- 22 Ağustos 2016
- 2.196
- 1.573
- 53
- 41
- Konu Sahibi Lonelypoet
-
Değilim olmalıyım diye takıyorum işte.Siz mukemmel misiniz ?
Alamıyorum kendime kızıyorum ama kendi kendime takıyorum işteçocuk neden her alanda iyi olsun. neden ve nasıl? bu soruları sorup mantıklı cevap alabiliyor musunuz?
Değilim olmalıyım diye takıyorum işte.
Nasıl engellerim kendimi diye çözüm arıyorumKim var ki mukemmel olan ?
Bence kimse mukemmel degil,sukrediyorum deyip sadece agzinizla sukrediyor gibisiniz .
Cocugunuza simdi hissettirmiyorsaniz bile ileride hirsiniza yenileceksiniz
Haklısınız çare arıyorum ben de umarım artık yapmamSen de mükemmel değilsin, çocuğun da mükemmel olmak zorunda değil. Bırak çocuk mükemmel olmasın kendi olarak sadece mutlu olsun.
Valla canım çok haklısın gitmiyorum ama sanırım gitsem iyi olacakTerapi alıyor musunuz bilmiyorum ama almıyorsanız bir an önce terapiye başlayın.
Yok eğer terapiye gidiyorsanız terapistinizi değiştirin zira başarılı bir terapist gibi gelmiyor bana takıntılarınız bir hayli fazla sizin, hayatı kendinize zehir ediyorsunuz.
Hani böyle bir an kendinizi huzurlu hissetseniz bile kendinizi huzursuzlandırmayı başarıyorsunuz birkaç konunuzdan biliyorum çünkü.
Çok sağol canım doğru diyosunbunu düşünüyorsanız zaman zaman hastanelere gidi çocuk hastanelerine bazen şükretmek gerektiğini biliriz ama aklıma gelir kafamıza takarız kendinize kızmayın ınsanız....
İnşAllah çok teşekkür ederimMükemmeliyetçilikten kurtulmak için ilk adımı atmışsınız bence. Bunu kabullenmişsiniz. Öncelikle ilk önerim bundan kurtulmak için tabi ki uzman yardımı.
Neden bunu yaşadığınızı bulmaya çalışacaksınız, övgü eksikliği, kabul görme isteği gibi nedenler tetikler genelde bu durumu.
Ardından hayatınıza en iyi değil de iyi ve orta kavramlarını sokmaya çalışacaksıniz.
Umuyorum çabucak kurtulursunuz zira bu durum çocuğunuzu çok zorlar...
Ayrılmadım çok şükür her şey düzeldiBaskıcı erkek arkadaşınızdan ayrıldınız mı?
Bıktım artık herşeyin en iyisi olsunlardan,çocuğumu başka çocuklarla kıyaslamaktan (çocuğuma yansıtmıyorum içimde kendi kendime dert ediyorum),kendimi başkalarıyla kıyaslamaktan. O kadar da şükrederim biliyorum herkes bir değil ama mesela benim neden çocuğum diğeri gibi şu alanda iyi değil ben neden onun gibi değilim diye kafaya takıyorum. Allah beni ıslah etsin.
Acaba haset ve kıskanç mıyım?Çok yanlış düşünceler bunlar.ALLAH herkesi farklı yaratmıştır.Örnek veriyorum siz sarışınsınız kardeşiniz kara kuru esmer biri. Sizin çocuğunuzun çok iyi rol yapma yeteneği var, yeğeniniz ressam.Mesele ne biliyor musunuz kendinizi ve hayatınızda insanları oldukları gibi kabul etmek. Bu davranışlar haset, kıskançlıktan başka bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?