Canım verdiğin linklere baktım, radyasyon konusunda üretilen cihazlar için tabi ki bir dolu özellik sıralıyorlar ama bu cihazlardan emin olmak için ölçüm yapılması lazım.Radyasyonlu bir ortamda ölçüm yapıldığında kaçtan kaça düşürüyor bunu bilmek lazım. Ölçüm yapamadığımız için de ürünü pazarlayanların sıraladığı özelliklere inanmaktan başka çare kalmıyor. Ben telefonla çok konuşuyorum maalesef, bu yüzden eşim telefonun bataryasının üzerine yapıştırılan bir ürün almış. Adres
Oko Nano Mesh - Oko Sticker Eşim okula getirmişler o zaman almış, site şimdi yapım aşamasında diyor yakında aktif olur. Tabi bunun da bir faydası var mı bilemiyoruz, eşim özelliklerini anlattıklarında ikna olmuş, çok da pahalı olmadığı için almış. 6 m çevresini koruyormuş doğruysa. Çevremde de bu linkini gönderdiğin ürünlerden kullanan yok, bana sorarsan ben de bu kadar para verip almam. Zaten radyasyonun olmadığı bir yer de yok artık. Sen sürekli bilgisayar başındayım demişsin. Benim sınıfımda tam 31 tane bilgisayar var. Bu ortamda ders anlatıyorum her gün. Üstelik bilgisayarların hepsi de CRT monitör. CRT monitörler(arkasına doğru geniş olan eski tipler) LCD lere ve LED lere göre çok daha fazla radyasyon yayıyor. Monitörün eski tipse LED ile değiştirebilirsin ya da LCD ile. Bunun dışında belki duymuşsundur, kaktüs iyi bir radyasyon emiciymiş. Bunu bir kaç kimyacı arkadaş tavsiye etti halime acıyıp:) Masana şu küçük kaktüslerden al bir tane. Ben hep ihmal etmiştim bu güne kadar ama okula başlar başlamaz almayı düşünüyorum. Yine kafana takılan bişey olursa sorabilirsin. Ama şöyle düşün; hani Cem Yılmaz'ın bir esprisi var "elektrondan koşarak kaçılmaz" diyor ya, işte mesela eve iş yerine koyduk birer kovucu diyelim dışardayken de her ortamda radyasyon olma ihtimali var. O yüzden çok fazla kafaya takmamak lazım:)