Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Kızlar :( Sağlık ocağı talebinin üstüne idrar tahlili yaptırdım herşey normal ama Lökosit Esteraz değeri Pozitif+++ ne demek oluyor bu:(

Kızlar :( Sağlık ocağı talebinin üstüne idrar tahlili yaptırdım herşey normal ama Lökosit Esteraz değeri Pozitif+++ ne demek oluyor bu:(

ya ben de yaptırsam olacak aslında hiç bilmiyorum canım değerler ne demek?
aynı gün aldın mı sonuçları

ya ben de yaptırsam olacak aslında hiç bilmiyorum canım değerler ne demek?
aynı gün aldın mı sonuçları

Sağlık ocağından istediler, Kızılay da yaptırdım.10 lira canım.
Doktoruma da mail attım, akıntı olduğu için değer yüksek çıkıyormuş.Eğer yanma ya da idrar yapılmamış hissi varsa idrardan sonra o zaman kültür yapılmalıymış. 10 gibi verdim 16da çıktı canım.

Son düzenleme:
Sağlık ocağından istediler, Kızılay da yaptırdım.10 lira canım.
Doktoruma da mail attım, akıntı olduğu için değer yüksek çıkıyormuş.Eğer yanma ya da idrar yapılmamış hissi varsa idrardan sonra o zaman kültür yapılmalıymış.

ben de akıntı var afedersin ama bugün biraz koku da aldım sanki
çünkü hamile kalmadan önceki ay enfeksiyon tedavisi görüyordum
yarın gideyım de ben de yaptırayım bari

Normal Doğum - Lamaze Felfesesi - Doğum hakkında herşey... kizlar bakin bu sayfda ki videoyu izleyin. Cok ilginc aciklamalar var, sayfanin ortasina dogru.

Yumurtadan çıkan yavru kuşlar, yumurtadan çıkabilmek için önce kendilerine ufacık bir delik açıyor. Sonra o minik delikten sıkışa sıkışa sürtünerek çıkmaya çalışıyor. Eğer kuşun yumurtadan daha kolay çıkması için ona “yardım ederek” deliği büyütürseniz, kuş kanatlarını geliştiremeden dünyaya gelir. Ve uçamaz. Sürtünme ve zorluk kuşa kanatlarını kazandırır.

Bebeğin kendisinin doğmaya hazır olduğu zamandan önce doktora veya anneye uygun olan tarihte yapılan sezaryenin da bedelleri vardır: Çocuğun bir boyutta “kanatlarının” oluşmasını etkiliyoruz.

Aşağı kısımlardan bu sözü okudum çok beğendim, videoyu da uygun olduğumda izleyecem,biraz uzunmuş:(

ben de akıntı var afedersin ama bugün biraz koku da aldım sanki
çünkü hamile kalmadan önceki ay enfeksiyon tedavisi görüyordum
yarın gideyım de ben de yaptırayım bari

Doktorlar düzenli yapmayabiliyor, bu durumda sağlık ocakları çok faydalı oluyor.
Sende aksatmadan yaptır canım.

Gözün aydın annesi=)senin kız uslu olacak gibi duruyor,bizim yaramaz erkenden başladı=)bir de benim hareketler karnımın altında oluyor,daha yukarda olması gerekmez mi?sen hangi bölgede hissediyorsun?

aramızda 4 gün var:) ve bende 3-4 gün önce hissettim ilk kez..Allahım tamamına erdirsin..harika bi duygu..ben göbek deliğimin altlarında çok derinlerde hissediyorum..kayıyo gibi,seyiriyo gibi bişey:)))

benim dışarıdan gözle görülüyor. kocaman kocaman tekmeler atıyor.
akşamları 1 saat uzanıp karnıma bakıyom hakeketlerini kontrol ediyorum.. göbek seviyemde oluyo genelde.. hatta genelde tam göbeğimin hizasında bazen daha yukarda bazende daha aşagı inebiliyo.. ama düşününce 15-20 cm lik birşey başı üstte olsa bacakları çok altta kalır tahminim :) :1:

çokşükür canım maşalah size:nazar:

kızlar çok mutluyum yaaa neden diyeceksiniz
28inde detaylı vardı randevu aldım
ilk aradığımda 230 dediler
bugün randevu için aradağımda doktorumun yönlendirdiğini söyleyince 180 dedilerr:52::52::52:50 tl kardayımm

bu arada maşalah büyüyoruz farkında mısınız??20 li haftalar geldi ilerliyor çok şükür
haftaya perşembe tetanoz olacağım ben de

canım çok sevindim indirimine ama ben devlete yaptırtıcam detaylıyı. bedavaya hemdeee :1: banada 15 ekime randevu verdiler. hayırlısıyla onuda atlattıkmı,rahat edicem.

Evet ya şaka maka büyüyoruz:)) 20.haftam bitecek benim,göbişler de kocaman oldu. Bugünleri de gördük:)
benim hangi gün detaylı hangi gün tetanoz yaptıracağım belli değil daha yaa. Cumartesi dr.gittiğimde belli olck. 5 haftadır gitmiyorum valla iyi dayandım bu sefer.Harektlerini hissetmesem hep merak ederdim ama çok şükür yolunda gibi. Her gittiğimde kızımın haftası ileri atıyordu,bu seferkinde 20 olması gerekirken 21 ya da 22 haftalık demesin dr:) sizde oluyor mu böyle haftalar ileri atıyor mu muayene olduğunuzda?

aynen canım benim bebiş devamlı 2 haftan önden gidiyor. mesela şu an 18 haftalığım ultrasonda 20 çıkıyor. ama genelde olurmuş öyle duyduğum kadarıyla.

benim bildiğim kadarıyla bu enfeksiyon var anlamında...

benim dışarıdan gözle görülüyor. kocaman kocaman tekmeler atıyor.
akşamları 1 saat uzanıp karnıma bakıyom hakeketlerini kontrol ediyorum.. göbek seviyemde oluyo genelde.. hatta genelde tam göbeğimin hizasında bazen daha yukarda bazende daha aşagı inebiliyo.. ama düşününce 15-20 cm lik birşey başı üstte olsa bacakları çok altta kalır tahminim :) :1:

edda senin bebek büyük galiba.. nasıl atıyo öyle kocaman kocaman tekmeler ?? dışardanda görüyorum diyorsun üstelik valla şaşırdım kaldım. benimki hala seyirme şeklinde öyle tekme falan yok ortalarda.. :44: bende mi bi tuhaflık var ?? kaç haftalıksın sen arkadaşım ??

Son düzenleme:
edda senin bebek büyük galiba.. nasıl atıyo öyle kocaman kocaman tekmeler ?? dışardanda görüyorum diyorsun üstelik valla şaşırdım kaldım. benimki hala seyirme şeklinde öyle tekme falan yok ortalarda.. :44: bende mi bi tuhaflık var ?? kaç haftalıksın sen arkadaşım ??

Aynen bende de hala seğirme.. Gerçi benim kızım en küçüklerden biridir ama :)
İlk kez bugün toplantıda tuvalete gidemeyip sıkışınca aşağıda 2 kez güm güm şeklinde bi hareket oldu ama tekme desem değil sanki :)

ayy sağol canım haftaya gideceğim detaylıya hemen soracağım doktora
bu magnezyum hap mı yoksa sandoz gibi bir şey mi nedir?:26:

sandoz gibi bir şey suda eritiliyor. ben iki adım yürüyünce ağrıdan yere çöküyordum hapa başladıktan 2 gün sonra ne ağrım ne sızım kaldı. ama mutlaka doktora danış canım Allah şifa versin.

kızlar bebek arabası olarak ben baby2go markasının marvel serısınden aldım bu marka yanılmıyorsam kraft yada chıcco ıle aynı fabrıkada uretılıyormus. agır bır araba degıl travel sıstem otokoltugunu arabaya monte edıyorsunuz ,cıft yonlu olması onemlıydı benım ıcın , dort tekerleklı, fren sıstemı falan hepsınde var zaten artık , yagmurlugu var uzerınde ve sandalyenın onunde mama yada suluk falan koymak ıcın aparatı var. kırmızı lacıvert renklı pesın 530 falandı galıba bız taksıtle 600 e aldık. besık olarak ta kraftın uzerınde capa resımlerı olan kırmızı park yatagını aldık chıcconunkılere oranlara daha genıs .bebek sesıne duyarlı ayarladıgınızda sız odada olmasanız bıle bebek agladıgında tıtrıyor, donencesı calısıyor yada muzık calıyor. 310 tl ye aldık aynı ozellıkte chıcconunda bır yatagı vardı tek farkı uzaktan kumadalı olmasıydı 360 tlydı. daha genıs oldugu ıcın bız kraftı tercıh ettık. bebek arabası ve yatak bakan arkadaslara tavsıye ederım.

canım aldığın park yatağın internette linki varsa yazabilir misin ben araştırdım bulamadım biz de düşünüyoruz da özellikler iyiymiş.

canım bizim bebişler uslu olcak insalah benim 1.ci oglumda az oynardı ben onla konusunca oynardı suan 1.5 yasında hala beni üzmedi anne karnında sakin olunca dogduktan sonrada devam edddiolar sakin sekilde büyüyolar suan 20. haftadayım bu bebegime 3 haftadır pıt pıt vuruodu dün ve bugün güclü vurmaya basladdı zamanla seninkide güclenecek kemik yapısı olustukca sert vurcak insallah

Selam güzel anneler :)

Gene döktürmüşsünüz maşallah :)) Yarın sabahtan benimde tetanoz aşım var.Tırsıyorum :(

Bebeyağı bende kullanıyorum ama devam edemeyince (çünkü çok yağlı rahatsız ediyor beni ) lierac aldım hemen emiliyor.Kremlerle olcak iş değil ama gene de elimizden geleni yapalım biz.

ayyyy yarın benim de aşım varr bu kadar ağrıdığını bilmiyordum ben de tırstım bak şimdi :( bn geç kaldım zannetmiştim ama senle aynı haftalardaymışız demek ki normal.

Doktorlar düzenli yapmayabiliyor, bu durumda sağlık ocakları çok faydalı oluyor.
Sende aksatmadan yaptır canım.
sağol canım vesile oldun
teşekkür ederim

sandoz gibi bir şey suda eritiliyor. ben iki adım yürüyünce ağrıdan yere çöküyordum hapa başladıktan 2 gün sonra ne ağrım ne sızım kaldı. ama mutlaka doktora danış canım Allah şifa versin.

tabi danışmadan kullanmam
sana da çok teşekkür ederim canım

Kiz bebegi olacak olanlar:
Saatlerce arayip tek tek begendigim bir kac kiz isimlerini sizinle paylasiyorum. Degerini bilin :3:
Bunlardan birini bende koymayi düsünüyorum ama kararsizim, telüfuzu kadar anlamida önemli benim icin:

sim : Elizan
Anlamı : Uzaktan duyulan ezan sesi
Kökeni: Arapça

İsim : Ecre
Anlamı : Mükafat anlamı taşır. Ecr kökünden türemiştir.

İsim : Merza
Anlamı : Meleklerin Kraliçesi

İsim : Liya
Anlamı : Sabrın en güzeli

İsim : Rihem
Anlamı : Yağmur yağdığında toprağın kokusu.

İsim : Asayra
Anlamı : Hayat veren
Kökeni: Arapca

İsim : Tusem
Anlamı : Cennette esen ılık rüzgar

İsim : Yade
Anlamı : Hatira
Kökeni: Farsca

İsim : Eflin
Anlamı : Cennete acilan kapi

İsim : Elis
Anlamı : Güzel kokulu bir çicek

Kiz bebegi olacak olanlar:
Saatlerce arayip tek tek begendigim bir kac kiz isimlerini sizinle paylasiyorum. Degerini bilin :3:
Bunlardan birini bende koymayi düsünüyorum ama kararsizim, telüfuzu kadar anlamida önemli benim icin:

sim : Elizan
Anlamı : Uzaktan duyulan ezan sesi

İsim : Ecre
Anlamı : Mükafat anlamı taşır. Ecr kökünden türemiştir.

İsim : Merza
Anlamı : Meleklerin Kraliçesi

İsim : Liya
Anlamı : Sabrın en güzeli

İsim : Rihem
Anlamı : Yağmur yağdığında toprağın kokusu.

İsim : Asayra
Anlamı : Hayat veren
Kökeni: Arapca

İsim : Tusem
Anlamı : Cennette esen ılık rüzgar

İsim : Yade
Anlamı : Hatira

İsim : Eflin
Anlamı : Cennete acilan kapi

İsim : Elis
Anlamı : Güzel kokulu bir çicek

ama hep arapça ya:( ben türkçe olsun isityorum. türkçe öğretmeniyiz ne de olsa hehe:)) söylenişleri güzelmiş hayırlı evlat olsunlar inşallah...

bir tek çatlak korkum var, günde 2 kere duş alıp pehlivan gibi yağlanıyorum vallahi.. başka da bi endişem yok şuan.

bu arada kuzenim sancısı tutmuş (bu arada o da 18 kilo almıştı :D ) teyzemler hastaneye götürmüşler , odaya almışlar derken bi aahh sesi falan geldi diyo teyzem , sonra bi bakmışlar bebek gelmiş :)))))))) tek avazda doğurmak deyimi tammmm anlamıyla kelimesi kelimesine tanımlanmış yani anlayacağınız :)))) ve daha 10 günden fazla vardı doğuma..hiç doğuracak gibi de durmuyordu diyor teyzem :)))) şok olmuşlar apar topar gidip bebeğin eşyalarını çantasını alıp gelmişler..ay çok mutlu oldum ya şaka gibi maşşallahh.. inşallah biz de böyle tek avazda alırız kucağımıza

çok mutluyum ya , muhteşem cesaret geldi :49:

keşkeee:) ben de öyle umuyorum:) eh biraz bağırttırırsa da canı sağolsun... olcak o kadar can geliyo dünyaya dimi ama :9:

Back
X