• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Selam kızlar birşey sormak istiyorum benim 2,5 aydır genitalin bacak arasının kemikleri ağrıyordu ama artık okadar şiddetlendiğini farkettimki yataktan inerken çığlık atıyorum o kemikler nasıl batıyor normalde sıkıntı yok bacak arası yastıklarının sebebi sanırım bu sizdede varmı bu ağrı? birde bbunun gibi değişik sıkıntı yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.

aynı ağrı bende de var :(
çok hemde dediğin gibi çok sıkıntı oluyo bana
sabah yataktan kalktıgım gibi özellikle çok fazla oluyor
aynı sanki aşağı basıyor gibi o agırlık benim özellikle genital bölgenin sağ tarafında oluyor
doktora söyledim yorgunluktan dedi.
ama uyuyunca geçmesi lazım ozaman uykudan kalkarken yataktan kalkamıyorum dediğin gibi :(

canım aynı şeyi ben de sordum doktora
ya erken doğum olursa ya da szeryan olursa ne olacak dedim
o haftaları da ekleriz merak etme dedi:52::52:
yani isteyen doktor yapıyor
benım okulda bir arkadaş var erken doğum yapmış doktoru doğumu 2 hafta geç göstermiş böylece eklenmiş

HIMMM bunu söylediğin iyi oldu...Demek bir açık kapı varmış :1::1::1:

Son düzenleme:
Hayırlı cumalar güzel Şubat anneleri,

Bakın bi haftayı daha devirdik,zaman çok hızlı geçiyor.Bir zamanlar 8. haftadaydık,şimdi 28. haftada.Hepinizde güzel haberler var,gördükçe sizlerle birlikte seviniyorum,CeYzcim arabanız hayırlı olsun,Allah kaza bela vermesin.
Bebişlerin hareketlerine gelince,bizimki de çok yoğun şu aralar,derste sürekli hareket ettiğini farkediyorum,karnımın şekli değişiyor,çocuklar farkedecekler diye ödüm kopuyo:))
Dün doğum günümdü,bundan sonraki doğum günlerimde bebğimle birlikte olacağız Allahın izniyle.Bunu düşünmek bile çok keyif verici:)
Yarın Bebişimizi renkli görmeye gitcez,çok heyecanlıyım,inş güzel haberlerle geliriz.Bir de beşik,araba falan bakacağız,hala alamadık:((
Hepinize hayırlı cumalar,eğlenceli haftasonları diliyorum.

Canım sağol inş. Senin de doğum günün kutlu olsun,kesin sana gelen hediyelerin çoğu bebiş eşyalarıdır bana öle olmuştu da:D bende de heyecan var yarın ben de görücem sıpamı,inş. durumları iyidir.

şimdi hastaneden geliyorum çalışabilir raporumu aldım
aynen yazıyorum raporda yazanı
Bayan.........Nın sağlıklı raporu( 32 haftalık gebelik haftasından 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir) tarafımızca düzenlenmiştir
diğer sayfada da ;
Doğum öncesş yasal 8 haftalık istirahatin 5 haftasının doğum sonrasına kullanılabileceğine dair rapordur.
Sigortalının gebeliği normal gebelik doğuma 8-10 hafta kalmıştır.Sağlık durumu doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmasına uygundur.
:52::52:

Allahım nolur son güne kadar çalışabileyim:52:

Hadi hayırlı olsun darısı yarın benim başıma:D

Canım hayırlı uğurlu olsun :). Benim kafama takılan 2 soru var

37. haftaya gelmeden işe bırakma hakkın var değil mi? Bunun için bir prosedür var mı?
Bir de 32-37 haftalar alınabilecek 2-3-5 günlük raporlar geçerli mi? Örn: Bir soğukalgınlığı...vs.

Kemrem bikaç forumdan okumuştum, çalışabilir raporu aldıktan sonra rapor vs alamıyormuşuz çünkü raporlar çelişiyor ozaman.Ama hasta olursak nolur bilemem rapor almadan gelinir heralde,işyerinin insiyatifine kalmış. Bir de raporluyken 37yi beklemeden sağlık durumumuza göre gidip çalışamaz raporu alabiliyoruz bize kalmış.

selam hanımlarr nasılsınız?
dün kontrolüm vardı kızımı gördümm iyi çok şükür boyu uzun olcakmış annesine çekmiş kollarımı bacakları uzun ehuehe :)) bu arada ben 20 kilo almış bulunmaktayım kalçam belim o mor mor damar demiştim ya maalesef çatlakmış :ssz: nemlendiriyorum herzaman ama o bölgelerimden kilo aldım normal çatlaması tansiyon problemi çıktı sürekli yükseliyor kalbim çarpıyor çarpıyor ölcek gibi oluyorum dün muayene oldum kalbimde sorun yok heycandan olabilir dedi dr.bendeki gelişmeler bunlar :) az kaldı kızıma kavuşmamaaaa sağlıklaa gelsinlerr

Kemrem bikaç forumdan okumuştum, çalışabilir raporu aldıktan sonra rapor vs alamıyormuşuz çünkü raporlar çelişiyor ozaman.Ama hasta olursak nolur bilemem rapor almadan gelinir heralde,işyerinin insiyatifine kalmış. Bir de raporluyken 37yi beklemeden sağlık durumumuza göre gidip çalışamaz raporu alabiliyoruz bize kalmış.

Evet canım öyle birşey ben de okumuştum. Yani çalışabilir raporu aldıktan sonraki raporların geçersiz olduğu ile ilgili...Zaten Kadın Doğum ile ilgili raporlar çelişir ama işte soğukalgınlığı, hamilelik harici sorunlar...vs. (5 güne kadar olan) onlar da kabul olmayanraporlara giriyor mu bilmiyorum açıkçası....

aynı sanki aşağı basıyor gibi o agırlık benim özellikle genital bölgenin sağ tarafında oluyor
ama uyuyunca geçmesi lazım ozaman uykudan kalkarken yataktan kalkamıyorum dediğin gibi :(

Bu dediğiniz ağrı çatı ağrısı diye tabir ediliyormuş.
internette de aratırsanız bir sürü kişinin aynı dertlerden muzdarip olduğunu göreceksiniz arkadaşlar.
Tamamen vücudun kendini normal doğuma hazırlaması süreci ile alakalı..
Ben sabahları acımdan servise zor yürüyorum.
Eskiden badi badi yürüyen hamileleri hiç anlamazdım, şimdi herşey çok net :)

Kızlar ya ben de sabah işe gittiğimde size soracam dedim,siz benden önce yazmışsınız:) Normalde erken yatmama rağmen dün gece 3e doğru uyudum,kızım o kadar hareketliydi ki süt içtim, sağa sola döndüm,kalktım dolaştım ama o hiç aralıksız döndü hıçkırıp durdu tekmeledi(kafa bile atmış olabilir çok sertti hareketleri:D ) acayip acayip şeyler yaptı durdu. Korktum bişe mi oldu acaba diye. yatarken de kaç kere kalkıp eşime baktım,çok dikkatli olmasına rağmen elini kolunu karnıma çarpıyor sandım.dün gece çok tuhaftı yani:) 32.haftadan sonra azalırmış ama azalmasını da çoğalmasını da evham yaparım diye istemiyorum:( Bir de bebekler kısmetli gelirmiş derler ya çok doğruymuş meğer, kızımızın şansıyla hiç aklımızda yokken,borçlar bitmemişken kenarda duran birikimimizle araba aldı dün eşim. İnş. kazasız belasız kullanmayı nasip eder Allah.Kirada olanlara,evi aracı olmayanlara da bebişler uğurlu gelir inş.Amin

Hayırlı olsun canım arabanız,kazasız belasız kullanmak nasip olur inşallah,minik kızınızla=)

37.haftada zorunlu izne ayrılacağımız için doğum öncesinin 3 haftası yanıyor doğum sonrasına 5 hafta kalıyor önceden
bir de yasal doğum sonrası 8 hafta var 5+8=13 hafta dır
bak yukarda raporda yazanı yazdım oku canım 16 hafta olmaz

hayırlı olsun canım,darısı başımıza inşallah sağlıkla..3 hafta yanıyor diyemeyiz canım ona,erken doğum olursa kalanı ekleniyor olmazsa da dinlenmiş oluyoruz evde,bebeğimizi bekliyoruz=)inşallah görürüz o günleri,insan sabırsızlanıyor,neye benziyor diye merak ediyor:16:

:16:bende şimdi hastaneyi aradım sekreterle görüştüm.
gecen hafta doktor 30 haftalık demişti bu hafta 31 haftaya 32 oluyo haftaya geliyimmi dedim rapor almak için
son Adet tarihine göre daha sonraki hafta gelmelisin dedi.
bende ama ben ameliyat olcak ozaman son 3 haftam yanıyor dedim ameliyatsa erken gel dedi.
yani haftaya rapor yazılacak banada..
demekki sezeryan olacaklar erken gitmemiz dediğimiz gibi iznin yanmaması açısından önemli..

günaydın kızlar herkes baya bi tekme yemiş :1::1:

evet öle bir faktörde var doğru herhalde kv büyük bir şehirde otursaydı eşim orada doğum yapmamı isterdi ama ben yinede annem konusunda inatlaşırdım çünkü kesinikle rahat edemzdim kv de.kayınbabam çok acayip sert bir adamdır.oğlu bile karşısında rahat değilken benim rahat hareket etmem imkansız...ama eşimde kv gilde ankarada olmasını istiyorlar rahatlığım için o yönden sorun yaşamadım Allah'tan.evet dediğin gibi doğuma çok az bir süre kala ankaraya gidecem ve doktor benim için büyük bir sorun Allah yardımcımız olur inş o konuda da :(

Allah yardımcımız olsun canım benim, senin rahatmış ailenin yanına gidiyorsun, benim ailemle kayınvalidelerim aynı şehirde olduğu için çok sorun olacaktı, herşey burnumdan gelecekti biliyorum.. hayırlısı artık ne diyim.. inş hemencik gönlüne göre bir doktor bulursun

Bayan.........Nın sağlıklı raporu( 32 haftalık gebelik haftasından 37. gebelik haftasına kadar çalışabilir) tarafımızca düzenlenmiştir
diğer sayfada da ;
Doğum öncesş yasal 8 haftalık istirahatin 5 haftasının doğum sonrasına kullanılabileceğine dair rapordur.
Sigortalının gebeliği normal gebelik doğuma 8-10 hafta kalmıştır.Sağlık durumu doğuma 3 hafta kalana kadar çalışmasına uygundur.

canım bende bugün raporu aldım ama seninkinden farklı görünüyor. bende sadece 32 hafta gebelik doğum öncesi 37. haftaya kadar çalışabilir diyor. birde benim başlık olarak iş göremezlik belgesi diyor, inş doğrudur. bakalım pazartesi okuluma götürücem geçerlidir inş :49:

bende şeker araştırmasındayım ya kndm yapıcam yada hazır alıca
50-60 tane alsam doğum için yeter bence
küçük bi kavanzda hastane için çiko filan alayım diyorum
kurabiyeyide mevlüte düşünüyorum
en azndan mevlütün günü belli doğumun belli değil
kurabiyeler bayatlamasın :)

Sanırım en güzeli uğraşıp kendimizin yapması :)
Bu da güzel bir hatıra olacaktır hem canım.

diğer sayfada da ;

Hayırlı olsun canım :) İlk raporu alan sensin :)
Bakalım doğumları da görücez hayırlısıyla inşallah

selam hanımlarr nasılsınız?
dün kontrolüm vardı kızımı gördümm iyi çok şükür boyu uzun olcakmış annesine çekmiş kollarımı bacakları uzun ehuehe :)) bu arada ben 20 kilo almış bulunmaktayım kalçam belim o mor mor damar demiştim ya maalesef çatlakmış :ssz: nemlendiriyorum herzaman ama o bölgelerimden kilo aldım normal çatlaması tansiyon problemi çıktı sürekli yükseliyor kalbim çarpıyor çarpıyor ölcek gibi oluyorum dün muayene oldum kalbimde sorun yok heycandan olabilir dedi dr.bendeki gelişmeler bunlar :) az kaldı kızıma kavuşmamaaaa sağlıklaa gelsinlerr

Maşallah kuzuna :nazar: canım
Sağlıkla gelsin kızın inşallah.

kızlar acaba içimizden bebeği sabırsız olan kim olacak acaba erken dogum felan :)))):emir_bebek::emir_bebek::9:

Önümüzdeki ay zaman gitgide daralıcak iyice biryerlere sığamayacağız :)) Geri sayımda bayağı bi azalıcak.Ocak sarkan doğumlar da olacaktır elbette.Sağlıklı olsunlar kuzuların tamamı inşallah

Kızlar ya ben de sabah işe gittiğimde size soracam dedim,siz benden önce yazmışsınız:) Normalde erken yatmama rağmen dün gece 3e doğru uyudum,kızım o kadar hareketliydi ki süt içtim, sağa sola döndüm,kalktım dolaştım ama o hiç aralıksız döndü hıçkırıp durdu tekmeledi(kafa bile atmış olabilir çok sertti hareketleri:D ) acayip acayip şeyler yaptı durdu. Korktum bişe mi oldu acaba diye. yatarken de kaç kere kalkıp eşime baktım,çok dikkatli olmasına rağmen elini kolunu karnıma çarpıyor sandım.dün gece çok tuhaftı yani:) 32.haftadan sonra azalırmış ama azalmasını da çoğalmasını da evham yaparım diye istemiyorum:( Bir de bebekler kısmetli gelirmiş derler ya çok doğruymuş meğer, kızımızın şansıyla hiç aklımızda yokken,borçlar bitmemişken kenarda duran birikimimizle araba aldı dün eşim. İnş. kazasız belasız kullanmayı nasip eder Allah.Kirada olanlara,evi aracı olmayanlara da bebişler uğurlu gelir inş.Amin

Ceyzim hayırlı uğurlu olsun.Kazasız belasız inşallah:38:

diğer sayfada da ;

canım hayırlı olsun raporlar başladı artık ay heyecan yaptım:16::16: rabbim kuvvet versin hepimize..

canım arabanız hayırlı olsun bebiş kısmetiyle geldi maşallah güle güle kullanın.

Günaydın ışılayım,
Bende böyle bir ağrı yok ama bu denli şiddetli ise kesin doktora sor derim.Ben bacak arasına yastık kullanmıyorum bi de.Sadece karnımın altına koyuyorum.

Selam Belfümbu ağrıya geçen sefer doktora söylediğimde çok normal demişti her ay şiddetleniyor.

canım benim de oluyordu o ağrılardan. hatta ben yataktan kalkarken tuvalete otururken falan kemiklerim çatırdıyor bayağı kemiklerimden ses geliyor:9: galiba vücudumuz doğuma hazırlanıyor...eşime diyorum ki doğuma kadar bacaklarım dağılacak sanırım:52::52:

:) Kesin bacakalr dağılacak bende 2 ay sonra ne olcak diyorum :)
Ama çatırdama sesi yok çok şükür

günaydın kızlar herkes baya bi tekme yemiş :1::1:

cnm 28-32 hafta arası hareketlerini en çok hissettiğimiz ve yavrularımızın en hareketli olduğu dönem sonrasında yeri daha da daralacak ve suda azaldığı için daha zor hareket edecek...benimde çok hareketli hatta bazen canım yanıyor hareketlerinden

geçmiş olsun cnm ağrının kemikten geldiğine emin misin...benimde sağ tarafımda var ama kemikten diil varis çıktı bende o zonkluyor bi bak istersen damarlanma varmı o bölgede..

bendeee :))) sağdan sola dönerken ilk iş yastığı alıp karnımın altına hazırlıyorum eşim dalga geçiyor

Canım şimdi baktım ama yok direk kemik ağrıyor 2 bacağın arası ama sanki benim erken başladı dönerken bile ağrıyor.

Benim 2 bacak arası 2 tarafta ağrıyor canım sanada çok geçmiş olsun dönerkende çığlık atıyorum.

Kızlar bugün ilk defa toplu taşıma kullanarak misafirliğe gittim İstanbul şartları şehirlerarası yolculuk gibi malum önce minübüsle 15 dakka gittim indim 15 dakka yürüdüm metrobüse bindim oturarak gittim avcılardan aktarma vardı tekrar metrobüse bindim millet hurra hücum ettiği için ayakta en arkada elimdede büyük bir poşetle tutundum hamileliğimi farkeden bir bayan yer verdi istemedim ama ısrar etti. Sonra ordanda inip son kez minübüse binmem gerekiyordu. Minübüse bindim arkanın önündeki ikili koltukta otururken irice 50 li yaşlarda bir kadın elinde pazar arabası yanıma geldi oturmak için bende yer vereyim diye ayağa kalkmadan yana döndüm öyle bir geçmeye çalıştıki afedersiniz k..çı göbeğimi bir ezdi ben aaa diye bir bağırdım aayy hamilemiydin diyor evet dedim ama canım çok yandı önde oturan kadında ay keşke ayağa kalksaydın diyor canım acısıyla ya sabır çektim arka koltukta biri kalktı rahatça oraya oturdum yanımda kadın vurdumu dedi ezdi dedim oda sağolsun Allah'a emanet ol dedi inmesi gerekiyordu indi.

Ama hala canım sıkılıyor nasıl kendimi koruyamadım diye annem zaten herşeye pimpirikli toplu taşımaya binmeme bile korkmuştu söyleyince kadıncağız çok üzüldü.

ÇArşambayı bekliyorum doktorun beni rahatlatması için normalde önemsemem böyle şeyleri ama canım bağıracak kadar acıdı.

Kızlar bugün ilk defa toplu taşıma kullanarak misafirliğe gittim İstanbul şartları şehirlerarası yolculuk gibi malum önce minübüsle 15 dakka gittim indim 15 dakka yürüdüm metrobüse bindim oturarak gittim avcılardan aktarma vardı tekrar metrobüse bindim millet hurra hücum ettiği için ayakta en arkada elimdede büyük bir poşetle tutundum hamileliğimi farkeden bir bayan yer verdi istemedim ama ısrar etti. Sonra ordanda inip son kez minübüse binmem gerekiyordu. Minübüse bindim arkanın önündeki ikili koltukta otururken irice 50 li yaşlarda bir kadın elinde pazar arabası yanıma geldi oturmak için bende yer vereyim diye ayağa kalkmadan yana döndüm öyle bir geçmeye çalıştıki afedersiniz k..çı göbeğimi bir ezdi ben aaa diye bir bağırdım aayy hamilemiydin diyor evet dedim ama canım çok yandı önde oturan kadında ay keşke ayağa kalksaydın diyor canım acısıyla ya sabır çektim arka koltukta biri kalktı rahatça oraya oturdum yanımda kadın vurdumu dedi ezdi dedim oda sağolsun Allah'a emanet ol dedi inmesi gerekiyordu indi.

Ama hala canım sıkılıyor nasıl kendimi koruyamadım diye annem zaten herşeye pimpirikli toplu taşımaya binmeme bile korkmuştu söyleyince kadıncağız çok üzüldü.

ÇArşambayı bekliyorum doktorun beni rahatlatması için normalde önemsemem böyle şeyleri ama canım bağıracak kadar acıdı.

ayyy o sağa sola çarpa çarpa giden teyzeler en sinir olduğum şeydir :47: biraz çeki düzen ver kendine dimi ama, etrafın senin acını çekmek zorunda değilki... malesef tamda bu durumunda denkgelmiş canım sana. ama üzülme hiçbişi olmamıştır. Allahım öyle güzel koruyorki meleklerimizi :49:

ayyy o sağa sola çarpa çarpa giden teyzeler en sinir olduğum şeydir :47: biraz çeki düzen ver kendine dimi ama, etrafın senin acını çekmek zorunda değilki... malesef tamda bu durumunda denkgelmiş canım sana. ama üzülme hiçbişi olmamıştır. Allahım öyle güzel koruyorki meleklerimizi :49:

canım ben ikili koltuğun ucunda oturyordum sonra o cam kenarına geçecekti teker üstüydü orası bende oturduğum yerde sağa döndüm geçsin diye öyle bir zorluyarak girdiki ıyyy sinirim bozuluyor karnımı ezdi.

Merhaba arkadaşlar bugun bizde doktor kontrolündeydik. Kan ve idrar testlerimiz yapıldı kan değerlerimiz biraz düşmüş. Oligoferi günde ikiye cıkarıp yemeklerden 1 saat önce içmemi söyledi. Bide nst ye girdik bugun sanırım ilk oldugu için baya heyecanladık ama herşey cok güzeldi. Umarım hepimiz hayırlısıyla zamanında bebeklerimizi kucagımıza alırız.

Selam kızlar birşey sormak istiyorum benim 2,5 aydır genitalin bacak arasının kemikleri ağrıyordu ama artık okadar şiddetlendiğini farkettimki yataktan inerken çığlık atıyorum o kemikler nasıl batıyor normalde sıkıntı yok bacak arası yastıklarının sebebi sanırım bu sizdede varmı bu ağrı? birde bbunun gibi değişik sıkıntı yaşayan varsa paylaşırsa sevinirim.

aynı ağrı bendede var canım offf gece dönerken hemde felaket oluyor tuvalete oturduğumda falan herkese sordum normaldir dediler bakalım :) çekecez artık

benim kızımda kıpır kıpır hiç durmuyor bazen bikaç hareketi aynı anda yapıyor seriye bağlamış gibi diyorum ne yapıyor acaba içerde :))) benimde randevum 1 hafta sonra bakalım ne yapıyor kızım gözlerimizle göreceğiz

kızlar bu arada renkli ultrasona giren var mı aranızda sanırım doktorum beni sokacak bu hafta inş. :) çok merak ediyorum birde ntsye ne zamandan itibaren girmeye başlıyoruz bilen varmı

Back
X