üsluba sinir oluyor baştan zaten.
Kararı verdikten sonra aramak muhatabını yok saymaktır. Kaldı ki sen ona emrivaki yapmıyorsan kayınvalidenden de aynı davranışı beklemek en doğal hakkın.
Konuyu guncelleyebiliyirsaniz guncelleyin , konuda bahsedin kv nin zamaninda yaptiklarini , valla biraz obur sayfalara baktim kk nin yarisi kaynanaci olmus , dumur olsum yorumlari okurkenİyi de karşıt fikir yazanlara niye haklısın diyeyim güzel kardeşim. Haklı olduğunu düşünsem zaten öyle davranmam. Valla yaşadıklarımı bilseniz bana kahverirdiniz aslında. Şöyle telepati kurup birkaç kötü tecrübemi aktarabilsem keşke burdan size. Ama kelimelerle bu kadar oluyor işte.
Oncelıkle sızın basını tek geldıgını mı dusunuyorsun ben sana anlataym dersın kı tas olsan catlarsn kı ben cok ıyı nıyetlı bırıyım sızın yorumlarınızı okudum balayında rahatsız etmıs oyle boyle ben balayına gıdemedım evlendım 20 gun yanlarnda kaldk gıderken nıyegıdıyorsunız dedıler kı ev bıle tutmadık esya almadık memuruz gıddıgımız yerde duzenımız yok. yazın gıttım ıs yaptım evını temızledım tanıyınımız cıktı esya gelecek yerlesek erken gotmek ıstedım ısten mı kacıyorsun oldu kı ben bırı otur dese bıle oturamam dedıkodular oldu esımı aramalar oldu ama ıyı seyler olmadı mı oldu bunu goz ardı edersem Allah carpar anne bıle kızıyla anlasamaz yerı gelır. Esımızle bıle sorun yasarız ama yuz yuze bakarız. benım evıme gelır kaynanam kalır ben gıder kalırım tabıkı benım aılem de gelek evıme kızının evı onun aılesı de gelecek cunku oglunun evı bızımkıler haber vermeden basar cıkargelırler guya suprız ama ben 65 yasındakı ınsana akıl veremem kı onlar zaten bızım buyugumuz kı kaynananın esı yok benım babamda yok dul ımsanlar her zaman farklı dusunur sız be lakın bu bır gercek kı kımın kıme muhtac olacagı da bellı olmaz bugun yuz cevırdıgımız ınsan yarın altımızdan alıyor olabılır. Bu kaynanan bıle olsa. Sen nasıl dusunuyorsan oyle olsun dıyebıleceklerım bu kadar. Dertsız kaya dıbı olmaz derler muhakkak herkes kayınvalıdesı ıle sorunlar yasamısıtırİyi de karşıt fikir yazanlara niye haklısın diyeyim güzel kardeşim. Haklı olduğunu düşünsem zaten öyle davranmam. Valla yaşadıklarımı bilseniz bana kahverirdiniz aslında. Şöyle telepati kurup birkaç kötü tecrübemi aktarabilsem keşke burdan size. Ama kelimelerle bu kadar oluyor işte.
Sen iyi dayanmisin valla ben onkere yuzune soykerdim yaz mesaj yola hayir dedimizi bilsinler bizde hayir demeyi ogrenelim yoksa hep ezerler bizi tepemize cikarlar ay valla sinir oldum okudumdan beri belki musait degilsin misafirin var hastasin belki bugun misafir kaldiricak gunde degilsin yeri geliyo insan kendi evinden yoruluyo bu saygisizlik bence sen nedersen de ben buyum benim dedim olur diyo yaniBen mi fazla alınganlık yapıyorum bilmiyorum. Belki de çoktan açık açık konuşmalıydım, kendimi üzüp sıkacağıma... Ama nasıl yapmalıyım bilemedim. Kırmadan kibar bir dille nasıl anlatılır karar veremedim. (Bunları iyice uykum kaçmasın diye tek gözüm açık şekilde yazıyorum bu arada.)
Konu kayınvalidem ve emrivaki hareketleri... Dün akşam vakti kayınvalidem aradı ve her zaman yaptığı gibi “Yarın sizin o tarafta bir doktor randevum var. Sonrasında da size geleceğim. “ dedi. Dr randevularının çoğunu hep bizim eve yakın hastanelerden alır ve her seferinde bize gelme isteğini son anda ve bana uygun olup olmadığımı sormadan emrivaki bir şekilde bildirir. Önceden daha da beterdi. Geleceği gün bildirirdi, bugün sana geleceğim diyerek. Bir şekilde uygun olmadığımı belirterek durumu bu seviyeye getirebildim zaman içinde. Ama daha iyi hale getiremiyorum. Tek istediğim birkaç gün öncesinden hastane randevusunu söyleyip “Uygunsan sana da uğramak istiyorum hastaneden sonra.” Demesi. Çok şey mi istiyorum yahu? Konuyu eşimle de konuştum birkaç defa, o da hakveriyor bana. Hatta ne yapabilirim dediğimde bana yol da gösterdi zamanında. İşte o gün değil de şu gün müsait olduğunu söyle ve gününü değiştir ya da dışarda görüşmeye çevir. Zamanla anlayacaktır dedi. Ben de bunların hepsini yaptım. Ama maalesef anlamadı zaman içersinde... Akşam da boşta bulunup gelebileceğini söyledim. Ama uygun falan değilim aslında. Ne ev uygun buna ne de ben uygunum mental olarak. Kendimi üzüp duracağıma ona yazıp söyleyeyim dedim. Ama olmuyor. Bir saattir yazıp çiziyorum ama yollayamadım yazdıklarımı.
Aslında yakınmak için açmıştım konuyu. Biraz dırdır eder rahatlarım diyordum. Ama madem size konuyu açtım yol yordam da isteyeyim. Ben şu şekilde bir şeyler yazdım. Ama uygun mudur karar veremedim. Siz ne diyorsunuz? Hem mevzuya hem de bu satırlara ne diyorsunuz yani? Hemen kopyalıyorum. Kısa gerçi ama yılların sıkıntısını dillendiriyor.
“Merhaba anne, Çocuk uyutmadığı için bu saatte yazıyorum.(Tabii tabii) Kusura bakmayın. Sizi kırmamak için yarın gelin dedim ama aslında hiç uygun değilim yarın. Biz haftaya bir gün ayarlayalım en iyisi. Bir de sizden bir ricam olacak. Gelmek istediğinizde bana bikaç gün öncesinden haber verirseniz çok sevinirim. Her zaman uygun olmayabiliyorum çünkü. “
Ben sizi anladım. Siz kötü niyetli bir insan değilsiniz. Çok fazla yıpratma amaçlı mesaj yazılınca sizi de onlarla bir tuttum açıkcası. Yapı olarak farklıyız sizinle. Aynı olmak zorunda da değiliz zaten. Farklıyız derken siz yanlış ben doğruyum demiyorum yanlış anlamayın. Doğrularımız farklı diyorum. Oldu da sizi kıracak bir şey dediysem kusura bakmayın. Dilerim iyi niyetinize karşılık bulursunuz her zaman.Oncelıkle sızın basını tek geldıgını mı dusunuyorsun ben sana anlataym dersın kı tas olsan catlarsn kı ben cok ıyı nıyetlı bırıyım sızın yorumlarınızı okudum balayında rahatsız etmıs oyle boyle ben balayına gıdemedım evlendım 20 gun yanlarnda kaldk gıderken nıyegıdıyorsunız dedıler kı ev bıle tutmadık esya almadık memuruz gıddıgımız yerde duzenımız yok. yazın gıttım ıs yaptım evını temızledım tanıyınımız cıktı esya gelecek yerlesek erken gotmek ıstedım ısten mı kacıyorsun oldu kı ben bırı otur dese bıle oturamam dedıkodular oldu esımı aramalar oldu ama ıyı seyler olmadı mı oldu bunu goz ardı edersem Allah carpar anne bıle kızıyla anlasamaz yerı gelır. Esımızle bıle sorun yasarız ama yuz yuze bakarız. benım evıme gelır kaynanam kalır ben gıder kalırım tabıkı benım aılem de gelek evıme kızının evı onun aılesı de gelecek cunku oglunun evı bızımkıler haber vermeden basar cıkargelırler guya suprız ama ben 65 yasındakı ınsana akıl veremem kı onlar zaten bızım buyugumuz kı kaynananın esı yok benım babamda yok dul ımsanlar her zaman farklı dusunur sız be lakın bu bır gercek kı kımın kıme muhtac olacagı da bellı olmaz bugun yuz cevırdıgımız ınsan yarın altımızdan alıyor olabılır. Bu kaynanan bıle olsa. Sen nasıl dusunuyorsan oyle olsun dıyebıleceklerım bu kadar. Dertsız kaya dıbı olmaz derler muhakkak herkes kayınvalıdesı ıle sorunlar yasamısıtır
Heh çok sevindim bir kayınvalidenin yazmasına. Bakın efendim ben kayınvalidemin bana yaşattıklarına rağmen onunla vakit geçiriyorum. Oğlumu da alıp onunla bir yerlere gidiyorum. Onu annemin yazlığına davet ediyorum. Onu evime davet ediyorum. Oğlumu alıp ona gidiyorum. Yani özetle ben elimden geldiğince görüşüyorum onunla. Ondan tek istediğimse bana hiçbir konuda emrivaki yapmaması.ayy bu mesajı atmasaydınız iyiydi valla...55 yaşında bir kayınvalide adayı olarak çok incinirdim ben....çat kapı gelmemiş ki kadın ertesi gün geleceğini bildirmiş size...bir nevi randevu almış...eski olayları unutup önünüze bakın derim...bir torunum var kızımdan...torun çok tatlı,çok kıymetli... randevuyla torun görmeyelim yaa...
Aynen aynen ınsanlar kendı eksıklerını gormuyor ama karsındakı agzıyla kus tutsa nafıle 67 yasındakı dul kadın ne kadar dıslı olabılır kı. Neyım demıycen ne olcam dıycen Allah ıyılerle karsılastırsın annem dul uc evladı da ıyı gelınımız de ıyı damatlarımızda kımın kapısını calsa gerı cevırmez annemın de hatası var patavatsız ama bız onu ıdare edıyoruz her ınsanın ıyı kotu huyu var bırde yas aldıkca ınsanların huyu degısıyor cocuk gıbı oluyor nazlanıyor. Ben kv annemın gozune bakınca cocuk goruyorum onları kaynanamlada sorunlarımız oldu sonucta herkes yenı hayata adepte oluyor.ayy bu mesajı atmasaydınız iyiydi valla...55 yaşında bir kayınvalide adayı olarak çok incinirdim ben....çat kapı gelmemiş ki kadın ertesi gün geleceğini bildirmiş size...bir nevi randevu almış...eski olayları unutup önünüze bakın derim...bir torunum var kızımdan...torun çok tatlı,çok kıymetli... randevuyla torun görmeyelim yaa...
Zaman bulursam bir ara güncellerim belki. Aslında ben ilk geceden sonra unutulur gider diye düşünmüştüm. Ama konu sürekli hortluyor. Bilmeden büyük bir yaraya mı dokundum ne yaptım.Konuyu guncelleyebiliyirsaniz guncelleyin , konuda bahsedin kv nin zamaninda yaptiklarini , valla biraz obur sayfalara baktim kk nin yarisi kaynanaci olmus , dumur olsum yorumlari okurken
Nitekim yazdım gönderdim de. Biraz bozuldu sanırım ama bundan sonra daha farklı davranır diye düşünüyorum. Arayıp biraz yumuşattım da tuttumumu. Hayır demeyi bilmek yaşam kalitesini çok etkiliyor.Sen iyi dayanmisin valla ben onkere yuzune soykerdim yaz mesaj yola hayir dedimizi bilsinler bizde hayir demeyi ogrenelim yoksa hep ezerler bizi tepemize cikarlar ay valla sinir oldum okudumdan beri belki musait degilsin misafirin var hastasin belki bugun misafir kaldiricak gunde degilsin yeri geliyo insan kendi evinden yoruluyo bu saygisizlik bence sen nedersen de ben buyum benim dedim olur diyo yani
Konu ile ilgili yorum yapmıstım zaten de ben sizin cabanızı takdire sayan buldum. Herkese tek tek sakinlikle derdinizi anlatmanızı özellikle. Konunun hortlaması da bu yüzden =)Zaman bulursam bir ara güncellerim belki. Aslında ben ilk geceden sonra unutulur gider diye düşünmüştüm. Ama konu sürekli hortluyor. Bilmeden büyük bir yaraya mı dokundum ne yaptım.
Sadece gelme konusunda yapıyorsa ıyı bızımkıler paramızıda yonetcekler ama dırenıyoruz bır sekılde onları uzmeden cok garıp ınsanlar var sen daha kotulerını gormemıssın mıllet ondan yuklenıyor bence kendı baslarındakı daha buyuk dertHeh çok sevindim bir kayınvalidenin yazmasına. Bakın efendim ben kayınvalidemin bana yaşattıklarına rağmen onunla vakit geçiriyorum. Oğlumu da alıp onunla bir yerlere gidiyorum. Onu annemin yazlığına davet ediyorum. Onu evime davet ediyorum. Oğlumu alıp ona gidiyorum. Yani özetle ben elimden geldiğince görüşüyorum onunla. Ondan tek istediğimse bana hiçbir konuda emrivaki yapmaması.
Yahu elimde değil. İnsanları yanıtsız bırakmak çok ayıp geliyor bana. Sonuçta emek vermiş yazmış değil mi. Dokunmayın ağlarımKonu ile ilgili yorum yapmıstım zaten de ben sizin cabanızı takdire sayan buldum. Herkese tek tek sakinlikle derdinizi anlatmanızı özellikle. Konunun hortlaması da bu yüzden =)
Evet bu bir incelik bana göre. Haha rica ederim, aglamak olmaz =)Yahu elimde değil. İnsanları yanıtsız bırakmak çok ayıp geliyor bana. Sonuçta emek vermiş yazmış değil mi. Dokunmayın ağlarımTakdir edilmek de güzel şey bu arada. Böyle bir konuda bile olsa☺ Teşekkür ederim ihi
Maalesef aramızda kırgınlıklar oldu. Beni çok çok üzmüşlüğü var zamanında. Annemle kayınvalidemi aynı kefeye koymuştum zamanında. Ama karşılığında çok pişman etti beni.Sadece gelme konusunda yapıyorsa ıyı bızımkıler paramızıda yonetcekler ama dırenıyoruz bır sekılde onları uzmeden cok garıp ınsanlar var sen daha kotulerını gormemıssın mıllet ondan yuklenıyor bence kendı baslarındakı daha buyuk dertzaten aranızda korgınlık olmamıs yarın sabah kallsan olum haberını alsan uzulursun bosver kırma 67 yasasa 10 yıl daha yasar tabı bılınmez.onun ıcın hayırlı olumler nasıp etsın rabbım. Kayınvalıden ve annenı es gec dıger herkese asosyal ol gelmesın kımse evıne gerekırse ama onlar Anne bak bızde anneyız ne olcamız bellı mı bızde gelınle kavga etcez belkı.
İşte başıma be geliyorsa hep incelikler yüzündenEvet bu bir incelik bana göre. Haha rica ederim, aglamak olmaz =)
Bende yeni fark ettim konuyu :) erkek analari rahatsiz olmus diyecegim ama bende erkek anasiyim , hic oglumun evine habersiz gitmeyi dusunmuyorum ileride , evli olmasa , bekar yasasa bile gitmem habersiz , birkac gun onceden haber veririm , bizim ailede miaafirlik adabi boyle birseydir , neticede benim olmayan ev kimin evi olursa olsun misafirliktirZaman bulursam bir ara güncellerim belki. Aslında ben ilk geceden sonra unutulur gider diye düşünmüştüm. Ama konu sürekli hortluyor. Bilmeden büyük bir yaraya mı dokundum ne yaptım.
Aslında o da bu adabın gayet farkında biri. Zaten bu yüzden daha çok kızıyorum ya. Bilmese cahilliğinden der anlayış gösteririm. Bu arada ben de erkek annesiyimBende yeni fark ettim konuyu :) erkek analari rahatsiz olmus diyecegim ama bende erkek anasiyim , hic oglumun evine habersiz gitmeyi dusunmuyorum ileride , evli olmasa , bekar yasasa bile gitmem habersiz , birkac gun onceden haber veririm , bizim ailede miaafirlik adabi boyle birseydir , neticede benim olmayan ev kimin evi olursa olsun misafirliktir
Aslında görüşmem normalde. Ama çok yalnız. Kimsesi yok. Eşi de yıllar önce vefat etmiş. Üzülüyorum ne kadar kötülük de yapsa bu haline. Elimden geldiğinde görüşüyorum, yanında oluyorum. Arıyorum soruyorum. Sonra bir şey yapıyor buz kesiyorum. Uzaklaşıyorum. Sonra yine vicdanım yakama yapışıyor ve yine unutuyorum yaptıklarını. Böyle böyle sersem oldum gelgitli duyguların arasında. Keşke iyi biri olsaydı da hep yanında olsaydım. Hep beraber mutlu büyük bir aile olsaydık. En başta hayalim buydu. Ama olmadı maalesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?