• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
DOĞUM ÖDENEK HESAPLAMA SONUÇLARI

Doğum iş göremezlik ödeneğine esas GÜNLÜK kazanç 80,00
Eğer ücretiniz prim tavanından yüksek ise tavana tabandan düşükse tabana eşitler

Doğum için rapor parası alacağınız süre 80 GÜN
Doğum rapor süresi 136 günden fazla olamaz

Doğum için ayakta tedavilerde iş göremezlik ödeneği toplam (2/3) 6.506,67 TL

Doğum için yatarak tedavilerde işgöremezlik ödeneği toplam (1/2) 4.880,00 TL

eee peki kürtaj yasasında tartışılacak denilen 6 aylık ücretli izin devlet memuruna mı sadece?
umarım öyle değildir büyük haksızlık

Hepimiz için geçerli bir durum.En son öyle okumuştum.Umarım en kısa zamanda yasalaşır :( Böylelikle alacağımız rapor parası da artar.

Eğer ücretiniz prim tavanından yüksek ise tavana tabandan düşükse tabana eşitler

Canım
sen bana aylık brüt ücretini söyle ben söylim

teşekkür ederim canım çok bilgilendirdin biiz valla sağol

Ne demek canım benim.
Muhasebeciyim olsun o kadarcık yardımım:) Sorunsuz atlatalım da bu dönemleri hayırlısıyla hep beraber inşallah :)

evet hepimize geçerli ben de öyle biliyorum. bebişlerimizi 5-6 ay koynumuzdan ayırmayız... süper olurr...

Valla şahane olur.Tek umudum o valla :) Gerçi özel sektördeki patron ne yapar bu durumda o da ayrı :)

Senin hesaplamana göre , normal doğum durumunda 6506,67 , sezeryan durumunda 4880 alacaksın canım.

kızlar moralim çok bozuk, ben anasınıfı öğretmeniyim bugün bir öğrencim annesinden ayrılmak istemediği için uzun süre ağladı, kriz noktasına geldi, dış kapıdaydık artık ben en son dayanamayıp kucağıma alıp sınıfa kadar taşıdım, yol boyu Allahım yarım et Allahım yardım et diye diye. çocuk en az 20 kilo vardır:((( sonra okul saati bittikten sonra çocuğumu hissetmek için tatlı bişeyler yedim elim karnımda bekledim, tekme attı :) şuandada devam ediyo hareketleri, ama hala içim tam rahat değil, bişey olmuş olabilir mii :18::18:

kızlar moralim çok bozuk, ben anasınıfı öğretmeniyim bugün bir öğrencim annesinden ayrılmak istemediği için uzun süre ağladı, kriz noktasına geldi, dış kapıdaydık artık ben en son dayanamayıp kucağıma alıp sınıfa kadar taşıdım, yol boyu Allahım yarım et Allahım yardım et diye diye. çocuk en az 20 kilo vardır:((( sonra okul saati bittikten sonra çocuğumu hissetmek için tatlı bişeyler yedim elim karnımda bekledim, tekme attı :) şuandada devam ediyo hareketleri, ama hala içim tam rahat değil, bişey olmuş olabilir mii :18::18:

Canım Allahın izniyle bişe olmamıştır,hem hareket de etti diyosun.Yok yere üzme kendini bence. Ama aynı durum ilerde yine olursa dikkat et derim,şans herzaman bizden yana olmayabilir.

hareket ettiyse sorun yoktur kanama falan da yoksa korkma canım inşallah bir şey olmamıştır..

Kakao ile içebilirsin Ceyz,ben de hiç sevmem sütü ama kakao ile bayılırım,:40:

Hergün yoğurt ve peynir yiyorum ben,yoğurtsuz zaten hiç duramam evde kendim yapıyorum,

Pekmezi de tek içemediğim için yoğurtla karıştırıp yiyoruz biz eşimle,sağlıklı lezzetli bi atıştırmalık oluyo tavsiye ederim...:56:

Bu arada kızlar hamile olduğunuzu unutuyo musunuz bazen,ben ara sıra işe falan öyle dalıyorum ki yorulunca Allahım ben hamileydim

de mi diyorum kendime,komik oluyo ...:1:

evet bende bazen unutuyorum bu gün bile okulda depomu düzenlerken çok yorulmuşum ağır kaldırmadım ama hep ayakta durmak beni yormuş :(

sevgili azul,biliyorsun pekmezi demir için tüketiyoruz ancak peynir,yoğurt,süt,çay gibi gıdalarla birlikte tüketmek demir emilimini azaltıyor veya engelliyor o nedenle bu gıdalarla arasında yaklaşık 1 saat süre bulunması gerekiyor bu noktaya demir ilacı alırken de dikkat etmemiz gerekiyor hatırlatayım dedim

ben de demir ilacımı genelde yatarken alıyorum. ilaçları bir düzene soktum unutmamak için. coraspini sabah eleviti öğle demiri yatarken...

Kızlar burda sağlık ocağında kalp atışlarının dinlendiğini okumuştum,ben bugün kan aldırmak için gittiğimde 20 haftadan önce duyamayız sesi dediler.Var mı böyle bir şey?
Kaç gündür gündüzlü akşamlı misafirlerim vardı hiç oturamadım,hareketlerini de henüz hissedemiyorum bir de trombofili olunca endişeleniyorum kuzumdan=(
Bu arada tetanos aşısı bana da 20. hafta dendi.

ben yaklaşık 3 hafta önce gittiğimde duyamayabiliriz ama bir deneyelim dedi. sonuçta aletleri çok da yeni değil. aradı aradı bulamadı. sonra ben, tam şurda hissediyorum dedim oraya kaydırdı çok derinden de olsa duyduk :) bana ilk haftalarda doktorum hep dinletiyordu zaten ama merak etmiştim bu cihazla duyabilecek mi diye...
doğum parasını biliyorum ben de ama miktarını duyunca gözlerim :53:böyle fal taşı gibi açıldı
ben devlet okulunda öğretmenim bizde süt izni günde 1.5 saat altı aylık olana kadar
1 yaşınaa kadar da 1 saate düşüyor galiba yanlış bilmiyorsam
doğum parasını sg k ya başvurup alacağız
kimse maaşımıza falan eklemeyecek
süt izni yanlış bilmiyorsam annelik izni başlangıcından 6 aya kadar 3 saat 6 aydan 12. aya kadar 1.5 saat. okulumuzda yeni doğum yapan arkadaş var daha sonra ayrıntıları ondan öğrenip size yazacağım inşallah.

bende anaokulu öğretmeniyim. bende ya unutur çocuğu kucağıma alırsam diye korkuyorum. evlatlarımız önce allah a emanet ama bizde önlemimizi alalım dikkatli olalım arkadaşım
ama bebeğin iyidir endişe etme :)

sağolun kızlar inş bişey olmamıştır, saatlerdir ağlıyorum, aslında dediğim gibi bebeğin hareketini hissettim ama yinede bişey olmuşmudur diye düşünmekten kendimi alamıyorum, hamileliğin bu ayları daha duygusal mı olunuyor nedir, 1 haftadır ağlayıp duruyorum zatenn yaa

Bir şey olmamıştır annesi,kuzu sana mesaj vermiş ben iyiyim diye merak etme=)yine de böyle riskli hareketlerden kaçınmak lazım.

Geçtiğimiz gün oğluşum olucağını öğrendim muhtemel doğum tarihi bazen 14.02.2013 bazende 17 si olarak görülüo e değişmesi çok normal bence..tek dileğim sağlıkla kucağıma almak ama öyle çok sabırsızlanıyorum ki:) bu siteye yeni üye oldum şu anda forumlarda geziniorum tanımaya çalışıorum ama tam bana göre yani benmle birlikte aynı duyguları yaşayan aynı telaşları hisseden kişilerle tanışmak çok güsel olucak:)..
Ben şimdiden oğluşum için ufak tefek şeyler almaya başladım bile yok zıbındı yok biberondu fln.inanılmaz keyifli bişey:) doğduktan sonrasını düşünemiyorum bile:) bebeğim şu anda tam olarak 17 hafta 5 günlük bazen kıpırtılarını hissediyorum çok nadir olsada..

Ayni dogum tarihlerimiz sanirim :) benimde oglum bi 14 bi 15 bi 17 oluo :))

sağolun kızlar inş bişey olmamıştır, saatlerdir ağlıyorum, aslında dediğim gibi bebeğin hareketini hissettim ama yinede bişey olmuşmudur diye düşünmekten kendimi alamıyorum, hamileliğin bu ayları daha duygusal mı olunuyor nedir, 1 haftadır ağlayıp duruyorum zatenn yaa

Yok canim iyisindir merak etme endiselenme sen icini ferah tut ama artik dikkat et sen ve bebis cok onemlisiniz ;)

evet bende bazen unutuyorum bu gün bile okulda depomu düzenlerken çok yorulmuşum ağır kaldırmadım ama hep ayakta durmak beni yormuş :(

ben de demir ilacımı genelde yatarken alıyorum. ilaçları bir düzene soktum unutmamak için. coraspini sabah eleviti öğle demiri yatarken...

ben yaklaşık 3 hafta önce gittiğimde duyamayabiliriz ama bir deneyelim dedi. sonuçta aletleri çok da yeni değil. aradı aradı bulamadı. sonra ben, tam şurda hissediyorum dedim oraya kaydırdı çok derinden de olsa duyduk :) bana ilk haftalarda doktorum hep dinletiyordu zaten ama merak etmiştim bu cihazla duyabilecek mi diye...

süt izni yanlış bilmiyorsam annelik izni başlangıcından 6 aya kadar 3 saat 6 aydan 12. aya kadar 1.5 saat. okulumuzda yeni doğum yapan arkadaş var daha sonra ayrıntıları ondan öğrenip size yazacağım inşallah.

bende anaokulu öğretmeniyim. bende ya unutur çocuğu kucağıma alırsam diye korkuyorum. evlatlarımız önce allah a emanet ama bizde önlemimizi alalım dikkatli olalım arkadaşım
ama bebeğin iyidir endişe etme :)

Demir ilacini sabah ac karnina icmek gerekmio mu? Senin yontem cok guzelmis cunku bana sabah dediler eczaneden sabah iciyorum sart diilse bende geceye cekeyim

kızlar ben yokken neler yaşadım neler.biliyosunuz incelemelerde anomali olabilir dediler,detaylı ultrason falan filan,salı günü hemen amniyosentez yaptırdım,dün akşam sonucunu aldım temiz şükür.kadındoğum doktorum dediki,bu yeni ultrasonlar çıkalı görmememiz gereken saçma şeyleri bile görür olduk.hem de bana 2 gün 3 milyara mal oldu.aman iyi bi yerde yaptırayım bişi olmasın falan.doğum parası tekrar biriktiricez yani:)heee bu aradada 4.5 aydır erkek sandığım bebeğimin amniyosentez günü kız olduğunu öğrendim:)ama şükür paraya da değdi,herşeye de.elimde olsa evimi satacak kadar gözüm kararmıştı.demek doğunca analar neler vermek istiyo.

Back
X