• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
aa aslında yavuz güzel isimmi kaan'da güsel isim..bakalım önümüzde düşünmek için vaktimiz var..benm eşimde ege ismini beğenmeyip egemen yaptı onu:) ama olsun ben yinede ege diye seslenicem sanırım:) ya benim doktorum 14 şubatta doğucak demişti ama int ten bakıncada 17 sinde diyo gerçi bu daha çok değişicek sanırm..bi kova burcu gelio yani:)

Günaydın arkadaşlar. valla ben evde kahvaltımı yapıp geliyorum işe :)) yarım saat erken kalkıp hazırlıyorum ,haftada en az 2 kere yumurta kaynatmazsam içimde ukte oluyor. sanki bebeğimi beseleyemicekmişim gibi geliyor. süt içmediğim zamanda aynı şeyi hissediyorum. sanırım şimdiden annelik duygusu başladı. ona bişey olmasın,başka bir şey istemiyorum. :16:

kesinlikle ben de öyleyim yumurta yemediğim zaman vicdanım sızlıyor. annelik böyle başlıyor demekki :))

aa aslında yavuz güzel isimmi kaan'da güsel isim..bakalım önümüzde düşünmek için vaktimiz var..benm eşimde ege ismini beğenmeyip egemen yaptı onu:) ama olsun ben yinede ege diye seslenicem sanırım:) ya benim doktorum 14 şubatta doğucak demişti ama int ten bakıncada 17 sinde diyo gerçi bu daha çok değişicek sanırm..bi kova burcu gelio yani:)

Ben e bir doktor arkadaşla hesaplamıstık, 22-24 gibi çıkmışki o yuzden oyle yazdım ama doktorum daha bırsey demedı meraktayım aslında:)))Ben de kova olsun istiyorum, balık olunca çok mu duygusal olur acep diye çekiniyorum:))) Nasıp tabi:))

Senin son adet tarihin neydi? Kendimi dusunecegım ona gore de:D

Ne güzel yapıyosun canım valla,ben evde yapamıyorum kahvaltımı.Ekmek arası peynir,pekmez vs hazırlıyorum işyerinde yiyorum. Cumartesi pazar yumurta yemezsem senin gibi suçlu hissediyorum kendimi:) Hep evde olsam neler yerim neler,öğlene kadar kahvaltı yapardım heralde:):) Sütü nasıl içebilirim bilmiyorum,ayran yoğurt peynir hergün yiyorum ama sütten niye tiksindim anlamadım. Meyveli filan mı içsem acaba.Zorlayacam kendimi,artık besinler gidiyodur bebiklerimize heralde.

Ben de tiksinmiştim sütten canım da bikaç haftadır içebiliyorum,nesquik aldım sütü içilebilir hale getirmek adına=)sen de dene istersen.

kızlar slm benim ikinci hamileliğim ve 18 haftalığım ama sanki bebeğimin hareketlerini hissedemiyorum bu normalmi acaba hissetmem gerekmiyomu tedirginim biraz ben uyurken falan mı hareket ediyo acaba hiç anlayamıyorum.benim gibi olan varmı.18 haftalık olupta bebeğininizin harektlerini normal bi şekilde hissediyomusunuz:25:

Biz de 17 olduk ama hiç bi hareketlilik yok:50: bazen sırtüstü yatıp dikkat kesiliyorum ama tık yok=)genelde hissedenler 19 ve 20. haftalarında olanlar heralde...

kızlar gunaydın, bu konu buraya aıt dııl belkı ama subat annelerınden fıkır almak ıstedım ben ruyamda mina ismini görmüştüm,kızım olucak almina koyalım dedık,dunde bır tanıdıgımız elmira ismini soyledı ,şafak vaktı dooğan aşk demekmıs.

sizce almina mı elmira mı?

Bence Almina hatta Almira da güzel=)

slm şubat anneleri , bende oğluşumu hissedemedim daha bekliyorum merakla bariz bi şekilde hissettiğimde buraya yazıcam mutlaka:)

İzmirde oturan varmı içinizde tanışmak isterim:)

Kızlar burda sağlık ocağında kalp atışlarının dinlendiğini okumuştum,ben bugün kan aldırmak için gittiğimde 20 haftadan önce duyamayız sesi dediler.Var mı böyle bir şey?
Kaç gündür gündüzlü akşamlı misafirlerim vardı hiç oturamadım,hareketlerini de henüz hissedemiyorum bir de trombofili olunca endişeleniyorum kuzumdan=(
Bu arada tetanos aşısı bana da 20. hafta dendi.

kızlar hiç panik yapmayın bende siz gibiydim şimdi yavaştan hissetmeye başladım 2haftaya kadar hissedersiniz tarif edilmez bi duydu sadece biraz daha sabır :16:

Kızlar burda sağlık ocağında kalp atışlarının dinlendiğini okumuştum,ben bugün kan aldırmak için gittiğimde 20 haftadan önce duyamayız sesi dediler.Var mı böyle bir şey?
Kaç gündür gündüzlü akşamlı misafirlerim vardı hiç oturamadım,hareketlerini de henüz hissedemiyorum bir de trombofili olunca endişeleniyorum kuzumdan=(
Bu arada tetanos aşısı bana da 20. hafta dendi.

evet canım bana da sağlık ocağından 20.haftadan itibaren dinleyebiliriz öncesi olmaz dediler

benım hemşirem de tetanoz için 22. şeker yüklemesi için de 24-26 hafta arası dedi
21+ ... diye başladım mı kızmetse aşıya o zaman gideceğim

Kızlar bir arkadaşımdan duydum, doğum parası adı altında normal maaşımıza ek olarak 1800TL veriliyormuş devlet tarafından. Netten baktım ama göremedim bu konuda bilgisi olan var mı? Bir de bizim işyerinde süt izni olarak haftanın bir günü izin veriliyor.Yine aynı arkadaşım istersek haftanın bir günü değilde doğumdan sonraki(4 ay izin bittikten sonra) 2 ayı ücretli izin alarak kullanabileceğimizi söyledi.

Bunların doğruluk payı nedir, haklarımız neler bilen var mı? İlk çocuk olunca haliyle blgisizlik oluyor:(

Kızlar bir arkadaşımdan duydum, doğum parası adı altında normal maaşımıza ek olarak 1800TL veriliyormuş devlet tarafından. Netten baktım ama göremedim bu konuda bilgisi olan var mı? Bir de bizim işyerinde süt izni olarak haftanın bir günü izin veriliyor.Yine aynı arkadaşım istersek haftanın bir günü değilde doğumdan sonraki(4 ay izin bittikten sonra) 2 ayı ücretli izin alarak kullanabileceğimizi söyledi.

Bunların doğruluk payı nedir, haklarımız neler bilen var mı? İlk çocuk olunca haliyle blgisizlik oluyor:(

Merhaba canım,

Dogum parası dıye bır kavram duydum ama miktarını duymamıstım. Bir de bizim şirkettede sut izni olarak haftanın bır gunu ıse gıdılmıyor. diğerini hiç duymamıstım, ama adı ustunde sut ıznı sankı oyle bırleştirmezlermiş gibi geldi. Kurtaj yasasıyla belki farklı sekılde şekillenebilir tabi inşallah yasa kabul edilirse.

Merhaba canım,

Dogum parası dıye bır kavram duydum ama miktarını duymamıstım. Bir de bizim şirkettede sut izni olarak haftanın bır gunu ıse gıdılmıyor. diğerini hiç duymamıstım, ama adı ustunde sut ıznı sankı oyle bırleştirmezlermiş gibi geldi. Kurtaj yasasıyla belki farklı sekılde şekillenebilir tabi inşallah yasa kabul edilirse.

İnş. 6 ay izin yasası onaylanır ekimde kesinleşecekmiş sanırım. Bana diğer bilgileri veren arkadaşımın çocuğu şuan 4 yaşında,onun zamanında mı öyleydi de değişti hiç anlamadım.Ama her doğum yapana o kadar vermezler bence mantıklı gelmiyor.

doğum parasını biliyorum ben de ama miktarını duyunca gözlerim :53:böyle fal taşı gibi açıldı
ben devlet okulunda öğretmenim bizde süt izni günde 1.5 saat altı aylık olana kadar
1 yaşınaa kadar da 1 saate düşüyor galiba yanlış bilmiyorsam
doğum parasını sg k ya başvurup alacağız
kimse maaşımıza falan eklemeyecek

Son düzenleme:
doğum parasını biliyorum ben de ama miktarını duyunca gözlerim :53:böyle fal taşı gibi açıldı
ben devlet okulunda öğretmenim bizde süt izni günde 1.5 saat altı aylık olana kadar
1 yaşınaa kadar da 1 saate düşüyor galiba yanlış bilmiyorsam
doğum parasını sg k ya başvurup alacağız
kimse maaşımıza falan eklemeyecek

1800tl çok iyi para ama o kadar vereceklerini zannetmiyorum :(

ablamı aradım miktarı tam hatırlamıyorum ama 1 maaş kadar aldım diyor
analık ve süt hakkı da ekleniyormuş

Kızlar bu süt parası mı doğum parası mı herneyse sadece memurlara mı yönelik,yoksa

özelde çalışan Sgklılar da faydalanabiliyo mu acaba?:44:

Bir de eğer 1800 tl ise bunu 12 aya bölüp verirler sanırım,çünkü ablamdan duymuştum bi

ara da çok az bi para demişti...

Son düzenleme:
Kızlar bu süt parası mı doğum parası mı herneyse sadece memurlara mı yönelik,yoksa

özelde çalışan Sgklılar da faydalanabiliyo mu acaba?:44:

Bir de eğer 1800 tl ise bunu 12 aya bölüp verirler sanırım,çünkü ablamdan duymuştum bi

ara da çok az bi para demişti...

özelde çalışan sgk lılıarda dahi,l canım
benım ablam otelde çalışıyordu 10 sene önce yukarıda da yazdım bir maaş kadar ek para aldım diyor

Ayy iyiymiş o zaman, ne yapmamız gerekiyo ki almak için?

doğumdan sonra bulunduğumuz ildeki SGK binasına gidip işlemleri başlatacağız canım
ama daha çok erken yaa o zaman Allah'ın izniyle gelsin ayrıntılı öğreniriz zaten

doğumdan sonra bulunduğumuz ildeki SGK binasına gidip işlemleri başlatacağız canım
ama daha çok erken yaa o zaman Allah'ın izniyle gelsin ayrıntılı öğreniriz zaten

Ayyy evet dimi parayı duyduk heyecanlandık, nasıl alıyoruz falan diye ogreniyoruz:))) Bebişler sag salim gelsin de gerisi kolay inşallah:D

Back
X