• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
selam kızlarr
okuyunca çok güldümçünkü dün akşam bende annemin gardılıobunun karşına geçip 2 bluz ve 1 elbise aldım :)))
tam oldu walla
:9::9:

bu arada internette okumuştum 30-32 . haftalar bebeğin en hareketli oldugu haftalarmış çünkü içerideki yeri ve suyu bolmuş
bundan sonra hareketleri azalacakmış
bu ara karnımda sanki inşşaat var
bazen korkuyorum hatta plesentayı delecek diye
sizdede oluyormu yaa
karnımda bir tararı bir şişiriyor mesele sanki patates gibi kafasımı artık bilmiyom :)):9::9:

Valla bende de aynı durum var,bazen öyle bi vuruyor ki neye uğradığımı şaşırıyorum,

Bir de gerçekten kazı yapar gibi bişeyler yapmaya başladı son zamanlarda,bazen dur artık

kızım diyorum...:ssz:

ben epidural ameliyat düşündüğüm için eşimi alacagım yanıma
ama şimdiden tembihledim sen sadece benim kafamda oturup elimi tutcaksın kestikleri yere bakmıycaksın önümüzsde perde olacak zaten önümüzde
normal dogum düşünseydim bende eşimi alamazdım o görüntüyü görmesin diye :16:

İyi demişsin o zaman arkadaşım,o işlemleri görmemesi daha iyi yani...:40:

Son düzenleme:
Kızlar bakın haberlerde ne buldum,keşke hamileliğimin erken dönemlerinde bilseydim bunu,gerçi yine de tüketebiliriz bebişler için...

Folik asit ilaçları yerine 'bulgur' önerisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor'' dedi.

Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı'' kapsamında, ''Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi'' konulu sunum yaptı.

Sunumunda, son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram, bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi.

Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığını, dolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını belirten Bayram, şunları söyledi:

''Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.''

-İlaç yerine bulgur-

Birleşmiş Milletler (BM) için önemli bir gıda yardım malzemesi olan bulgurun, ABD'de savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram, ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki 'hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz'. O açıdan bulgur önemli.''

Türkiye'de de eskiden köy çocukları için ''çok zeki'' kavramının kullanıldığını anımsatan Bayram, bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde, bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.

Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.

Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse, ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor.''

Son düzenleme:
Kızlar bakın haberlerde ne buldum,keşke hamileliğimin erken dönemlerinde bilseydim bunu,gerçi yine de tüketebiliriz bebişler için...

Folik asit ilaçları yerine 'bulgur' önerisi '

ben hamilelikte pirinç pilavından tiksindim normalde bulgur sevmezdim bulgur pilavı yer oldum ...ama ilk 3 aylık dönem pek yediğim söylenemez:( doğumdan sonrada bol bol tüketmenizi öneririm süt yaparmış :)

Folik asit ilaçları yerine 'bulgur' önerisi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Bayram, ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, Bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyor'' dedi.

Bayram, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), İpekyolu Kalkınma Ajansı, GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü ve Bulgur Sanayicileri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ''Bulgur Ortak Akıl ve Güç Birliği Toplantısı'' kapsamında, ''Dünyada Bulgurun Yeri ve Önemi'' konulu sunum yaptı.

Sunumunda, son yapılan araştırmalarda bulgurun 12 bin yıl öncesine kadar kullanıldığının tespit edildiğini ifade eden Bayram, bulgurun aynı zamanda pişirildikten sonra kurutulmuş tek ürün olduğunu dile getirdi.

Pişirilip kurutulduğu için bulgurda küf oluşmadığını, dolayısıyla aflatoksin de bulunmadığını belirten Bayram, şunları söyledi:

''Bulgur, böcek ve larvaların oluşumuna dayanıklıdır. Raf ömrü oldukça uzun, sıcağa ve rutubete dayanıklıdır. Bulgur doymamış yağa sahiptir, beslenmede önemlidir ve ekonomiktir. Hazırlanması kolaydır. Vejeteryan beslenmeye çok uygun bir üründür. Kalp için oldukça yararlı, sindirimi kolaydır. Süt ile karıştırıldığında mükemmel, muhteşem bir gıda oluyor.''

-İlaç yerine bulgur-

Birleşmiş Milletler (BM) için önemli bir gıda yardım malzemesi olan bulgurun, ABD'de savaş olasılığına karşı stoklandığını aktaran Bayram, ''Bir kadın hamile olduğu zaman bebeğin beyin gelişimi için doktorlar folik asit ilaçları veriyor, bu ilaçlar çocuğun beynini geliştiriyor. Fakat Amerikalılar bizdeki gibi hap vermiyor, onlar bulgur öneriyorlar. Diyorlar ki 'hamileyseniz ilk 3 ay içerisinde bulgur yediğiniz zaman folik asidi ilaçtan değil direkt olarak bulgurdan alabilirsiniz'. O açıdan bulgur önemli.''

Türkiye'de de eskiden köy çocukları için ''çok zeki'' kavramının kullanıldığını anımsatan Bayram, bu çocukların annelerinin hamilelik döneminde, bulgur ve ceviz gibi ürünler tükettiğini ancak bu durumun şehirleşmeyle beraber değiştiğini ifade etti.

Bulgurun çok önemli bir diyet maddesi olarak tespit edildiğini anlatan Bayram, bulgur yiyen insanın daha geç acıktığını dile getirdi.

Bayram, bulgurda çocuklar ve yaşlılar için önemli olan kalsiyum bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sütle karıştırıp yenilirse kemik gelişimi için önemli. Çocuğa altı aylık olduktan sonra eğer çölyak hastası değilse, ek gıda olarak sütle karıştırılıp bulgur verilebilir. Çok yararı var, çocuğu geliştiriyor. Hem kilo almasını sağlıyor hem de diğer fonksiyonlarını geliştiriyor. Beslenmeyle ilgili yapılan çalışmalarda bu var. Sütle bulguru birleştirin, bakliyatla bulguru birleştirin veya tek başına yiyin. Kabızlık yapmıyor, bağırsağı da şişirdiği için besinlerin emilimini artırıyor.''

bulgur ben de çok yerim,işyerinde çok yapıyorlar. ama ilk aylar ne önemliymiş valla bilmiyordum

slm kızlarr ne oldu bizim 6 aylık izin konusu, mecliste görüşüldü mü haberi olan var mııı :52::52::52::52::52: heyecaannnn:52::52::52::52::52:

Selam canım ya sorma ben de saat başı gazeteleri açıp bakıyorum bir haber var mı diye ama yok:( bugün belli olmuyormuydu.

Kızlar,

Bu haftasonu eşimle çıkmaya başlamamızın 5. yıl donumu. Sapanca da tatıle gidecegiz inşallah:) Bebiş oncesi baş başa son tatilimizi yapalım dedik:))

Daha cok eksik var ama gezmeden de eksik kalmıyorum maaşallah:D

Anneler selam,
Kızımın odasının resimlerini ancak ekleyebiliyorum. Tabi bitmemiş dağınık bi halde beklemede şu an ama bişiler çıktı ortaya şimdilik..
Herkese iyi haftasonları :)

$4.webp $2.webp $1.webp $3.webp

Son düzenleme:
Anneler selam,
Kızımın odasının resimlerini ancak ekleyebiliyorum. Tabi bitmemiş dağınık bi halde beklemede şu an ama bişiler çıktı ortaya şimdilik..

Eki Görüntüle 559775 Eki Görüntüle 559777 Eki Görüntüle 559776 Eki Görüntüle 559778

Tatlım bayıldım ya çok şirinmiş, bitmemiş diyosun ama fazla bişeyi yok ki ne güzel zorları tamamlamışsın. biz daha sadece beşiği kurabildik kıyafetleri içinde dağınık duruyor:) dolabı kurmadık,halı koltuk stiker almadık. ohhoo çok eksiğim var benm. hayırlısıyla her hazırlığımız bitince gelir bebişler inş.

Kızlar herkese iyi akşamlar, bu haftayı da hayırlısıyla bitirdik.

En erken ben kutlamak istedim; topiğimizdeki arkadaşlarım başta olmak üzere bütün öğretmenlerin öğretmen gününü kutluyorum şimdiden.Etrafını aydınlatarak karanlıklara meydan okuyan güneşsiniz hepinizde. Ülkemizin, daha karnımızdayken üzerine titrediğimiz çocuklarımızın hiçbir zaman güneşsiz kalmaması dileğiyle...

GELECEK GENÇLERİN, GENÇLER ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR. M.K.ATATÜRK

Selam canım ya sorma ben de saat başı gazeteleri açıp bakıyorum bir haber var mı diye ama yok:( bugün belli olmuyormuydu.

ayy ne heyecan yaa.. hayırlısı artık, beklicez. bugün mü belli oluyordu bilmiyorum, burda öyle okudum ama :26:
Anneler selam,

Eki Görüntüle 559775 Eki Görüntüle 559777 Eki Görüntüle 559776 Eki Görüntüle 559778

harika yaa çok güzel canım maş :nazar: Allahım iyi günlerde kullanmayı nasip etsin

kızlar duyduğum kadarıyla bazı şehirlerde aile hekimleri gebelere son 3 ay ve doğumdan sonraki ilk 3 ay süt veriyo, süt içmeye teşvik için. aile hekiminizi bir arayıp sorun belki şehrinizde vardır. benim hiç umudum yok ama yarın arayıp sorabilirim aile hekimine :31:

Anneler selam,

gerçekten çok güzel bi oda olmuş annesi.Bebişin sağlıcakla gelsin ve odayı neşesiyle doldursun inşallah.Sizi gördükçe ben de telaşlanmaya başladım:( Biz daha beşiği bile alamadık.Sanırım her şey gelecek aya kalacak,yumurtayı kapıma bekliyorum:))

Bu arada saygıdeğer meslektaşlarım,hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun,biraz daha saygın bir yer edinebileceğimiz nice 24 kasımlar diliyorum.Yarın öğretmenevimizde öğretmenler günü için yemek ve kokteyl var.Üstelik çiğ köfte partisi de,ben de çok severim,çiğ et yemek sakıncalı mı dersiniz?

kizlar seker sonuclari aldim doktora göstermedim ama durum kötü
aclik 89
yüklemeden bi saat sonra 183
iki saat sonra 172

yorumlarinizi bekliyorum :(((

gerçekten çok güzel bi oda olmuş annesi.Bebişin sağlıcakla gelsin ve odayı neşesiyle doldursun inşallah.Sizi gördükçe ben de telaşlanmaya başladım:( Biz daha beşiği bile alamadık.Sanırım her şey gelecek aya kalacak,yumurtayı kapıma bekliyorum:))

Bu arada saygıdeğer meslektaşlarım,hepinizin öğretmenler günü kutlu olsun,biraz daha saygın bir yer edinebileceğimiz nice 24 kasımlar diliyorum.Yarın öğretmenevimizde öğretmenler günü için yemek ve kokteyl var.Üstelik çiğ köfte partisi de,ben de çok severim,çiğ et yemek sakıncalı mı dersiniz?

Çiğköfte yasak canım,doktorum beni uyarmıştı ilk aylarda,hatta bazı yerlerde de hamileler çiğ ete çıplak elle dokunmasın diye bile okudum.
Senin de öğretmenler günün kutlu olsun canım şimdiden.

kızlar duyduğum kadarıyla bazı şehirlerde aile hekimleri gebelere son 3 ay ve doğumdan sonraki ilk 3 ay süt veriyo, süt içmeye teşvik için. aile hekiminizi bir arayıp sorun belki şehrinizde vardır. benim hiç umudum yok ama yarın arayıp sorabilirim aile hekimine :31:

Benim hemşire söylemedi bana 3 Aralıkta unutmazsam sorarım aile hekimliği kontrolüm var onlarda çağırıyorlar tam kan sayımıda yaparsınız dedim tamam dedi.

kizlar seker sonuclari aldim doktora göstermedim ama durum kötü
aclik 89
yüklemeden bi saat sonra 183
iki saat sonra 172

yorumlarinizi bekliyorum :(((

Canım 100 gr değilmi sınırda çıkmış üzülme ve dikkat et derim 185 çünkü sınır

Benim 50 grda 187 çıktı ya ben ne edeyim :))

Pazartesi benimde 100 gr var var bana dua edin kızlar :18::18::18:

Anneler selam,

Canım çok şirin olmuş Allah güzel mutlu günler nasip etsin bu odada inşallah bebişinle ailenle :)

Son düzenleme:
Benim hemşire söylemedi bana 3 Aralıkta unutmazsam sorarım aile hekimliği kontrolüm var onlarda çağırıyorlar tam kan sayımıda yaparsınız dedim tamam dedi.

canım öyle düzenli gidiyormusun aile hekimine?? beni ne arayan var ne soran. şimdiye kadar 2 kez tetanoz aşısına gittim o kadar yanii

kızlar internetten heryeri aradım radım 10 gündür kürtaj asasıyla ilgili tık yok. tbmm nin sitesinden baktım ettim yok.komisyonda görüşülen yasalar arasından baktım gene yok. daha önce arkadaşlar komisyonda olduğuna dair memurlar netin yayınladığı bir link vermişler ama o link açılmıyor.hata veriyor. zaten memurlar netin bu konda sağlam bilgi vereceğini sanmıyorum.2 hafta önce fatma şahine ve denizlideki akp bayan milletvekiline e-mail attım yasanın akıbeti hakkında ama hala bana dönen olmadı. anlayacağınız ümidi zaten kesmiştim.iznin 6 aya çıkması vs diğer gündemi kapamak için ortalığı bulandırma hareketiydi. yoksa daha neyi bekliyorlar.normalde istedikleri zaman kanunları hemen çıkartıyorlar.
bu arada benim 28+6 ve oğlum 1350 gr olmuş.şekerim vardı büyükmü biraz acep.doktor normal dedi ama ya nasip, hayırlısı. 85 kilo ile hamile kalmıştım 88 kiloyum doktorum 30 haftada 3 kilo çok az normalde 5-10 kilo arasında almanızı bekleriz dedi.doğuma kadar 5 kilo daha alsanız 8 kilo az, 10-15 kilo arası sizin için sağlıklı dedi.vitamin vs yazdı.ohh aileme anlatmadım bu kadar ayrıntılı.kader ortaklığı olunca insan tüm duygularını paylaşmak istiyor..

canım öyle düzenli gidiyormusun aile hekimine?? beni ne arayan var ne soran. şimdiye kadar 2 kez tetanoz aşısına gittim o kadar yanii

Canım aile hekimine hemen hemen her ay uğramış oluyorum tetanozdur, kan ve vitamin hapları yazdırmak için, arada bir tam kan sayımı için, açlık şekeri içinde olabilirde ben orda yaptırmadım. Mesela yaptırdığım tüm testleride istiyorlar, verdim hepsini tarama testleri hariç onları vermedim. Çünkü özel doktorum yaptı onları ve aile hekimliğinede vericem dediğimde çok kızdı bana hayır efendim yok öyle dedi verdirmedi. Ama aile hekimimde tüp bebek sahibi ve çok yardımcılar sağolsunlar çünkü ben 1,5 ay hergün hemşireye bedava tüp bebek iğnelerimi bile vurdurdum, yapıyorlar normaldede ama sağolsun çok yardımcılar. Hemşire kilomu tansiyonumu şekeri ne götürürsem kayıt altına allıyor en son aralık kontrolüne gel dedi bende 3ünde gelip kan tahlilide yaptırayım dedim tamam dedi hemde şeker sonucunu bildiririm, bu arada en son gittiğimde bebeğin kalp atışlarını ilkelde olsa pilli bir aletle dinledi ve kalp atış sayısını bildirdi.

kızlar internetten heryeri aradım radım 10 gündür kürtaj asasıyla ilgili tık yok. tbmm nin sitesinden baktım ettim yok.komisyonda görüşülen yasalar arasından baktım gene yok. daha önce arkadaşlar komisyonda olduğuna dair memurlar netin yayınladığı bir link vermişler ama o link açılmıyor.hata veriyor. zaten memurlar netin bu konda sağlam bilgi vereceğini sanmıyorum.2 hafta önce fatma şahine ve denizlideki akp bayan milletvekiline e-mail attım yasanın akıbeti hakkında ama hala bana dönen olmadı. anlayacağınız ümidi zaten kesmiştim.iznin 6 aya çıkması vs diğer gündemi kapamak için ortalığı bulandırma hareketiydi. yoksa daha neyi bekliyorlar.normalde istedikleri zaman kanunları hemen çıkartıyorlar.
bu arada benim 28+6 ve oğlum 1350 gr olmuş.şekerim vardı büyükmü biraz acep.doktor normal dedi ama ya nasip, hayırlısı. 85 kilo ile hamile kalmıştım 88 kiloyum doktorum 30 haftada 3 kilo çok az normalde 5-10 kilo arasında almanızı bekleriz dedi.doğuma kadar 5 kilo daha alsanız 8 kilo az, 10-15 kilo arası sizin için sağlıklı dedi.vitamin vs yazdı.ohh aileme anlatmadım bu kadar ayrıntılı.kader ortaklığı olunca insan tüm duygularını paylaşmak istiyor..

Canım kilo konusunda doktoruna çok şaşırdım yaa ne güzel sen kilo almamışsın bebek almış işte benim doktorum tam tersi mesela ben hiç kilo almasam bayram eder bebek aldıktan sonra sen zaten yeterince kilolusun üstüne bu kadar alman sağlığını ve doğumu zorlar bende kiloluyum 72 ile kaldım 79 um - 28. hafta 7 kg aldım. Doktorum yemezsen almazsın az az sık sık abur cubur olmadan ye diyor. Çünkü ben zaten kiloluyum doktor aman canım sen zorlanırsın sağlık için diyor normali 12 kg evet ama diyor almazsam daha iyi diyor yani. 8 kilo neden az olsunki sen bence takma doktorunu bebeğin kilosu maşallah fazlasıyla yerinde çünkü zayıf olsa korkarsında şaşırdım.

Son düzenleme:
Back
X