Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

İyi de karşıt fikir yazanlara niye haklısın diyeyim güzel kardeşim. Haklı olduğunu düşünsem zaten öyle davranmam. Valla yaşadıklarımı bilseniz bana kahverirdiniz aslında. Şöyle telepati kurup birkaç kötü tecrübemi aktarabilsem keşke burdan size. Ama kelimelerle bu kadar oluyor işte.

En doğal hakkım da işte insanlar daha azıyla yetinmeye öyle alışmış ki aşırı geliyor bu doğal beklenti.

Konuyu guncelleyebiliyirsaniz guncelleyin , konuda bahsedin kv nin zamaninda yaptiklarini , valla biraz obur sayfalara baktim kk nin yarisi kaynanaci olmus , dumur olsum yorumlari okurken

Oncelıkle sızın basını tek geldıgını mı dusunuyorsun ben sana anlataym dersın kı tas olsan catlarsn kı ben cok ıyı nıyetlı bırıyım sızın yorumlarınızı okudum balayında rahatsız etmıs oyle boyle ben balayına gıdemedım evlendım 20 gun yanlarnda kaldk gıderken nıyegıdıyorsunız dedıler kı ev bıle tutmadık esya almadık memuruz gıddıgımız yerde duzenımız yok. yazın gıttım ıs yaptım evını temızledım tanıyınımız cıktı esya gelecek yerlesek erken gotmek ıstedım ısten mı kacıyorsun oldu kı ben bırı otur dese bıle oturamam dedıkodular oldu esımı aramalar oldu ama ıyı seyler olmadı mı oldu bunu goz ardı edersem Allah carpar anne bıle kızıyla anlasamaz yerı gelır. Esımızle bıle sorun yasarız ama yuz yuze bakarız. benım evıme gelır kaynanam kalır ben gıder kalırım tabıkı benım aılem de gelek evıme kızının evı onun aılesı de gelecek cunku oglunun evı bızımkıler haber vermeden basar cıkargelırler guya suprız ama ben 65 yasındakı ınsana akıl veremem kı onlar zaten bızım buyugumuz kı kaynananın esı yok benım babamda yok dul ımsanlar her zaman farklı dusunur sız be lakın bu bır gercek kı kımın kıme muhtac olacagı da bellı olmaz bugun yuz cevırdıgımız ınsan yarın altımızdan alıyor olabılır. Bu kaynanan bıle olsa. Sen nasıl dusunuyorsan oyle olsun dıyebıleceklerım bu kadar. Dertsız kaya dıbı olmaz derler muhakkak herkes kayınvalıdesı ıle sorunlar yasamısıtır

ayy bu mesajı atmasaydınız iyiydi valla...55 yaşında bir kayınvalide adayı olarak çok incinirdim ben....çat kapı gelmemiş ki kadın ertesi gün geleceğini bildirmiş size...bir nevi randevu almış...eski olayları unutup önünüze bakın derim...bir torunum var kızımdan...torun çok tatlı,çok kıymetli... randevuyla torun görmeyelim yaa...

Sen iyi dayanmisin valla ben onkere yuzune soykerdim yaz mesaj yola hayir dedimizi bilsinler bizde hayir demeyi ogrenelim yoksa hep ezerler bizi tepemize cikarlar ay valla sinir oldum okudumdan beri belki musait degilsin misafirin var hastasin belki bugun misafir kaldiricak gunde degilsin yeri geliyo insan kendi evinden yoruluyo bu saygisizlik bence sen nedersen de ben buyum benim dedim olur diyo yani

Ben sizi anladım. Siz kötü niyetli bir insan değilsiniz. Çok fazla yıpratma amaçlı mesaj yazılınca sizi de onlarla bir tuttum açıkcası. Yapı olarak farklıyız sizinle. Aynı olmak zorunda da değiliz zaten. Farklıyız derken siz yanlış ben doğruyum demiyorum yanlış anlamayın. Doğrularımız farklı diyorum. Oldu da sizi kıracak bir şey dediysem kusura bakmayın. Dilerim iyi niyetinize karşılık bulursunuz her zaman.

Heh çok sevindim bir kayınvalidenin yazmasına. Bakın efendim ben kayınvalidemin bana yaşattıklarına rağmen onunla vakit geçiriyorum. Oğlumu da alıp onunla bir yerlere gidiyorum. Onu annemin yazlığına davet ediyorum. Onu evime davet ediyorum. Oğlumu alıp ona gidiyorum. Yani özetle ben elimden geldiğince görüşüyorum onunla. Ondan tek istediğimse bana hiçbir konuda emrivaki yapmaması.

Aynen aynen ınsanlar kendı eksıklerını gormuyor ama karsındakı agzıyla kus tutsa nafıle 67 yasındakı dul kadın ne kadar dıslı olabılır kı. Neyım demıycen ne olcam dıycen Allah ıyılerle karsılastırsın annem dul uc evladı da ıyı gelınımız de ıyı damatlarımızda kımın kapısını calsa gerı cevırmez annemın de hatası var patavatsız ama bız onu ıdare edıyoruz her ınsanın ıyı kotu huyu var bırde yas aldıkca ınsanların huyu degısıyor cocuk gıbı oluyor nazlanıyor. Ben kv annemın gozune bakınca cocuk goruyorum onları kaynanamlada sorunlarımız oldu sonucta herkes yenı hayata adepte oluyor.

Konuyu guncelleyebiliyirsaniz guncelleyin , konuda bahsedin kv nin zamaninda yaptiklarini , valla biraz obur sayfalara baktim kk nin yarisi kaynanaci olmus , dumur olsum yorumlari okurken
Zaman bulursam bir ara güncellerim belki. Aslında ben ilk geceden sonra unutulur gider diye düşünmüştüm. Ama konu sürekli hortluyor. Bilmeden büyük bir yaraya mı dokundum ne yaptım.

Nitekim yazdım gönderdim de. Biraz bozuldu sanırım ama bundan sonra daha farklı davranır diye düşünüyorum. Arayıp biraz yumuşattım da tuttumumu. Hayır demeyi bilmek yaşam kalitesini çok etkiliyor.

Zaman bulursam bir ara güncellerim belki. Aslında ben ilk geceden sonra unutulur gider diye düşünmüştüm. Ama konu sürekli hortluyor. Bilmeden büyük bir yaraya mı dokundum ne yaptım.
Konu ile ilgili yorum yapmıstım zaten de ben sizin cabanızı takdire sayan buldum. Herkese tek tek sakinlikle derdinizi anlatmanızı özellikle. Konunun hortlaması da bu yüzden =)

Sadece gelme konusunda yapıyorsa ıyı bızımkıler paramızıda yonetcekler ama dırenıyoruz bır sekılde onları uzmeden cok garıp ınsanlar var sen daha kotulerını gormemıssın mıllet ondan yuklenıyor bence kendı baslarındakı daha buyuk dert zaten aranızda korgınlık olmamıs yarın sabah kallsan olum haberını alsan uzulursun bosver kırma 67 yasında yasasa 10 yıl daha yasar tabı bılınmez.onun ıcın hayırlı olumler nasıp etsın rabbım. Kayınvalıden ve annenı es gec dıger herkese asosyal ol gelmesın kımse evıne gerekırse ama onlar Anne bak bızde anneyız ne olcamız bellı mı bızde gelınle kavga etcez belkı.

Konu ile ilgili yorum yapmıstım zaten de ben sizin cabanızı takdire sayan buldum. Herkese tek tek sakinlikle derdinizi anlatmanızı özellikle. Konunun hortlaması da bu yüzden =)
Yahu elimde değil. İnsanları yanıtsız bırakmak çok ayıp geliyor bana. Sonuçta emek vermiş yazmış değil mi. Dokunmayın ağlarım Takdir edilmek de güzel şey bu arada. Böyle bir konuda bile olsa Teşekkür ederim ihi

Evet bu bir incelik bana göre. Haha rica ederim, aglamak olmaz =)

Maalesef aramızda kırgınlıklar oldu. Beni çok çok üzmüşlüğü var zamanında. Annemle kayınvalidemi aynı kefeye koymuştum zamanında. Ama karşılığında çok pişman etti beni.

Bende yeni fark ettim konuyu :) erkek analari rahatsiz olmus diyecegim ama bende erkek anasiyim , hic oglumun evine habersiz gitmeyi dusunmuyorum ileride , evli olmasa , bekar yasasa bile gitmem habersiz , birkac gun onceden haber veririm , bizim ailede miaafirlik adabi boyle birseydir , neticede benim olmayan ev kimin evi olursa olsun misafirliktir

Aslında o da bu adabın gayet farkında biri. Zaten bu yüzden daha çok kızıyorum ya. Bilmese cahilliğinden der anlayış gösteririm. Bu arada ben de erkek annesiyim

peki karşınızdaki insan iyi niyetli normal biri olsaydı bunu yapabilecek miydiniz?
çünkü siz kendinizi anlatırken karşıdaki insandan bağımsız anlattınız.

mesela siz bu gelme isteğini emrivaki ve çat kapı diye tarif ediyorsunuz.
bence değil. sizce öyle.
sıklığı hakkında bir şey okumadım ama insan gitse gitse doktora haftada bir gider en fazla.
zaten zaman zaman reddettiğinizi yada dışarıda görüştüğünüzü yazdınız. haftada birden daha da az o zaman. e 15 te bir idare etme konusunda da isteksizseniz, bu kadın size geleyim teklifini yapamasın istiyorsanız hiç görüşmeyin daha az yıpratıcı olur.

yok görüşecekseniz de bu konuda kendinizi rahatlatmaya bakın.
çok sık olmadıkça gelsin gitsin. evin idareten toplu olması yeterli. valide oradayken çocukla çok işler birikti diyip, o torunu ile vakit geçirirken siz işlerinizi halledin. böylece çok yüz göz olmadan geçirirsiniz bu ziyaretleri.

kayınvalideniz sizin dağınık veya pis olduğunuzu düşünse ne düşünmese ne? kime anlatacak? o kişilerin hayatınızda etkisi var mı? yüzünüze vursa hayatınız mı kararacak? hayır. öyle kendinize yük yapmayın bu kadar.

artık hesaplarım çok kolay.
kafamı yastığa koyduğumda biri beni huzursuz ettiyse yada bir şeyler ters gittiyse;

1) bu kişi benim hayatımda etkili birisi mi?
2) 5 yıl sonra bu konudan benim zararıma bir şey çıkar mı?

%99 iki hayır ile kendimi uykuya uğurluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…