Kızlar günaydın,
Arada bir yazmaya fırsat buluyorum ama çoğunlukla okuma halindeyim. Takipteyim yani, merak etmeyin :)
Şeker çıkan arkadaşlar olmuş, herşey yoluna girer sıkıntıya sokup en baştan yıpratmayın kendinizi. Allah çaresiz dert vermesin. Ben de bu haftasonu gideceğim yüklemeye, bakalım neler olacak..
Benim kaburga ağrılarım artık dayanılamayacak hale geldi, sanırım kızım duruşunu değiştirmemekte kararlı bir süre daha. Bazen ağlayacak gibi oluyorum; ki ağrıya tahammül edebilirim, bir migren hastası olarak yüksektir eşiğim.. Bildiğim bulabildiğim hiçbir yöntem de yok bu ağrılar için.. Sonuna kadar çekeceğim sanırım :) Minnoşum iyi olsun da, gerisi boş gerçi.
Bu arada ben de tamamen normal doğum taraftarıyım başından beri; Allah kısmet ederse bir sorun çıkmazsa sonuna kadar direteceğim yani :) Kesinlikle hem anne hem de bebeğin sağlığı için en en doğrusu bu.
Bebek arabasını 1,5 ay önce almıştık; Jané Rider modeline karar verdik uzun araştırmalar sonrası, Matrix ana kucağıyla birlikte. Fiyatı biraz tuzluydu ama en çok içimize sinen bu olmuştu. Matrix ana kucağı diğer ana kucaklarına nazaran biraz ağır ama özelliği 180 derece yatabiliyor ve böylece portbebe oluyor. Ayrıca uzmanların oto tipi anakucağında bebeğinizi 2 saatten fazla bırakmayın uyarılarını da düşünecek olursak, tam yatırabilmek gittiğiniz her yerde size kolaylık sağlayacak ve bebeğe de düzgün bir uyku imkanı verecek bir seçenek.
Bu arada biz odamızı tamamladık. Modoko'daki fiyatlar çok yüksek gelince, eşimle İkea'da karar kıldık. Gittik, aldık, montajını yaptırdık; çok da güzel oldu. Bütçe sıkıntısı olan arkadaşlara tavsiye ederim. Karyola, dolap, şifonyer ve koltuk (emzirme için) aldık toplamı 2.000 TL olmadı diyebilirim. Ki benim sorduğum takımlar 4.500 TL falan olmuştu Meltem Modüler'de bile zam gelince. Bir de emzirme koltuğu eklenince 5.000 TL gibi birşey olacaktı sanırım..
Size bu noktada bir sorum olacak; bizim karyolanın ölçüsü 60x120 cm. Şimdi uyku seti bakıyorum yatak için, hani şu yanlarda korumaları olanlardan ama genelde 70x130, 80x140 gibi ölçülere rastlıyorum. Aslında benim asıl derdim bu yatak koruyucuları. Bir tek Mothercare'de ayrı satıldıklarını gördüm, orda da uzun olanları 170 TL miydi neydi.. Çok çok pahalı yani.. Var mı bana fikir verebilecek?
Herkesi ve minişlerini öpüyorum!