• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
Günaydın kızlar,

Nasılsınız bakalım?

günaydın canım.allaha şükür iyiyim fakat gece yatakta sağa sola dönerken,hatta oturduğum yerden kalkarkende ara sıra çok dehşet kramplar giriyor karnıma. sanki harekete devam etsem çok kötü bişey olucakmış gibi. yavaş yavaş hareket ediyorum. tek sorunum bu :(

kızlar bişey sorucam . bebiş doğduktan sonra altını temizlerken ilk aylarda 0-3 ay pamukla sileyim istiyorum. doğar doğmaz tenine kolanyalı mendil değdirmek istemiyordum. fakat ablam dün nivea nın çok güzel bebekler için alkolsüz alt temizleme mendillerinin old. söyledi. hatta kremli falanmış. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? mendilmi ,pamukmu ?

Günaydın kızlar,
Umarım herkes iyidir.

Günaydın kızlar,

Nasılsınız bakalım?

Günaydın tatlım.Sola yatmaktan kalça kemiğim ağrıyor :( ve de gaz sancım var.

günaydın canım.allaha şükür iyiyim fakat gece yatakta sağa sola dönerken,hatta oturduğum yerden kalkarkende ara sıra çok dehşet kramplar giriyor karnıma. sanki harekete devam etsem çok kötü bişey olucakmış gibi. yavaş yavaş hareket ediyorum. tek sorunum bu :(

Günaydın sevdam.Yavaş hareket etmekte fayda var canım, artık daha dikkatli olmalıyız.:38:

kızlar bişey sorucam . bebiş doğduktan sonra altını temizlerken ilk aylarda 0-3 ay pamukla sileyim istiyorum. doğar doğmaz tenine kolanyalı mendil değdirmek istemiyordum. fakat ablam dün nivea nın çok güzel bebekler için alkolsüz alt temizleme mendillerinin old. söyledi. hatta kremli falanmış. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? mendilmi ,pamukmu ?

İlk aylarda sadece su ve pamuk ile temizlemeyi düşünüyorum canım.Mendil 4.aydan sonra kullanırım.Çünkü çok hassas olacak tenleri ne kadar alkolsüz olsa da güvenemem.Primanın ıslak mendilini denedim kendi yüzümde :) beğenmedim mesela. Bioderma var son denediğim o da alkol içermiyor gene de pamuk ve su tercih edicem.

Günaydın arkadaşlar..
Sizce bu araba nasıl fikir verebilirmisiniz.

Eklentiler

• $mCHI-8633_1.webp
    $mCHI-8633_1.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 43

Günaydın kızlar.

Canım yenidoğan bebişler için sadece pamuk ve su olan Unibaby Yenidoğan öneriyor herkes. Ben ondan alacağım sanırım
Kızlar ben de bişe soracam dün sipariş verdiğim 10lu hastane çıkışımız geldi çok cici ya inş. bebeğimizi giydireceğimiz günler de gelecek. Annem hastaneye gittiğimizde 10 parçanın hepsini de hemşireye vermeyiz dedi. Kayıp vs olabilirmiş ve yakadan göbeğe kadar çıtçıtı olmadığı için hemşireler acıtabilir giydirirken dedi.(Yaka kısmı geniş ama çıtçıtlı değil) İlk etapta önü çıtçıtlı kıyafet, içine giyeceği zıbın elbiven şapka ayrı alırız onları veririz, senin yanına getirdiklerinde de dün gelen kıyafetini giydiririz dedi.

Sizce hemşirelere 5 parça olan çıtçıtlı takım verip sonradan değiştirmek mi daha iyi yoksa direk özenerek aldığım hastane çıkışını mı vermeli. Çok saçma ama taktım kafaya bi kere:))

Günaydın kızlar.

Canım yenidoğan bebişler için sadece pamuk ve su olan Unibaby Yenidoğan öneriyor herkes. Ben ondan alacağım sanırım
Kızlar ben de bişe soracam dün sipariş verdiğim 10lu hastane çıkışımız geldi çok cici ya inş. bebeğimizi giydireceğimiz günler de gelecek. Annem hastaneye gittiğimizde 10 parçanın hepsini de hemşireye vermeyiz dedi. Kayıp vs olabilirmiş ve yakadan göbeğe kadar çıtçıtı olmadığı için hemşireler acıtabilir giydirirken dedi.(Yaka kısmı geniş ama çıtçıtlı değil) İlk etapta önü çıtçıtlı kıyafet, içine giyeceği zıbın elbiven şapka ayrı alırız onları veririz, senin yanına getirdiklerinde de dün gelen kıyafetini giydiririz dedi.

Sizce hemşirelere 5 parça olan çıtçıtlı takım verip sonradan değiştirmek mi daha iyi yoksa direk özenerek aldığım hastane çıkışını mı vermeli. Çok saçma ama taktım kafaya bi kere:))

canım ben annene tamamen katılıyorum. bence hemşireye verme,odada anneannesi giydirir bebişini özene bezene :))) güle güle kullansın :nazar:

Son düzenleme:
Günaydın kızlar.

Bebek giydirme konusunda bizden daha bilgililerdir tatlım ve de narin davranırlar bence:)
Bence ilk ne olsun istiyorsan üstünde sen o takımını ver.

unnado dan sipariş verdiğim mavi balıklı pijama takımı ve babamızın istediği ben doğuştan fanatiğim yazılı fenerli tlum takımı dün elimize ulaştı. balıklı takımın şapkasındada balık kuyruğu sarkıyor. Allahım oğlumun üstünde görmeyi nasip etsin. kızlar varya birer birer bişey aldıkça gel artıkkk şubaaaattt diye bağırıyorum içten içten heheheh :1:

Günaydın arkadaşlar..
Sizce bu araba nasıl fikir verebilirmisiniz.

Canim ben hemen hemen bu arabanin aynisini aldim Chiccodan, sadece su bebegin yattigi sey var ya adini bilmiyorum :44: o yok. Bu takim sirf o yüzden yaklasik 300 tl daha pahaliydi. satici cok gereksiz oldugunu, bebeklerin icinde zaten pek yatmak istemedigini, zaten kullanim süresinin de cok kisa oldugunu ve artik hemen hemen kimsenin onu kullanmadigini, daha cok eski modele gectigini söyledi. Bu yüzden sadece pusetli olanlari almani tavsiye ederim. Tabii benim bakis acim birazda maddi yönden. Ben sahsen ayni modelin sadece Pusetli olanini 580e aldim, senin bu indirimde ki fiyati 879 tl e bebekte, bence sahsen gereksiz ama sen bilirsin.

kızlar yardımınıza ihtiyacım var ogluma bebek odası yapıcagım ama bi türlü karar veremedim litte colorstan evante bebek odası alayım dedim ama okulda ki hocalar 3 yasından sonra sıkılacak biz boşuna almısız genc odası aldık dediler vazgectim sonra park yatak alayım eşimin mavi dolap ve yatagı vardı evlerinde odasına, yeni daha onu getireyim dedim oda içime sinmedi park yatak cok sevemedim en sonunda ikea hensvik dolap ve karyola alıyım dedim karar verdim odada kendi tek kişilik bazamda var ama bologlarda 2 yasına kadar anca yatar diyolar sizce napayım ünlülerin evinde bile ikea yatak var herkes kullanıyo benmi cok inceliyorum yatak 60&120 cm miş küçükmü sizce kullanananız varmı ? zaten benim için 3 yıl kullanması yeterli şimdilik hem işimi görsün hem şık ve sade olsun istiyorum fikirlerinizi bekliyorum

canım benım yarım saat sürdü
kendi doktorun değil perinatolog ya da radolog vakıyor
benımki radyologtu sonuçları kendi doktoruna götürüyorsun o sadece sonuçlara bakıyor
diğer aylar yine kendi doktoruna devam ediyorsun

selam kızlar bende dün ayrıntılı ultrasona girdfim..
ama ben ayrıntılı ultrasonu aynı ultrason cihazlarıyla baktılar..
ultrasonda ultrason doktoru baktı sanırım. vede aynı normal doktordaki cihazdandı farklı bir görüntü yoktu 3 boyutlu gibi:(
sinir oldum.. baktı ama ötylwe kulak dudak baktımı bilmiyom..
acaba dışarıdan ayrı mı gitsem :2:

kızlar yardımınıza ihtiyacım var ogluma bebek odası yapıcagım ama bi türlü karar veremedim litte colorstan evante bebek odası alayım dedim ama okulda ki hocalar 3 yasından sonra sıkılacak biz boşuna almısız genc odası aldık dediler vazgectim sonra park yatak alayım eşimin mavi dolap ve yatagı vardı evlerinde odasına, yeni daha onu getireyim dedim oda içime sinmedi park yatak cok sevemedim en sonunda ikea hensvik dolap ve karyola alıyım dedim karar verdim odada kendi tek kişilik bazamda var ama bologlarda 2 yasına kadar anca yatar diyolar sizce napayım ünlülerin evinde bile ikea yatak var herkes kullanıyo benmi cok inceliyorum yatak 60&120 cm miş küçükmü sizce kullanananız varmı ? zaten benim için 3 yıl kullanması yeterli şimdilik hem işimi görsün hem şık ve sade olsun istiyorum fikirlerinizi bekliyorum

Canım ben bunu alacağım.Bu ay çok heveslenmiştim ama kasım ayına kaldı:

Büyüyebilen Bebek Odası 930 TL'den Ücretsiz Kargo (5 Parça) (Lale Devri Bebek Odası)

Çevrede deneyimli olan kişiler çoğunlukla bebeklerin büyüdüklerinde sıkıldığını farklı oda istediklerini söylüyorlar,park yatak öneriliyor ilk zamanlar. Ama ilk bebeğim napiyim heves ediyorum işte:( 3 sene bile kullansa yeter

selam kızlar bende dün ayrıntılı ultrasona girdfim..
ama ben ayrıntılı ultrasonu aynı ultrason cihazlarıyla baktılar..
ultrasonda ultrason doktoru baktı sanırım. vede aynı normal doktordaki cihazdandı farklı bir görüntü yoktu 3 boyutlu gibi:(
sinir oldum.. baktı ama ötylwe kulak dudak baktımı bilmiyom..
acaba dışarıdan ayrı mı gitsem :2:

Aaa niye öle baktılar acaba. Ben daha gitmedim gerçi ama farklı bakıldığını düşünüyordum.Detaylı olarak anlattı mı, sağlığıyla ilgili filan

günaydınlarr:)biz de haftasonu olivium kanz dan kızımıza bebek oyun parkı gibi olan yataklardan aldık 300 tl ye.hem sallanabiliyo,hem oyun parkı olabiliyo,yatak yukarda duruyo ilk bikaç ay hareketlenince derinleştiriyosun falan.çok güzel ya eşim kızım güzel kızım diye kurdu:)çok güzel bi duyguymuş,bikaç tane de çıtçıtlı badi aldık,yerim ben onları ya...ama hala belirgin bi hareket hissedememek üzüyo bazen beni.
güle güle kullan cnm sağlıkla inş
merhabalar biz haftasonu ayrıntılı ultrasona gittik herşeyi normal dedi doktor çok şükür,keyfi yerinde dedi kızıma sana benziyor senin gibi uzun boylu olacak dedi:) kemik yapısına bakarak söylemiş yalnız benim amniyotik sıvı miktarım biraz fazlaymış şeker artarsa böyle olabilirmiş doktorun belki şeker yüklemesini biraz öne çekebilir dedi yarın sonuçları göstereceğiz kendi doktorumuza bakalım ne diyecek?
inş şeker yüklemesi sonucunda güzel çıkar sorunsuz geçer
cnm ben evde ılık su pamuk kullacam ama dışarda onunla uğraşmak zor olacağından unibaby yenidoğan alacağım bide.ıslak mendil kullanan arkadaşlarımda ıslak mendili yıkayıp iyice öle kullanıyorlar ama onunla uğraşmak yerine pamuk daha mantıklı geliyor bana:44:
günaydınnnnnnnnnnnnn akşamdan beri elimde uyuşma karıncalanma var neden acaba
hamile bir arkadaşımda yaşıyordu aynı sorunu ciddi bişi diildir ama dr.una söyle bence
Günaydın kızlar.

cnm güle güle sağlıcakla giydir bebişine cicilerini...zaten 10 parçanın hepsini birden giydiremezlerki bebeğe..sen tulumunu giydirceksen onu şapkasını eldivenini iç zıbınını verirsin sadece diğer parçalarını vermezsin...
unnado dan sipariş verdiğim mavi balıklı pijama takımı ve babamızın istediği ben doğuştan fanatiğim yazılı fenerli tlum takımı dün elimize ulaştı. balıklı takımın şapkasındada balık kuyruğu sarkıyor. Allahım oğlumun üstünde görmeyi nasip etsin. kızlar varya birer birer bişey aldıkça gel artıkkk şubaaaattt diye bağırıyorum içten içten heheheh :1:
cnm güle güle sağlıcakla giysin inş
dün bir arkadaşımla konuştum onunda park yatağı ve büyüyen beşiği var ikinci çocuğuna yeni doğum yaptı park yatak önerdi büyüyen beşiği önermedi park yatak al onun yanınada çilek genç odasına bak park yataktan direk odaya geçiş yaparsın dedi...ama bende ne yapacağıma karar veremedim...belki sana da fikir olur:44::44:

slm kızlarr. bebiklerinize ne güzel ciciler almaya başlamışsınız. Allahım güle güle güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.. benim bişeyler alabilmem için illa şehir dışı yapmam lazım. buralarda bişi yokkk. bu çok kötü bi duygu yaa, :18::18: bayram tatiline memlekete gitsekmi diyoruz ama memleket 1000 km. gidiş dönüşle zamanı harcar hiç birşey anlamayız diyoruz. memlekete gitmek için en az 15 gün tatil lazım bize... bişeyler anlayabilmemiz için... :36::36::36: buradan çokk sıkıldım...

bu arada kızlar bugün dr.a gittim..sonunda kendime bir dr. buldum umarım bunuda kaybetmem...kızımız iyi çok şükür :nazar:tsh değerimde sorun vardı o da normal çıktı:nazar:detaylı burada hiçbiryerde yok en yakın diyarbakırda. orada çok uzak geliyor ve yollardaki tehlikelerden dolayı giremicem ona:14: kızlar bana bu dr. o kadar çok ilaç verdiki kafam çok karıştı hepsini kullanmak konusunda...şimdiye kadar sadece ferrrum fort kullandım 3 ay sonrasında..bugün ferrum fort+magnezyum+calsiyum+elevit verdi elevit içinde cal ve mag zaten var ama ayrıyettende verdi içinizde varmı bu kadar çok ilaç kullanan

slm kızlarr. bebiklerinize ne güzel ciciler almaya başlamışsınız. Allahım güle güle güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.. benim bişeyler alabilmem için illa şehir dışı yapmam lazım. buralarda bişi yokkk. bu çok kötü bi duygu yaa, :18::18: bayram tatiline memlekete gitsekmi diyoruz ama memleket 1000 km. gidiş dönüşle zamanı harcar hiç birşey anlamayız diyoruz. memlekete gitmek için en az 15 gün tatil lazım bize... bişeyler anlayabilmemiz için... :36::36::36: buradan çokk sıkıldım...

slm cnm internette o kadar güzel şeyler var ki hiç dert etme bende öyleydim ankaraya gidince aldım acil ihtiyaçlarını ama netten o kadar güzel şeyler görüyorumki almamak için kendimi zor tutuyorum...hatta bazen keşke netten alsaydım diyorum...hatta geçen annemede dedim hiç bişi alma netten alırız hoşumuza giden şeyleri çok güzel şeyler var diye. hiç sıkıntı yapma unnado butikbebe limango markafoni vipdükkan trendyol buraları takip et hiç kendini üzme valla yol hiç çekilmiyor bizde gittik izne ama çok zorlandık 2 gün arabayla yol gittik 2 günde dönüş 4 gün yol sürdü...

Back
X