Selam arkadaşlar cumartesi aylık kontrolümü oldum, herşey gayet iyi çok şükür. Bana ilk aylarda hep geç döllenme dediler ama şuan tam günü gününe çıktı, içim rahatladı. Progestan kullanıyordum bırakabilirsin dedi, folik asit bittikten sorna vitamine geç dedi. Öyle illa 3 ay kullan gibi bi durum yok anladığım kadarıyla. Ben bazı sorular hazırlamıştım, sordum doktora sizinde fikriniz olsun aklınızda bulunsun diye yazıyorum buraya da.
daha önce buraya da yazmıştım, ara ara vajina üst kısmında ve kasıklarımda ağrı oluyordu. Normal dedi, rahim büyümesinden, ayakta çok durmaktan, yorgunluktan olabiliyormuş. Eğer ağrılar sık sık ve belirli periyodlarla oluyorsa kasılma tarzındaysa riskliymiş.
Kabızlık benim neredeyse 4 yaşımdan beri promlemim di, hamilelikte daha fazla olduğu için şimdiden sorayım dedim. Öncelikle yediklerine dikkat ediceksin, bol meyve yiyeceksin, lifli besinler tüketeceksin, bol su içeçeksin dedi. Ben bu şekilde besleniyorum zaten bunlara rağmen devam ederse dedim. dupelac sanırım adı şurup verdi ama son ihtimal olacak. yediklerinde problemini gidermeye çalış dedi.
Aktivia tarzı probiyotik yoğurtları sordum yine sindirim için, ben önermiyorum ama yine çok sıkıntı olursa tuketebilirsin dedi.
omega 3 hapını sordum balık yiyemediğim için, gerek yok onun yerine günde 3 ceviz, biraz fındık badem yeterli ama özellikle ceviz çok iyiymiş ki zaten çoğunuz da biliyorsunuzdur.
Hazımsızlık vs sordum, normal dedi yine az sık beslenme tarzı.
ben kendime göre sordum tabi ama aklında soru işareti olan varsa belki yardımcı olurum bu konularda.
Ayrıca bebişim o kadar hareketliydi ki, ölçümleri zor yaptı. ilk poposunu dönmüştü bize ama sonradan arada yüzünü döndü. Bağdaş kurup duruyormuş benim kuzum. Artık 1 ay daha beklicez ama bu süreç nasıl geçicek bilmiyorum, ben dayanamıyorum o kadar süre, onu görmeyince kaygılanıyorum yerli yersiz. Bizden haberler böyle