• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Ayyy evet dimi parayı duyduk heyecanlandık, nasıl alıyoruz falan diye ogreniyoruz:))) Bebişler sag salim gelsin de gerisi kolay inşallah:D

ayne öyle canım
yalnız öyle böyle derken zaman su gibi işte 4 aylar bitiyor bile Allah'ın izniyle
sağlıkla özürsüz kusursuz alalım evlatlarımızı kucağımıza inşallah
senin cinsiyet belli miydi?
Bizim erkek ismi de Mehmet Tuna:16:
Tanıtıralım mı bebeklerimizi:9:

Ayyy evet dimi parayı duyduk heyecanlandık, nasıl alıyoruz falan diye ogreniyoruz:))) Bebişler sag salim gelsin de gerisi kolay inşallah:D

Valla parayı duyunca ben de heyecanladım:) Bişe duyar duymaz hemen buraya koşuyorum:):):)

Kızlar maaşımıza ek olarak aldığımız bir ücret yok ne yazık ki.
Ha durum şöyle olursa ayrı.İşvereniniz raporlu olduğu döneminizde size maaş ödemeye devam ederse ayrı.
Ama sadece ssk dan alıcaksanız şu linkten hesaplayabilirsiniz. ne kadar dogum parasi alirim

Misal benim asgariden gözüküyor maaşım.Hesaplama yaptığım da normal doğum yaparsam 2549, sezeryan yaparsam 1912.

Bu ödemeyi de alabilmeniz için de doğum sonrası raporunuzu alır almaz muhasebecinize veriyorsunuz.O da rapor bitiş tarihinden itibaren sisteme 5 gün içinde giriş yapıyor.Bu girişten sonra raporların aslı ile sgkya gidip başvuruyorsunuz.15 gün içinde ptt ye yatırıyorlar.Ödeme toplu yapılıyor.
Süt parası ise ayrı bir durum.Sgk ya çocuğunuz için gittiğinizde veriyorlar, doğumun hemen sonrasında 90-100 civarı olmalı.

Son düzenleme:
Ha durum şöyle olursa ayrı.İşvereniniz raporlu olduğu döneminizde size maaş ödemeye devam ederse ayrı.
Ama sadece ssk dan alıcaksanız şu linkten hesaplayabilirsiniz. ne kadar dogum parasi alirim

bn ne demek istediğini anlayamadım canım yaa:17:
mesela ben devlette öğretmenim nasıl olacak?

canım ben de öğretmenim biz doğum iznindeyken maaşımız yattığı için ekstra 160 tl gibi bir ücret alacağız fakat ssklılar doğum izninde maaş almadıkları için yaklaşık 1 aylık maaşa denk gelen bir ücret alıyorlar...

Misal benim asgariden gözüküyor maaşım.Hesaplama yaptığım da normal doğum yaparsam 2549, sezeryan yaparsam 1912.

Bu ödemeyi de alabilmeniz için de doğum sonrası raporunuzu alır almaz muhasebecinize veriyorsunuz.O da rapor bitiş tarihinden itibaren sisteme 5 gün içinde giriş yapıyor.Bu girişten sonra raporların aslı ile sgkya gidip başvuruyorsunuz.15 gün içinde ptt ye yatırıyorlar.Ödeme toplu yapılıyor.
Süt parası ise ayrı bir durum.Sgk ya çocuğunuz için gittiğinizde veriyorlar, doğumun hemen sonrasında 90-100 civarı olmalı.

Yani 4 aylık raporumuzun sonunda mı veriliyor,ozamana kadar maaşımızda mı kesiliyor, çok kötü:(:(

SOn 3 Ay İçinde Prim gün Sayısı
bu ne ne yazacağız hesaplamaya çalışıyorum da

canım ben de öğretmenim biz doğum iznindeyken maaşımız yattığı için ekstra 160 tl gibi bir ücret alacağız fakat ssklılar doğum izninde maaş almadıkları için yaklaşık 1 aylık maaşa denk gelen bir ücret alıyorlar...

hmmm biz o zaman toplu değil maaşa eklenerek alacağız
çünkü maaşımızı da alıyor olacağız
peki özelde çalışanlar ücretli doğum izni alamıyor mu o zaman?

Son düzenleme:
hmmm biz o zaman toğlu değil maaşa ek olarak alacağız

bir sefere mahsus olarak 160 tl (gibi bir para) alacağız diye biliyorum. özelde çalışanların durumu nedir hiç bilmiyorum...

Süt Parası 2012 de ,
89 TL - Ssk ve bağkur için
179 TL- Emekli Sandığı (Memurlar)

Canım sen emekli sandığına tabisin.Emin olmamakla beraber sen devlet kurumunda çalıştığın için maaşın normal seyirde yatacak diye biliyorum.Yani herhangi bir işlem yapmana gerek yok.Sadece ekstradan süt parası eklenecek maaşına 1 kere mahsus.

canım benım asgariden görünüyor demişsin
yani asgari ücretten mi yaptın bu hesaplamayı sen
rapora kaç gün girdin?

doğum parasını biliyorum ben de ama miktarını duyunca gözlerim :53:böyle fal taşı gibi açıldı
ben devlet okulunda öğretmenim bizde süt izni günde 1.5 saat altı aylık olana kadar
1 yaşınaa kadar da 1 saate düşüyor galiba yanlış bilmiyorsam
doğum parasını sg k ya başvurup alacağız
kimse maaşımıza falan eklemeyecek

İlk altı ay 3 saat canım,6ay-1 yaş arası da 1.5 saat süt iznimiz,ilk 6 aya denk gelmeyiz sanırım.Bir de 3'e bölerek kullanabiliyorsun,örneğin 1.5 saati yarım saat aralıklarla 3 kere gibi...tabi idare nasıl bakar bu duruma bilmiyorum.

Süt Parası 2012 de ,
89 TL - Ssk ve bağkur için
179 TL- Emekli Sandığı (Memurlar)

Canım sen emekli sandığına tabisin.Emin olmamakla beraber sen devlet kurumunda çalıştığın için maaşın normal seyirde yatacak diye biliyorum.Yani herhangi bir işlem yapmana gerek yok.Sadece ekstradan süt parası eklenecek maaşına 1 kere mahsus.

ani ssk lılar dan izinde oldukları sürece maaş almadıkları için mi bu para verilecek?
biz de alacağımız için maaşımızı sadece bir kereye mahsus süt parası alacağız
doğru mu anladım canım?

bu arada umarım şu kürtaj yasasında daha fazla iyileştirme yapılır

Yani 4 aylık raporumuzun sonunda mı veriliyor,ozamana kadar maaşımızda mı kesiliyor, çok kötü:(:(

İşveren tarafından maaş alamayacağız ne yazık ki.Sadece sgk dan rapor bitiminde toplu para alacağız:(

hmmm biz o zaman toplu değil maaşa eklenerek alacağız

Alamıyorlar canım.6 aylık ücretsiz izin hakları ve günlük 1,5 saat süt izinleri var sadece:(

Buldum bu linkten bakabiliyoruz
https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/

Hizmet dökümünden

Tatlım son 3 ayda çalıştıysan 30*3 = 90 gün yapar
Maaşınında brüt halini yazacaksın, sgkya bildirilen şekilde

İlk altı ay 3 saat canım,6ay-1 yaş arası da 1.5 saat süt iznimiz,ilk 6 aya denk gelmeyiz sanırım.Bir de 3'e bölerek kullanabiliyorsun,örneğin 1.5 saati yarım saat aralıklarla 3 kere gibi...tabi idare nasıl bakar bu duruma bilmiyorum.

evet 6 aylık kısma denk gelemeyeceğiz
inşalah da gelmeyelim bebeklerimizin yanında olalım
peki bu 1 saatlık izni neye göre ayarlayacaklar
yani ders programı mı ona göre olacak

ani ssk lılar dan izinde oldukları sürece maaş almadıkları için mi bu para verilecek?
biz de alacağımız için maaşımızı sadece bir kereye mahsus süt parası alacağız
doğru mu anladım canım?

bu arada umarım şu kürtaj yasasında daha fazla iyileştirme yapılır

Evet canım doğru anladın:)
Bu yazdığım rakamda 2013de artacak zaten.2012 son dönem tutarı benim yazdığım.

Memurlar bu durumda daha avantajlılar elbette :)
Bizim için sıkıntılı biraz.Misal benim gerçek maaşım üzerinden gözükmüyor sgk da.
Bu durumda alıcağım 4 aylık para anca 1 maaşım ediyor.

İşveren tarafından maaş alamayacağız ne yazık ki.Sadece sgk dan rapor bitiminde toplu para alacağız:(

Alamıyorlar canım.6 aylık ücretsiz izin hakları ve günlük 1,5 saat süt izinleri var sadece:(

Tatlım son 3 ayda çalıştıysan 30*3 = 90 gün yapar
Maaşınında brüt halini yazacaksın, sgkya bildirilen şekilde

teşekkür ederim canım çok bilgilendirdin biiz valla sağol

Evet canım doğru anladın:)
Bu yazdığım rakamda 2013de artacak zaten.2012 son dönem tutarı benim yazdığım.

Memurlar bu durumda daha avantajlılar elbette :)
Bizim için sıkıntılı biraz.Misal benim gerçek maaşım üzerinden gözükmüyor sgk da.
Bu durumda alıcağım 4 aylık para anca 1 maaşım ediyor.

eee peki kürtaj yasasında tartışılacak denilen 6 aylık ücretli izin devlet memuruna mı sadece?
umarım öyle değildir büyük haksızlık

Back
X